Ahad, 30 November 2008

Joli Katak Ptg Sabtu

sabtu punyer cerita... gambar nie was taken dkt umah makcik aku mase kenduri sunat sepupu aku... sejak kawin, aku tk berpeluang nk bwk hubby gie berkumpul dgn sedara mara.. but smlm, dia ader, aku heret dia skali.. besh.. besh..

lepas makan, lepak time...

kunon terer amik gambo sendiri.. ha.. hamik ko.. separuh jer muke aku.. hehehehe..

same tk muke kami?? mak aku..

SENGAL.. free pose...

ayah ngah a.k.a Kekasih Gelap Ku.. huhuhuhu


wah!!! sinar keimanan... bercahaya2 wajah.. heheheh

Jumaat, 28 November 2008

Al-Kisah nyer JAIS...

pagi tadi aku gie keje mmg berasap2 idung aku.. smp la nie pun ader belen2 kepulan asap2 tue.. demi N3 kali nie, aku terpaksa igt balik kejadian yg menyakitkan hati nie.. sakit hati!!!!!

nak aku carutkan pun, tue Pejabat Agama Islam.. tk pasal2 kene panah petir.. tp servis nyer sgt la menyakitkan hati dn entah aper2 ntah.. elok nyer kalo ader orang JAIS dok bace N3 nie.. kl ader, sila baca smp habis n panjangkan komen aku nie pada pihak atasan yer.. aku sbg org awam yg berurusan dgn JAIS, amat2 kecewa tahap dewata ke-7 tau.. dgn maklumat tk telus, proses kerja yg lambat dn mcm hampeh.. let me point out aper yg buat aku marah menyala2..

i) kl korang bc N3 aku yg terdahulu psl peg/ kakitgn JAIS angkat phone.. (tajuk N3 tue is 'Banyak Sgt Procedue Da..')

ii) surat nikah lmbat siap.. nie aku blh terima la sbb agak nye thn nie byk yg gatal nk kawin.. termasuk la aku..

iii) time nk amik surat nikah... mase aku tanye thru phone, blh ke tidak aku amik hubby punye, mmg la dia kate blh amik.. tp dia tk kate nk surat perwakilan.. dh satu hal aku kne patah balik.. last2 dpt amik aku punyer surat nikah jer.. nie satu jenis maklumat tk disebarkan dgn betol.. tk telus.. lain kali ckp la complete2.. BOLEH AMIK SUAMI/ ISTERI PUNYER SURAT NIKAH.. TP NAKKAN SURAT PERWAKILAN... itew pn nk kene ajar ker??

iv) pastu aku dtg balik buat bwk surat perwakilan dari hubby utk amik surat nikah dia.. aku igtkan nk buat kad kawin tue blh la satu hari jer.. ruper2 nyer 2 minggu.. hadoi la.. gile keje mcm nie..

v) td yg buat aku menyampah tahap cipan.. tat's it!!! mmg la dh siap tp name hubby aku salah tulis.. ader ker herman hardynata BINTI ahmad??? pala otak dia.. tk check ke sblm printing?? sbb salah yg kecik gitu, aku kene balik.. buang masa aku dtg pagi tadi.. cube korang kat tpt aku, sakit hati tak?? kne ulang alik dua tiga kali.. mcm tk ado keje lain.. td aku tanye, selain dari aku dtg amik sendiri kad nikah tue, blh tk org amik kan, mamat tue dgn muke terkulat2 tk tau nk menjawab.. lgi la hampeh... dia mtk jer no. hp aku konon nk contact.. tp smp la nie tk ado..

so, JAIS oi.. tolong la buat keje tue betol2 sket.. nasib aku tk mtk cuti hari nie.. kl tk, mmg berdesing telinga mamat tue aku bahasakan.. smp aku dh maleh dh nk amik tau psl kad nikah tue.. esok2 kl ader JAIS tangkap basah aku ngan laki aku, aku ckp jer la.. JAIS la yg buat keje ntah aper2... pasal dorang saye tk ader kad nikah.. padan muke dorang....

chiow...

jenuh aku menjawab tag..

Dak apai dh tag aku... meh sini aku jawab...

1. If your lover betrayed you, how will you react?

i'll make u feels like u living in hell... try la..

2. If you can have a dream come true, what would it be?

living in a fantasy world.. besh nyer..

3. Whose butt would you like to kick?

bontot anak orang asli yg bodoh dan lelaki yg sibuk nk nengok cara aku berjalan... sepak kang buasir terus...

4. What would you do with a billion dollars?

beli all sorts of asset (pelaburan mase dpan beb), setelkan utang piutang, belikan aper ajer yg family aku n hubby nak.. (soping sakan nyah..), buat rombongan pegi haji ramai.. simpan dlm ASB

5. Would you fall in love with your best friend?

my best friend is a 'she'.. i'm not a lesbian..

6. Which do you think is more blessed, loving someone or being loved by someone?

being loved by someone.. in return, u'll love him back.. fair kan..

7. How long do you intend to wait for someone you really love?

i hate waiting.. so, dun make me...

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

back off la.. buat aper nk kacau hak orang..

9. If you were to act with someone, who would it be? Your gf/bf or an actress/actor?

hubby la.. pelok2 pun per..

10. Would you invite your Ex bf/gf to your wedding?

tgk la keadaan...

11. How would you see yourself in ten years time?

i'm a mommy dear to my children, a loving wife to my husband, serving for the country (even aku rase mcm dh nk pencen dh), dh ader rumah sendiri.. insyallah..

12. What’s your greatest fear?

Allah S.W.T

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

ganas siot.. tp pandai masak.. apai.. nk karipap ayam..

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

how about married and rich.. tk ado ek... bersyukurlah dengan ape yg ado...

15. What’s the first thing you do when you wake up?Press the snooze button?

ader pulak.. bukak mate la.. kl tk mcm mane nk tekan button snooze tue..

16. Would you give all in a relationship?

noap.. something are better left unsaid...

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

cari lain la.. start balik dgn number 1..

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

i forgive but not forget.. aku igt smp mati tau..

19. Do you prefer being single or having a relationship?

sorry.. im not planning to live with 50 cats around me...

20. List 5 people to tag

maleh aku.. sape nk buat, buat... ENJOY...

Tag... more QnA...

1. Do you think you are HOT?

Ntah.. ye la kot.. kt mate my hubby.. hehehehehee

2. Upload a fav pic of you



3. Why do you like this picture?

dun u think i looked sweet and innocent in this pic??

4. When was the last time you ate pizza?

last 2 weeks.. cik fiza belanja Domino's.. yummy.. sedap uols..

5. The last song you listen to?

lg 'Hello' by farah asyikin tue.. tk suke la lgu tue..

6. What are you doing right now besides this?

baru masuk opis.. lmbat sket sbb gie JAIS yg hampeh itew.. nnt bace yer my N3 nnt bout JAIS..

7. What name u prefer besides yours?

nothing.. NOOR RAZILA is fine wif me.. but, if i had a baby girl, i would like to name her, NOOR ANIS SABRINA.. NOOR (after my name) ANIS (special request frm hubby) and SABRINA (sound nice kan..)

8. People to tag

Apai, Shireen, Pn. CT Sarah, Arween, Muzai..

9. Who is no.1

she's one of my bestfriend msa kt poly dulu n still.. baby zafran dia kl dpt aku nk pelok smp kemek..

10. No.3 is having relationship with?

well, she's married.. who else.. her husband la.. Amri kot name hubby dia..

11. Say something about no.5

well, crazie cousins of mine.. i called her kakyong jajai.. when she's around, all we do is laugh, laugh and laugh.. bagai nk gile.. and she's sooo loyar buruk.. hahahah..

12. How about no.4?

dia nie junior aku ms kt ploy dulu.. she's also a blogger.. kate2 dlm N3 dia sgt cantik.. i like.. kreatif dia main ayat.. mst romantik orang nyer kan arween..

13. Who is no.2

ha... dia nie bini acit.. also best friend of mine.. geng skali la dgn aku msa kt poly dulu.. a mother of 2.5 (hehehe.. she's xpectinglah!!).. nick name dia Comot sbb ms kt poly dl, kl dia pakai bedak powder lps mandi, mst comot..

Doing tag is fun..... sbb blh jd platform utk bgtau org ape do and dont's u.. so, ppl can know u better rite.. hehehehe.. tp buat tag mmg best gile... ouh untuk KAK FARA, thanks sbb tang yong and YES, I MISSED U TOOOOOO.... BERI2 MUCH LA... MUAKS!!!

Khamis, 27 November 2008

hadoi.. bosan tahap cipan.. aper nk buat nie.. bos aku tk ado.. gie bengkel dkt UM.. bos aku yg baru nie mmg gemor gie kursus2 nie.. ntah la.. lantak la.. as long as tk kacau aku, sudah.. berbeza btol ngan bos aku yg dulu tue.. bos pompuan seh.. terkejar2 aku tk cukup lantai kl berjalan.. ader mase best sbb kite tk sedor waktu berjalan sbb bz.. tp ader ms tk sonok sbb mcm nk tecabot kaki aku berlari keliling opis.. kl tk ado keje, layan borak ngan bos aku.. dia kalo 8 jam kt opis, 5 jam dia ddk kt bilik aku.. 3 jm dkt bilik dia sendiri.. hahahahah.. skang dia dh pindah dkt kpkt.. kekadang rindu jgk kt org tua tue.. herm.. mmg totally diff la ngan bos baru aku nie.. lg pun bos baru aku nie lelaki.. so, tk blh rapat2 sgt.. kang gosip..


nie aku baru setel baca blog nana.. ala.. penyampai era tue.. geram btol aku nengok kittens dia.. gile comel... pastu pg tadi, dh setel buat carta, aku buat proses pembungkusan hadiah.. hadiah hubby.. besday dia on 9th disember.. saje aku beli awal2 tkot nnt duit dh hbs.. aper hadiah dia?? tgg dh smp dia dpt..



nie la dia... aku lupe nk beli kad.. so, aku design sendiri kd tue.. tarok sket kata2 gatal kt atas kad.. neway, i'm wishing all the best for my hubby.. in life, in career, in health.. in everiting la..

chiow for now.. bye..

Rabu, 26 November 2008

Sempat Jew..

Kalo dh name nyer pompuan.. even time rehat sejam jer, ader aku kesah?? kebetulan hari nie kaur makan cpt sket bout 12.50pm.. masing2 dh lapor.. tk menyempat dh nk tgg pkl 1.00 tue.. 10 minit rase mcm 10 jam.. bekfas hari nie pun mkn roti jer coz partner bekpes aku coti2 mesia pulak hari nie untill next week..

lps puas aku tala sepinggan nasi berlaukkan ikan merah goreng cili api, kepah goreng ngan tauhu msk sambal plus pekena plak air sirap limau aku terus gie guardian.. bese.. tpt wajib every month owang pompuan... habis jgk la barang 60 hengget pitih aku kt situ.. tis is what i bought..



aku beli blotter, wet tissue, lipstik, eye brow pencil, compact powder, clorets ngan cadburry hazelnut.. stok lipstik, eye brow ngan compac powder mmg wajib beli bulan nie sbb mmg la tgl nyawa2 ikan jer yg ado.. lg2 lipstik... sadis.. sadis.. dh rata!!! clorets tue buat kudap dlm kete ms tgh drive.. kl tk, aku berangan.. yg cabdurry tue aku tala la sket lagik..

chiow adios amigos...

Selasa, 25 November 2008

Yaw!!!

time lunch td sempat aku cabot gie lunch ngan hubby.. :) hendak 1000 daye beb.. makan dkt restoran feveret aku.. STRAWBERY FIELD.. aku rekomen.. mmg sedap gile.. aku time memula bercinta dgn hubby smp la nie dh kawin, mmg situ la tpt feveret aku.. 1st sbb sedap.. 2nd sbb byk choice.. 3rd sbb harga dia tk mahal, tk murah.. ok la.. sila la mkn hati tgk lunch aku td.. sila yer.. sila..


tajuk dia adalah SPEGETI CABONARA MARINARA (SEAFOOD).. so creamy, so tasty, so and so and so.. emmm.. emmmm...

aku mmg jenis tk membazir punye orang.. MEMBAZIR ITU AMALAN SETAN...

nie pencuci mulut.. hubby kasik.. tengkiu boo... lebiu.. hiks..

walaupun rupa mu sudah sedikit kelabu asap, tetapi ko tetap menjadi Pojaan Hatiku.. and thanks for the lunch yer...


nie pulak dinner aku n family utk mlm nie.. coz hari nie ader pasar malam, so dinner ringan sket sbb dh abah soping dkt pasar malam.. just a nice and simple sandwich.. tuna, cheese, tomato n green coral salad.. yummy...

so, until next time.. chow guys...


Midnite Punyer Pasal

tersebut la al-kesah... toib... di satu petang yg syahdu.. toib.. hujan turun dgn lebat nyer.. toib... toib... toib... toib... maleh aku dah..

sabtu lepas, hubby balik dari johor lps modul army.. smpai intan pun dh 7.30 mlm.. so, aku plan amik dia mlm sket.. dia pulak kate nyer nk tengok movie.. nengok midnite.. aku on jer la coz sian dkt hubby yg dh brape kali sound kt tepi telinga nk nengok citer james bond tue.. but, mlm tue jgk, member aku nikah.. so, a bit rush la.. mane nk kejar kawan aku menikah lagi, mane nk kejar ngambik laki aku kt intan lagi, mane nk kejar ke one utama nengok movie lagi.. mencelabak aku.. so, aku amik jln selamat, aku campak semua barang2 dlm kete (kasut, baju ngan beg nk gie tk movie..) aku hangkot gie umah member aku yg nak nikah nie.. punyer la disorganize idup aku sabtu malam tue.. ceh!!!

so, kawan aku dgn sekali lafaz selamat menikah.. time tue dh pkl 9.30 mlm.. dh lari plan nie.. aku bajet 9.30 mlm aku dh kuar dr umah member aku tue.. masok sesi bergambor sume, dlm 9.45 mlm baru aku chow dari umah dia.. tue pun tk sempat makan.. nasib baik petang tue aku dh rembat dabel cis beger McD... so, blh la tahan kenyang nyer.. aku pun jd nite rider la.. bawak kete laju tk hengat.. singgah jap dkt tol batu 3 tukor baju.. minah indon tue pun pelik nengok aku kelam kabut.. dgn beg nyer, dgn baju nyer.. mmg disaster gile..

dh tukar baju sume, aku pun.. zassss... terus heading to intan mendapatkan suami terchenta.. penat toksah ckp la.. mate aku dh setat ngantok.. tp tahan jgk.. dh amik hubby sume, kiteorg gie one utama nk tgk movie.. tawakal jer nie.. tk tempah tiket sume lagik.. ader, ader la.. tp aku dok doa gak dlm hati jgn la ader tiket... mate makcik dh ngantok nyah.. makcik dh pancit... skali ader la pulok!!! ala kasimmmmmm..... herm.. mmg rezeki hubby la tue...

herm... masok jer dlm panggung, lagi la melayan gantok mate aku.. dh la sejuk, nyaman, gulap gulita pulak.. seat pulak tepi skali dkt ngan dinding.. port baikkkk punyer.. aku celik mate 3 kali jer yer tuan puan.. 1st time dia intro nk mule.. 2nd dh kt tengah2 citer(aku rase la..), 3rd time ending dia.. the rest, tido.. ahahahahah.. sian hubby layan sowang2... sori cayang.. isteri mu ini mengantok.. tk tahaaaannnnnn...

so, lepas nengok wayang, kami gie uptown.. uptown girl.. she's been living in a uptown world.. ewahhhhh.. pekena chiken chop beb.. pergh... yg aku heran nyer, tk pulak aku ngantok time tue.. hairan.. hairan.. korang hairan tak???? nasib aku telupe nk ambik gambo chiken chop yg aku order tue.. kl tak, makan hati korang tengok...

pas makan2 dgn riang gumbira nya, kami balik rumah... gendang gendot tali kecapi.. kenyang perut suke hati... burp... alhamdulillah..

sekian N3 kali nie.. chiow!!!

Isnin, 24 November 2008

isk.. isk.. isk.. buwek!!!

uwawawawawawa... tk suke.. tk suke.. tk suke.. mencik.. mencik.. tp kene buat jugak.. tk suke...

korang rase2, blh tk korang tuju rumah aku without peta?? boleh la.. boleh la.. pening aku nk melukis peta.. walaupun aku tiru kawan aku punyer, but still, aku kne lukis coz kawasan umah dia different ngan kawasan umah aku.. hellloooo... FYI, aku tk berkenan bab lukih2 nie sbb aku nie tgn batu... tk kreatif.. stakat conteng2 tue setendet la.. eh, ader ke perumpamaan tgn batu?? blasah jer la.. mintak maaf yer en karam kerna mencemarkan perumpamaan (efek angkat2 tgn).. :P

so, lukis punyer lukis, jd la jgk.. kl aku jd org lain, smp jer ke rumah aku.. tk tau la korang.. hehehehe.. sesat kalo, nasib la... alah.. tk pe.. nnt taruk jgk yg signboard name aku ngan herman.. ikot jer la menatang tue... ye dak... ape susah...

skang, peta dh siap.. but the big question nyer, aku nk tempah kat mane nieh??? skang aku ader 2 option.. satu dkt bandar puteri puchong n satu dkt kampung jawa, kelang.. yg kt bandar puteri tue, aku tgk thru website.. kanda dinda tajuk kedai dia.. herm.. blh tahan kad2 dia.. murah pun yer jgk.. kt kampung jawa tue, member aku yg bagitau.. kate nyer blh dpt murah gile kt situ.. serendah 25 sen... gile ah.. tp nengok jgk mcm mane kualiti kad dia.. kl kertas kad mcm kertas A4, serupe aku rembat kertas A4 opis pastu aku print.. blh tahan jgk aku nie menyalahgunakan rete kerajaan.. ches!!! dilemma... dilemma... aku nengok dl yg kt kampung jawa tue.. ok kalo, aku amik situ jer la.. tp nk msk area kelang tue.. argh.. jem.. jem.. jem... garuk kepala.. garuk kepala...


di awal pembikinan... Lukis peta punyer pasal, bersepah tempat aku...






setelah bertungkus lumus, siap jgk.. terer jgk aku...


kesian pemadam aku menerima natijah nyer.. dari satu, patah jadi dua.. zaid.. aku nk pemadam baru...


shiow... nk ge lunch..


Sabtu, 22 November 2008

Aku Wanita... (bukan gurl lagi ek..)

aku suke lagu yg satu nie.. and of cos by dato siti nurhaliza.. brovo!!!


AKU WANITA


aku wanita punya hati nurani

yang tak dapat dibohongi

pabila cinta tlah membutakan mata

dan membuat tuli telinga


apakah salah jika aku menyinta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati, belahan jiwaku ini


cintaku ini anugerah terindah

dari yang maha kuasa

cintaku padamu tak pernah berubah

meskipun kita berbeza


apakah salah jika aku menyinta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati belahan jiwaku ini


aku wanita aku kaum hawa

yang memang rapuh hati nya

aku wanita aku punya cinta

selayak nya manusia


apakah salah jika aku menyinta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati belahan jiwaku ini


ku wanita.... yang hanya perlukan kau fahami


aku wanita aku kaum hawa

yang memang rapuh hati nya

aku wanita aku punya cinta

selayak nya manusia


apakah salah jika aku menyinta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati belahan jiwaku ini..


ku wanita.....


Pilihan Hati... Belahan Jiwa Ku Ini... Ouch!!!

Khamis, 20 November 2008

Baru btl N3 nyer.. It's Gotta Stop...

PPPRRRRIIIIITTTTT!!!! Stop!!! Stop!!! Stop!!! tk bleh jadi nie.. tgh bwk2 kete time blk td, terpikir jgk aku.. smp bile aku nk pakai prinsip hampeh ciptaan aku yg satu nie?? 'DUIT TK BLH SIMPAN LELAME.. BASI'.. aku pn tatau knape slame nie aku blh pegang teguh prinsip tue.. gile ah... cukup bln belen dlm acc mst zero.. paling terer aku penah biaukan dlm acc is lebey kurang RM150.00 tk silap aku.. tue mst kes aku terlupe la tue aku ader duit lg dlm acc..

aku nie bukan aper.. aku nie ader penyakit gian soping yg memerlukan aku berbelanja every day.. kl tk, runsing kpala otak aku.. aku jgk ader satu minat yg mmg tk blh dihakis2 lagi yg mane aku pupuk sejak dari kecik iaitu minat terhadap BEG dan TASHOT.. nmpk dua menatang nie, kl ader yg berkenan, mmg ranap uwang aku.. lelagi kt TASHOT.. kt dlm kete, kt dlm bilik, kt opis, dlm kete hubby, dlm rak kasot, kompen ader la kasot aku.. smp hubby pn dok perli2.. kate nyer nnt kene bayau zakat kasot.. amboi sayang.. sarcastic la tue...


nie yg aku still pakai lgi.. dok tukar2 ikot keadaan.. tk masok yg dlm kotak lagi nie..

so, lps nie aku azam berazam nk menyimpan.. tk dpt banyak, sket pn jd la.. ye dak??? janji time injured ado duit.. tk payah nk pinjam2 kt orang.. dulu aku ader tabung buluh tue.. senang sket.. skali masok kompen tk bleh korek punyer.. skali aku pecahkan tabung tue ader la dpt dlm RM80.00.. lepas la nk mkn McD.. aku igt lps kenduri kawin nk setat.. skang tk blh lagik.. mmg cokop2 mkn.. mane nk tuang minyak lg, mane nk bayar blanje brg2 kenduri lagik, mane nk blanje mkn aku lagi.. tol lagik.. so, mmg kompon la hasrat murni aku nie akan terlaksana lepas kenduri tawen.. tue pun aku ader satu hasrat terpendam terendam.. aku nk crocs.. hahahaha.. nk beli utk aku satu, hubby satu...



i just love red..


warna brown utk hubby pn cntik gaks...

dh dpt kalo, baru tenang aku nk menyimpan... hahahahah... see yah!!!

Rabu, 19 November 2008

Try and Error da...

cube korang try test nengok udang yg aku masak kat bawah nie..





tadaaa!!!!! mst korang igt udang nie buat goreng kunyit kan.. salah... tajuk resepi nie is Butter Prawn.. try and error jer nie.. lg pun ader bahan yg aku tk masukkan coz tak ado.. so, aku pakai masak ikot sesedap rase hati aku jer.. suke la.. aku yg masak suke aku la nk taruk menda... so, hasil nyer seperti di atas.. ok la tue.. cobaan pertama.. sepatotnyer resepi nie utk kepak ayam.. tp dgn menggunakan kekreatifan aku serta masalah yg tidak dpt dielakkan, aku sudah tukar ayam pd udang.. ceng.. ceng.. ceng... bijak.. bijak..

output dia = MANGKUK ITEW LICIN...

Ahad, 16 November 2008

Knape??? Knape?? Knape????

Knape?? Knape?? Knape?? Ape salah aku pd ko ha??? slame nie aku layan ko baik punyer.. kl dr pg ko bekerja, aku biau kn ko rest smp ke mlm.. bsk baru ko keje blk.. nie yg ko balas??? tk bleh jadi nie..

Woi mesin basuh!!! asal ko tk nak spin ha?? susah la nk kering kain jemuran aku.. ko tau tak aku tk suke perah kain?? tau tak?? tau tak??? sakit tau tangan perah kain nie.. nk kene campak kat longkang??? aper masalah ko ha?? nak air, dh kasik.. nak letrik pun dh kasik.. tk kenang budi langsung.. nk kene replace ngan mesin baru?? nak?? nak?? nak??? nie, mcm mane aku nk buat nie?? sape nk perah baju2 aku nie.. korang yg tengah bace N3 nie nk tk tlg perahkan kain utk aku.. tulun la.. pls... pls.. pls... korang agak2, kl aku biau gitu, mak aku nk tk tlg perahkan??? hahahaha.. hampeh sggh anak mu ini emak..

Ceritera Sabtu..

Kus semangat.. hari sabtu hubby balik dgn imej baru.. almost botak chin!!! gunting yg no. 1 tue.. adoi la.. sayang punyer pasal, henseeemmmmmm... suppose dia tk balik.. just aku jer yg gie jmp dia kt sane... suddenly kate nk balik pulak.. kelas hbs awal.. at 12 noon.. aku dh la tk masak.. sbb plan nk kuar ngan dia.. bile ditanye, nk mkn kt umah kate nyer.. aper lagi.. aku pun setat la silat silambam aku.. bukak peti ais, ader ayam.. so igt nk msk ayam masak merah.. bile time nk cuci jer, sudah ader bau la.. cek punyer cek, kompom tk elok.. zasss.. tong sampah tempat mu!!! bukak balik peti ais, ader ikan.. so, aku gambel jer.. aku amik dua potong (itew jer pn yg ado.. heheh) satu aku msk sambal, satu aku goreng garing.. hubby aku nie jenis payah nk makan ikan.. msk jer la.. tk nak makan karang, aku nangeh la tepi meja mkn.. aper susah.. so, aku dgn skill yg penoh di dada, smbil goreng sambal, sambil goreng ikan.. sml tumis bawang, sambil potong sayur.. smbil panas minyak, smbil kocak telur.. nk cpt punyer pasal coz hubby dh otw.. hasil nyer.. ikan masak sambal, ikan goreng, telur dadar n sayur campur..

nasib baik senah, dia makan ikan yg aku msak tue.. dia mkn ikan goreng.. ikan sambal tk amik coz dorang dh diadvise jgn amik benda pedas2 utk pegi modul tentera nie.. tk pasal2 ms nk angkat senapan nnt, tercirit... haru beb.. dh setel sume, aku anto dia balik gie intan.. dorang kne berkumpul dlm intan at 6 utk amik tiket ketapi ke johor..so, skang hubby aku kt johor la nie.. utk modul tentera.. naik train at 9.20 pm.. smp sane at 5.40 am.. Ya Allah.. Kau peliharalah keselamatan suami aku.. Amin Ya Rabbal Alamin...

so, sabtu ahad aku spend time dkt umah SIL aku dkt puchong.. main2 ngan anak buah.. sunyi pulak rase hubby tk ado.. meleleh air mate aku mlm td.. tk ketingalan jgk air idung.. huhuhuhu.. yang....

ouh abang botak... pakai kepiah nk kaber kepala beb.. kate nyer mcm org warak.. tk pe yang.. tk salah berangan2...

daniel.. tgh mkn beskot jacob.. meleleh2 air liur.. eeeyeeek adik nie... tk macho la..

video

korang dgr dorang nyanyi lagu BARNEY.. ak.. ak.. ak.. ak.. aku pn konpius mcm mane lg asal dia sbnr nyer..


nie cookies yang adik aku decorate masa cadbury fair dkt sunway lagoon.. compang camping jer rupe nyer.. tk berseni langsung.. ches!!

Jumaat, 14 November 2008

Anak itu anugerah tuhan...

anak tue anugerah tuhan.. kenape nk dibuang2, nk dibunuh2.. tk paham aku.. aku heran mcm mane org blh senang2 buang anak.. tk igt ke penat lelah ms ngandung 9 bulan dulu.. kot yer pun tk mau, bg pada orang.. or just leave the baby dkt rumah anak yatim.. letak kt dpan pintu.. pastu ko cabot la.. atleast senang org nampak anak ko tue.. dari ko cmpak budak tue merata2 tk tau untung rugi nyawa budak tue.. dari ko flush budak tue dlm lubang jamban.. kejam.. kejam.. hati batu gamak nyer.. tak tau ke anak tue membawa rezeki??? tk mau rezeki yg tuhan kasik??? tk mau kalo, meh bagi aku... malu sbb baby tue anak luar nikah?? ouh.. time sedap2 beromen dl, tk igt akibat.. dh la buat dose, dok tambah lagi..

renung2 la wajah anak2 kite.. they are super darling creature.. dh la kiut, tembam pulak tue.. bau dah la wangi, bile jln tekedek-kedek.. kl bercakap lagi la.. satu hapah tk phm.. yg dgr ujung2 ayat jer.. aku la.. kl tuhan bg rezeki anak kt aku, tk tercakap hepi nyer... segrand-grand hadiah tuhan bg kat aku...

Fatihah.. Rudy's doter..




zafran.. apai's son.. aper2 hal, aku mst enterprem.. mst.. mst..


rafiq.. anak bujang comot.. gembeng ini budak.. hensem!!


akish.. mak nenek wanna be.. pot pet pot pet


nadine and daud.. marlena's precious.. (arab + mesia)


nie aku.. heheheh.. blh tahan comel jgk aku nie..


agym.. baby boy erma..


daniel.. anak buah aku.. maksu luv u daniel..


haikal (abg daniel).. jambu siot dia nie..

korang tergamak ke nk buang anak bile nengok muke2 innocent nie??? tegamak ke??? for sure, aku tak weh...

Mari Bersengal-sengalan..

otak aku jem.. otak aku jem.. dari pagi buat Fail Meja bos aku.. dh petang jem terus pala wotak .. Bos aku nie baru msk bahagian nie.. sblm nie dia dkt sumber manusia.. so, mmg tk ado fail meja yg berkaitan dgn bahagian aku nie.. tue yg kne buat balik tue.. skang nie bahagian aku ader sket2 pertukaran bidang tugas.. so, mmg x blh kopirite fail meja yg lame.. huuhuhu.. kne buat balik..

so, bile dh jem, dah sengal, aku cari alternative lain.. photoshoot... hahahahaha.. saksikan la..



Tuan punyer blog..


there's nothing u can do bout this gal.. MR CHARLIE..


penyebab kepala aku jem teruk.. smbg next week..

juadah minum ptg aku.. selamat dlm perot aku..

dari kiri korang: kasot gie bank, slipar gie jamban, kasot aku pakai dr rumah, terompah kayu aku buat berjalan dlm opis..



my foot!!!!

sekian, wasalam..

Khamis, 13 November 2008

Kelentung.. Kelentang...

Herm.. balik keje td lepak dkt bilik.. nk habiskan novel yg aku beli tue smentara nunggu maghrib.. sekali tertido daaa.. nyenyak pulak tue.. celik2 mate dh pkl 8.15.. heheheh... aisey.. korang paham2 jer la ape jd ngan solat maghrib aku..

eeeeiiiyeeekkkk.. kucing aku gongong cicak!!! bee!!! kotor la.. mane la ko dpt cicak tue.. eeeiiiieyyyyyyeeeekkkkkk...

sambung balik.. so, lps siap2 sume, aku turun bawah.. setendet la perot lapor... last meal is BK.. mkn ngan hubby.. sempat dating jap td.. lepas windu...sejam pun jd ler.. hehehe.. so, bile aku msok dapur, satu haprak pun tarak.. mak aku dh ge masjid.. so, dgn otomatik nyer, tugas msk dinner jatuh pada aku.. bukak lemari ais, tk banyak ado.. ikan sket, udang sket ngan sayur sket.. so, aku pun setat projek.. ini la hasil nyer...

sayur aku msk oyster, udang aku msk sambal tumis, ikan pulak aku goreng pastu aku tumis cili padi ngan bawang besor, tabur atas ikan... layannnn....

Rabu, 12 November 2008

Nak Makan Kasot Aku???

nie cerita seorang jantan yg aku kire sgt kurang ajor.. aku pggl dia jantan sbb org lelaki tk akan berperangai mcm tue.. aku faham, adat org baru kawin mmg kene kacau.. aku tk kesah.. slagi blh bawak gelak, aku gelak.. tp kl dh ko ckp kuat2 dpn org ramai smbil pertikaikan cara aku berjalan, ape hal nyer bongok!! aku rs dari zaman anak dara smp bergelar isteri org, cara jalan aku same.. tk la aku jln guna pala lutot ke, terkangkang ker, berjengket2 ke.. tk tau la kl bini dia sblm nie jln guna tapak kaki skang kawin guna lutot pulak.. tk pun mengangkang bagai nk rak.. tue yg dia asik nengok cara aku jln kot.. nk compare ngan bini dia.. sori dude.. cara aku berjalan anggun lagi.. boleh hubby aku bangga lagi.. laen la bini ko..

so, tadi, aku sudah offer dia makan kasot aku.. aku kte kl teringin, meh sini aku bagi mkn kasut primavera aku.. bukan murah2 punyer kasot aku nk bg dia mkn okey.. pastu dok dering2 tgk cara aku jalan.. bile aku nanye aper kene mengena cara aku jln ngan dia smp dia bz body sgt tue, tk jawab pulak.. dok sengih2 mcm kerang busuk.. mmg padan sgt la dgn muke ko yg hodoh tue.. dh la muke hodoh, perangai pulak burok.. aku sian nengok bini ko yg ader laki mcm ko.. tk reti nk hormat perempuan @ wife org.. sian.. sian... so, lps nie jgn harap aku nk jaga patah perkataan aku dgn ko.. mimpi la.. slagi aku blh bahasa kan, aku bahasa kan..

herm.. jantan.. jantan...

Stop Mocking!!

pg tadi otw gie kete, aku dgr stesen radio yg nie.. kl korang dgr name stesen tue, mst tau la.. ader sorang penyampai nie, aku dh lame dgr celoteh dia yg kadang2 aku rase over, kasar dan ntah aper2 ntah... mcm pagi tadi, lagu bob AF tue kuar, dia blh ckp 'Big Bob'.. ader skali tue dia pggl kawan sekerja which seorang penyampai 'Gergasi'.. ape kejadah nyer tue.. ko sbg seorang yg sedar sore ko ke udara, atleast you can do, tapis sket ckp.. jg perasaan org.. aku yg dgr nie pun tk sedap rase.. lgkan org yg dimaksudkan.. laen la kalo ko tue mr. perfect... dia pun mcm adik2 jer.. gelak mcm mak lampir.. lg nk calling names 2 other ppl.. podah la..

kekadang aku bosan dgn org lain yg suke momokkan org yg berbadan comel.. nape ntah.. tk de perasaan ke dorang tue?? aku sedar aku ngan hubby berbadan comel.. kiut miut.. tp tk pyh la highlite menda tue dua tiga kali.. same jer ngan org badan besar yg lain.. aku slalu dgr org badan besor nie mkn banyak la, tk reti nk brenti mengunyah la, tk cantik la.. wat the hell??? aku ader jgk jumper org yg badan nyer kecik tp buruk lantak.. ader je.. cume untung nyer badan korang tk membesar.. lgpun yg korang susah2 nape?? bukan nyer makan mtk duit korang.. duit sendiri2... so, mind ur own business.. jgn sampai aku kuar statement 'korang tue kurus sbb miskin tak ado duit nk makan'.. yg lagi best nyer, org yg bercakap tue pun, kekadang gemok jgk.. sibuk nk ckp hal org lain.. bodoh mangkok suggh... hahahahah.. lg pun, sendri mkn sendiri tanggung... kl yer pun tk tertahan molot tue nk mengata, cukup sekadar pendengaran cuping telinga ko ngan kawan ko.. tk payah smp dia tau.. tk payah kuat2 mcm bunyi serombong kapal..

so, pada korang yg pernah kene ngan aku tk kire la korang ke, bini korang ker, husband korang ker, jiran sebelah umah korang ker or saper2 jer la, senang jer explanation aku.. u get back wat u give.. check balik kot2 korang sblm tue kuar statement yg menyakitkan hati aku.. so kl kene balik, jgn marah.. i think u deserve it... same2 rase sakit hati key..

p/s : aku sgt suke pada syanie yg pelakon tue.. dia sgt comel.. dun u think so??

chiow...

Selasa, 11 November 2008

Ops.. lupe..

"betol ke kakyong citer nie??? betol ker??? biar betol".. adoi la... jenuh aku nk berdialog ngan bapak aku.. dia tk puas hati nape citer inggeris tp theme songs dia lagu hindustan.. lagu chaiya2 yang shah ruk khan nyanyi atas ketapi tue.. nie kes tamau tgk citer hindu ler tue.. smp la dtg adik aku kate lagu jer hindustan tp citer inggeris.. baru dia sonyap.. hehehhe...

haiyoooo... aku baru sedor yg majlis nikah kawin aku tk setel lg sebenar nyer.. yg setel is majlis nikah jer... kenduri nyer blom lagi.. means aku ader lebey kurang 2 bulan jer nk setelkan menda2 yg berkaitan.. adoh.. so, yg setel setakat nie org nk setup pelamin.. tue pun aku kne cari design n bagi pd dia... aku nk yg simple yet stunning.. tk mau yg berat2.. serabut pala otak aku.. kl dpt yg mcm time nikah tue, better... so far, dh dpt satu design but aku still keep looking kot ader design yg lg vass!!!

mak andam pun tk booking lagi.. esok baru nk finalise ngan kak anne tue.. aku rase aku tamau la tukor2 baju.. lecey la.. but it depend.. tgk keadaan.. so far, mmg aku tamau.. kad pun blm tempah.. bapak aku dh bising2 dh nk kad.. kate nyer nk balik kg nk edar kt org kg.. herm.. mcm mane nk tempah.. peta pun aku tk lukih lagi.. aku igt nk kiben jer plan member aku hari tue.. rumah dia tk jauh dari umah aku.. just tukar lokasi rumah pengantin jer.. yg lain aku tiwu.. heheheh.. hantaran pun tk buat.. nk diikutkan ms tunang hari tue, aku setat buat brg hantaran bout 3 mths b4 bertunang.. nie brg hantaran nk bg hubby maintain lg dlm beg pastik jusco tue.. pening pala aku pening..

kemah ngan lagu2 abah dh tempah.. tgl nk tau brape RM nyer.. abah kate dlm RM1000>.. muffin pun dlm RM1000> jgk.. herm.. mane nk cekau nie?? insyaallah rejeki ado.. herm.. aper lg yg aku tertinggal ek?? ouwh.. brg makan abah kate dh setel.. aku dgr siap ader ayam golek lagi.. instead of ayam goreng, abah buat ayam golek.. aku tk kesah la... janji masa tue nnt aku nk sekor tegolek dpn aku kt meja perantin.. aku nk jgk.. nk jugak!!! kl dpt udang yg main panjat2 tue pun okey gak kan.. blh aku ajak dorang main panjat2 masok mulut aku.. pas2 dpt pulok buah tembikai yg dorang buat jd bulat2 tue.. pergh... tangkap leleh dude...

so, tgg jer la 25 januari 2009 nnt.. hubby kate time tue dia blh kuar tp kne msk intan balik b4 12 midnite.. dh mcm sinderela pulok dh.. kl tk kete ijau dia tue tukor jd katak ijau.. uwahahahaha.. so, pas nie kne setat balik buat preparation.. i begin wit mak andam esok.. pening pala pening..

so, aku chow dulu.. air nestom aku pn dh kembang.. nmpk mcm sudah tidak enak utk dinikmati.. aku nk tukor buat air melo o pulak... minum panas2.. perh.. nyaman...

Isnin, 10 November 2008

SEBAL...

aisey.. alahmak kasim.. asal aku rase mcm nk demam nie.. siang td sehat walafiat jer aku.. nie dh ader 3 rase dh nie.. rase panas, rase pening, rase nk montah.. ha.. dun get the wrong idea ek bile aku kate aku nk montah.. tk de makne nyer.. aku rase aku slh ramuan ms mkn nie.. td aku ratah ayam ngan scramble egg.. eik.. bile kenang balik confirm rase nk montah.. buwek!!! konun nk diet.. mlm tk makan nasik.. hamik aku!!!

esok aku cadang nk msk opis lambat sket.. nk gie jais amik surat nikah hubby ngan buat kad kawin.. hari tue tk blh amik coz tk ado surat wakil dari hubby kate aku blh amikkan surat nikah dia.. nie la dia bl maklumat tk telus.. hari tue aku tanye, blh ajer kate nyer.. piiiiraaahhh...

herm.. hari nie melimpah ruah pulak rase rindu aku kt hubby.. aku igt aku sorang jer yg gatal meroyan gitu.. rupe nyer hubby pn same jgk.. heheheh.. setendet la tue... org bau kawin.. bkn la slalu tk rindu.. its just hari nie xtra windu.. huhuuhu.. gelabah aku nie!!!! boo.. mish u badly..

ok la.. aku chow dulu.. nk join mak aku mkn limau sunkis.. nmpk nyaman.. tk blh aku biorkan mak aku enjoy sorang2.. harus diterjah..

chiow!!!

Ahad, 9 November 2008

Afraid For Love To Fade

aku dh nk angkat kaki naik bilik dh bile aku teringat nk share benda nie ngan korang.. tis is my all time fav song by Jerincho Rosales and Kristine Hermosa (femes nie dorang kt pilipina.. aku pun minat gile dkt dorang.. he's so hensem and she's so gorgeous) but i doubt yg dorang nie original singer for tis song.. 1st time aku dgr lagu nie ms aku tgk cite Ngayong Nandito Ka (which means i'll be there for u.. kot.. sum1 correct me if i'm wrong).. kl nk dgr lagu dia, cari dkt youtube.. write down tajuk lagu nie... kt sini aku tulis lyric dia jer.. why lagu nie fav aku?? sbb its describe mcm mane perasaan aku pd hubby masa mule2 kenal dia.. malu tapi mau.. auw... boleh tahan gatal jgk aku nie...


Afraid For Love To Fade..

My heads in a jam
Can't take you off my mind
From the time we met
I've been beset by thoughts of you

And the more that i ignore this feeling
The more i find myself believing
That i just have to see u again

I can't let u pass me by
I just can't let you go
But i know that i am much to shy to let u know
Afraid that i might say the wrong words and displease you
Afraid for love to fade before it can come true

Like a child again
I'm at a loss for words
How does one define a crush combined
With longging
Longging to possess you oh so dearly
I'm obsessed by you completely
I'll go mad if i can't have you

I can't let you pass me by
I just can't let you go
Let me say the things
And say the words to let you know
I would rather say the awkward words
Than to lose you
Or for love to fade before it can come true...



*Mine is for real... :)


Oh Sabtu..

esok isnin... alahmak.. maleh nyer nk gie keje.. idok le teman.. tk pueh rase nyer sabtu ngan ahad aku nikmati.. ches...

cerita hari sabtu, aku bukak gelanggan silat kt umah.. gile byk keje nk buat.. pagi basuh baju keje.. pastu msk lunch.. ptg hubby balik bwk hadiah utk bini dia nie.. baju masyham yg nk dibasuh ngan gosok.. mlm, tk msk.. kebetulan hubby kate nk makan kt luar.. syukurrrr... so sefamily kami mkn kt RESTORAN RAMAI dkt kelang.. sedap siot.. tat was my 2nd time mkn kt situ and never failed me... nyaman.. hubby pun aku tgk blasah dgn enjoy nyer food tue sume.. burp.. tengkiu hubby.. balik mkn singgah kedai kek beli kek utk mak aku.. dia baru teringat yg besday dia (which is 2 weeks ago..) hari tue tk ado kek.. haru.. haru... so, tk menghampakan dia, kitorg gie beli kek.. berparti la kami anak beranak mlm smlm..


nie la kek nyer.. simple jer.. nyaman jgk rase dia.. choc sponge cake.. ringan jer kek dia.. tk muak.. td lps dinner td pun, aku sempat sebat sepotong...


muke terbaru hubby yang bapak aku dakwa semakin 'lengit'.. lengit tue bahase perak yg maksud nyer gelap/ hitam.. aku pun baru smlm tau daaa....


bkn nasib kek yg aku nk highlite kt sini.. sila beri perhatian pd 3 botol yg ader dlm gambar nie.. 2 botol tue air soya n yg aku tgh pulas totop dia tue, air cincau.. dkt botol tue ader statement kata seperti air soya/ cincau sebenar.. MMG BETOL.. sedap siot.. mcm yg kite buat sendiri kt umah.. tp kl korang nengok botol dia, mmg la tk berkenan.. kemek2... tk cantik betol botol dia.. tp rase dia, nyaman...

so, aku dh maleh nk menaip.. mate dh ngantok da.. chiow...

Jumaat, 7 November 2008

Utk Apai Nengok..

Apai telah mengtag aku supaya aku menjawab soalan2 di bawah.. bace apai.. bace..


1)Apa yang anda harapkan dari pasangan/tunang/kekasih/suami anda?
suami yg cinta nyer sentiasa pd aku dn anak2, adil, bertanggungjawab, blh membimbing, fun dan romantik dn mempunyai kesobaran yg tinggi (bak kate hubby aku, "selagi aku blh sabar, aku sabar.. hahahahah)

2)Rumah yang anda idamkan selama ini?
cukup utk kami sekeluarga.. besar nyer mcm istana pun tak pe.. aku tk memilih sgt..

3)Kalau di beri peluang untuk bekerja @ duduk dirumah mana satu pilihan anda?
gile ko.. mst ar dodok umah goyang kaki dgn income bulanan RM5k.. canteeekkkkk...

4)Duit gaji korang dgn pasangan adakah digunakan bersama- sama @ sebaliknya?
aku pecaya penuh pada falsafah berikut: 'sharing is caring' ma....

5)Bila anda menghadapi tekanan @ masalah yang berat apa yang anda akan lakukan?
tiada terapi yg baik utk aku selain SHOPPING.. kl dh berkati2 berat nyer masalah aku tue, aper lagi, UWAAAAAA (nangeh ler)!!!!!!

6)Ketika anda menghadapi kebosanan apa yang akan anda lakukan?
baring renung bumbung mcm org gile smbl cari idea bernas mane nk ge @ buat...

puas hati ko apai???? hahahahah...

Boring sekali lagi..


Salam n Selamat Petang..



Mcam biasa petang nie sekali lagi dan berkali2, aku boring.. ader lg satu stengah jam nk balik.. bos hari nie tak ado pagi petang.. gie mesyuarat.. keje aku memblog jer la.. herm.. aper nk citer ek.. ouh.. smlm aku gie shopping sendiwi dkt giant... boleh ke dinamakan shopping kl kt giant tue?? tk kesah ar... aku blasah bantal 2 biji, sarung bantal sepasang, biskot feveret aku (jacob flava cream and onion.. sedap.. wa ckp lu...) ngan novel satu.. novel nie aku beli dkt MPH la.. dlm giant mane ader..



dh lame aku tk baca novel.. nie aku baru nk setat balik.. tajuk novel aku beli smlm, AKU CINTA KYRA.. name anak kak fara tue... pembacaan adalah sedikit lembap sbb tengah2 baca smlm, aku telah tetido sehingga la ke pagi ini.. patot la aku rase proses pembaringan aku tk rata.. rupe nye aku landing atas buku.. hari nie igt nk smbung tp tk ado selero plk..







nie la buku novel aku tue.. published by buku prima 18.90 hengget...


















Gambar kasot aku nie, mmg dgn niat aku pamerkan dgn rintihan sayu sesayu nyer kepada sang suami... YANG.. NK TASHOT BARU... JOM LA BELI TASHOT BARU...


sekian, wassalam...


heheheheh...















Haip.. main gitar kapok kak bilah ek..















Seksi Nisa nie taw...

video

Dorang nie kazen aku yg paling kecik.. yang dasat gile tersengguk-sengguk tue, name dia Nisa.. Yang tecit molek pakai baju putih sblh dia name nyer jannah.. aku pggl jenna.. time nie tgh buat kenduri doa selamat sempena siang tue aku ngan herman selamat bertunang.. tue la.. siang mengelejat tk hengat.. smp patah2 la kerusi mak aku dikerjakan dorang.. hahahahah.. bdk2, stendet la tue.. lg pun kerusi tue mmg dh patah sbb kawan bapak aku dodok.. berat sgt agak nyer pakcik tue.. dh malam bebudak nie pancit gile.. sian aku nengok.. nk tergelak pun ader.. btol punyer ngantok esp si nisa..