Khamis, 25 Disember 2008

Mereka Yang Cetek Akal..

aku tengah baik layan citer RONA RONI MAKARONI td, tetiba kuar satu scene dlm citer tue yg buat aku tersentap.. part yang si rona dok gosip pasal daddy roni yg ader affair ngan secretary sendiri... herm..

aku bukan aper, sbg seorang PA a.k.a Secretary nie, aku menyampah jgk bile ader yang sesuke hati menge'cap' PA nie tk de la keje lain selain menggatal ngan bos.. pala otak dorang!!! pas2, aku rase pengaruh drama or filem pn salah satu faktor yg membuatkan karier sbg seorang PA nie dipandang jelik.. asal scene PA jer, mst menggatal ngan bos.. mesti ader affair ngan bos.. jarang aku nengok citer yg PA diberi watak yg positif.. negetif belake slalu nyer..

bosan dipandang serong.. kl PA gie keje melawa sket, kate nk ngorat bos.. kl tk make up langsung kate tk pandai nk melawa.. kesimpulan nyer, buat kene, tk buat pun kene.. habis aper yg korang nk?? tk tau ke kadang2 bos tue yg dok suruh kami nie grooooming?? pasal nyer, PA nie yg dok mengadap bos all the time.. so, mcm korang yg dok sebatu jauh nyer dari bilik bos, yg kekadang sehari bekeje pn tk jumper bos, jgn banyak komplen.. ckp kalo, mmg la senang...

pada aku senang jer.. terpulang pd individu tue sendiri.. tk semesti nyer PA jer yg menggatal ngan bos.. kl ko tue dh jenis pompuan gatal, keje sapu sampah pun menjadik jer.. btol tk?? igt PA nie tk ado keje lain?? tatau ke, PA nie la sasaran utama bos.. dia marah kt org lain pn, PA la yg kene tempias dl.. kl dia bad mood pun PA yg kene.. sblm smp dkt sasaran dia, PA dh jd mangsa dl dah.. slh org lain, kekadang, PA yang kene.. aku dh rase weh... belif me... it is soooo not cool...

aku menulis N3 nie atas dasar aku sbg seorang PA.. maybe bidang keje korang ader dugaan dia sendiri.. aku sekadar menulis bg pihak PA..

chiow..

Jumaat, 19 Disember 2008

Aku Yang Kene Sebijik.. Big Time!!!!

aku maleh nk xplain.. korang bace conversation kt bawah between aku ngan hubby.. kuang asam btol beliau tatkala itew..

Lokasi : Mydin Selayang

Time : lebey kurang 8.30 mlm

Tujuan : nk cari kodap2 utk dia kt dlm Intan tue.. (incase lapo tgh mlm)


hubby : ha.. tue keropok jacob's yang awak suke tue.. amik la..

aku : tk mau la..

hubby : knape? (smbl buat muke pelik)

aku : saya dh jemu la.. dl dh slalu sgt makan.. so, skang dh muak.. jemu.. tk mau lagik..

ha.. time nie ayat keramat dia keluar.. hampir2 nk ilang kesobaran den..

hubby : ooo... tp saya heran la.. bkn ke awak selalu beli kasot.. tk pulak jemu2 ek.. (muke selamba gile.. salute la!!)

aku : ha???? (time nie aku rase nk karate jer rak biskot tue bior patah jd 48 keping.. tension!!!)

ha.. skang korang rase tk aper yg aku rase.. ade ke patot.. tp bile pikir2 balik, btol gak.. kl teringat, tergelak pn yer.. tp tue la yg buat kami bahagia... usik mengusik membawa bahagia.. semoga bahagia ini milik suami dan aku selama nya.. amin..

chiow!!

Minat Terbaru.. Makin Menjadik jadik...

ish.. ish.. ish.. makin aku tanam azam nk menyimpan, makin menjadi2 pe'el aku.. pecaya la.. bkn aku tk try control.. tp membeli nie mcm bagi ketenangan dan kepuasan pd aku.. aku rela la berlapor dari tk dpt menda yg aku nk.. bkn aper, kl dh nk gile punyer, tp aku tk beli, jawab nyer, terbayang2 la kt mate aku.. sooner or later, aku mesti beli punyer.. tk blh tidak..


baru2 nie aku dpt aim baru.. tudung ala2 eikin tue.. walaupn aku tk suke sgt si eikin ngan mawi tue, aku pedulik aper?? tudung tue cantik n comfort.. mule dgn sehelai aku beli dkt amcorp.. best.. pakai sarung jer.. tk payah nk gosok2.. but have to be xtra careful dgn tudung nie esp bah dpan tue.. takot kemek.. ogkos nyer?? jgn cakap la.. hot cake beb.. setendet la tue..


so, smlm aku gie mencari lagi.. igt nk beli selai jer.. tk sangke terembat smp 3 helai.. huhuhuhu.. mcm aku ckp, tk beli nnt terbayang2.. so, aku beli 3 skali.. nie kl laki aku dpt tau nie, masak.... tp utk dia jgk aku tukor2 pesen nie.. tk la dia kate same je pesen tudung aku dari dulu, kini dan selame nyer.. yer dak korang??? lelaki nie mmg.. komplen jer.. tk tau yg kite nie buat utk cantik dpn dorang jgk.. btl tk para2 isteri di luar sana???


sila la nengok hasil daripada sikap meroyan aku smlm..





yang merah, unggu n biru tue aku beli smlm.. ujung belah sane tue, yg 1st aku aku beli.. :P



pandangan atas..


ha.. nie aku nk fokus pd cadar katil.. nie pn minat terbaru aku.. membeli cadar.. tp tk sekronik tudung.. nie blh kontrol lagik..


aku lebey suke beli yg 100% cotton punyer.. selesa.. tp kl basuh, kedut 1000.. aku mmg la gosok.. rimas aku nengok kedut2 g2.. aku ader aim satu cadar nie.. patern dia serius notti.. playfull giler.. bln dpn la aku beli.. dh dpt nnt aku post gambor dia dlm blog nie.. tgg..

until next time.. chiow...

Selasa, 16 Disember 2008

Aku je ker?? Korang???

aku dh perasan menda nie lame dh... baru2 nie simptom dia menjadi2.. aku jer ke?? korang alami menda yg same tak???

dari jaman aku bercinta dgn hubby nie, bawak la dh kawin, mmg la simptom2 nie akrab ngan aku.. everytime hubby kene outstation or kene travel jauh2 ker, aku mesti injured.. mesti punyer la.. kl tk luke, tersadung ke, terkepit jari ker, sakit or feeling unwell ke.. mesti la..

same la keadaan dia sekarang.. bile time hubby kne buat modul luar mcm tentera dkt johor hari tue, 2 hari berturut2 aku injured.. satu aku tercocok sisip ikan n the next day aku teroperate jari sendiri.. (gmbr kejadian berdarah tue ader dlm n3 aku..)..

nie hubby gie modul bomba dkt kuala kubu.. nah.. jari kelingking aku tebako kene glue gun.. sakit wooo... pastu hari nie tk semena2 aku kne seseme... semalam mlm elok jer.. hubby kt sane pun kne seseme.. smlm ckp ngan aku sengau ajer bunyi nyer.. hahahahah.. agak nyer kebetulan kot.. aku clumsy sgt agak nyer.. tp yg heran nyer, bile hubby ader dpn mate or dkt ngan aku, elok jer.. tk ado la nk terluke ke, tebako ke, tesadung ke.. ngade2 btol aku nie...

korang ader tk simptom yg same mcm aku?? ke.. aku sorang ajer???

until next time.. chiow..

Isnin, 15 Disember 2008

Bertuah Punyer Kucing...

video

Bertuah punyer toceng... nak tau, dia geget cicak.. eeeeyyyyeeekkkk...bapak aku la perasan.. nengok2, cicak tue dh patah dua... aku ngan adik aku pun, aper lg, cekop dia, kasi sental molot dia.. sorang pegang, sorang cuci.. aku amik part yg pegang tue.. sbb kl dia geget, sakit wooo.. gigi dia kuat dn sehat.. tgk saiz la..

nampak jer singki, meraung-raung la dia.. dia mmg fobia kl nengok singki dapur.. sbb di satu masa di musim yg lalu, mak aku slalu mandikan dia kt situ.. bile dh besor, pindah dkt dalam besen pulak.. sbb singki dh tk muat.. heheheh..

nengok la mcm mane dia.. korang bygkan basuh mulut jer dh meronta-ronta gini.. kalo mandi mcm mane... disaster beb...

chiow!!!

Pening..

hadoi.. pening la kepala wotak aku... PELAMIN SAPE NK BUAT????? hhuhuhuhu.. kakak yg setup kan pelamin mase aku nikah dl tk blh nk buat according tue contoh yg aku bagi tue.. huhuhu.. lgpun kelengkapan dia tk complete.. kerusi pun tk ado yg mcm aku nak..

aku dh tanyer dh dkt satu abg nie.. tp dia mmg pakai fresh flower jer.. aku tk berkenan sgt nk pakai fresh flower.. aku prefer artificial flower sbb tk payah risau psl bunga nk layu.. heheheheh.. harga nyer blh tahan la jgk.. over budget tue...

so, aku peningggggggggggggggggggggg..............

until next time.. chiow...

Ahad, 14 Disember 2008

Haa????

Haa?? Ye ker???

semalam jumper hubby dkt intan.. keluar berfoya2 dkt One Utama n then gie hospital selayang sbb brother in law aku msk spital sbb denggi.. petang anto dia masuk dlm intan balik sbb pagi2 nie (ahad) dia ke Kuala Kubu utk modul bomba pulak.. seminggu beb.. habis la hubby aku.. main ngan api.. ala2 stik well done gitu..

so, balik dari spital selayang smlm, dlm kete mcm bese la.. borak2.. tp smlm mood dia tk baik sket so dia byk senyap dr bercakap.. acc bkn smlm jer mood dia down tp the whole week.. ader prob kt dlm intan.. herm.. sian hubby..

dlm borak2 tue, terkeluar la statement dia, yg aku nie degil tk dgr cakap dia.. degil.. uiks.. tersentap makcik nyah.. yer ker?? ader la sket2.. tp tue pun bkn aku tk dgr ckp dia.. its just aku bg pandangan jer.. tp bab degil tue, mmg tk dpt dinafikan.. mmg aku nie sket ader keras kepala..

Boo.. yer ker saye degil tk dgr cakap??? okey la.. saya dengor la ckp awak lepas nie.. sowi ek..

until next time.. chiow...

Sabtu, 13 Disember 2008

Perintah Berkurung..

setat malam semalam dgn rasmi nyer aku memerintahkan diri aku sendiri supaya berkurung.. nk tau sebab aper?? nk tak nk, rajin mls, aku mmg kne setat projek nie.. buat hantaran.. huhuhuh.. buntuh pala otak aku nk buat mcm mane.. bese la kl aku, aku suke yg simple2 jer.. nie pun dh kire lmbat setat nie.. dl time tunang, 3 bln sblm actual date aku dh setat buat dah.. al-maklum la.. buat sorang.. since dh lmbt setat, mmg aku kne double up kan lg usaha.. pagi, ptg siang malam.. kl blh tdo pn pegang glue gun 2.. :p.. patah la pinggang aku.. kebas b****t aku ddk lelame..

smlm, lps balik dari berjoli katak dgn rai n pijah dkt ikea, aku terus gie kedai feveret aku kt sec 18.. beli bunga sket, polisterin sket.. nk buat dummy jer dulu.. blk umah, mandi manda, trs aku dok bersila dlm bilik.. smp ke 1.30 pg ler.. tue pasal aku liat bangun tdo ini pagi.. :)

nie pn br setel buat hantaran.. dpt la 3 jenis yg dh siap nyer.. at the moment, persetujuan nyer 9 balas 11 (time nikah dl tk bwk hantaran).. esok la aku smbung.. tk larat dh.. smp melecur jari kelingking aku kne glue gun tue.. sakit wooo.... cabaran.. sobar.. sobar.. nk buat mcm mane..aku bkn tergolong dlm golongan hartawan jutawan nk bertempah2 nie.. mane blh buat, aku buat.. lawa tk lawa, ader aku kesah??? tp aku rase lawa la weh... hehehehe.. yakin.. yakin..

gmbar pembikinan tk bley tonjok.. tk suprise la kl dh publish dl gambar hantaran.. tgg la lepeh 25 januari nnt ek.. aku kasi post dlm ini blog.. kl nk tgk secara live, jgn lupe dtg kenduri..

so, aku nk naik beradu.. until next time, chiow...

Rabu, 10 Disember 2008

His Birthday..

the actual date is 9th december.. tp aku raikan cepatkan sehari due to 9th tue dia dlm INTAN.. so, i secretly buy him a cake.. suprise la konon nyer.. hehehhe.. atleast merasa la jgk sambutan hari jadi nyer.. dia pun kebetulan blh balik kejap.. buat la mkn2 sket..

"sweet for my sweet"

happy 29th birthday sayang.. fuyyo!! dah tua la dia..


a digital watch for him..

untill next time.. chiow..

Selasa, 9 Disember 2008

tag, tag and more tag

apai dh lame tagged aku.. la nie baru nk menjawab.. layannnn...

1. The age you’ll be on your next birthday:
gosh.. 28th la beb.. dh tuo...

2. Place you want to travel to:
it would be nice kl dpt holiday dkt country side... nyaman and far far away where nobody can disturb me..

3. Your favorite place:
my wonderful cosy spot.. my bedroom

4. Your favorite food:
nasi ayam..

5. Your favorite pet:
cat.. Bee Demok Mocok Takyong (nasal sound sket ek)!!!

6. Favorite color combination:
black, red, ceklat

7. Favorite piece of clothing:
shirt and jeans...

8. Your all time favorite song:
show me the meaning of being lonely.. sang by BSB tangkap feel beb kl dgr lagu nie..

9. Favorite TV show:
America Funniest Home Video... Uwarahakahkakhakakkah

10. First name of your significant other/crush?
sape ntah name mamat tue.. it was a long long time ago.. dh lupe name dia..

11. Which town do you live in:
shah alam bandar anggerik

12. Your screen name/nickname:
Yong

13. Your first job:
Aku penah jd cashier dkt shell.. "Pam mane?? Brape RM bang?? Minyak merah ke hijau???"

14. Your dream job:
i always wanted to be a housewife... aper punyer dream job da..

15. One bad habit that you have:
bak kate hubby, aku selalu pikir benda yg bukan2.. well, i gess he's rite..

16. Worst fear:
losing him...

17: Things you’d like to do before you die:
alamak!! bertaubat la...

18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
rumah for my parents.. more bigger than wat we haf now..

19. Your husband/wife:
Love of mylife.. HERMAN HARDYNATA BIN AHMAD..

Amin Ya Rabbal Alamin

tiba2 aku rase sakit hati yg teramat sgt.. tiba2 aku rase satu kebencian yg meluap2.. tiba2 aku rase tamak setamak tamak nyer.. tiba2 timbul satu rase penyesalan.. syuh.. syuh.. syuh.. jauh.. jauh.. pegi kau jauh2.. twitttt!!!!! biorkan aku sensorang.. bior aku legekan perasaan aku..

"Ya Tuhan Ku.. Kau berilah aku kekuatan dalam menepuhi kehidupan ini.. kau kurniakan lah kepada ku kesabaran yang tiada tolok tanding nya.. sesungguhnyer aku amat2 memerlukan kurniaan mu itu.. amin ya rabbal alamin..."

chiow..

Isnin, 8 Disember 2008

Malam Raye Haji..

ini kejadian di malam raya.. selepas nengok citer 'antoo fighters'.. bongok la citer tue.. korang tgg raye la.. time dia kuar tibi.. tp aku rse baik korang gie beraya lg bagus dr nengok citer tue.. out of 10, i giv 4 ajer... padan muke aku yg degil sgt nk nengok citer tue.. maybe aku terpengaruh dgn skrip nie ko.. "aper?? penghalang jalang???... "penghalang jembalang la bodoh.. jembalang.." (smbl harun salim pukul radhi dgn pemukul lalat...)


aku mmg suke buat menda2 tk berpekdah mcm nie.. dh mcm ruper hantu gigi pun ado..



herm.. tis is more nicer..

while waiting 4 him... snap!!!


ouh.. i looovvveee man in red...



subway for dinner.. chiken teriyaki.. hubby amik flava aper ntah.. something like subway basic kot tajuk dia.. luper.. yumm yumm

Kelim Karipap Punyer Cerita

meh sini aku nk bgtau.. aku nie tk reti nk kelim karipap.. ala... yg putar2 kt tepi karipap tue.. aku kl buat karipap kt umah, kt tepi dia mmg la tk berkelim.. heheha.. aku bior gitu jer..

sabtu tue, kakak ipar aku nk buat karipap.. ajak aku join buat sekali.. sblm kantoi, aku awal2 mengaku aku tk reti nk buat kelim dia.. gelak dia kt aku.. ches.. so, sbg org yg naif, aku blajo ler.. teruk jgk la rupe bentok kelim 3 biji karipap yg pertama tue.. kl hidang kt org, buat malu.. then, bak kate kakak ipar aku, practise make perfect.. lelame cantik la jgk..

tgk ek demonstrasi aku lipat kelim karipap..sorry.. kualiti audio kureng memuaskan.. al-maklum la.. pakai cameraman amatur.. dh la amatur, byk complain pulak.. haiiyooo...


video




nie la sifoo aku.. tengkiu kak tuti..




nie la g aku buat sendiri.. aku budak baru blajo.. rilek ar.. go selow...

until next time... chiow..

Jumaat, 5 Disember 2008

Check tis out..

weh.. mlm nie tatau nk msk ape.. mak bapak aku gie rumah kazen coz ade rombongan merisik.. so, im not in the mood nk masak besor... jd i'm trying out my new recipe which i download from the internet.. Cucur Kentang.. huh.. how cool is tat.. cucur pn msok internet beb.. cucur ala cyber.. actually, mcm cucur biase jer.. just add the kentang in it la.. check out rupe wajah cucur kentang aku..


bukan over cooked ek.. i like it tis way.. more kriuk.. kriuk.. garing gitu.. and then u dip it dgn sos mayonnaise.. (sos cili +mayonis).. licin..

disebabkan terer, smbl masak, smbil aku nengok rancangan 'sweet for my sweet'.. gosh!! aaron aziz is so handsome.. see.. how God can create such a fine handsome man.. lucky wife... but still, for me, the handsome'st' living man on earth is my HERMAN... yeah!!!! hahahahah..

until next time.. adios!!! chow!!!

LEMBU!!!

korang nampak tk kete kancil yg aku bulat kan tue??? tue la satu contoh LEMBU BAWAK KERETA.. meh sini aku bahasakan ko sket...

"dh la kete ko tue buruk tahap gaban.. tk heran la aku sbb tuan punyer kereta pun perangai buruk.. bkn ajer perangai buruk, muke pn burok.. mmg match.. padanan yg sempurna... tuan ngan kereta same2 BUROK!!!"

nk tau knape aku marah2 sgt?? driver s**l nie, dh la drive laju, nk cocok2 orang pastu main cilok2.. tk tau ke dia tgh drive kt kawasan kilang yang sibuk?? kete dok park kt tepi2 jln, bebudak kilang dok tgg bas nk balik keje kt tepi jln.. dibuat nyer terbabas, langgar bdk2 tue, sape nk jawab.. kot kalo ko jer yg mampos tengah jalan tue, elok la.. tp kl org lain pun mati same sbb ko??? ko nk mati, mati sorang la.. tk payah dok bawak org yg tk bersalah.. tk paham aku mcm mane org bodoh tahap mangkok tingkat nie blh dpt lesen... lesen terbang gamak nyer..

so, kl driver nie dok ader kene mengena ngan korang, abg ko ke, adik ko ke, sepupu ko ke, waima bapak ko sekalipun, tlg la nasihatkan dia sblm ader yg jd mangsa dia... sesambil tue, cube check dlm kepala dia ader otak ke tidak.. aku rse mcm tk ado..

untill next time, chiow..

Khamis, 4 Disember 2008

Perkabaran Dari INTAN..

haish.. susah nyer hati...

2, 3 hari nie hubby ader mengadu kate tk sedap badan.. demam.. come and go.. nasib baik aku ader sediakan beg ubat utk dia.. mmg dr jaman bercinta cintun dl aku setenbykan satu beg ubat utk dia.. dlm tue aku boh uphamol, koyok, soluble, minyak gamat, minyak cap kapak, tiger bum, handsaplas ngan pil chikitekon (btol ke spelling dia??)..

so, 2, 3 hari nie dia dok telan uphamol ngan minum air berkoyan2.. aku suruh gak dia minum air 100+.. bukan aper, aku takot dia kene denggi tak pun yg cigunya tue... so, time lunch td, agak nyer superhero aku tue tk bleh tahan lagi, sudah pergi jumpa tuan Doc.. so, doc kate dia kene virus infection.. maybe mase buat modul tentera hari tue kot.. bergelumang dlm lecak tue.. kotor.. nk mandi bersih2 tk sempat... sian hubby aku.. doc kate dia akan rase sakit2 badan dalam 2-4 hari yg akan dtg.. doc suruh dia rest cokop2..

tp td mase cerita jumper doc td, sempat gak menyakitkan hati.. kate nyer doc tue cantik.. cekci.. ewah.. ewah.. tk sedor ker ckp ngan bini.. kang, sakit lain yg dpt kang.. sakit yg satu tue tk habis, aku up lg satu penyakit... gatal ko ek... kemain...

"Ya Allah Ya Tuhan ku, kurniakan lah kesihatan yang sempurna kepada suami ku.. Kau lindungilah dia dari sebarang mala petaka dan permudahkan lah segala urusan nya di sana.. Amin Ya Rabbal A'lamin.."

Sayang, sorry tk dapat jaga awak.. not tat i don't want 2.. but i cannot.. kl INTAN kate wife blh jaga husband yg sakit, confirm in no time, i'll be by urside.. tp tk blh.. huhuhu.. so, u haf to take care of urself yer.. ikot aper doctor cekci awak tue ckp.. jgn luper makan ubat yer.. saye doakan awak cepat sehat.. and I LOVE U SO MUCH BOO.. @--<---

chiow...

Bahana Tak Pegi Lunch...

Cis!!! kalo ku tahu... baik la aku pegi lunch...

sbb tk gie lunch, aku ngan rai gie amcorp mall.. tp ader sorang makcik nie, dia dh tau aku dok aim parking tue, dgn selamba babi nyer dia amik parking tue.. dh la ko tue gemok gendot!!! ko igt ko bawak mercedes tue dh cukup hebat.. S**t punyer makcik..

last2 aku park dkt lrt taman jaya.. tgk tue betapa bersungguh nyer usaha dn tekad aku nk gie amcorp mall.. ader tujuan okey.. sila scroll bawah..

TADA!!!! yea.. yea.. tashot.. tashot.. aku mmg nk cari kasot utk sanding nnt.. mak andam suruh aku cari kasot sendiri disebabkan saiz aku spesel sket.. dh survey tpt lain tp mcm tk menarik.. teringat kt amcorp ader kedai kasot.. nasib ader yg berkenan di hati.. peewwwwiiiittttt!!!

sila posing ke kiri sket kasot.. ewah.. ewah.. cheh.. cheh.. cheh..

si rai buat permintaan sadis kat aku.. dia srh aku tunjuk kasot yg dia beli dlm blog aku.. tk letak kang, meraung pulak.. aku byk lagi keje lain dr nk memujok dia..

Muke 2 orang PA yang dh jatoh bankrup lepas soping tashot.. rai cemek lebey sket pasal tashot dia lg mahal dari tashot aku... hahahahah.. aku menten sbb dh bese jatoh bankrupsi.. heheheh


korang pecaya tk dlm jaman moden nie, ader org pecaya amalan geget kasot nie.. ha.. nie la orang nyer.. geget.. geget.. mane tau blh kenyang bawak ke malam...

aku ader beli satu menda lagi... tp nk kene pakai br shantek.. nie aku terpedaya dek si rai la nie.. dia tukang sorak.. kan aku kate aku nie mudah terpengaruh dgn anasir2 yg kurang sehat.. so, tgg N3 besok...

chiow!!!

Jahanam Diet Haku!!!

satu jer la kelemahan aku.. aku nie cpt terpengaruh dgn anasir2 liar nie.. ptg smlm bout 4.50pm, tgh tgg saat kegemilangan nk balik dh nie, gal next door, Rai dtg msk bilik aku cakap gini.. 'Lapo la kakyong'.. mcm petir je aku dgr keluh kesah dia.. bkn yer aper, aku bab lapo2 nie tk blh dgr.. pantang.. sbb nyer, secara otomatik nyer, kelaparan aku akan terbentuk dgn sendiri nyer.. akan jd lebey magik lg, aku akan jd lebih lapo dr si pengadu itew sendiri... adus hai... maka nyer, jahanam ranap la diet aku utk hari tue.. penat lelah aku bekfes karipap, lunch yong tou foo sup.. tp last2 terjebak jgk mkn nasi.. pening pala otak aku... byk btol dugaan.. syuh.. syuh.. syuh..

tanpe melengahkan mase yg berharga, aku ngan rai gie selongkar goodies bag zaid (goodies bag nie rai bg sempena adik dia tawen hari tue.. dlm dia ader bunga telor, nasik impit 2 bungkus, serunding kelapa, baulu ngan jelly).. dh brape hr da aku nengok goodies bg tue tk berusik.. kami kiben la nasik impit ngan serunding dia.. hahahah.. sowi zaid.. mtk halal ek.. alah.. ko pn bukan nyer makan.. dr basi, baik kami tala masok peyot... sedap siot..

so, i need a fresh start utk niat suci murni aku nie.. Monday la setat balik.. so, aku ader untill tis sunday nk makan2 dgn hepi nyer.. pastu dh kene catu.. hehehhe.. so, kt bawah nie aku lampirkan gambar2 jenayah ringan tersebut..

pesalah : aku ngan rai

tempat : dkt sofa opis, dpn tibi

mangsa : 2 bungkus nasi impit ngan sepeket kecil serunding.. ouih.. zaid jgk selaku tuan punyer nasi impit ngan serunding..


wajah2 yg dihimpit rase bersalah.. aku sbb langgar diet.. si rai aku tk tau nape.. gamak nyer dia pun rase berdose kot sbb mempengaruhi aku.. dasar anasir liar!!!


herm.. dh ptong, tk baik pulak membazir... jom cicah serunding...



auwm... ya ampun... nyaman!!! lihat la betapa girang nyer wajah kami..



wajah girang seorang anasir liar yg dpt makan.. yum.. yum...


sedap weh... pandai org kampung rai masak.. yg tudung purple tue, nengok jer kami makan.. tp kami tk pelawa pn dia join skali.. nnt habis ar.. sian kak mek..


habis licin beb..

untill next time.. babai...

Selasa, 2 Disember 2008

Well, i can start now..

btol tk aku ckp?? btol tak??? member aku ketawa terbahak2 bile aku kate nk diet.. hampeh btol si comot nie.. hahahah.. tp mmg pn.. aku punyer ckp berapi jer lebey.. tp start nyer idak.. tue psl smp la nie aku menten gebusss....

ouh since ader yg dh bertanye.. yes, i'm late but im not pregnant.. tk ader rezeki lg bulan nie.. even aku mengaku aku berharap ader la baby.. hubby pn dh berangan nk baby girl kate nyer.. tp dh tak ado rezeki.. sabar ek sayang.. agak nyer baby nk kasik kite setel kenduri dl kot.. heheheheh..





bukan rezeki aku bln nie.. satu line jer yg timbol.. sabor.. sabor..

ternyate, aku bleh setat la program diet aku.. hehehhe.. hadoi la.. blh ke aku diet nie??? geng melantak ramai keliling pinggang.. u name it babe mane restoran.. tk penah nyer refused dorang tue..

weh, sape pernah try JAMU MAK DARA tue?? is it really working?? selamat ker?? tk de efek on our body ker? aku ader jgk dgr pasal JAMU MAK DARA nie.. tp tk brani try.. aku fobia sket kl diet thru jamu/ obat-obatan nie.. aku lg prefer diet in normal way, control makan.. tp cara tue jgk la aku selalu kantoi.. hehehehe..

so, mlm nie aku tk makan nasi.. aku amik cereal ngan karipap 3 pcs.. blh kire diet ker tue???? wish me luck guys.. kite nengok mcm mane rupe aku 2 bulan dr skrg.. hehhehehe.. cross my fingers!!!

untill next time, chiow...

DIET????

nie la.. kl geng2 poly aku baca nie, mampos aku kene gelak.. nie la azam aku yg dari time blaja smp skang tk terlaksana.. NAK DIET.. ha.. gelak la.. aper tgg lg.. gelak.. gelak.. hari tue mase nk nikah dl, ader jgk aku diet.. time tue bulan pose.. aku avoid mkn nasi dlm kuantiti yg banyak.. ader la jgk perubahan... tk nmpak la babat gile kentang aku... hahahha..

nie lps nikah hr tue, selera aku mmg melampau2.. asik nak mengunyah jer.. bese la.. senang hati beb.. so, aku nk buat preggy test dl kot2 ngandung ker.. period aku tk dtg2 nie.. so, dh compom tk ngandung, baru la nk setat diet.. atleast smp time aku nk sanding nnt.. nmpk selim melim ye dak???? tk la nmpk bulat jer muke aku... :P

key.. untill next time... chiow...

Isnin, 1 Disember 2008

Aku Masak, Aku Makan..

cemerlang.. cemerlang... sejak2 kawin nie, mood nk memasak aku mmg ade.. bkn aper, nk asah skill blk.. dh jd bini org oi.. dl kl tgl sorang, aku maleh nk masak.. selongkar ajer ape yg ado.. janji peyot kenyang.. plg tidak, aku msok kete, gie la the nearest drivethru.. tapau McD selalu nyer..

mlm nie, family aku gie layan movie.. madagascar.. show pkl 9.40pm.. aku maleh nk ikot.. lepak umah jer.. mate pn rase berat nih.. dh tgl sorang2, aku dgn semangat berkobar2, keluarkan ikan n sayur.. kelentung.. kelentang... setel.. dpt 2 lauk jer jd la.. tengah2 membersihkan pinggan mangkuk tetibe aku nengok ader darah.. mane dtg nyer.. belek punyer belek, ibu jari aku luke da.. nasib dh hbs masak.. tgl nk mkn jer.. kl tk jd raje bersiong la aku... ok gak kan.. blh aku suck darah2 org yg menyakitkan hati aku.. kan dek non kan...

so, layan la hasil masakan aku.. simple jer.. utk peyot aku sowang.. zasssss....


ikan tue aku goreng garing pastu aku taruk cili api atas dia.. kacang buncis tue aku msk kicap.. mmg feveret makcik.. dessert, buah oren sunkis.. woooww!!!

ouh.. tp jgn tertipu yer senah.. ikan tue sebelah jer sbnr nyer.. sblh lagi aku dh kiben smlm buat masak stim.. sila la tengok gambar di bawah sebagai bukti yer...

aku taruk brocoli sket, bunga kobis sket, carrot sket, ikan yg sebelah tue.. halia taruk byak.. pergh.. caya lah!!!


ha.. nie sbg bukti betape terer nyer aku memasak smp injured ibu jari.. boo... i need a hug.. blh tahan gatal jgk aku nie...

Meyo.. Meyoo...

tak tertahan2 pulok rase nyer.. tetiba aku ketagih gile nk makan serbuk milo.. dh lame aku tk buat tabiat nie tp lately nie, nie la hobby terbaru aku.. ratah milo.. sedap nyer sehingga menjilat sudu... yuuummmmmmmmmm.. yg pelik nyer, kt opis jer.. kl kt rumah tk heran pun aku... maybe sbb aku terase nk makan choc kot.. kl hubby ader, melayan jgk dia ke kedai belikan choc utk aku.. aper2, layan... zasssssss......


nyaman gilew....

Sunggoh Aku Jeles Arr...

pergh.. penoh dgn sifat kedengkian di dada bile nengok adik aku yg 2 worang itew blh bgn lambat.. dengki.. mentang2 la school holiday.. hhuhuhuhu.. nape la tk ado cuti keje?? i mean yg tk payah nk apply.. mmg dikasik... hehehe.. byk songeh.. tk bleh ke kerajaan bagi cuti barang seminggu dua ke every year?? bleh ker??? 2 la.. dulu time blaja dl gatal berangan2 angkat henbeg nk gie keje.. skang time keje, dok sibuk berangan nk angkat beg skolah balik.. conpius.. lps tue, dgn magik nyer, tetiba pulak sibuk.. kl tk ader gak pepagi nie aku dok hayun2 manje gitu kaki aku.. heheheh..

hadoi.. rahang pulak sakit.. ngadu kt habby, ader ke dia kate aku tdo mulut ternganga?? hampeh btol.. tk jadi nk ngadu2 gedik tau.. smp hati perot awk yang.. tido luar weekend nie!!!

nie kne buat pulak surat ke bah. pembangunan mtk ulasan.. smbl2 tue, layan2 ler gambar work station aku.. im here every monday to friday, 8.30am until 5.30pm.. busan!!!! ouh.. how i wish i just can stay at home...tp nnt komplen pulak bosan... herm.. asik komplen jer... komplen.. komplen...


nie la tpt aku bersilat, melangok, lepak dn mcm2 lg la..

kt sni aku letak sume present yg org bagi.. stengah tue ader yg bagi time kt poly dulu..

nie la wall of fame aku.. heheheh.. all the keychains n kipas yg aku dpt or beli, aku lekat kt sini.. sofa tue, aku tk suke ddk kt stu sbb sejuk beb sofa tue..

kt pc nie la aku layan internet..

nie 1st aid kit aku buat sendiri.. opis punyer hari tue aku check, byk ubat yg dh xpired.. dari aku padam cpt sbb mkn ubat2 tue, baik aku buat 1st aid kit aku sendirik...