Khamis, 28 Mei 2009

Hengat Blh Lariks????

HAH!! APA BIKIN???

WOHH!!! MEROKAK YER!!! ZASSSS!!! ~sila jgn makan dinner.. mkn saja hasap rokak itew~

Encik Tepung Gomak


nie tk lain tak bukan kerja si rinie.. "iya.. saya suka narok beddak banyak2 kayak gitu.. baru la pakek beddak..."
sian adik kan dik kan..
p/s: asal saya selalu teringin pisang goreng kl nengok gambar nie.. fail btl!!


Rabu, 27 Mei 2009

Bila Naik Kereta Bawak Kek!!

lama udah kejadian tragis nie.. sekarang jgk baru hengat.. hengat kawan2.. amik iktibar okey..

bile yang bawak kereta, layan corner tak hengat punyer.. RAI!!!


okay, dari sisi atas mcm tak ader cacat cela.. ~okay tipu.. sila beri tumpuan pada belah atas, kiri~

tp rase kek ini adalah nyaman amat okay!! bakers cottage.. orient ape ntah name kek nyer.. rase mau bertepuk2 tangan gumbira di khayalak ramai ~serius jgn kerana bertepuk seraya gumbira tanpa sebab berpotensi dikatakan gila~

chiow!

Mee Maggi kepada Mee Sua

tengok ajer la.. saya telah dilanda bapak malas utk bercerita.. taruk caption sket2 okay la..

lihat amoi cantik sudah gembira dpt blow rambut saya.. peace bebeh!!

ey cey cey.. siap udah... jendol kah saya?? hurm..

hurm.. guna jari pn boleh..


dn bermula lah episod jakun terhadap rambut sendiri..

p/s : tak ada makna saya buat rebonding.. en. hubby tk kasik.. ini saya just trim and blow straight ajer.. tk sia2 rase kulit kepala terbakar.. janji wambut akak seteret dek non..

chiow!

Gedik Santai


gedik santai.. dh pukul 7.00 pm dh taim nie.. gigih.. gigih family pak ajak nie..

apak saya juga pakai sarung aja tola.. gigih mau menjamu selera.. saya jgk yg senang.. mlm tk payah dinner..


jemput makan eh korang sume2.. burp!!! alhamdulillah..

chiow!

TAK SUKE!! TAK SUKE!! MENCIK!! MENCIK!!!
sekian, trimas!!

Pengsan ZASSS!!!


BEWITCH




POETIC SOLE

koma melihat dua kasut di atas cap SKECHERS ini.. sggoh2 menawan hati.. tp tk tau la comfy ke idak sbb tk pernah try.. sure en. hubby TAK KASIK BELI.. pengalaman memujuk en. hubby beli crocs juga sudah menggerikan... selayang pandang ajer la dl.. buwek!!!

chiow!

Isnin, 25 Mei 2009

Rayuan Kepada Sebuah Peribahasa Inggeris..


"not until the fat lady sing"


ouh dear fat lady... pls sing my hubby a song so tat i can go home.. dr. mist doesnt seems to workout anymore and  yes, i need to take a bath... uwaaaa!!!! sing la... sing la...

Woh.. Woh.. Tolong Sket..

TERBAKAR bulu idung saya bila en. hubby kate "AWAK BELI EH UDANG MASAK LEMAK NIE" huh!!! saya sudah rasa mau menari2 samba di atas meja makan bile dgr statement tajam menikam perut tue...


hallu Boo... saya masak sendiri tau.. tue la awak, time saya nk meninggi diri tunjuk terer berlagak pandai masak lemak nie, balik2 awak kuar statement " ALA.. AWAK MASAK GORENG  KUNYIT AJER DH LA".. asik2 goreng kunyit awak tue.. see.. hurm.. siap taruk tomato lagi okay...  yum.. yum...


chiow...


p/s: ouh.. time nie sila hengat awak pergi treasure hunt okay.. bukan aper... awak tue ader problem short term memory.. esk2 awak kate, "MANE ADER AWAK MASAK NIE.. TIPU AJER.."  mau menari2 atas dapur gas pulak saya...

Sekadar Membunuh Masa

ini adalah N3 mengarut carot aper ntah sementara nk nuggu en. hubby habis kerja... "CEPAT LA BOO... NK BALIK..."

misteri nusantara apakah yg sedang terjadi sehingga saya masih lagi tidak menggunakan kedua-dua item di atas?? handbag n kasot hantaran.. dh dkt setahun woooo tp still tk pakai2 lagi.. kl ikot kelaziman dh patut jahanam dh tue.. dh patut ganti baru dh tue.. tetapi apakah....


henbeg je la kots yg kadang-kadang saya pakai utk ge wedding.. kasot??? anda masih bisa mengkasutkan muke mereka2 yg menyakitkan hati anda tanpa mengotorkan muke mereka.. ajaib kan...


hallo en. hubby.. WEN LA THE FAT LADY WANT TO SING... dh letih dh nie.. make her sing asap la or i'll be the one who sing... cepats la... huhuuu...


chiow..

Akibat Menonton di Kedai Mamak

episod akhir EMBUN MUTIARA..



saya mmg minat habis la kt cerita nie.. tk pernah nyer miss satu episod pn.. last friday dia punyer final episod.. en. hubby pulak ajak teman dia gie jumper kawan dia dekat kedai mamak dkt kelana jaya.. haish.. mcm mane nk tgk nie..



nasib baik dek non.. kedai mamak tue pasang TV3.. ha.. mengelabah la si razila nie amik seat depan tivi.. kl kene bayar tue, dh brape ratus dorang charge.. clear view la kate kan.. hurm.. sementara en. hubby dgn kawan dia, saya layan zasss TV3.. pergh best.. best.. nasib dpt tgk..



TAPI nyer... dh la episod last mcm sedih nk mampos.. sebek2 muke saya tahan jgn kasih nangis.. kembang2 muke.. cramp2 rahang punyer nk tahan nangis.. air mata duyong jgk jenuh saya tahan.. kerdipan mata jgk sdh seperti 120km sejam.. :P huh!!! pengsan saya cover macho dkt kedai mamak!!! JANGAN BUAT LAIN KALI!!



chiow...

Metro Muka Depan..

huh.. pg2 baca paper jgk sudah mau muntah hijau...


bosan dgn gosip waheeda n ustaz akhil.. poyo2 denied kate tk der hubungan.. last2 bini kuar bagi statement.. uoh.. saya tidak pernah minat pada dua orang ini.. ntah kenapa.. mcm palsu ajer dua orang ini.. bahasa industri nyer, PLASTIK.. :P .. jgn marah ar waheeda.. jgn marah ar ustaz.. RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL..


chiow...

Ahad, 24 Mei 2009

OK!!!

no N3 afta this.. the mengantuk udah hit me bebeh one more time!!! tadi udah berkobar-kobaran mau tulis N3.. sekarang jgk masih berkobar-kobaran tp mau BOBOM!! dahi jgk sudah semakin dkt dgn keyboard.. sblm dahi bercantum dgn keyboard, baik saya cantumkan kepala ngan bantal.. nikmat tido...


esok aja sambung..  nite nite bebeh2.. sweet dream.. chiow... 

Mata Saya Masih Cargas..


udah jam 2.50 pgi dah nie.. mata cargas lagi nie.. mane saya kutip semua energy nie??


bile tk blh tido, saya cari aktiviti.. saya menggosok baju la.. dpt la 6 helai baju kurung, 3 helai seluar slack and 1 kemeja.. nk continue lagi but haf 2 stop bile iron udah asik menyembah bumi ajer.. sekali, dua tak per lagik.. masuk kali ketiga, tat's it!! wrap up!! udah ilang konsentrasi.. esok sambung..


sementara nk nunggu mata ngatok, there will be more N3 after tis.. KALO BLM NGANTOK LA.. nie rasa kemamaian udah ader.. tp lagu pelangi petang yg 'tokti' nyanyi nie besh pulak... layan feel malam2.. udah la mlm nie tdo sensorang.. en. hubby pergi treasure hunt ~as marshal~ so, tonite no gudnite kiss + hug.. heks.. heks.. heks..



wokeh bebeh2 semua.. chiow..



Ape Yang Nampak Kome????

padah makan dalam gelap.. ha.. hamiks!!

ape yg nampak??? huh.. lain kali sila jgn dinner di sini lg yer ayahnda dan ibunda.. tamau.. anakanda udah tergeget cili.. pedas gile bonda oi... terjuih ke bawah bibir anakanda..  gangguan saraf anakanda malam tadi, bonda..


p/s : venue, kolam ikan sec. 24, shah alam.. makanan: so-so ajer la.. tp tauhu bakar sama sotong n kangkung dia 'ngam wooo'!!



chiow..

Lembab Sungguh Aih!!!

nie la yg dok sakit hati, sakit pala, sakit jiwa, sakit raga ngan maxis broadband nie.. awat la selow tekedek-kedek sgt neh.. nk s/load lagu dari youtube juga sgt menyakitkan hati.. 


tk suke!! tk suke!! tk suke!! celcom broadband okay tk??? 


chiow..

Jumaat, 22 Mei 2009

Masih Kah Kau Ingat ~adaptasi lagu kump Kopratasa~


saya pernah buat N3 yg kunun2 nyer saya mau menjadi seorang manusia yg pandai berjimat cermat.. okay saya mengaku saya failed.. saya mmg jenis orang yg suke2 hati perut mau berbelanja.. berlagak kayak org kaya saja.. ~versi rini maid kak ipar saya~


tp, saya suke menabung.. esp syiling.. membantu uols.. duit syiling belen saya bayar duit air fresh oren pahit dah tue panas nk mampos yg sebanyak RM0.20 tue, saya simpan masuk tabung.. kekadang belen RM0.80 buat beli air teh o limau suam tp panas melengit yg saya dpt tue la jgk yg saya masuk tabung.. tk dilupakan pada duit syiling en. hubby yg dia biar free2 mcm nk suruh saya amik juga saya masukkan dlm tabung.. so, dlm sehari tue, dpt la dlm RM1.00 or RM1 lebey masuk dlm tabung..


tue tk kira kl tiba2 saya bermurah hati nk masukkan RM5.00 or RM10.00 dlm tabung tue.. slalu nyer saya masukkan on friday amount yg byk2 gitu sbb nyer the next day tue cuti, so tk ader nk blanja2 sgt.. sblm kurang bijak nie, saya menabung jgk tp just utk tukar dgn makcik kantin kt atas.. MAK DE, MAK DE NK DUIT SYILING TAK?? KT YONG ADER LIMA PLOH RINGGIT??? dh dpt kalo duit kertas, saya terus lupe daratan lunch dkt KFC.. manusia mmg mudah lupe diri..


tp akhir2 nie saya bijak cardas hasil usaha dari minum vitagen yg pakcik Ali jual RM10 dpt 3 paket... tk sia2 pak cik ali jln terkedek2 promosi vitagen ikot pintu dapur rumah saya!!! duit yg saya simpan tue, saya masuk dlm Tabung Haji.. mmg saya buat saving dlm tue.. okay.. okay la... skali la dgn niat nk gie haji.. dlm masa tk sampai 2 bulan, saya blh simpan RM138.26 ~depend brapa byk duit syiling en. hubby saya kebas~.. elleh.. simpan same2 aper.. tkkan nnt nk gie haji, saya ddk dlm katobang dia ddk dkt sayap katobang.. huish.. stuntman tue...


so, cube la try.. saya sekarang dgn vangga blh bidas ckp mak saya "HA!! KOREK TABUNG TUE.. KOREK.. APE YG TINGGAL??" chait!!!


chiow..

DONT!

"DUN SAY IT IF U DUN MEAN IT.."

Sekadar Terpikir

orang tua2 selalu pesan..


KALO DAH KAWIN, KITA BUKAN KAWIN DGN PASANGAN KITA SAHAJA, TP DENGAN SELURUH KELUARGA NYA..


ANDA PRAKTIKKAN ker?????????????



p/s: N3 saya ini tiada kene mengena dgn yg hidup ataupun mati.. sekadar terfikir sbb bos tak ader nk bg keje.. so, jgn ader sesiapa nk sentap2 lebey2..

Khamis, 21 Mei 2009

No. Tittle


tak aci!!!!! nie jer ker font yg paling besar??? i need much bigger ten tis...

Ape Anda Rase??

bila anda yg sedang sibuk mau hidangkan barang makan yang anda beli utk jamuan di opis plus terpaksa naik ke tingkat 8, menara pkns utk order air which is semua orang ngelat mau buat sedangkan anda dh mtk tlg dgn wajah yg amat menyedihkan..


dan bile anda mtk tolong dgn satu hamba Allah yg terpaksa saya rahsiakan nama just panggil dia KAK MEK utk tolong potongkan kek dn bagi pada bos dn yang lain sementara anda ke atas memesan air sirap dn bile anda turun bawah semula, kek tidak berpotong dn bile anda tanya dia cakap dgn muke BODOH yg agak sinonim dgn dia 'ALAH.. SAPE NK NNT, POTONG LA SENDIRI" padahal dlm pinggan dia udah ader sepotong kek.. p/s : anda blh baca pasal dia dlm blog saya.. tajuk dia HOI POMPUAN.. MAKAN DLM BTOL LA DIA NIE..


saya tidak kira apa yang anda rasa tp saya rasa SAYA MAU TOLAK DIA JATUH DARI BANGUNAN..



chiow


p/s lagik: saya tidak kesah aper persepsi anda terhadap saya sekarang ini.. saya mmg marah!!!

Sudah Kosong..

tabung cap prego saya..


ha.. jgn pandai2 mau tuduh saya yang bukan bukan.. saya korek kasi masuk tabung haji taw.. blh tahan la banyak nyer.. dpt la dlm RM138.26.. so, kot terdesak2 esok, korek tabung haji jer la.. hahahahampessss... so, skang saya sudah setat menabung balik.. hurm.. saya hengat mau beli stiker la.. nk ejas tabung saya nie nmpak cantekss... hurm.. stiker aper yer.. projek dh selesai nnt saya tunjuk.. chiow..

Antara Dua..

antara dua Tom Yam...

jika anda rasa Tom Yam Kung di Secret Receipe sudah cukup jahat.. wait until u see the next pic..


See.. ini adalah tom yam abang bob receipe.. pergh.. blh dpt di ting. 8, merana pkns p.j.. sgt2 jahat tp sedap nk mampos ~pada saya la~.. jika mau makan, harus waspada.. kene mkn selow2 sbb takot tersedak.. kl tersedak, mate blh terjojol keluar anda semua.. serius tk tipu.. hot and hot.. pedas dan panas..

chiow..

Badan Sibuk Kah???

bizi body bahasa omputeh nyer.. ~huh sayang.. i used green font and saya udah letak di blog.. cheh!! puwas hati mu???~


ntah aper2 ntah orang laki nie.. bizi body kah saya bile saya nampak sorang budak perempuan JALAN VONTOT TONGEK2 LAGI TERKEDEK2 DI DEPAN KERETA ANDA SAMBIL MUKE BUAT STATEMENT "AKU CANTIK SEBAB MAKEUP AKU MENTEN WALAUPUN JAM DH DEKAT PUKUL 11.00 MALAM".. nasib en. hubby yang bawak kereta.. kl saya yg drive time tue, mungkin saya sudah lenyek kaki dia.. huh..


EN. HUBBY... ITEW BUKAN BIZI BODY LA... ITEW JELES NAME NYER.. HAIYO KANDAWALLI TAMBI!!


chiow..

Rabu, 20 Mei 2009

TWIT PRIT PRITT!!

cop!! cop!! cop!!!  kenapa bila saya tidak sehat semua orang hengat saya telah hamilton?? belom.. belom.. saya masih lagi tegar membawa lemak2 yg berlebihan ini ke sana ke mari.. nan ado baby di dalam nyer.. stakat t**k tue ada la.. tue pn tk blh menten lame.. kene buang jgk jika tidak dikuatiri sembelit sakit woooo..


insyaallah, jika sudah hamilton nnt, saya akan war warkan melalui BULETIN UTAMA, TV3.. dgn cara ini, saya pasti rakan-rakan seperti anie, apai, shireen, sohana, kak didie sedang menanti saat2 bahagia saya itu kerana mereka seperti di atas akan bebas berpeleseran mengejek2 saya sebagaimana saya mengejek2 mereka suatu masa dulu... SEDANGKAN NABI AMPUNKAN UMAT KAWAN2... 


tunggu yer kawan2... chiow...

PTK..

ape susah nau nk dpt line broadband kt bilik saya nie..  jenuh ya amat.. hanya setelah diiringi oleh kata-kata nista seperti APER BODOH NAU BENDA NIE.. BUKAN DOK KT GUA PUN.. AKU TK BAYAR BIL TEPON BULAN NIE KANG... BODOH.. baru la dpt.. huh.. puaka aper broadband nie???


siapa amik PTK?? ouh.. saya tak.. saya tak.. malas mau ambik.. tahun ini saya cuti dari amik exam PTK kerana jika amik pun saya rasa pergi dgn separuh hati kerana JIKA PERGI EXAM, DAPAT CLAIM DN DAPAT CUTI SATU HARI SEKALIGUS DAPAT PERGI JALAN JALAN DI ALAMANDA.. wops!!!


kpd sohabat handai yg amik exam esok, saya ucapkan selamat berjaya.. semoga kalian lulus dgn flying colour dan mendapat aras 4.. saya rasa tahun dpn ajer la saya amik.. lgpun, 1st time amik, saya dpt aras 2 ~benggong~ dan 2nd time amik, saya dpt aras 3.. saya amik keputusan mencampurkan kedua-duanya.. 2 + 3 brapa kawan2??? ya aras 5!!! saya sudah layak bergelar KSU..


chiow...

Dark Circle..

mcm mane nk ilangkan ek..


hurm.. tk cantek la.. mata nmpak tidak bermaya.. cey..cey.. ayat iklan tibi.. cheit!! saya ada masalah eye bag and dark circle yg blh dikatekan serius... kenapa?? sbb bile tgk dkt cermin, dark cirle and eyebag lagi kelihatan jelas dari eyeshadow yg penat2 saya calit sampai kene rapat2 dkt cermin.. haish...


ader aper2 petua or any products tk yg anda di luar sana tau berkesan??? ops.. sila jgn bagi petua guna tea bag.. sudah cuba dn sudah kene marah dgn emak kerana dgn niat membazir teh cap Booh yg emak beli di giant padahal di dalam teko tiada air teh pun... saya prefer yg jenis tampal bawah mata.. sekarang nie saya pakai garnier roll on eye yg fasha sandha as a model tp tak aci sbb dia mane ader eyebag.. cheit tektik lakukan produk..


share2 la yer.. sbb nnt muke saya kelihatan spt nenek kebayan yg tak cukup tido dn kelihatan tidak bermaya smbl bongkok2 memegang tongkat dan nanti dikuatiri EN. HUBBY TK SAYANG SAYA LAGIK.. huhuhuu...



chiow..

Selasa, 19 Mei 2009

Once a Smoker

always a smooker..

tidak dapat nyalakan rokak pn tidak apa.. janji rokak di mulut.. he's been doing tis all the way dari tol subang ke opis.. huh... merayu la tidak akan saya ijinkan.. sila bermimpi di siang hari.. huh..


baru2 ini saya telah mewartakan satu undang2 sadis yg bisa membuatkan en. hubby guling2 protes tanda tidak puas hati.. TIDAK BOLEH MEROKAK DI DALAM KERETA SAYA.. NO MATTER WAT.. saya lebey rela menghidu bau kentot en. hubby dari bau itu rokak~saya akan mengkaji semula statement saya nie.. suspen pulak rase nyer~  hendak merokak, sila di tempat lain..


chiow..

Argh..

hye friends.. gess wat???


it is almost 8pm and im still in the office... argh... ini malam mau pergi dinner same kawan en. hubby.. dinner time is at 9pm.. hurm.. sementara tue mau buat ape??en. hubby tidak sudi layan saya bergebang kerana sedang bizi menyiapkan his report... kalau bercakap dgn pintu juga tidak seronok.. hurm.. i gess, saya just GARUK GARUK KEPALA SAMPAI SEMUA KELIMUMUR JATUH TK PAYAH PEGI SALOON DN JIMAT DUIT SAYA RM12 HENGGET... feuwh...


chiow bebs..

Noap!! Tidak Kabur.. Yup!! Saya Balik..

demi kebaikan umat sejagat..
yup.. saya sebenar nyer hari nie telah diarahkan oleh bos punyer bos utk pergi kursus Kewangan dan Anda di Auditorium P. Ramlee, Angkasapuri ~the moment saya masuk, saya sudah berangan saya saloma~
TAPI.. saya balik la.. sbb tk tahan batuk.. tue tk campur bunyit SREEEETTTT.. SRROOOTTTT... yg saya buat bile nk kontrol hengos jgn keluar.. malu woi kl hengos leleh tanpa disedari.. percayalah.. saya penah kene dn saya sgt2 malu tahap gaban.. ~hish tidak mau kenang saat tragis itew walaupun yg menjadi saksi hanya tukang kebun angkasapuri yg tengah potong pokok bunga dn saya sendiri kurang pasti pakcik tue nampak atau tidak.. tp saya malu jugak!!!.. yaich!!~
saya juga tidak mahu memudaratkan orang keliling bila saya tgk orang sebelah dari ddk rilek telah menjadi susah hati dgn ketara nyer.. sian dia takot jangkit kot.. kejap sandar kejap ke depan.. dn bile bunyi batok saya lagi kuat dari suara penceramah.. padahal en. penceramah tue pakai mic okay.. lg skali saya mohon ampun dn maaf kepada semua pihak..
okay la.. saya mau pergi tempek vicks sekejap.. hari nie saya pakai vicks sama banyak saya pakai bedak compact.. hidung saya tampak lebih berkilat dan berseri2..
chiow...

Isnin, 18 Mei 2009

Duit Dalam Nie..

buat beli rumah banglo..



ha.. lihat kawan2.. kenalkan pada tabung saya cap PREGO.. banyak kan duit saya.. hurm.. semua nie saya kumpul taw. ~okay TIPU.. ader yg saya amik dari en. hubby dn bile en. hubby tanye AWAK ADER NAMPAK TAK SILING ATAS NIE.. dan saya jawab NTAH TAK TAU dgn muke selamba tidak bersalah~ tp jgn risau.. hari tue saya dh bgtau dia dh yg saya la yg bertanggungjawab memagickan duit2 kepunyaan beliau itu.. sekarang, rm0.05 sen jugak dia bg pada saya.. ~chait perli ke aper??~

saya mau simpan dlm bank dn beli rumah banglo.. besh wooooo... ~berangan2 silang kaki smbl keluar asap atas kepala yg ada rumah banglo di dlm nya dan lantas saya tersenyum girang gumbira~

chiow..

Happy Birthday

to my dearest sister Noor Syazwani bt Abd. Razak on 16th May.. dh 19 tahun umor nyer.. ~yish!! tua sdh adik saya seorng ini~


ini dia orang nyer.. ewaaaahhhh... wiwit.. wiwit.. no tepon kak.. blh berkenalan??? ~saya saja dengki busuk hati menangkap gambar dia sedang mengeget sudu~



fuwh.. tangkap leleh uols.. yg besor tue, kek tiramisu.. yg skerat cotet tue, mangko cheese cake.. dua2 NGAM HO!!

semoga adik saya dilimpahi rahmat selalu, selamat dan ceria.. dh sentiasa berseni kreatif.. ~dia amik art n design di UiTM~

chiow..

Pengakuan Berani Mati..

tak semua berani buat yer... saya berasa vangga dgn diri sendiri..


saya sudah berkahwin.. dn saya tidak pandai masak.. bkn tk pandai lgsg woi.. tapi blm nk pandai masak sgt.. ~buwek~ sket2 blh la.. kl disuruh masak ikan stim ker, sweet and sour ker, sup sayur ker, sup ayam ker, udang masak lemak ker, sardin ker, speggeti ker, pandai la.. tapi, JGN suruh saya masak KARI, ASAM PEDAS, RENDANG AYAM/ DAGING/ KUAH KACANG ~list adalah sgt panjang sehingga depan pintu lift opis saya~.. kerana akan membuatkan saya PITAM KELUAR BUIH DKT MOLOT.. sumpah saya tk reti...



nasib saya berkahwin dgn HERMAN.. dia mmg tk cerewet sgt bab makan.. ~jenis2 puji ada makna~ saya masak dia makan.. bagus.. bagus.. hari nie saya msk telur goreng.. esok telur goreng jgk BUT saya tambah bawang goreng.. lusa pn telur goreng BUT saya tambah dgn cili sket.. lihat.. lihat.. saya amat bijak memvariasikan makanan.. ~sadap dam dam razila~


oleh itew, saya mahu menanam azam dn cita2 jitu utk blaja masak.. lps ini game kegemaran saya bukan lagi 'BURGER SHOP' YANG SAYA D/LOAD DARI KAWAN.. BILE TK ADER KEJE WALAUPUN BOS ADER, SAYA CURI2 MAIN.. ~lihat.. pengakuan saya yg kedua~ saya mahu main masak2 pulak.. en, hubby, sila stenby pewot... wiwit!!! nnt2 saya hapdet pasal berkembang atau tidakkah cita2 yg saya tanam sebentar tadi..



chiow!!

Al-Fatihah

innalillahiwainnaiaihirojiun..


Daripada Nya kita datang, Kepada Nya kita kembali..


Al-Fatihah buat arwah nenek saya yang telah kembali ke rahmatullah pada 17 Mei 2009 (ahad) pada jam 7.30 pagi akibat daripada strok yang telah dihidapi selama 4 tahun... semoga roh arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..


Amin Ya Rabbal Alamin..


~Salam~



Tensi Tension

kenapa???


opis saya tiada internet.. tension..  sudah buta IT sekejap da.. yg heran, floor lain saya tanya ~tidak puas hati neh~ semua internet ok..


nasib saya bijak.. ~pek!! senyap la dey..~ saya terus text en. hubby mau kiben lappy dia.. siap pakej broadband lagik.. yah!! penting itu broadband musti ada... baru terasa cerah sinar mentari di korea balik dunia saya..  tp saya lapar la.. ~heh.. cakap apa ini??~  sekarang mau pergi berlagak pada jiran sebelah bilik.. "hallo.. rai tak de internet.. kakyong ade.." ~pandangan sisi sinis plus molot moncong hengat seksi.. nyampah!!~


chiow..

Jumaat, 15 Mei 2009

I NEED HELP..

help.. help.. help.. tulun.. tulun...


can someone out there help me??? pls ask my bos to remove his car because his car is blocking my car.. help.. help.. help.. mcm mane nk balik nnt nie.. uwaaaa.. ~mau nanges hentak2 kaki guling2 badan bagai~


superman, batman, kluangman, anybody.. help.. help.. ~langgar kete dia kang baru taw~



chiow!

List Suka and Tidak Suka

saya telah membaca blog seorang sohabat bernama anie.. anie, haku hamik yer list suke dan tak suke kao.. suke plk aku.. :P

lets start wit SUKE dulu yer rakan2..

** saya SUKE AMAT encik di atas ini..

** saya SUKE AMAT pada keluarga tercinta saya yg merangkumi abah, mak dn adik2..

** saya SUKE AMAT ahli keluarga saya yg lain termasuk keluarga ipar duai.. saya tiada mertua ~hurm..~

** saya SUKE AMAT pada kawan saya baik di sekolah, poly dn time keje nie..

** saya SUKE AMAT akan perkahwinan antara saya dn en. hubby..

** saya suke bile rumah or bilik bersih.. keadaan semak blh buat mood saya very2 down..

** saya suka pada kasut dan beg~obses melampau yg tidak direstui oleh en. hubby~

** saya suka pada masakan emak dan kakak ipar saya.. sedap uols.. amat okay!!

** saya suke speeding.. ~tp saya takut xcident dn mati~ uiks...

** saya suke pada org yg tidak terlalu sensitif.. mahu berkawan dgn saya, hati kene kebal, telinga kene liat ~tidak.. tidak.. bukan saya buat statement ini.. tp mereka~

** saya suke pada makanan yg sedap dan menyelerakan.. terutama cheese.. ~ouh dosa.. dosa.. tats xplain kenapa saya 'tebal tk nipis'~

** saya suke mencantikkan kereta myvi merah saya yg hebat.. tp tidak terlalu serabot utk mengelakkan kereta saya seperti kereta beragam yg selalu ada pada perarakan kemerdekaan, tahun baru dan citrawarna... less is more okay..

** saya suke pd benda yg dirancang.. teratur dn tidak kelam kabut..

** saya suke pada bayi sbb bile kita marah dia, dia akan sebek2 muke kendian menangis dgn mulut yg ternganga luas dn air mata yg bercucuran dn kadangkala keluar hengos dn bila kita rasa bersalah kita akan kate.. 'ALO.. ALO.. ALO.. SIAN DIA.. MEH SINI SAYANG MEH'.. dn dia akan otomatik senyap ~tidak aci.. taktik kotor.. okay.. anda sila jgn buat begini.. tidak comel tp menyampah..~ tp saya dan en. hubby masih mau menjadi mommy dan daddy.. masih okay!!

** saya suke bile en. hubby kiss dahi, pipi and lips ~gilo apo kalu ekau tk suko.. den suko.. den suko..~

** saya suke bile en. hubby pelok saya kuat2 smp saya rase saya sudah sedikit kemek akibat perbuatan beliau itew.. tk pe.. sila pelok dgn lebey kerap lagi..

** saya suke tgk wayang yg best..

** saya suke warna merah.. buat saya berani dan berahi ~erk.. erk.. whopsie!~

** saya suke pada signboard DISCOUNT SEHINGGA 50 - 70%.. ~YAHOOOO!!!~

sekarang mari kita berkalih pada yg tidak saya suka..

** saya tidak suke menunggu.. meloncat2 darah saya naik keluar kepala..

** saya tidak suka keadaan bersepah.. mulut saya akan menjadi bertih jagung atau bahasa omputeh nyer popcorn.. ~tk percaya?? sila tanye en. hubby saya.. dia slalu kena.. hahahah~

** saya tidak suke bila anda mtk tolong tetapi anda perasan bagus padahal anda tidak bagus langsung kerana jika anda bagus, anda tidak mtk tolong pada saya..

** saya tidak suke bila PA2 angkat telefon, nada suara kasar.. tk hengat aper lecturer ajar dl?? chait!! cepat naw lupe..

** saya tidak suke bile anda bawak kereta mcm siput tp ddk line kanan.. WHY KASIM WHY??? ~jika anda salah seorang dr makhluk sebegini, sila cakar muke anda sekarang~

** saya tidak suke bile org buang sampah dari kereta.. besar tong sampah anda.. ~pg ini saya lihat kereta dpn buang plastik twigies keluar.. pemandu W*N 9010 yg kurang kesedaran sivik~

** saya tidak suke tido dlm keadaan panas ~en. hubby suruh saya tido dlm peti ais.. chis!! berani beliau~

** saya tidak suke bile en. hubby cakap, saya balas balik ~tp itew jgk la yg saya suke buat.. hadoi.. derhaka.. derhaka..~

** saya tidak suke bile dpt bos yg kurang cargas.. hadoi boring nyer...

** saya tidak suke pada warna hijau.. ~padahal itew warna fav en. hubby~

** saya tidak suke org pinjam duit saya.. kalo dia tk bayar saya nk mtk mcm mane.. huhuhuu..

hokay.. stakat ini saja.. tk semua blh bgtau.. chiow!!

Selasa, 12 Mei 2009

Hari Utk Omak..

untuk omak den, omak ekau dan semuo omak2 di dunio.. happy mothers day mommy ~huh mommy?!! sejak bila saya pggl emak saya mommy??? ngarut~


sempena Mothers Day hari tue, abah saya telah bermurah hati beringan wallet belanja lunch di Hotel UiTM.. but tk semua family members yg dpt join.. its just my parents, saya +en. hubby and youngest sista jer yg ado..


here some pic's during our lunch.. just love to see a smile on her face tat day..


my beloved mom.. Pn. Thalmiah bt Abdul Karim..

and heres org yg bermurah hati pada itew hari.. my dad.. En. Abd. Razak bin Abu Bakar.. bapak saya sudah slim melim kerana mengamalkan diet sehat.. siap charts anda semua.. saya dl pn turut ader charts tp tiada berguna.. lain yg saya tulis, lain yg saya makan.. charts tulis ayam panggang, saya makan ayam KFC.. charts tulis roti bakar, saya makan roti McD.. sekarang anda tentu sudah tau kenapa saya sekarang sehat dn kuat begini.. sila jgn tanya lagi..


sudah.. sudah.. enuf pasal diet kerana bisa merobek2 hati ku.. auw.. auw.. mari kita smbg tgk gambars..

perkenalkan.. MOCHA CHOCOLATA!!! yang saya order.. okay.. tau.. lemak berkrim disukai ramai dn saya suka!!! nyaman.. okay.. okay.. tk usah mention pada saya brapa kalori, gula dlm cawan ini..

ini CHIKEN CHOP.. en. hubby yg order.. ntah aper ntah rase dia.. sedap la kots sbb en. hubby tk offer pn.. chait!!! ~helleh.. saya pn tk offer speggeti di bawah ini kepada dia..~



ini saya punya.. meetballs with tomato sauce and pasta.. ~ape susah naw.. speggeti meetballs sebenar nye~ nyaman uols.. tue saya tk pelawa pd sesiapa tue.. dorang jeling2 juga saya buat2 tidak paham.. ~TAMAKS!!~





adik saya ini memilih beef lasagna.. mula2 dia memilih rib eye steak.. ttp setelah pemikirannya diracun oleh saya dn emak spy memilih lasagna, dia akhir nyer berjaya dipesongkan..


nie pemandangan indah dari atas.. ~okay.. anda boleh lap air liur yg tgh meleleh tue sekarang~


okay.. saya tidak memcuci mulut selepas makan dgn air.. saya cuci dgn BANANA BOAT.. mari berlayar kawan2... ouh.. sila jgn berburuk sangka.. saya share dua dgn en. hubby.. sharing is caring..



ini cuppy yg kunun nyer mau saya beli utk emak tetapi bila smp di kaunter, adik yg mengambil order kami sekeluarga kate, "Tak payah la kak.. Ini hadiah dari saya".. dn mulut saya pn ternganga dgn kebaikan adik itew.. trima kasih yer dik.. tahun dpn akak bawak mommy ~cis lg skali mommy!~ akak dtg sini lg n ekau blh bg free lagi..


kami balik dgn hati girang.. masuk pintu kereta, perut dl yg masuk.. vontot masuk last skali.. mmg best.. recomended la.. tp pd sesiapa yg kantong perut sebesar kantong duit siling yg biasa opah2 pakai setiap kali nk gie kedai pastu dia selit kt kopek dia tue, adalah diadvise, share la.. portion agak besar..

okay.. chiow!!

Sabru.. eh.. eh.. Sabtu...

boleh tajuk N3 gitu?? blh la..


well.. pengisian hari sabtu.. rumah puchong.. kakak ipar aku n family tk ade.. gie pulau pinang ikot hubby dia outstation.. so, rumah itu, kami yg punyer... ~bulih bikin apa saja~


balik keje mlm jumaat, singgah resepi rahsia dl beli kek.. panjang wwwoooo citer nk dpt kek nie.. siap sentap sentop sentil bagai.. sempat la moncong mulut saya cecah dashboard kete dlm posisi saya ddk bersandar di kerusi.. chait!!


itu cerita mlm jumaat.. ~taim nie rumah kami yg punyer.. muwahahahahahah~


sabtu punyer hal.. setat ngan bekfes lah..


for breakfast saya masak sardin roll.. sedap uols.. en. hubby la yg kate.. tp saya rasa mmg sedap pn.. heheheh.. ouh, saya goreng guna minyak sayur.. kunun nk kurangkan kolestrol.. heh!!


ha.. dh siap pung.. sardine roll, kuah sardine ngan roti telor plus jasmine tea.. yum.. yum.. sedap uols.. ~huh memuji diri razila nie..~

lihat.. tpt tido yg enggan dikemaskan sebaik saja bangun tido dek kerana kejakunan dan kesyokkan kami laki bini tdo diliving room dn di dpn tivi.. besh wo.. besh.. besh.. hasrat mau sambong guling hindustan smbl layan om shanti om.. ~huh bagai tiada movie lain~


sebelum sambung tgk movie ~sekerat om shanti om, sekerat fast and furious, sekerat impak maksima.. saya menjadi pening..~ buat keje rumah dl.. saya basuh kain, bibik.. eh.. eh.. en. hubby tolong sidai.. bulih diharap pakcik nie rupe nyer... vangga.. vangga..

tue sekerat cerita hari sabtu.. the rest of it, mcm biasa ajer.. lepak tgk movie, masak lunch and off to shah alam.. ahad punyer cerita, sket lagik..

Saya Mahu Air Cooler..

lihat.. saya sudah tunaikan janji... saya sedang hapdet blog ini.. perut juga belum sempat diisi.. sudah lapar amat tp hapdet blog dl..



SAYA MAHU AIR COOLER... bilik saya panas.. malam tadi saya terjaga dari tdo yg tk beberapa nk lena.. port tido saya basah dek peluh..~sila jgn tuduh saya kencing malam.. confirm tk.. erk!!~ saya ajak en. hubby tido diliving room.. dia kate "jom" tp tk bergerak ke mana pn... ces!! last2 sekali saya turun sorang2 dn ddk di ruang tamu smbl pasang kipas hangen level 5.. laju woh!!! tiba2 saya takot sendiri.. takot kipas jatuh atas kepala.. hancur la kepala saya... ~hape da..~ usaha terakhir saya baring dpn bilik parents saya pasal nyer bilik parents tercinta ada aircond.. nyaman.. saya baring smbl senyum2 girang.. kucing belaan juga pelik melihat saya baring2 dpn pintu.. sbb selalu nyer dia yg buat begitu.. kakyong pinjam port bee kejap yer.. ~kenyit sket mata.. nyit!!~



rase hati nk saje tido dpn pintu bilik parents tercenta.. tp bile mengenangkan pagi nnt mak kesayangan besar kemungkinan terpijak saya, saya gagah jugak naik ke bilik.. smp bilik saya tengok en. hubby terchenta sedap saja tdo... jeles pn ader.. haih.. mcm mane dia blh tdo lena ek??? nk kate kipas tala pada dia, tidak.. sbb saya sebelum tdo sudah berhati busuk menghalakan kipas lebey pada saya.. woh... TUHAN sentiasa menolong orang yang terinaiya.. baru saya faham~inaiya suami lagik.. dush.. dush..!!~



hari ini saya pagi2 telah menanam azam mahu beli AIR COOLER.. saya mahu tido lena mlm nie.. kenapa tk beli aircond ajer terus?? ~rilek2 ar dl.. bajet kurang memuaskan.. sila paham baru kawin ma..~ hiks..



sket lagi mau google tgk aper brand yg ngam ho!!! smlm sdh pegi tgk di giant tp cap ayam punyer.. tkot pakai skali dh jahanam.. alang2 beli, baik beli yg brand elok punyer.. chiow!!!

Isnin, 11 Mei 2009

Hapdet Hapdit!!

hurm..


baiklah.. baik lah... seorang adik sepupu yg bernama ajam telah komplen kenapa saya sudah lama tidak hapdet blog.. lame ker??? saya sgt2 maleh mau hapdet blog sejak2 nie.. pek!! pek!! apo la pomaleh bonar ekau nie!!!



TETAPI... demi kerana adik sepupu bernama ajam, baik lah!!! saya hapdet juga.. ini semua demi adik sepupu bernama ajam..



hurm.. tiba2 malas pulak.. sudah terbau ikan goreng yg bukan saya goreng tetapi emak saya goreng... tk aci.. tk aci.. tp saya yg siang ikan tue okay.. lain kali saje lah yer adik sepupu bernama ajam yer.. esok ke, tulat ke... okay.. okay serius janji.. esok saya hapdet..



chiow..

Jumaat, 8 Mei 2009

Hubby's wish.. Chait!!

en. hubby mtk saya tulis dkt blog about me being lazy to take a bath...


halu.. halu.. im not okay.. bukan malas tp liat.. ader beza taw.. malas selalu nyer tak buat langsung.. tp kl liat, buat.. tp lambat... heheheh... okay.. okay.. saya ngaku mmg liat sket nk mandi lepas balik keje.. saya suke baring2 rehatkan badan dulu, guling2 atas dreamland, baca magazine, buat en. hubby sakit hati tgk saya guling smbl dgr dia nagging tepi telinga smp suara parau milik dia bertukar menjadi suara monster yg bukan milik dia dn bile dua kening bercantum di tengah2.. wah.. fun okay.. best okay.. tk percaya cuba buat.. selalu dlm pkl 8.00 mlm baru saya heret tola masuk toilet.. tue pn separuh hati atas katil.. heheh..


saya berharap agar en. hubby berpuas hati dgn pengakuan tulus ikhlas dari saya ini.. tercapai sudah hasrat mu.. chiow..

Khamis, 7 Mei 2009

Rindu Rinduan


hurm.. saya rindu sama ini gud boy... lame tk jumper dia.. almost 1 week.. sblm nie paling lame saya tk jumper dia just 2, 3 days ajer.. tue pn sbb outstation.. last jumper dia is last saturday.. tue pn dia tgh mamai nk tido.. so, tk smooch dia sgt.. mata pn mcm tk ikhlas nk bukak.. saya belai2 manja aja dia.. tk sempat nk cuddle pn..
chiow..

Rasuah!!

haram woooo...

en. hubby bg duit suruh beli biskot yg nyaman lagi sedap tetapi manis bolih sakit gigi dn bile kawan saya bernama Rai tegur saya terus kerut2 muke takot dia mtk.. sbb nyer en. hubby nk cabot lari sekejap kerana mau pegi beli lighter untuk rokok yang boleh memendekkan jangka hayat manusia sebanyak 10 tahun..

sekian... chiow!!!

Jahanam...

BOM!!! ~terus saya kene kancing gigi~ berpeluh ketiak!!


saya mengaku, iron nie pecah sbb saya jatuhkan.. hengat dh cukup slamat letak ats meja.. rupe nyer, menjunam ke bawah jgk.. nasib baik en. hubby saya berkebolehan seperti en. mcguyver.. nasib baik jgk tk jatuh atas kaki.. berlubang woo kalo jatoh..


bila sdh repair, elok mcm biasa jgk la.. just kt ats tue rompong sket... syuhh.. jgn bgtau kakak ipar saya yer... senyap... syuhhhh... nnt saya gantikan yg lain.. chiow!!

Sedar Tak Sedar..


cepat ajer masa berlalu...


semalam, genap 7 bulan usia perkahwinan kami.. :) rase kejap sgt.. maybe sbb sblm nie tk terasa sgt mcm dh kawin sbb being apart frm him~which i hate the most~



semoga perkahwinan dan cinta ini berkekalan..

Rabu, 6 Mei 2009

bodoh ke bodoh???

demi membunuh masa nie, teringat satu kes haram jadah nie..


klinik kerajaan sec. 7, shah alam.. go for medical checkup sbb suspek denggi..  si pelaku adalah seorng ape ntah.. dia pakai jaket ala2 doctor tue.. but im very positif dia bukan tuan doctor..  pendek dn mempunyai wajah yg sgt2 menyampah serta tidak hensem lgsg.. saya akan namakan dia as 'si pend'~si pendek da~


si pend   :   sila ddk..

saya       :   tq

si pend   :   setiausaha yer.. kementerian mane??

saya      :   ha?? ~terpekak la pulak time tue.. blasah... tgh sakit~

si pend   :   setiausaha dkt kementerian mana??

saya     :    ouh.. kementerian penerangan

si pend   :   org kate, setiausaha nie suka ngorat bos... betul ker?? ~saya kira soalan yg dia bg nie bodoh~

saya     :    eh, tk la.. org bodoh jer yg cakap mcm tue.. setiausaha sekarang nie bijak2 semua.. 

si pend :  ~senyum kerang busuk.. maybe sebusuk hati si pendek nie~ org cakap mcm tue..

saya    :   jgn dengar cakap orang..

si pend   :   awak tk ngorat bos awak?? ~kali nie mmg saya confirm cop sign yg dia nie sbnr nya yg bodoh.. tk heran la kl stupid question coming out frm a stupid man..~

saya     :    encik, suami saya 10x hensem dari bos saya.. lg pun taste saya bukan pd org tua..

si pend   :   ~senyum kerang busuk lagi.~


aper pendapat korang semua??? saya rasa en. mamat itew amat cetek akal nyer..  


chiow..





salah harung da..

hi guys.. 


ini malam saya bersiaran secara langsung dari Menara Kuala Lumpur.   orang sudah balik rumah tukar baju mangi2, saya still lagi berketiak masam~sila jgn amik serius. ketiak saya masih mangi berkat memakai deod Dr. Mist~


ini semua adalah angkara mengikut en. hubby membuat perjumpaan haram eh.. eh..reunion di d'tandoor neh.. hengatkan 2, 3 ketul ajer.. rupe nye penuh satu meja yg mampu menempatkan 12 org lelaki berbadan gergasi.. hehehhe.. hamik anda!! dn yg paling haru, semua lelaki.. saya seorang ajer wanita anggun.. so, i decided to stay in a diff table frm them.. tk mampu saya nk semeja.. nnt depa pakat borak sakan, saya pakat nganga sakan tk paham..


so, demi nk menghabiskan masa yg lebey kurang 3, 4 jam sementara nunggu en. hubby habis gebang, anda akan mendapati N3 selepas ini agak mengarut dan tidak tentu hala sedikit.. itu semua adalah utk membunuh masa semata2..


chiow!!

GULP!!!

ntah aper2 ntah saya nie..





tiba2 sdh ternampak gambar ini dlm FB makwe sepupu saya.. sudah GULP besar!!! tiva2 jadi sgt2 teringin.. saya amat ~5 kali amat~ suka cake daim nie.. kl gie ikea n makan kt sane, berwajibla ader.. en. hubby jgk sdh memahami.. tdk disuruh jgk pasti akan beli jgk utk bini dia ini.. al-maklum la.. kl makan dkt ikea kn kene berhati + bervontot busuk.. sorang cop tpt, sorang gie order.. kl idak, makan berdiri la jawab eh.. tk pn, aim meja awal2.. berdiri sblh meja smbl daring2 org tue makan.. signal srh mkn cepat2..

ouh.. hari ahad lps ke ikea dgn ipar duai + anak2 buah.. dh semusti nyer saya dpt daim saya walau tidak diorder.. thanx Boo...

chiow..