Ahad, 31 Januari 2010

B.O.T.A.K

yuhuuuuu.. lame gile rase nyer tk hapdet blog.. kering idea la geng nk tulis menda..

okehh.. as permulaan nk amik balik mood, meh citer pasal BOTAK nie..

aku nie jenis wanita **aiceh** yg ader isu ngan kepala botak nie..

aku sendiri tk paham kenapa..

bile terpandang orang botak nie, seram sejuk ajer rase nyer.. bukan sbb jatoh cinta yer..

seram sejuk yg dimaksudkan di sini mcm ko nampak toyol.. heheh..

kes 1

pakwe aku time muda remaja dl **dh, herman, awak tk payah nk emo2 dgn statement nie.. tk de makne nyer.. **

pagi dia potong rambut tk bgtau aku..

bile dia rase dh bajet hensem dgn penampilan terbaru, petang dia buat suprised konon konon gie jumper aku dkt library shah alam.. nasib aku tk pitam bile dia bukak helmet.. gile koooooooo... kecik ajer kepala dia.. hishhhhh!!! nk lari menyorok masuk dlm pasu tk sempat sbb dia dh nampak aku dl.. aku hereeeet kan jgk kaki aku gie dkt dia padahal dlm hati, 'cabot lari noor, cabot lari'..

malam tue jgk, dia berstatus single and available.. sorry eh.. ai tk bleh blah la dgn patern kepala u.. berlekuk lekuk la uuuuu...

bile dia tanye kenapa, aku kate SBB U BOTAK.. tk baik menipu okehhh... cakap btol btol.. hahah

kes 2

pegawai aku pagi pagi gie kerja dgn kepala botak... aku terserempak ngan dia dkt pintu masuk opis... sikit lagiii aku nk masuk IJN sbb sakit jantung terkejut..

hasil nyer, sehari suntuk aku dok lari lari tk masuk bilik dia.. bile bos ader minitkan surat utk tindakan dia, aku suruh budak par gie anto..

bile dia dtg lepak tempat aku, aku dok lari lari dari tgk muke dia.. kang kl aku terpandang kang, tau tau je aku dah terlentang kt lantai.. pitammmm...

ape ko larat nk angkat aku?? eh, time tue aku slim shaddy.. mst dia larat punyer... :)

kes 3

adik aku ader satu time tue, tetiba terencat ape ntah suke stail botak.. tau tau dh gonjeng.. istigfar jgk la mak aku tgk stail dia..

nasib BIN same.. ABD RAZAK.. kl dak, dn dn EH, ADIK SALAH RUMAH NIE..

satu hari tue aku rase nk melempang ajer bile nampak muke dia..

see the point bile aku kate dia salah rumah??? aku nk hindari dari tapak tangan aku yg debab debab nie landing kt muke dia.. :)

tp dia botak, blh tahan jgk muke diaa... maklum la.. adik aku.. mst la hensem!!! **walaupun itam**

kes 3

herman... woooooo nie orang, brape kali ugut nk potong botak...

COBE LA KALO BRANI... ruang tamu pn luas.. stakat toto tue.. ai bentang tengah rumah btol btol bawah kipas..

tido la situ sampai remos ko tumbuh balik.. :)

eh, kire derhaka ke tue??

ok la bebs!! chiow!

Rabu, 27 Januari 2010

Rasa Situ Sana Sini

saya rasa mau nangis kuat kuat.. uwwwaaaaaaa!!!! shame shame tak malu.. shame shame tak malu... **grin**

saya rasa mau pukul orang.. gedebuk!! debuk!! gedebuk!!

saya rase nk upah pemandu peribadi la.. mcm fafau.. **byk duit ko razila..**

saya rase nk patah patahkan pinggan kt rumah.. tp stok pinggan adalah terhad.. tkkan nk makan atas tapak tgn ye dak???

saya rase sunyi..

saya rase benci...

tp saya jugak rasa cintaaa...

saya jugak rase menyampah ya rabbi..

but still, saya rase rinduuuu..

saya rasa menyesal..

tp padan kan muka dia!!!

saya mahu dia rasa apa saya rasa..

saya rasa nk beli kasut, beg baru.. best nyerrrrr...

rase rase nyer nk top-up duit smartag la balik nnt..

tp line kt tol panjang la pulakkkk..

dan dan terus rase malehhhh la temannn yeoppp oiii...

saya rase nk balik rumah parents dan tidak mahu balik ke rumah sendiri lagikk..

tp nnt saya rasa rindu dgn rumah sendiri dan umat di dalam nyer.. (-_-")

saya rasa nk gigit orang.. tp ouuhhh itu bahayaaa...

tk pe, saya rasa saya tgg herman balik ajer.. gigit dia saje la.. isi pn kental.. baru terasa puas!!

saya rasa lapar.. padahal tadi dh bedal nasik impit ngan kuah rendang ayam.. perghhhh...

ouh... patut la.. ader daifuku coklat idaman hati kt sebelah.. woohhhooooo..

saya rasa malas gile babs!!

saya rasa penat dgn penolakkan..

saya rasa feedup dgn perasaan diignore.. btol or its just me??? buweeekkkk!!!

KL SAYA IKOT RASE, SUDAH LAME SAYA BINASA..

KL IKOT HATI, SUDAH LAMA SAYA MATI..

chiow!

nota tapak kaki : ini adalah rasa pada hari nie.. harap harap rasa esok lebih meriah!!!

Selasa, 26 Januari 2010

Penyembuh Rindu..

mcm biasa lahh.. sbb aku nie terlebih bijak, smp tk reti nk blaja mcm mane nk d/load video dari youtube masuk blogg..

eksen lagi.. tue la padah nyer..

sedap shioott lagu Penyembuh Rindu by diana danielle ngan mawi tue. yg plg tak tahan, mawie pakai wig.. melambai lambai ajer rambut nyer ditiup angin.. ayuuuuuuuuuu ajer rupe nyer..

ko stay botak ajer udah la mawi oii.. semak aku nengok rambut terjuntai juntai mcm tue.. nk sepit rambut rama-rama tak?????


PENYEMBUH RINDU


adakah kau berada di sana
ku dapat merasa kehadiran mu
walau hanya di dalam kalbu
ku merindu mu selalu


pelik juga tapi pun rasa
bagai kau berdiri sisi ku
terkenang kan waktu ketika
berdampingan bersama sama


setiap pertemuan
pasti akan temu detik perpisahan
walau kini terpisah
kenangkan lah saat indah sbagai
penyembuh rindu


kita tak ditakdirkan bersama
untuk masa yang lebih lama
biar pun hanya seketika
kehadiran mu dirasa rasa


setiap pertemuan
pasti akan temu detik perpisahan
walau kini terpisah
kenangkah lah saat indah sbagai
penyembuh rindu..


kenangkan lah saat indah sbagai
penyembuh rinduuuuuuu...

PENYEMBUH RINDU aku.. bukan mawi pasal mawi tk isap rokok senget mcm dia di atas :)

Isnin, 25 Januari 2010

29 Tawon...



last saturday aku sambut besday yg ke-29!! alhamdulillah hidupp lagi.. moga panjang umur ai dan sehat sejahtera hendak nyer.. AMIN..

so, sambut dkt pizza hut.. ai diberi kuasa veto order ape je yg ai nk makan.. omak ai bayar..

cake abah sponsor.. dan sebagai anak yg gile kuasa, mcm mcm mak order.. mcm nk makan 50 orang.. dari pizza bawak la ke meatball.. sume ader atas meja ai..

nasib habis sume.. buruk lantak.. buruk lantak.. isk isk isk..


mangsa keadaan.. kek yg otai sponsor.. keras dowwhhh.. kl baling kt kepala nie, confirm confirm ICU ko ddk kurang kurang seminggu..

tp rase marbeles!!!



btol tak?? tgk krekot krekot jari aku nk potong.. siap kene pegang lagi.. dh la kek keras, pastu meja licin.. tk pasal pasal kek aku parking atas lantai kang..

tengkiu abah for the cake and mak for the pizza hut..

burp!! kenyang..

lepas makan makan abah ajak jln jalan dkt I-city.. baru aku tau dkt shah alam ader I-city..

terasa mcm dh 5 tahun tk balik shah alam.. ~sengal~

cantik.. got lampu lampu dkt pokok.. very the cantekss.. silau silau pening pening tgk lampu byk2..


ha.. nie la dia tpt nyer.. kl real life, lg cantik.. sbb aku amik gambar gune henpon cap ayam, redho ajer la..


kl tk tgk btol2, sah sah gambar langsuir.. ala ala hangging di awan-awangan.. buat pulak gaya kepak kepak gitu.. alahai apak den.. haha.. sape suruh pakai baju itam.. kn dh same ngan background..


ai cey cey cey.. nie baru sikittt.. makpak aku kl tangkap gambar mmg ala ala kate winslet leornado gitu.. tue sbb kl ko tgk, aku kl tangkap gambar ngan herman, asik asik mengetik getik gatal nk melekap.. ai ikot contoh okeh.. romantik bawak ke tua.. :)


ha.. btol tk aku cakap?? tue kl ader ruang lagi tue, mmg aku menyondol yondol lagik bawah ketiak dia.. nasib herman pasrah.. tadahhhh ajer ketiak dia all the time!!


herman kl ajak pose, blh tahan.. bgs!! tk la aku terasa berdiri sebelah kayu!


razak clanz.. dua org lagik tercicir merata alam.. sorang kt perak, sorang dkt bangsar.. dkt bangsar tue aku tk puas hati nape tk balik??? rupe dia pn mcm dh samar samar ajer dlm kepala hotak aku nie..

hape ko nk kakyong email peta rumah ke daus????

last but not least, terima la gambar bajet syahdu lagi ayu dari aku..

siap pejam pejam mata tue.. tk tahannnnn..


chiow!

Jumaat, 22 Januari 2010

Kentot Berirama...

SUMPAH aku tk sengaja okeh..

semalam tgh gelak gelak ngan herman, tiba tiba aku terkentot!!!

haaa???!!!! panjang dn berirama pulak tue.. haaaa... maluuuuuuuu!!!

nasib tk berbau.. kl tk, lagik parah!!!

guling guling herman larik dari aku..

alah BOO.. tk sengaja.. sumpah tk sengaja.. hahaha..



sorriiii..

hahahahha..

chiow!

Jamban Pn Tak Reti Guna Ke??

mmg la pantang tok nenek aku kl jamban kotor.. benci okeh..

dh la tue tpt setan bertandang.. yg mengguna pn, jgn la perangai mcm setan jakun tk pernah jumper jamban yer..

kt ofis aku nie, jamban pompuan kiteorg mmg la menjadi tumpuan ramai.. ntah menda ntah yg dorang berkenan sgt..

nk kate kt dlm tue ader wet tissue bau wangi wangi ke, ader lagu berirama sentimental ke, kot hans issac dlm tue ke **nie kl btol ader nie, aku bermastautin trs dlm tue**, tk jgk...

bau tengik ader la.. bunyi flush jamban yg mcm nk meletup ader la..

bayangkan punyer dorang adore nyer jamban kiteorg smp kan orang tengkat atas yg takdak kene mengena pn turun.. org tengkat bawah, toksah cakap la..

tp, kl guna tue sopan tk hape.. ai tk marah.. ko kencing berak la selang 5 minit sekali pn, mak redho.. nk buat mcm mane.. dh nature ko mcm tue kan.. tk beragak..

nie tk, buang tisu merata rata.. elok ajer tisue tue lepak kt tepi tue.. weh, bongok!! tisu tue ko campak ajer dlm lubang jamban.. nnt dia hancur sendiri la..

tue blm masuk yg u'uk bersepah kt keliling jamban, darah period elok aje segentel parking kt dpn mangkuk jambann..

sape nk tolong basuh kak ko punyer darah tue?? nasib aku tk bela pelesit.. kl tak, makan free la pelesit aku tue..

tatau la keje sape.. tp yg sure, keje orang bodoh.. mcm mane la jamban ko kt rumah eh?? berkerak agak nyer..






ha.. nie la rupe jamban yg menjadi pujaan ramai tue.. ape ntah yg spesial nyer tah..

sampaikan aku kene taruk nota kt situ demi nk memahamkan dorang nie guna la jamban dgn berhemah..



alah kasim gelap pulak.. nie yg aku taruk dkt pintu jamban.. time dorang nk melepas pn blh baca, time nk kuar jamban pn blh baca.. tp still bebal tk paham paham..

lain la aku tulis note tue dlm bahasa urdu.. logik jgk la kl tk paham..


ha.. nie terang sket.. 1st time aku buat note nie dl, aku tampal dkt tpt flush tue.. tp ader lahanat mane ntah pegi koyak okeh note tue..

terasa la tue.. berak bersepah sape suruh??? lain kali sila aim dlm mangkuk eh..

hengat dia koyak tue aku takot??

skang hambik.. kt flush tue pn aku tampal, dkt pintu toilet pn aku tampal, dkt lorong nk masuk jamban pn aku tampal, dkt singki pn aku tampal.. puas hati mak okeh..

koyak la.. aku nk tgk.. sok sok aku dpt, aku koyak mulut ko..

so, korang, guna lah toilet dgn beretika.. guna mcm mane sepatut nyer manusia gune.. setau aku, binatang ajer berak bersepah nie..

ok lah..

chiow!

Rabu, 20 Januari 2010

Punah Harapan Haku.. Punahhhh..

semalam ptg aku balik dgn perasaan yg berbunga bunga riang.. **hamik ko ayat aku..**

lagik lagik bl aku smp parking rumah, tgk kete herman dh ader.. YES BEBEH YES!!


bkn senang nk tgk pakcik tue tercongol kt rumah awal awal mcm semalam.. tue pn sbb selasa smp khamis nie dia kene meting sehari suntuk dkt pejabat peguam.. tue yg blh blk awal tue..


aku dh plan dh nk gie pasar.. dpt makan nasik dagang pn, sedap jgk.. perghhh... kuah nyer yg lemak lemak.. nasi berbau wangi... acar yg rangup..

huhhhh.. mak tk blh tahan..


tp, tk sempat la jgk aku nk ajak gie pasar baru AWAK, JOM GIE.. terus dia potong.. SAYA NAK MAKAN FISH AND CHIPS LA AWAK..

pranggggg... berkecai bak kaca yang jatuh berderai harapan mak nie.. haiiihhhhhh...


terus menyesal dlm hati KENAPA LA AKU BELI FISH FILLET TUE HARI TUE.. ARGHHHH!!!


tp aku kn tegar sket.. pujuk jgk la.. jom la gie pasar.. jom la.. jom la.. lemon tak de.. dh busuk.. kentang pn dh takde, ikan frozen lambat nk defrost..

tp akhir nyer,



"

"
"


"

"

"
"


"

"

"


"

"
"
"

"


"

"

"


"

"

"










TETAP la dia dapat FISH AND CHIPS dia.. dlm ngok ngek ngok ngek tanak buat tue, tau tau dh siap.. bukan tue jer,


sempat jgk la aku buat bread pudding..

sayang suami punyer pasal smp tinggal kenangan ajer la nasi dagang aku..

ok la..

chiow

Ape Lagi Akak Nk Keycoh Kak???

hokey.. pg nie drive gie keje, dgr hotfm pasal this lady yg kate nyer kene kongkong ngan laki dia.. topik semalam sebenar nyer dorang drag smp pagi nie..

8 yrs of marrige, not a single day dia kuar lepak ngan kawan kawan dia.. lunch balik rumah and the husband akan tepon dia almost every hour to check on her.. ok ke idak..

korang rase patut ke??? patut ke akak tue keycoh???

bab yg kongkong smp tk blh keluar lepak ngan kenkawan sekali sekala tue mmg melampau.. igt bini ko tue hape smp tk de life mcm tue??

c'mon la.. true the husband pn tk kuar mane mane gie lepak ngan kawan dia tp tk semesti nyer wife ko kene ikot skali jadi mcm ko..

but,

yg bab tepon tue, aku rase kakak tue patut bersyukur okeh sbb nyer husband dia tk pernah berubah rutin dari sblm kawin smp la dh kawin..

still tepon.. bukan tue mengambil berat ke?? kenape kene rase rimas?? kl tanye pada wife wife kt luar sana, aku rase ramai yg akan rase syukurrrrrr kl husband mcm tue..

kl la herman mcm tue**bab tepon**, mmg heaven ok..

kl skang nie, kl tetiba jer dia call tanyer dh makan ke belum?? tgh buat aper kt opis?? pun, aku dh rase nk buat kenduri kesyukuran..

coz, lepas kawin, he stopped!! sblm kawin ajer yg beria-ia.. :(

tp bab yg kuar tue, dia mmg tip top.. nk kuar lepak ngan kenkawan, gie la.. i even haf my girls day out dgn geng opis.. janji aku pandai balik cari pintu rumah..

tp yg tk best nyer, sporting sgt smp dia tk sedar yg sometimes i need a time dgn dia like b4 kawin.. dating.. window shopping, movies..

cos skang nie, kl ajak kuar dating, muncung mulut aku blh terjojol panjang sedepa baru laaaa dia nk kuar..

sbb aku rase, priority dia skang adalah kerja kerja kerja kerja.. balik rumah pn still ngadap lappy buat keje..

aku ader gak perancangan nk campak ajer lappy dia tue dari ting. 2, blok b, presint 17, putrajaya.. biar hancusss berkecai.. padan muke ko!

tp blm berani lagik.. takot takot nnt aku pn ikot same join lappy tue menjunam ke bawah.. kl ikot berat, sah sah aku yg landing dl.. :)

ok la..

chiow!!

Selasa, 19 Januari 2010

Kedebabow!!

sepatut nyer lame dh N3 nie tapi mak asikkk lupe ajer..

tp tiba tiba hari nie, tingat pulak.. bile tingat, terus la terangkat panasss ajer rase vontot mak nie mengedik gedik nk hapdet dlm nie..

satu hari tue agak nyer dh lame peram, nk nk pulak jiwa aku tgh panas sbb big bos rejek surat transfer aku siap perli perli lagi.. ewahhh.. sarcastic pulak org tua nie..

aku jaga tsub.. so, confirm cop sign la big bos adalah sub.. sape org gomen tau la menda sub nie, tsub nie.. alahh.. mcm GM ngan Manager je kekdah nyer..

ape bos... nape sub blh luluskan cc transfer.. kate nk freeze sume pertukaran pegawai and kakitangan

alahh hang nie.. dia dh jumpak nasim dh.. dia ada masalah kot.. sampai nangis nangis dpn nasim

ape masalah dia?? stakat malas nk blaja benda baru, bukan la masalah name nyer.. kl nk cakap masalah, yong punyer masalah lagik besar.. financial dh bertambah sume.. kl stakat nangis nangis dpn en nasim blh dpt tukar, yong pn boleh.. siap golek golek lagi.. mane aci mcm nie..

tk pa la.. hang tunggu la.. nnt aku bersara bulan 7 nnt hang keluar la..

statment akhir tue aku kurang paham.. org tua nie nk tolong aku ke, nk escape dari aku??? cis!!

jgn buat main main ngan aku.. aku benci btol org yg cakap tk serupa bikin nie.. yer yer hari tue dlm blk meting kate pertukaran freeze..

alih alih aku dpt tau, cc aku dpt transfer ngan ader lagi sorang officer aku, PON dapat transfer..

haruskah aku mencarut??? harus kahhhhhhhhh????

eh, freezer peti ais tue muat ke kl sumbat org???

aci tak?? aci tak?? tak kan.. tak kan..

tp sabar jer la.. sabar...

chiow!

Bikin Gempak!!

OTW..

Balik rumah dl.. rebus some daging buat dinner.. masak nasik siap-siap.. mandi manda sume, off cari klinik..

pegi persiaran diplomatik tue, klinik kt sana tadak ultrasound.. gigihhhh la mencari klinik Lita Alis, presint 9 sbb kate nyer kt sana ader ultrasound..

aku?? pegi sorang??? lg lg tpt yg aku tatau.. hurmmm.. mmg menggelupur la jawab nyer... time tue la nk tekencing, teberak.. padahal nk gie seberang rumah cari klinik jer..

tepon hubby, shireen sume tanyer jalan.. still tk paham-paham.. hahaha.. aku nie kl tpt yg tadak soping complex, mmg susah sket nk paham..

cube ko suruh aku gie one utama ke, MV ke, sunway ke, ikea ke, eh, alamanda pn blh la jgk, berdesap desup aku sampai..

siap tanye org dkt trafic lite tueeeee... haha.. nasib adik tue baik guide aku btol btol smp simpang kedai.. time kasih dik.. ngko mmg chubby tp ngko hensem dik.. jujur akak cakap.. kl adik akak besor sket, akak kawin ko ngan adik akakkk..

tp adik akak baru nk PMR tahun nie.. tk payah la jadi nyer..

WAITING

bile dh smp, terus daftar.. tp kate nyer tgh rest hour.. pkl 8pm baru bukak balik.. ouh... boleh eh?? yer la.. dokter nk gie semayang maghrib.. alhamdulillah..

ddk la aku tercongok sorang sorang kt situ baca magazine tahun 1996.. gile ahhh!!! merah menyala sume liptik dorang.. terkejut aku tgk.. fesyen rambut ko jgn cakap la.. siap tocang dua.. tp time tue dh vougeeee habissss.. i tell youuuu..

plus, siap amik resepi kerabu suhun tue.. haha..

TUAN DOKTOR..

dlm pkl 8.30 tue, aku kene panggil masuk.. terus aku rase mcm malu malu siput sbb doktor dia tak hensem tp manis ada.. auwww...

so, bgtau la sume aper yg jadi dri the bumpy ride smp la ke darah sume sume tue.. tp en. doktor sgt yaki yg itew adalah normal period..

tp takkan sehari doc??

maybe bcoz of u buat xtreme aktiviti tue yg dia keluar.. mcm terkejot la.. so, ape kate kite buat preg test dl??

**terkejot jgk mak dgr yg period blh tekejut tekejut plk..**

so, the result, ai tk mengandung.. **ultrasound pn tak buat** mmg la aku redho.. mmg la kuciwa tp nk la hard core sgt rase dia..

mebi sbb dh slalu sgt kot tgk upt tue satu line ajer.. :(

kl tk sbb nie, bile u plan nk gie gyne?? bile u plan nk start a family???

kl ikot saya, saya mmg nk gie cepat sbb saya tk buat family plan.. mmg nk anak.. tp kl ikot polisi klinik kerajaan, after 2 years of marrige baru blh buat..

tue la tue.. tp i suggest u buat cpt2 due to the age factor.. u dah 29 tahun, so, why wait.. maybe you blh try gie private..

**pengsan aku dgr gie private.. doc nk sponsor ai ke??**

saya blh bagi u ubat untuk stabilkan hormon.. tp saya lebih gembira kalo u terus pegi pada gyne.. mane tau ader komplikasi lain ke.. dorang xpert dlm hal hal nie..

ok doc.. thanks..

HOME

its like the hardest things to tell my herman.. tp kene jgk bgtau.. tepon dia pn, bgtau lite lite ajer.. dia paham so tk tanye banyak..

dia balik rumah, masuk je pintu terus mcm HURMM.. SEDAP NYER BAU.. APE ISTERI SAYA MASAK... soo sweettt...

agaknya dpn pintu rumah aku ader sign NO MOOD WOMAN INSIDE.. BEWARE..

sbb frust, tiba tiba terus terer buat kerabu suhun.. bole?? smp tk payah tgk resepi yg aku salin.. pakai igt dlm kapla ajer ape yg aku baca tadi..



kerabu suhun.. a bit masam smp terkenyit kenyit la mata makan.. haha.. nasib tk chery bery pg nie..



sup lemak daging..

THANK YOU..

ape ape pn, lege sbb tk de ape aper.. lepas nie mencari gyne la jawab nyer.. gud friend of mine suggest gie berurut dl.. nnt tanye dak anie la..

but the same time nk try tinjau tinjau dkt LPPN **eh btol ke** tue dl.. kate nyer servis sane pn bagus..

and again, thanks yer kenkawan atas keprihatinan semalam menolong.. memberi nasihat bagai..

thanks a lot.. luv ya!!

Isnin, 18 Januari 2010

SAYA PERLUKAN PERTOLONGAN..

pls help if anyone know okeh..

last saturday, aku pergi berpoya poya dgn family in laws dkt sunway lagoon..

gile sonok bebs..

so, main la the ship, roller coaster ride, colorado ride sume la.. yg aku tk buat just scream park ngan flying fox aje.. tue pn flying fox, aku dh bratur dh..

tgk muke herman mcm tk redho ajer, aku tanye blh buat ke idak and he says NO..

nyesal tanye..

but, here's the thing..

once aku turun dari the ship tue, selain aku rase mcm nk weng weng ajer jalan mcm orang mabok todi, aku perasan ader cecair keluar..

so, i taugh mcm tk de ape ape and just diam saje tk bgtau herman..

so, continue main lagi.. sgt seronok okeh.. jakon pn yer jgk.. but kt bawah, cecair keep on keluar.. tp tk heavy..

kl bumpy and gelak ajer..

and bila check, ia adalah darah.. aisey mennnn... menda nieee..

and knowing my body, kl nk period, akan keluar tanda.. tp tarak kali nie..

balik tue pn, still keluar darah but mlm tue ajer...

esok pagi sudah tggl stain ajer till today..

apekah?? btw, ader la dlm 2-3 minggu sudah, i did the UPT and its negative.. so, adekah possibility yg saya pregnant dalam 2-3 mgg tue???

kl ader, sggh menyesal coz i want the baby more than the bumpy xtream ride i had last day.. nyesallll!!!

tp saya risau jgk kl penyakit.. hishhh.. risau nyer.. herman jgk dh bsing bsing surh gie check..

so, sape sape tau klinik yg blh buat check-up pasal nie, blh tk tlg bgtau kt mane.. kl gie spital blh ker??

kl dpt area petaling jaya or putrajaya pn best jgk..

tlg eh.. tengkiu..

chiow!

Mat Rempit

semalam tgh dinner, tgk berita tv3..

a bunch of mat rempit berlumba pastu end-up ngan mati.. MATI OKEH.. MATI.. and worst! mati dlm longkang..

pastu aku tgk, kawan dia nangis nangis kt tepi tue.. im sure yg nangis tue kawan dia sbb yg mati tue is 28th yrs old chinese guy.. OMG oh my god.. udah tua tua tidak reti guna otak..

and yg meraung bagai tue, budak melayu.. mst one of the gang...

eh, nape ko nangisss??? nape ko tk bersorak sorak mcm selalu?? im sure sblm ko nangis tue, ko terkinja kinja bagai nk gila bersorak kan sape menang..

sekarang hamikkk!! 6 feet under kawan ko pegi.. tue pn kt tanam.. kl bakar?? dust to dust!!

c'mon la.. apeee kelaaassss merempit nie.. berani masuk litar la.. ikot proper punyer.. bukan kerajaan tk bagi space korang nk menyetan atas motor..

korang ajer yg cari nahas berlumba on road.. ker ko tue jenis bangsa yg tamau ditolong..

or tk silap aku, ader satu group nie dorang mmg amik mat rempit trained jadi pelumba motor..

aku pn ader adik lelaki.. bikers jgk.. tp so far, alhamdullillah dia tk minat merempit nie.. gud.. tp kl aku dpt tau, tk payah nk tgg makpak aku ganyang dia, aku sendiri blh buat dabel dari ape yg makpak aku blh buat..

berani dia???? confirm confirm setahun tdo mengigau!!

so, pd korang yg ader adik/ abg yg gemor merempit nie, tegur tegur la.. jgn biarkan.. lantak la smp gaduh tk bertegur pn..

pada aku, baik gaduh tk bertegur dari hilang adik/ abg terus.. time tue ko nk nyesal pn tarak meaning dh..

neway, takziah pada keluarga si mati..

chiow!

Khamis, 14 Januari 2010

Simpanan

korang ader savings tk??

kl tk, aku nasihatkan buat.. its for ur own gudness jgk..

sbb nyer, pd aku senang ajer.. jodoh ajal maut semua kt tgn tuhan.. sape blh sangkal yer dak??

mane la tau if anything happen dkt relation kite dgn suami.. yer la.. suami suami zaman sekarang nie telebih bijak telebih gatal..

kang kang tau tau dh pasang dua.. haru okeh.. kl ko jenis redho ajer laki ko buat kt ko mcm tue tk hape... kl dpt bini mcm aku?? meh, let me over ur dead body dl.. pastu aku nk tgk mcm mane ko nk kawin lain.. hahahahah

tue kl cerai idup.. kl cerai mati, takdak hal.. ko make sure ajer reta reta dia sume atas name ko.. nescaya senang idup..

tp ape ape pn, mntk dijauhkan semua tue.. moga moga kekal ke akhir hayat..

tp sekiranya terjadi, cube korang pikir kl tak ader savings.. how korang nk build up balik hidup dgn zero money?? skang nie, kencing pn bayar 30sen tau.. ntah ntah sok sok kentot pon kene charge 50sen sbb air polution.. mane tau???

mulakan sedikit sedikit.. aku pn tgh buat menda yg sama.. slow slow buat potongan gaji.. slow slow kumpul harta.. insyallah nampak hasil nyer.. bukan nk ckp besar tp sbb mak aku paksa aku buat potongan gaji dl lah, aku merasa pakai kete.. beli sket barang rumah..

see, nampak kan hasil.. skang nie pn tgh nk mengumpul balik.. tp one thing, kl korang ader savings, keep it as a secret dari en suami.. biar duit tue rahsia korang..

sbb nyer lelaki nie, sebanyak banyak mane pn duit dorang, tk de yg melekat punyer.. kl ader yg menyimpan pn, nisbah dia like 3:10.. aku pn heran ke mane duit dorang memagickan diri.. hurrmmmmm.....

bkn aper, kang amik chan plk.. hahahaha.. tk de la.. pada sape2 yg dh tebabas bgtau hasben tue, tk salah kl kite nk tolong dorang guna duit tue.. tp make sure dia BAYAR BALIK.. instalment pn, instalment la.. sbb tue duit korang personally.. igt yer.. DUIT KORANG SENDIRI.. byk blh buat dgn duit tue cik kak oiii...

mane la tau sok sok dh tua tingin nk gie paris ke, canada ke, australia ke.. oi..oi.. oi.. jgn lupe simpan hasrat nk gie mekah buat haji.. nk merendekkkk ajer kerja nyer korang yer..

so, kepada para suami yg membaca, sila ampunkan aku buat N3 ini.. sekadar peringatan sesama kaum.. sbb kaum korang nie bkn nyer blh dipercaya sgt.. hahahaha.. statement maut shiotttt...

opocot!!! eh.. eh.. en herman bace pulakkkkk.. ai mtk ampun yer.. ngeee... i lap u!!!

chiow!!

Rabu, 13 Januari 2010

Serangan Rangka Ayam.. AWASS!!

aku rase herman dh tak de nafsu nak makan daging ayam la geng!

alhamdulillahhhhh... save besar.. bajet.. bajet.. ahaha..

sket2 mtk rangka ayam, sket2 mtk rangka ayam..

mtk mtk la rangka ayam ajer yg diminta..

takot sok sok aku plk diminta utk menyerupai rangka ayam..

ah sudaaaaaaaahhhhh.. masak akuuuu..

nasib la care4 jual 2 set ajer rangka ayam tue.. kl jual 20 ekor skali mcm mane??

kering tepung kentaki mak okehh buat bedakkan rangka tue!



1st rangka.. lunch utk hari ahad hari tue..



2nd rangka untuk dinner semalam (selasa)..

dan rangka pn habis...

chiow!

Home Made Frozen Food



nie semua adalah HOME MADE FROZEN FOOD..

memandangkan travel nk balik dari pejabat (petaling jaya) ke rumah (putrajaya) memakan masa, kadang kadang aku laksana catwomen kehilangan tenaga.. nk meow pn tk seksi.. :)

tp sbb herman nie home-cooked-type-of-men smp pkl 10.30 malam baru nk kuar dr office pn, nkkkk jgk makan kt rumah smp sanggup tk mkn kt luar, aku masak jer la..

jgn tanye aku dia bajet ke or dia mmg nk makan masakan bini dia.. aku rase aku masak sedap kot... hahaha.. rase nk lempang tak??

kadang kadang at 12midnite pn belum 'tutup dapur' lagik..

tp tidak hape, sayang punyer pasal, kuali cap helang hamba tadahkan.. hohohooho..

tp hari tue aku mcm tiba tiba bijak, masak sekali banyak, hidang separuh, frozen kan yg separuh..

so, memandangkan idea tue aku rase mcm brilliant gile, terus aku practisekan smp la nie..

sbb sok sok kl dewa rajin aku kene kidnap ngan jin malas, aku re-heat kan ajer..

or bile aku rase nk angkat senduk pn dh rase mcm nk putus nyawa..

dari kiri korang.. daging masak kicap (aku masak mlm tadi), tomyam (sup dia ajer), speggeti (ehsan kakak ipar *tengks kak ija), sup daging (again sup dia ajer) and haaa.. yg nie aku kurang pasti aper.. nampak mcm ader daun kari.. tp bile kurun aku pandai masak kari????

so, nnt2 time 'prima' tue melanda, aku re-heatkan ajer balik.. yg sup sup tue tggl campak ajer ayam ke, udang ke, sotong ke..

setel..

ok la.. chios..

Selasa, 12 Januari 2010

im glad we're together again..

woohooo!! kete merah is back on road bebeh... baru tadi gie amik..

fuh, dh dkt 3 mgg bawak kete lowet, tiba tiba bawak myvi terus terbanggang jap.. asal tinggi sgt eh gayat nyer..

haprak sungguh!!

tp ader chotti chotti problem...

ROAD TAX MATI SEMALAM (11 januari 2010).. patut la bau bangkai...

alaaaahhhh-mak-kasimmmm.. mtk2 la ptg nie jln clear.. kl tak, menjawab la aku kang..

fooohhh amin.. esok ajer aku buat road tax.. hr nie tk sempat.. cover note pn kt rumah..

tue la padah nyer kl kite konfirm yakin yg road tax mati 17 januari 2010..

chiow.. **serabut kepala..**

p/s : duit duit.. di mana kau duit!!! duit duit..

Isnin, 11 Januari 2010

Cook Cook Eat Eat..

ujung minggu hari tue, aku ngan hubby berpeluang melepak lepak di rumah.. best gile okehhh..

normally nyer, almost every weekend, mcm org nomad.. merantau..

kejap umah kakak dia, kejap lg makpak aku pulak..

pengsannnn okehhh.. dh mcm tokey minyak pulak merantau ajerrr kerja nyer..

sementelaah ddk umah ajer rehat rehat, lumrah mulut, mtk kunyah2.. wooohhhooo..

stori sket sendiri gemuk salah sape????


bekfes pagi sabtu.. niat di hati nk buat ala2 roti john.. skali eh eh tersama plk ngan roti telur.. cume nyer tabur daging ajer atas dia.. mak dh tersilap resepi yer anak anak..



dua nie utk lunch.. memula aku igt nk masak sotong goreng kunyit.. tp msk jgk la udang sambal tue nk buat lauk frozen sok sok tggl panas kan ajer...

dtg pakcik tue, masuk dpur otomatik nk lauk udang sambal... nieeee yg aku malas nie... rosak program!! so, lauk sotong goreng kunyit hanyalah tinggal kenangan...

ouh, sila jgn tertipu dgn lauk pauk dlm portion yg sedikit.. ini adalah gambar selepas kami laki bini mencekik.. lauk belen ajer nie.. masukkkkk peti aisss...

MALAM???

laki aku berpoya poya tgglkan aku sorang sorang makan lauk belen t/hari tadi.. nasiiiibbbbbb baik mood aku sporting gile mlm tue..

tp, sok pagi aku bgn tido tgk susun atur pinggan bersih aku dh berubah.. sah!! pakcik tue 'bertukang' goreng wedges tentengah mlm..

asal tk kejut saya join makan sekaliiiiiiiiiii????


~AHAD ~





eh, tingin pulak bekfes mcm omputih.. the nite b4, selongkar peti stok, tgk tepung pankek ader lagik.. telur ngan madu pesan herman beli since dia kuar poya poya kan...

yg dia bawak balik, telor.. madu?? nan ado... tk hape.. tk hape.. dari dia ganti dgn 'madu' yg lagi satu tue, harussss aku benam dia six feet under pakai jari telunjuk aku je..

so, gunakan lah seada nyer sumber sumber yg ade kt rumah.. aku makan dgn hershey's, dia makan dgn ice-cream.. huh!! pagi2 mkn ice-cream, kekdah nyer.. sok sok kl mengadu sakit gigi kt aku, mmg aku capai playar ajer.. takde nyer doktor doktor nie..


nie utk lunch.. aku igt dia dh get over dh dgn sotong goreng kunyit.. rupe nyer, penuh yakin dia order nk sotong goreng kunyit dgn rangka ayam goreng... masaaakkkkkk la aku..

rangka ayam goreng tue, kisah nyer aku tertaruk siket minyak dia.. bajet ayam tengelam dalam minyak tp, tak adooooo... cetek ok minyak tue.. last last, tunggang tebalik rangka ayam dlm kuali aku keje kan.. sat lagi, aku benamkan tang tengkok, sat lagi, aku benamkan tang pungkok dia plk, sat lagi aku benamkan tang belakang dia pulak..

ouh.. patut la lepas makan lunch aku pening pening lalat...

dh, pas nie tk yah beli daging ayam.. aku beli rangka memanjang.. bajet!



kl ko order kt kedai, berger special nie, berbalut telor kan.. sbb buat sendiri kt rumah, berger special aku koyak rabak mcm nie.. jgn harap aku nk order lg lepas nie!

ahad mlm, herman offer diri nk masak.. fuihhh.. mimpi laila aper aku nie??? aku tk payah tolong lgsung!! potong timun tomato segala dia yg buat.. gile VVIP aku mlm tue..

tp aku curi curi gak masuk dpur bile aku intai, dapur aku, sikeeeeeeeeeetttt lagi nk same mcm kapal titanic yg tenggelam tue.. bersepah.. aku masuk tolong kemas ngan cuci sket pinggan mangkok..

sbb aku mengemas sume, balasan yg aku terima, AWAK GIE DDK DEPAN LA.. dia rimas la tuh!!! okey.. bukan ko nk cakap time kasih kan!!!! cis!!!

hasil nyer, kl org lelaki yg memasak, adeee la menda yg tercicir.. semalam dh siap hidang sume, baru pasan bawang tk potong, cheese tk bawak kuar dari peti ais...

tue la.. tunjuk terer lagi walaupun dia sebenar nyer mmg terer masak berger.. sedap ko walaupun berger spesial aku telor dia koyak rabak..

tp tetap la nyamannn...

tengkius sayang for the dinner!! so sweeet of u..

dari tukang masak bertukar menjadi ahlil muzik... wohooo!!

chiow!

Selamat Tinggal Romeo..

today mebi last day kot aku lenjan kete herman bawak gie keje..

sbb mebi hari nie kete myvi merah ai kuar bengkel.. yeah bebehhh.. back on road..

better kuar hari nie sblm aku maki hamun cinapek bengkel tue..

sbb last minit kate nyer ader prob ngan insuran.. taikkk ko.. ptg jumaat tue aku tepon ko tk bgtau aper problem.. tetiba ahad time nk amik kete blh dia kate ader prob ngan insuran..

kl ikot tahap kemarahan aku, ader yg sok pagi gambar ko kt atas, colok ngan limau mandarin kt bawah.. ape ko nakkkkk??? cong xi fa chai kemane, ko kemane kang..

nasib kt tepon.. kl dpan2, mau aku tumbuk muke dia..



so, nie la kete yg aku dok lenjan these past few weeks..

herman siap tukar bumper tue.. takot bini dia nie sodok dinding parking pkns kate nyer..

terguris hati ai okeh.. ai tk la kurang sopang sgt cara pemanduan smp semua dinding ai nk sodok okeh..

kl takot sgt, meh bagi aku kete kebal sebijik bawak kemana mana.. ader braniii????

tp terasa sungguh otai gile bawak kereta nie.. kl pagi pagi ahad aku lalu dpn rumah korang sambil tekan minyak, confirm confirm korang bangun dari tido semata mata nk maki hamun aku.. :)

lepas maki, sambung tido balik..



tue bumper yg dia dh tukar bagi stylo sket.. sila ignore model.. gambar adalah seperti dua tahun yang lampau.. haihhhhh...

huh!!

chiow!

Jumaat, 8 Januari 2010

""Nanti Awak Takde Keje Pulak"..

ha'ah!! aku mmg ader keturunan harry porter campur ahli sihir sket.. pakai goyang goyang tongkat ajer dh boleh kemas rumah, masak, basuh kain, sapu sampah, gosok baju, sidai baju bagai..

cis!! brani btol en. suami buat statement maut tk hengat begitu.. ader jgk yg kene santau nie kang! bikin panassssss lah..

walaupun dlm nada mengusik, tp i perempuan a.k.a wife okeeehhhh... sentap terus ai..

rase nak bagi ajer pakej layan diri selama sebulan di rumah sendiri pada dia...

ape sayang??? nk makan?? beras, barang mentah, sayur sume ade.. tgl nk masak ajer.. gie la.. jgn malu malu.. self servis..

tk hape.. tk hape.. nasib azam tahun baru aku nk kurangkan marah2.. tahun depan ajer aku balas.. tahun nie aku kumpul dulu..

tau la nasib ko tahun depan **anda ada lebih kurang 11 bulan untuk menyogok saya dgn oven, set hifi, 10 pasang kasut baru, henbeg guy laroche sebijik, percutian ke maldives, pakej make over kereta smp jadi cun gile, enjin turbo, tgk wayang back to back selama setengah tahun, dinner at tony romas, chillie's **

baru boleh setel dendam..

eh, best jgk kan kl ader tongkat sakti gitu.. skali TING! udah siap ader ayam masak lemak cili api, kangkung goreng ikan masin dgn ikan pari masin goreng ngan air sirap... perghhh.. skali lagi TING! baju udah berbasuh, berlipat, bergosok sume...

perggghhhhh.. HEAVEN okkeeeehhhh...

chiow..

Khamis, 7 Januari 2010

Ko Biar Betikk Angelina Jolie Oiii..

conversation between aku ngan si angelina jolie **bukan nama sebenar** time lunch semalam.. nasib aku tk mati tersedak!

angelina jolie : kakyong, kakyong ader blog tak??

aku : tk de.. asal??

angelina jolie : tk de la.. kl ader, kakyong kutuk la saya dlm blog kakyong.. glamer gitu..

aku : ??? ngko nie gile ke sewel angelina??

boleh???? seumur idup aku, tk penah aku jumper manusia yang enjoy gile kene kutuk.. confirm budak nie tk cukup pengalaman idop.. isk!!


ha... nie la si angelina jolie tue.. aku bg gambar blakang ajer udah.. kang bg gambar muke kang, glamer tk pasal pasal mengatasi aku plk.. **eh, ai glamer ke?? huwawawawa**

ok la.. aku makbulkan hasrat si angelina jolie nie : here we gooooo...

budak nie time dia mula mula masuk kt tpt keje aku nie, menikussss ajer.. senyap ajer.. tp lame lame, dia tunjuk dhhh...

keypochi okehhhh... siap gedik gedik lagi.. aku mmg la elergik dgn org type gitu.. gatal gatal ajer kulit aku nie..

asal dia masuk bilik aku nk lepak ke borak ke, terus aku doa, Ya Allah, cepat la budak nie kuar dari bilik aku.. amin... jahat gile aku kann jenet kan kan kan???

pastu mentang mentang dia nie p.a pool tk de attach ngan mane mane bos, suka suki dia ajer nk megik coperpil.. sekali toleh ader, sekali lg toleh dh tak der.. pakai hantu raye aper yg blh ilang cepat gitu??

tp kl disuruh buat keje, mmg boleh diharap.. senang la kl nk mtk tolong ngan budak nie.. kl aku cuti ke, hape ke, dia la tlg cover tpt aku.. lg satu, dia nie mmg jenis tolong kawan punyer.. :) baguss.. sifat yg mulia di samping kegedikan ko tue angelina jolie oi!

hari hari aku ngadap muke budak nie smp nk termuntah rase nyer, and dia pn mcm tk dpt dpt signal aku yang mcm kurang gemor kt dia, sudenly tiba tiba "eh, okeh jgk minah nie.."

tp tang gedik dia tue, mmg tk blh tahan.. dtg masuk bilik aku, mesti posing maut dkt pintu bilik aku dl.. hishhh... tk kose okeh.. tk kose...

nk aku taruk kt pintu bilik besar besar DILARANG BERGAYA LUCAH DI SINI???

kesimpulan nyer, skang aku blh la accept minah nie.. ok budak nyer cume childish sket. yer la.. umur pn baru 23thn.. tp sok sok kl dh umur 35 thn pn mcm nie jgk perangai nyer, mmg aku tempeleng kan ajer.. nk sound sound pn dh tk gune dh..

tp kan korang, aku rase budak nie tk brape nk center la.. hahahahahhhaaa... **Cabot**

chiow!

Rabu, 6 Januari 2010

Puaka Di Zaman Moden Ini

1st of all, aku nk mtk maaf kot kot ader antara readers yang berjawatan Pembantu Tadbir Kesetiausahaan N22..

aku nk bersilat nie pn sbb korang jgk.. so, mtk ampun dulu eh.. dun hate me yer..

new year hr tue, kami p.a2 nie dpt gud news.. sapa2 p.a yang gred N17 dan memiliki diploma, akan dinaikkan kepada N27.. name jawatan pn tukar jadi setiausaha pejabat.. ape buruk nooo name jawatan?? tp aku tadak hal.. blasah ajer la dr dia bagi name pencacai pejabat.. mmg aku anto surat layang dkt JPA.. :)

so, dgr citer N22 yang sedia ada skang sudah tidak puas hati yg N17 nie dpt naik terussss jadi N27 sedangkan dorang dl dok merangkak rangkak nk naik.. kene gie exam bagai..

nasib laaa.. nk kate ko sorang gie exam, aku pn gie jgk.. lagi la 3x fail.. mak rilek ajer.. ader mak mogok lapar depan pintu masuk utama SPA tue??? harammmm...

dengki.. tue la.. sapa suruh tk blaja amik diploma dl??? sape suruhhhh??? fyi, gaji p.a2 skang, dibayar ikot kelulusan spm yer.. penat2 aku blaja 2 tahun amik diploma kt p.d smp itam legam kulit aku, bagi gaji taraf spm.. ape ko nk ganti balik duit yang aku buat beli fair and lovely dl tue???

tp aku redho ajer dari ko keje free.. tue mmg kate nk makan penampar..

td dpt satu berita yg semua p.a2 N22 yg tk naik gred nie buat perhimpunan haram jadah dkt wisma putra smlm.. kate nyer nk buat memorandum hantar ke JPA tk puas hatii..

halllluuuu makcik makcik.. jgn busuk hati boleh tk???? p.a. aniaya p.a... ini sudah lebey kak..

kang aku bongkarkan satu persatu contoh p.a N22 yang konon konon bagus nie buat keje mcm mane kang.. nak?? nak??? ader yg rela hati terjun bgnan wisma putra tue sbb malu..

haih.. teruk sggh perangai.. igtkan lagi lame idup, lg luas pengalaman idup lagi waras perangai, rupe nyer... lagi serabai..

jgn la dengki dengki kak.. redho ajer la.. gaji kiteorg bukan tolak dari gaji akak pun.. ape mau bikin keycohh???

haih.. ape daaa...

chiow!

p/s : mtk hampun skali lg kot2 N3 nie ader kene mengena dgn korang.. jika tidak suke, pls leave this page at once.. like i said, CROOKS ARE NOT ALLOWED HERE..

Selasa, 5 Januari 2010

Binatang Kesayangan Hamba..



nama : but
nama gile glamer : bubut
tarikh lahir : wallahualam
body : putih bersih.. a brown spot dkt atas kepala selaras dgn batang idung dia.. just mulut itam itam sket sbb lepas makan tk reti pegi sinki cuci mulut.. :0
mata : tk beso sgt, tk kecik sgt.. anak mata is hijau..
berat : aku tk terpikir langsung nk timbang berat badan dia time tue..
cara kedatangan : terselit celah celah enjin kete aku..
vets : klinik vaterinar sec. 3, shah alam
fav food : ikan rebus **blasah ajer ikan aper2 pn**, frieskies
likes to : play with plastic bag, scratching my mothers couch, terer woooohhh panjat tingkap!! **spidercat in making**
jangka hayat : dh arwah dhhhh.. :(
c.o.d : virus infections..
fav toys : anak patung yg dia hug itew.. serius tk tipu.. jika dia nampak, dia akan drag anak patung kehulu kehilir and kl ko acah acah nk amik, jgn menyesal kl tgn ko yg halus mulus tue tetiba calar balar.. nie aku cakap nie berdasarkan pengalaman.. duit aku habis beli bio-oil ajer.. ciss!



nama : bee
nama gile glamer : bibi, ah-bi, abu
tarikh lahir : pun aku tatau bile.. wallahualam.. so, aku amik tarikh dia masuk rumah aku, 23 januari 2007..
body : tompok tompok taikkk untaaa... :).. tk de la.. putih dgn cekelat..
mata : ffuuuhhh.. ko tk nampak tue terbelalak mcm spotlite stadiummm..
berat : last timbang is 6kg's hasil dari makan makan makan dan makannnn... 10 kali ko julang julang dia, confirm lengan ko berketol ketol bikin malek noor nangis guling guling..
cara kedatangan : he is my birthday pressie.. yahhuuuu
vets : klinik veterinar sec. 3, shah alam.. he completed all the injection **imun system, cacing, antibiotik, dll.. aku adik bradik pn tk pernah nyer kene cocok byk smp gitu..**
favie food : ikan tongkol rebus, frieskis *dry food timbang2 tk main.. pernah bapak aku beli, buta buta ajer buang sbb dia tk mkn lgsung.. demand shioottt..*, aiskrim, vitagen, pendek kate, ape aje la yg ko sua dkt dia..
likes to : berlari tidak tentu hala mcm kucing gila, turun naik tangga, masuk celah lemari baju, mane ko berlongok, situ jgk dia ddk, main plastik bag, gigit choker sendiri..
jangka hayat : alhamdulillah hidup lagi dan aku doakan agar dia terusss hidup lama dan menggemok dgn jaya nya.. he's sssoooo yummy to cuddle..
favie toys : patung pink panther.. pernah sekali tggl kt kampung, bapak aku smp shah alam terus cari patung pink panther yang baru.. cube kl aku kate henpon aku hilang.. ader dia kelam kabut nk belikan i-phone baru utk aku??? tk adooooooo...

chiow!

Bila Dia Kate, Dorang Kate, Saya Kate..

bila saya susun jarak pasu same luas, herman kate 'poyo' la.. tp saya kate, dey tambi, ini ketelitian, kekemasan.. ape daaaa..

bila org kate kenapa herman kurus?? bini tk masak ke?? saya kate... meh sini aku libas mulut ko dgn senduk seploh hinggit aku.. aku nie, skiitttt lagi nk same taraf ngan chef wan tue.. sok sok aku masuk asian food channel duet masak ngan jamie oliver.. huh!!

bila herman kate, alahhh.. dia nie make up pn lambat.. saya kate... hallloooooo??? seploh minit lambat ke??? nasib ko kawin ngan aku.. kl ko kawin dgn camelia mcm mane?? bersawang ko nk tgg dia bersolek.. basic foundation ajer setengah jam!!!

bila org kate, kakyong.. dh ader baby dh?? saya kate, tue la.. mlm tadi gie giant ingat nk cari sorang.. tp out of stok pulak..

bila bos kate, eh yong, hang tadak keja ka?? saya kate, dh bos pn takde keje, yong nk buat keje aper??? **lg mau keycoh**

bila mak pegang tangan saya dan sound, kasar nyer tangan.. tk pakai losen ke?? saya kate, herman tk belikan losen makkkk... dia sibuk beli rokok dia.. hahaha..

bila org kate, yong ko nie bile la nk kurus.. saya kate, ko tgk badan ko tue dulu.. ko kurus ke??? aku rase takkkk... perut ko lagi buncit dari perut aku.. **hamik.. nk sgt kan..**

bila herman kate, ha.. menjawab.. menjawab.. bila saya cakap, adeeee ajer jawapan awak.. saya cakap, dh tue, sape suruh awak tanye.. saya jawab la.. ngggeeeee...

bila herman kate, weh, mane pegi duit syiling saya yg banyak banyak atas meja nie?? saya kate.. eh, saya tk kate.. saya sengih sengih kedip kedip mata ajer.. and he gets the signal yg bini dia dh rembat duit dia.. **masuk tabung okehhh**

chiow!

Isnin, 4 Januari 2010

Omog Omongan Campur Aduk Biul..

N3 nie aku buat dlm keadaan pening pening lalat.. otak aku sakit belah kiri ape makna?? so, kl korang bca pn pastu pening pening jgk, tk yah ssh ssh gie jumper doctor.. just join the club..

aku nk tgk supernatural mlm nie.. tp dia setat pukul 10.00 malam.. herman plk balik lambat.. takut by 10pm aku dh kene kuar serdang gie amik dia.. melepas la akuuuu... tau tak dean tue hensemmmmmm??

aku penat la.. weekend lepas **new year** aku dok bizi berkejar kejar dgn darling daniel and haikal.. penat wooo.. nipis sket lemak perut aku.. dh habis guna buat lari lari anak dgn dorang.. tue tk masuk anak tekak lagi.. aku rase dh langsing dh sbb asik menjerit DANIEL NO!! HAIKAL.. DOWN!!!

aku rase best sbb make up tang mata elok kukuh anggun lagi.. eyeliner pink ngan maskara lentik bulu mata ai youuuuu.. sedangkan liptik dh lame lesap agak nyer tertelan time bekfes tadi kooottt...

asik tingat tingat tebayang bayang ajer prosperity burger daging ngan curly fries.. bile ckp kt herman, dia kate mekdi ttp dh bankrup!! maneee adeeee.. yang tercongok tepi higway sg besi tue, ko igt gerai berger pak sudin???

rase mcm nk beli kasut.. tp rase mcm malas tp rase mcm nk jgk tp ttp la rase mcm malas.. bila la dorang nk buat servis delivery kasut plk nie.. haihhh...

serba salah nie nk gie ke tak sunway lagoon weekend nie.. herman kate tamau pegi tp tgk gazet idola kecil tue gie sane, mcmmm best ajer.. nk gk pelampung besooooooooorrrrr...

weekend?? tidak beberapa suke dgn weekend lagi kerana dabel penat kene berpindah randah tido di rumah orang.. selalu berharap mahu rehat spending time dirumah sendiri dgn en somi ttp harapan selalu musnah.. SELALU!!

juga tiada mood mahu kerja di sini sbb bos tidak adil kate semua pertukaran peg dan kakitangan dibekukan.. tp kenapa cc boleh pulak?? hanye sebab dia menangis nangis dpn officer?? kl gitu, aku pn blh.. siap pakej golek golek guling guling lagi.. adakah bos cakap tiada serupa bikin????

sudah rindu sama makpak dan bilik kepunyaan sendiri di rumah makpak juga adik perempuan serta kucing yg gemuk.. :( terdengar suara mak juga boleh nangis...

hurmmmm... aper herman nk kasik hadiah harijadi aku yang ke 29 nie.. ha??? 29??? erkkk.. syukur masih hidupp...

begin to Q-ing myself "AM I DOING THE RITE THING??"

bila mau siap kereta aku.. walaupun bawak kete herman adalah lebih menyerupai gengster jalan raya dan power gile sbb laju blh tekan smp 140km/s.. perghhh.. best siottt... tp, kete sendiri jgk best sbb ader spek mata itam.. huhuuuhuu...

ouh!! kakak ipar ajar main sudoku.. skang sudah ketagih smp sanggup beli pensil tekan RM3.50 siap ngan bullet dia skali... hahahahha.. padahal banyak ajer pensil kt opis.. sebat sekotak pn peg inventori tk pasan.. buwekkkk!!!

mahu mintak driver la kt herman.. ngantok la boo everytime drive... sg. besi tue bosan sgggt jalan dia... huarghhhhhhh..

JOM LA CUTI BOOOOOO... u promised me nk cuti awal tahun nie.. allaaaaa... gie melaka pn tak hape... kl malas gak gie melaka, gie bukit cerakah pn i rela.. **redho ajer la kl pakcik tue buat btl2 sewa chelet kt bukit cerakah... ngeeeee...

ok la.. stop!!

chiow!