Rabu, 31 Mac 2010

2-tier

aku nie jenis kalo dh berkenan kt mata, tp tk dpt nk beli, mmg la blh letak aku under kategori sasau..

mst tingat tingat, tebayang bayang benda tue.. kt mane aku plan nk letak, nk letak ape.. sume sume la..



benda nie, i tell u.. since dia kuar ajer katalog cosway, aku dh mmg berkenan sgt.. tp dok seriau nk beli cos rege dia RM39.90.. isk isk isk... mau hangit herman kl aku beli..

KITCHEN EXTENDABLE 2-TIER RACK

kl tgk katalog cosway yg smp every mth, tk de lain mst aku survey rege dia kot kot gedebuk jatuh jadi RM19.90 ke...

mmg tk tgg lame punyer.. herman tk kasik pn, aku beli jgk! tp harappppp...

tp semalam mlm, mmg tk blh ditahan tahan dh napsu membeli tue.. mcm nak sangat.... tp takot nk bgtau herman..

saje saje try nasib.. BOO, NK 50 HENGGET..

rilek ajer dia hulur.. sikit bunyi EK OUK pn tk bunyi.. pergh kagummm.. rezeki jgn ditolak.. musuh jgn dicari bebs..

ouh baru dapat gaji.. patut la pakcik tue cool gile hulur duit tk byk tanyer.. .. coba kl aku mintak tue dh 15hb ke atas, mau berpeloh aku bawah lampu jawab soalan..

BELI APE?? BUAT APE?? NK LETAK KT MANE?? RAK YG LAME TK BOLEH PAKAI KE??



akhir nyer.. malam nie boleh tido lena... YES!

ok lah.. nk gie buat nescafe.. ~aiceh mentang mentang ader rak baru.. nk masuk dapur ajer terasa.. auww!!!~

chiow!


p/s : herman nie tatau ape yg aku buat dgn duit yg dia bg semalam.. tgg dia balik kang biar dia tgk sendiri.. aku?? stendby sumbat kapas siap siap dlm lobang tinga kot kot dia laserkan aku kang.. lalalalalalalala...

Ruang Kosong Itu

Aku Di Sini Sendiri Lagi
Setia Menghala 4 Ruang Dinding
Yang Berkiblat Ruang Kosong Itu
Makin Hari Makin Menyesakkan
Makin Hari Makin Menyeksakan...
Ruang Kosong Itu
Betapa Gah Menakluk
Segenap Ruang Hati
Yang Dibiarkan Terdampar Sepi
Hampir Hilang Seri...
Bukan Tamak Meminta Semua
Hanya Secebis Dari Masa
Yang Ditaburkan Kepada Semua
Tetapi Tidak Pada Yang Merindu Setia..
Jawab!
Mana Datangnya Bahagia
Jika Setiap Kali
Sepi Yang Dijanjikan..
Pandangan Makin Kosong
Usaha Kian Putus
Sabar Seakan Hilang
Hati Sehampir Luluh..
Untuk Sekian Kali
Dengarlah Pada Aku
Pada Jiwa Yang Kian Kosong
Andai Ada Secebis Simpati
Buat Yang Mengharap Menanti..
**Razila Razak, 31 Mac 2010, 9.05 pagi**


Selasa, 30 Mac 2010

Mok Mok Tersepit..



ko tgk ko tgk.. dh tau badan tue mok mok, tega jgk la nk buat sweet escape ikot tingkat..

kan dh tersepit.. pastu meraung raung mtk tolong.. hahahah..

tue kes tulang bontot dh bergesel dgn grill la tue.. gerak siket konfirm sakit!



terpaksa la aku ngan mak aku TO THE RESQUE! menyelamatkan si bontot besar nie..

sorang tgg kt dalam, sorang tgg kt luar..


say thank you cepat!

chiow!

Sian Kete Aku..



tgk bumper kete aku tue.. sian kan terkopek kopek mcm tue..

dh mcm kene penyakit sopak dh.. haihhhh gerammmmmmm...

nie sume setat dr xcident hr tue la nie.. agak nyer apek bengkel tue takot kene gertak ngan herman, cat tk kering lagik, dia dh bg kete kt kiteorng..

sbb dia janji hari sabtu, last last hari selasa baru dpt kete kt aku.. barua kan! dh la lambat, keje plk mcm nie..

aku tk perasan.. herman yg bgtau aku..

dilema.. nk hantar masuk bengkel balik, ssh plk bile tggl satu kete..

kl car pool ngan herman, dia balik lambat.. ader yg aku jadi org gile menunggu dia pick-up aku balik keje kang.. aku nie tk cukup sabar nk tgg dia kt opis smp pukul 12 tgh mlm..
baik takyah!

nasib aku tk cukup berani gie bakar bengkel tue.. kl tk, hangussss...

eh, niat kt hati tue, mmg ader nk tukar kaler kete.. tp fulus mania plk blm cokop.. nnt la..

chiow!

Sabtu, 27 Mac 2010

Dia Salah Cakap, Aku Salah Dengar???

caterer nie tepon.. nk cari kerani tp kakak tue cuti cuti di langkawi.. kalo hari hari 10 kali aku dapat phone calls mcm nie, confirm mereng otak aku..

tp mcm kelaka benggong pn ader.. C = Caterer, A = Aku


C : hello, blh cakap dgn puan saadiah??

A : puan saadiah cuti.. siapa bercakap nie?

C : saya **** dari ****.. **aku mcm dgr dia cakap dia dari SKMM**

A : Okeh.. ape blh saya tolong..

C : puan saadiah suruh saya datang dkt bangunan sultan abdul samad.. tue kt mane yer?

A : dia btol2 bertentang dgn dataran merdeka.. encik datang untuk ape yer? *time nie aku tatau lagi dia nie caterer**

C : entah la.. saya datang sbb puan saadiah suruh saya datang sini..

A : ouh.. untuk meting digital ker?? *aku mati mati hengat dia one of yg kiteorg jemput utk attend meting digital**

C : yer la kot..

A : ok.. meting digital tue dkt tingkat satu, bangunan sultan abdul samad..

C : haaaa.. meting tue la kot.. bangunan abdul samad tue yg mane satu?? yg sebelah mahkamah nie ker??

A : okeh.. sekarang encik dekat mane??

C : saya sekarang dekat BELAKANG BANGUNAN SULTAN ABDUL SAMAD.. **nie kl dia dpn mata aku nie, harus kene tunjal dgn aku..**

A : haaaaaaaaa???? **serius gile aku terus gelak.. tk blh tahan dowhhh.. **

A : okeh.. itew la bangunan abdul samad nyer encik.. bangunan tue ader satu floor jer.. encik cari bilik mesyuarat utama dia yer..

C : okeh... terima kasih..

A : sama sama..

lame tue baru la aku dpt tau dia caterer rupe nyer.. nk tau aper jadi dkt caterer tue??

officer aku suruh dia balik ajer sbb dh lambat gile baru nk dtg setting barang makan dalam bilik mesyuarat.. KSU dh masuk, meting dh on dh time tue..

meting pukul 3.00 petang, dkt pukul 4.00 baru terjengah dkt situ.. mcm mane la nk maju dik oiiii kt meniaga mcm tue..

sia sia catering dia 'diharamkan'.. hamikkkkk..

ok la..

chiow!

Jumaat, 26 Mac 2010

Error Yang Dappp



tgk la ayam goreng yg macho nie...

cooked by herman..

even a bit salty, tp ai sukeeee... kate nyer GARLIC FRIED CHICKEN..

blasah je la labu...

janji masuk tekak even terkenyit kenyit mata aku menahan masinnn.. pastu herman kate aku menggatal.. aihhhh.. pigi dah.. ayam dia yg masin lagik nk mengata aku! chait!

neway, thanks darl! luv ya!

chiow!

Khamis, 25 Mac 2010

Surat BODOH dari ORANG BODOH

B.O.D.O.H.

aku tgh menaip surat panggilan mesyuarat, dgn idung tersrooottt sreeetttt nyer, suhu badan kejap atas paras laut, kejap bawah paras laut, sampai satu surat bertaraf CILAKOS atas meja..

mood aku dh la atas angin.. kejap sejok, kejap panas.. tiba tiba smp plk surat tue.. kl tk pikir opis, mmg aku dh bgi satu kali atas hidung dia yg kembang tue..

sabar.. sabar.. bile pikir balik, buat ape layan budak yg tk cukup akal.. aku tk kuasa la.. kang tk pasal pasal aku sekali yg nampak mcm tk cukup akal..



this is the damn letter wrote by a stupid person..



nampak tk ape yg aku underline tue?? it says PENGERUSI KELAB JUGA SERING TIDAK BERPUAS HATI DENGAN KERJASAMA YANG SAYA BERIKAN. yea yea yea.. what ever u fool..

and fyi, aku adalah pengerusi kelab itew dan dia adalah setiausaha tin kosong aku..

is he talking about KERJASAMA??? hey?? bile masa kau bagi kerjasama?? taiikkkkk...

hurm.. lets seeee...

i) meting aku buat dh dkt 3 minggu tapi minit smp sekarang haram jadah nampak batang idung! kerjasama la sangatttt..

ii) suruh tepon rumah peranginan dkt PD sbb kate nk buat Family Day bahagian, smp la hari nie tk tepon2! kerjasama la sangattttttt...

iii) buat sesi pertandingan karaoke, pakaian tercantik dkt morib hari tue pn, SEMUA hal nk kene bercakap.. nk kene remind padahal dh bgtau tue sume tanggungjawab dia.. hadiah sume tggl dkt bilik urus setia.. kotak kotak yg aku buat semua dia tggl dkt bilik urus setia.. 'cekap' btol ko buat keje.. atleast kl dh tk terhandle, mtk la tlg.. aku bukan nyer kejam sgt nk biar ko tertonggeng sorang sorang.. nie tk, muke dh la buruk, belagak sombong tanak mtk tolong.. nasib la ko labu..

iv) dh salah tue, blh buat muke deeeekkkkk ajer ddk makan.. yg terkejar kejar aku (pengerusi), setiausaha dgn pengacara majlis padahal dia sibuk isik perot dia.. smp kiteorg tk sempat nk ddk makan sume.. BANYAK KO PUNYER KERJASAMA..

v) dia nie pakar buat muke tempe.. serius pakar.. dh 2, 3 org dh kene dgn dia nie.. termasuk la aku.. tue sbb aku dh mmg tk ader konsep 'bermanis muke' dgn dia nie.. tk layak!

vi) dalam mesyuarat, dia dok melangut tk dgr aper yg dibincangkan.. pastu bila tanyer balik, terpinga pinga sebijik mcm *&^%$#.. helllooooooooooooo... minit menda yg ko amik??? SUNGGUH BERDEDIKASI BTOL KO BUAT KERJA..

dl aku kesian tgk dia nie lone ranger mcm tk ader member.. aku tatau kenapa dia tk blh 'in' sgt dgn bdk lelaki kt opis aku.. mebi sbb dia nie poyo terlebey agak nyer... so, every time dia mtk tolong esp regarding computer, aku tolong la..

smp ader hari tue, aku mtk tolong dia isikkan no. fail sume.. take note yer.. aku mtk elok2 siap pakej senyum lagi.. yg mangkok nie, dia blh..

APE SENYUM SENYUM??? WTF!

short circut pala otak aku bila dia reply mcm tue.. bahalol..

since that, sorry... no more tolong tolong.. aku bercakap dgn dia pn, kl ader hal jer.. kl tak, sorryy.. KO SAPE????

pd aku, ko tulis memo mcm tue mmg bagi jalan kt aku la nk x-plain dkt big bos.. aku tgh tgg jer nie kot kot big bos panggil mengadap dia.. mmg aku bentangkan sume.. nk suruh buat power point pn aku boleh.. hehehehe..

time kasih yer labu sbb bagik jalan kt aku..

aku takot??? tk lah.. aku tk salah nk takot ape..

surat kau tue, tk layak dok lame lame atas meja aku...



TONG SAMPAH TEMPAT MU!

astagarafirullah halazim.. ~dh lepas mengamuk meraban musti muhasabah diri balik.. eh! solehah plk aku hari nie..~ :)

chiow!

Macam Biasa...

herman will be away from today till sunday.. meting dkt langkawi :( sedey..

boo, nk ikottttt... tk ape.. tk ape.. ddk tersumbat tersentil dlm beg pn tak hape.. saye redho jer.. janji dpt ikot..

and mcm biasa, si razila nie asal herman nk gie jauh jer, mst menggelupor satu macam.. eksiden jer memanjang..

nie aku kene bucu kabinet.. sakit weeeeiii tue belum masuk kepala aku terantuk dkt peti ais, teriron jari kelingking.. hahahah..

poyo okehhh...

aku baru nk test tahap kemanchoan aku tido sorang sorang kt rumah mlm nie sebelum harapan aku bersepai sepai..

DAH.. JGN TIDO SORANG SORANG DKT RUMAH.. AJAK KAWAN AWAK TEMAN.. TK PN GIE LA BALIK RUMAH MAK..

okay, i go with AJAK KAWAN TEMAN -done! hari sabtu baru balik shah alam..

so, siap la malam nie aku tdo pelok kayu hoki.. ape ape, aku swing ajer... safety bebs!!

hehehehe..

chiow!

Songsang..

walaupun dh pagi, tp post jugak..

SELAMAT MINUM PETANG... :)




roti jem strawberry dgn kaya.. plus nescafe panas.. yummy!

chiow!

Rabu, 24 Mac 2010

It's Sucks..

kepala aku still dalam mode weng weng lagik nie..

adoihaiiii.. menda la tk setel setel lagik nie..

keeeeee sbb aku blasah daging kambing jumaat lepas dkt bluewave????

hari nie cuti dok rumah sbb tk larat la beb.. kepala berat pastu badan plk mcm nk demam pastu kensel...

bengkekkkkk ajer aku... dia main cak cak plk dgn ai..

nk demam, demam la weiiii.. mane tau gie klinik dpt MC brang sehari dua... perghhhh.. sorga dunia sey...

lagik lagik la sekarang nie aku mmg TAK ADER MOOD nk gie keje... banyak sgt hal smp menyampah aku nk dtg opis..

so, mmg peluang bercuti itew dicarik carik.. hahahhaha...

dh, nk gie mandi.. sket lagi herman nk bawak gie minum lai che kang dkt anie sup utara... yahoooo....

MINUM JE KE BANG?? MAKAN MAKAN TK BOLEH KE??? :)

chiow!

Isnin, 22 Mac 2010

Ini Tidak Adil..

Boo.. boleh tk saya cancel buat rebonding tapi nk buat touch-up colour rambut?

ha??? ape alasan awak nk touch-up warna rambut?

yer la.. kl buat pony-tail tk cantik.. yg tocang warna lain, based dia warna lain.. tk cantik laaaa.. warna dia tk same.. boleh le eh.. lagik murah dari buat rebonding...

ouh.. kalo mcm tue DUA DUA TK BOLEH...

mane aciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... main tarik tarik balik permission!

bole??? berasapppp jer aku kt situ!

hape dia hengat aku akan putus asa??? siap la lepas nie aku dok ngongoi ajer tepi tinge dia bak mak lampir.. akan aku usahakan dapat salah satu..

muwahahaha..

chiow!

Akibat.. Hamikk!!

semalam herman sibuk nk tgk movie..

cerita GREEN ZONE.. ok fine.. jom la.. jom la.. kang nangis pulak..

so, aku biar dia ajer yg beli tiket.. ader la seat untuk show pukul 5 ptg.. time beratur tue pn dh pkl 5.05 ptg..

so, aku ngan herman of cos la masuk lambat sket.. dlm pukul 5.15 ptg kot masuk panggung..

sekali, hamikkkk koooo...

seat kiteorg 3 DARI DEPAN... ouh no.. tis is not good..

perggghhhh... sakit gile kepala aku okey.. rase nk muntah sume lengkap! pakej..

pening shiot bile tgk benda gerak gerak dgn jarak yg dekat.. dh la besar gedabak.. aku tgk subtittle dia pn dh same besar dgn kepala aku.. perghhhhh...

dlm pukul 6.15 ptg mcm tue, aku mmg tk boleh tahan dh.. aku cakap kt herman, aku nk keluar.. dh hbis movie nnt, tepon aku, meet-up kt mane mane..

dari aku BUWEKKK kt dlm tue kang, lagik satu hal.. kl ader baldi tak pe.. dibuat nyer aku BUWEKK dkt org sebelah.. hahahahah.. padan muke!

keluar keluar jer, aku rase mcm nk cabot je kepala aku.. berpinar pinar mcm orang mabok tegok todi sebesen.. pergghhhhh tk blh blahhh...

pegi jamban jap kot kot betol nk BUWEKKK tp angin ajer yg keluar.. hampes! sudah nyer, aku dok terjelepok dkt dpn kaunter jual pop-corn...

mane herman mane????? aku tgh lembik dia sedaappp tgk movie.. geram aku! dia yg buat aku pening pening todi mcm nie taw sbb amik seat dpn skrin... hishhh!!!

tp dia ader cakap la dia nk kuar skali.. aku yg kate tk payah sbb dia nk sgt tgk citer tue.. so, aku rilek jap, bg stabil sume, baru aku kuar..

terus cari booth yg jual jual asam asam tue.. laju jer tgn aku cedok jambu batu.. aku tk makan asam asam nie.. tk suke.. skali kene RM3.90 ader 9 potong dlm tue.. barua btol!

sbb kecur liur, aku beli jgk.. kl dak, jgn harap.. baik aku cacak kan ajer pokok jambu tue kt beranda rumah.. siram hari hari, kuar jambu blh terus petik masuk molot..

tp, sebagai seorang aku, pening todi mcm mane skali pn, kl dh perempuan tue, perempuan jua.. hidung aku nie mcm tau tau jer sedara dia si NOSE tue buat sale.. seterettt ajer aku masuk kedai tue..

tk plk terhuyong hayang.. magic tak???

dn lagik menghairankan serta membanggakan.. dlm masa 5 minit jer aku dh ader dkt kaunter pembayaran.. lihat! mudah kannn!!!



RM30.. cepat wei cepat.. sementara stok masih ader dan diskaun masih 50%..


hahaha.. nk jgk enterprem kaki aku.. sungguh FEWWIT terasa.. ouh, sila hiraukan kaki saya yg berkedut tue.. lupe nk sapu krim anti-penuaan..

herman kuar kuar panggung dering jer kt aku tgk bini dia stedy ajer pegang beg kasut..

padahal kt rumah, dia siap brief aku TGK MOVIE AJER.. NO SHOPPING.. BAEK YANGG..

macho tk bini dia ingkar perintah??? muwahahahaha..

chiow!

Tidak Bertanggungjawab!

aku malas nk stori mori la dari mule aper jg jadi.. aku terus jump ke kesimpulan saje..

meh sini aku nk bg tau..

setakat korang yg baru nk belajar belajar jadi urus setia nie, jgn la menggulupor lebey lebey.. aku yg dh 9 tahun keje dooooook jadi urus setia nie pn rilek ajer..

hakikat nyer, aku nie dh menyampah gile babi buat keje keje keurusetiaan nie.. tp dh arahan, ikot saje... jgn banyak cakap..

nie masing masing menggelupor nk balik la, nk tdo la, nk keluar la, hape la.. bukan aku nk kate salah.. tp kene tempat kene time la senah oi.. mamat oi.. jgn guna kepala sendiri.. jgn pakai redah sajer..

igt sama ko dtg sbb keje.. bukan sebab holiday...

kl dh g2, baik bungkus ajer kain baju ko, gie balik umah dok senyap senyap.. habisss cerita...

nie kene satu kali dlm meting, dh menggelupor bising bising kt luar.. ape igt aku heran??

KORANG YG KENE SMASH TADI, BUKAN AKU.. SO, TAKYAH NK BISING BISING TEPI CUPING TINGE AKU.. AKU ADER BANYAKKK LAGI BENDA NK BUAT DARI DENGAR KOMEN KOMEN SARCASTIC KORANG TUE..

SILA JALANNNNN...

kawan, igt la same.. 1st impression org terhadap ko, dtg dari ko sendiri.. elok cara ko, elok la komen org.. buruk cara ko, buruk jgk la komen org...

senang cerita, sendiri tanggung..

kalo bini nyer baca, sila sampaikan dkt laki korang.. tp kl korang sendiri baca, sendiri mau igt!

chiow!

p/s : lain kali aku pn nk try jgk la ape rase nyer buat mcm yg korang buat.. best ke eh??? time org tertonggeng tonggeng cover ko atas dasar kawan, ko ntah kemane hala..

Khamis, 18 Mac 2010

jap eh.. aku nk try test tgk jadi ke tk..

video

eh, kire jadi la nie kan.. dh blh view dh nie.. :)

Ladies! Safety Come 1st aaahhh...

since dh tggl asing dari mak pak nie, aku ader sket jadi pengecot.. nak nak lagik selalu sgt kene tinggal dgn herman.. pakcik tue mane tau balik cepat..

bukan nk pikir bini dia bosan ke, sunyi ke, takot ke dok sensorang.. dia pakai gasak dia jer.. sok sok aku pack ajer baju dia, terus anta kt opis..

tilam ngan bantal, beli sendiri..

eh, terluahan perasaan plk.. terlepasss nyahhh... :)

hidup dlm zaman yg penuh pancaroba nie ~aiceh bahasa...~, org bunuh org aku tgk mcm dh jadi hobi, rogol merogol bajet binatang punyer nafsu, kite ladies nie mmg kene jaga diri sendiri..

Part 1 (time lunch tengahari semalam)

HELO..

HELO.. AWAK ADER BALIK TK TENGAHARI TADI?

TAK.. ASAL??

TK DE APE2..

BETTER BAGITAU MENDA.. CEPAT LA..

TAK, SAYA BALIK TADI PINTU KAYU TK BERKUNCI..

HA?? ADER ORG MASUK KE??

TK PULAK..

ADER BARANG HILANG KE???

TK DE PUN..

AGAK NYER AWAK LUPE NK KUNCI KOT..

YE LA AGAK NYER..

balik keje semalam, aku dh setenby pegang pasu bunga yg kt atas kabinet kasut.. kl btol la ader org masuk, aku hentak satu kali dgn pasu, pastu CABOTTTT la.. tgg menda lagik kan???

Part 2 (time kontraktor rumah nk betolkan lampu rumah)

dpn dpn dia aku pegang kayu hoki herman.. ader brani bang???? pintu rumah aku bukak luas luas.. tk aku yg lari, dia yg lari keluar lps kene libas.. suara tv aku kasik selow ape ape hal, nk jerit telolong mtk tolong senang...

Part 3 (time kontraktor rumah dtg nk betolkan grill belakang)

aku dh setenby pegang kayu golf herman.. aku amik yg kepala plg BESAR punyer.. ape ke name kayu golf tue.. lantak la.. name tk penting.. yg penting tujuan dan penggunaan nyer.. nie pn aku dok pegang dpn mamat tue.. bagik dia nampak sket.. kot kot dia port ajer jari dia kt atas kulit aku, aku swing!!! confirm masuk lobang kubur..

Part 4 (time kontraktor rumah betolkan grill depan)

ko ddk la sorang sorang kt luar tue.. betol kan ajer grilll.. dh elok kang ko ketuk je pintu rumah panggil aku..

dh la bau ko busuk gile.. hape tk mandi setahun ke?? nyah kau! mmg kt luar la tempat mu...

Part 5 (time kontraktor rumah betulkan paip shower ~ byk gile prob rumah.. heheh)

ha, nie aku pegang gunting.. nie ajer yg aku dpt capai.. nk masuk bilik amik kayu golf, aku takot dgn dia dia skali follow aku masuk.. ouhhh no.. nehi nehi zindegi baiya..

dia try je buat menda, aku attack ubun ubun kepala dia dulu.. ouh, dia ketot ajer org nyer.. even mamat nie mcm muke baik and ringan mulut borak sume, tp jangan sesekali percaya..

takot baik ada maknaaaaa.. jahanam nnt..

Part 6 (angin ~ tgk! angin pn blh jadik hal besar)

aku tgh basuh pinggan kt dapur.. herman dlm bilik buat keje.. kt luar angin angin nk hujan..

sekali, keluar angin yg berdesing desing bunyi dia tue.. pergghhhhh... terkedu mak okeh.. terus lepas pinggan kt tgn, kelam kabut lari keluar dapur.. hahahah..

herman larik kuar bilik NAPE AWAK??? ANGINNNN.... LEHHHH...

hermannnn jgk yg gie tutup tingkap, pintu dapur sume.. bini nyer dh takot.. hahaha..

Part 7 (tong gas)

nie kl time dia hantar aku sorang sorang kt rumah, aku akan make sure yg aku ddk dkat dgn tpt aku simpan parang pisau sume.. senang capai..

tp org yg anto gas nie, org yg same.. so, mcm dh familiar dh.. tp still, ko jgn percaya sgt lelaki zaman sekarang.. muke je manis.. tp dlm hati ada loji taik..

mcm aku, muke je ganas tp dalam hati ada taman.. :)

ouh, sesetengah lelaki ajer yer mcm itew.. bukan sume..

***********************************************

stakat nie, tue la antara nyer.. tatau lps nie menda lagik.. but aku mmg always beware.. utk keselamatan sendiri jgk..

so, sama sama la kite menjaga diri sendiri dan org tersayang yer.. :)

chiow!

Rabu, 17 Mac 2010

Ketepek!



serius aku tk perasan bile masa telor nie begolek..

tau tau dh landing kt lantai.. hahaha.. nasib ade spare lagik sebijik.. kl tk, makan roti kosong jer la herman pagi nie..

nasib pakcik tue tido lagi semasa kejadian.. kl tk, free free aku dapat 'KULIAH SUBUH'..

'awak nie careless.. ha'elleh membazir.. kan saya dh cakap.. bla bla bal.. bok bek bok bek bok bek..'

lelaki nie kl sekali sekala membebel, blh terbit rasa nak larik dari rumah okeh.. jgn main main..

dn aku rase dgn tercipta nyer N3 nie, otomatik herman akan taw sbb pakcik tue baca blog nie.. taraf silent reader gitu..

konsep secret admire gitu.. auwwww... **wink wink**

chiow!


Keputusan

okeh.. N3 nie adalah episod finale bagi Sago Gula Melaka yg aku buat.. hape igt BIGGEST LOSER je ke ader episod Finale???

and to shireen, yes ur rite.. tk sempat aku nk main suap suap ngan herman, aku dh bedal dulu..
nk tgg herman??? pukul 12.30 tgh mlm la baru aku merasa..

tk yah! baik aku kayuh dl..



nie aku curah dgn kreamer..


nie aku curah dgn santan pulak.. tp amacam aku tgk mcm pucat selengeee ajer eh?? next time aku taruk kaler merah banyak sket.. baru meriah!

gigih tk aku dh ader kreamer, buat plk santan..

ouhhh.. aku tk blh blah la dgn kreamer tue.. sikittttt lagi nk tekeluar balik.. kembang kembang idung aku menelan..

cepat cepat aku masuk dapur masak santan..

baru betol bebsss...

tue la.. lain kali jgn suke suki jer nk tukar taw razila.. kan dh membazir.. balik kang aku akan bedebush kan ajer kreamer tue dlm sinki.. nie kalo herman tau nie, MASAKKKK AKU!

eh, kreamer tk blh simpan lame lame kan??? ker ader lagik kuih/ masakan yg aku blh buat gune kreamer?? share la kl ader eh!

dan keputusan nyer adalah:

THERE IS ALWAYS ROOM FOR IMPROVEMENT

atau dlm bahasa melayu kasar nyer..

TAK BEBERAPA SEDAP SANGAT.. TRY LAGIK BAGI SEDAP..

baekkkkkkk!!!

chiow!

Selasa, 16 Mac 2010

Setengah Ke Sana (Half Way There)

aku adalah seorang kipas susah mati dgn SAGO GULA MELAKA..

fuihhh.. kalo ader nie, otomatik aku jadi tamak hablur..

stakat cedok cedok manje, tk ringgo la.. aku cedok mst scoop BESAR punye!! isk isk isk tamakkkk...

last sekali aku makan time aku outstation hari tue..

berbunga bunga hati aku tgk ader sago gula melaka.. uihsss.. makan main dish pn kelam kabot tkot sago gula melaka habis..

epilog seorang wanita tamak.. ngeeee..

dh amik sume tue, aku laju jer la masok mulut.. sedap la kata kan...

tp member sebelah aku tgk menten ajer makan separuh jalan.. mende beb???? sedapppp nie...

aku smp tambah dua kali la..

dh balik sini tue baru dia cerita, dia jumper bulu dalam sago tue.. BULU okeh BULU.. tp dia kate mcm bulu mate sebab pendek melentik...

GULP!! BABI LAAAA.... LAHANAT!

tp aku ttp yakin yg bulu mata **hendak hendak nyer** tue, bulu mata kawan aku yg jatuh berguguran masuk dlm mangkok sago gula melaka dia..

hahahah.. kasik sedap hati balik.. lantak la.. dh 2 mangkok bersemadi dgn aman dlm perot aku, nk kate menda lagik..

kan jenet kan kan kan.....

so, semalam aku macam tingin nyer nak makan sago gula melaka.. tp nk cekau tang mane.. mane ader org jual..

buat??? hurmmmmm... sanggup tue aku search tenet.. aku pernah la tgk kakak ipar aku buat tp just pandang pandang tk tanyer pn.. so, mcm igt igt lupe..

btw, sedap uolsss kakak ipar aku buat.. terbaekkkkk..

dh simpan niat, benda pulak tak ado.. setakat santan, gula melaka sume mmg dh ader.. tp main bahan plk missing.. sago nyer.. kedai kt rumah aku tk jual plk..

cis!!!!

tp rezeki kan... agak nyer TUHAN kesian kt aku.. dh la hari tue temakan sago BULU gula melaka.. nie nk buat, sago plk tk ader..

kebetulan herman balik cepat semalam.. otw balik dia tepon kate nk singgah kedai jap.. beli ape, jgn tanye nnt korang gelakkan aku.. hahaha..

so, aku pesan la kalo jumper sago, beli.. tk jumper tk aper.. sayang punyer pasal, herman cari jgk.. bawak balik 2 pek..

YABEDABEDUUUU... I LOVE U BOO.. :)



tk tgg lameee... habis jer dinner terus aku rebus sago gula melaka.. buat pn jeling jeling resepi.. muwahahah.. padahal bkn susah pn.. 1st timer la kate kan..

herman pn heran tgk kecekalan bini eh sibuk gak nk memasak mlm tadi padahal jam dh pukul 9.30 malam..

ai tk pedulikkkk!!!! ai masak jgk!



yes! dh siap sago dia.. aku taruk sket sirap ros bg warna merah.. hahaha.. pepandai jer.. bukan menda.. boring aku tgk warna putih dia.. dh taruk warna merah ader la siket warna warni di aidilfitri..

eh, mcm tk sabar plk nk beraya.. woh! pose mak banyak sey nk gantiiii... :0


air sira dia pn dh redi.. tp tk terus makan malam tadi.. sabar.. sabar.. masuk peti ais bagi sejuk dl..

sejuk sejuk makan, nyamannn jer.. terasa rasa je flow dia nk ke perut..

malam nie aku laki bini kerjakan!! nk tgk sedap ke idak.. santan dia?? ouhhhh... tgk la karang kl aku rajin, aku masak santan dia..

kl tak, aku pakai kremer jer.. kreamer aku dh parking dlm peti sejuk siap siap sebelah menyebelah sago dgn sira gula..

aaaaaahhhhhh.. 3 serangkai yg menggoda iman.. tue yg pagi nie pintu fridge aku gedegang gedegung ajer tutup bukak tutup bukak pintu nyer.. "nak makan siket ke idak??? nk makan siket ke idak??"

sabo.. sabooo.. tgg malam kang makan suap suap ngan herman.. satu sudu utk aku, satu sudu utk kau.. dua sudu utk aku, satu sudu utk kau..

name pn tamakkkk kan.. hahaha

esok aku report sedap ke idak eh!!

chiow!

Beze Ke???




ade beze ke dua senario lemari es di atas???

hahahaha.. desperet gile smp peti ais pun nk buat N3..

gambar atas tue aku blm kemas.. sesak napas aku tgk trafic jem dlm tue..

gambar bawah dh setel.. ader separuh aku buang, ader separuh aku masuk perot aku... jgn membazir beb!

hahahaha... eh, ader sesape nk sotong kering yg bergula tue tk??? dh dkt sebulan dlm peti ais aku tue.. haha..

chiow!

Ape Name Dia??



ape name eh udang nie?? aku panggil udang kala jengking.. muwahahaha.. suka suki aku jer..



fuuhh... tinggal tk sarung bikini jer.. pose dh btol dh.. sket lagi nk same pamela enderson!

ha! aku nk pggl dia PAMMY PRAWN.. alolololo.. manje nyer name dia...


aku buat sup.. manisss jer rase dia.. tp kene rebus dl and kopek isi dia kuar dari shell dia tue..

kl ko telebih berani nk sedup isik dia terus dari cengkerang, silakannn...

aku tk brani sbb dia punyer shell tue tajam okeh.. kang belobang lobang bibir aku tercocok shell tue..

baik jgn carik pasal!

chiow!

info : utk org yg ader asma, elok makan sup dari udang nie.. anak buah aku asma dia mmg agak teruk la smp kene sedut dkt spital sume, bonda dia bagi minum sup nie, alhamdulillah setahun tk payah gie spital sedut..

Perojek Pop - RAHSIA BESAR

lameee dh aku mintak herman buat menatang nie.. adeeeee je alasan pakcik tue..

pok pek pok pek smp naik cramp mulut aku.. aku dh tepikir dh nk becakap guna sudip je.. tp tk baikkk.. suami woooooo...

last weekend, aku sesah jgk dia mtk dia buat.. kuasa veto mak sudah marehhhh.. baru manje manje yg kuar tue... blm full force lagik..





eeiiihhh... seriau plk aku tgk dia panjat2 gini.. takot terlentang ke belah sane je.. dh confirm confirm aku yg kene bawak gie spital..



fuuhhh.. stylo habis pakcik nie.. dh ala ala perompak jaman koboi dh aku tgk... GIV ME THE MONEY.. yiiihhhhhaaa!!!



pergggh!!

and finally, TADDDDAAA!


aku mtk dia buat penyidai baju.. dh habis tpt dh aku gantung baju.. penyidai yg sedia ada tk cukup!

and aku bukan jenis yg sangkut sangkut baju dkt palang tingkap ruang tamu rumah.. nampak rumah semak..

paling tidak pn aku sidai dkt dalam bilik tpt aku menggosok.. tersorok sket.. :)


sok sok kl org bph tanye nape aku pandai pandai tambah, aku mmg dh setenbai dh

EH, BOLEH KE TUMPANG SIDAI KAIN BAJU KT RUMAH ENCIK???

agak agak dia marah tk??


chiow!

Isnin, 15 Mac 2010

cilakos btol la internet nie.. penat penat aku buat N3, blh tk de line plk..

habis N3 yg aku buat tadi hilang.. rase nk je aku menari tango atas meja!!!

CILAKOS BEDEVAHHH!!!

chiow!

p/s : kl N3 nie lepas, mmg la &^$#@*&^%! beruk makyeh sungguh!

Cik Puan Toncit..



budak kecik with pokok klapak atas kepala..




alolololololooooo.. gigi takdak tp sungguh daring tersengih lalu menampakkan gusi yg LINE CLEAR..

selalu dgr nama saje but khamis petang, i managed jumpak ini baby..

sungguh darling and cheeky okeh.. rase tk puas gomoh..

AIREEN... :)

Jumaat, 12 Mac 2010

Tumpang Lalu..

ANDAI PADA DIA MASA ITU EMAS, SAYA SANGGUP KEHILANGAN EMAS DEMI MENDAPATKAN SECEBIS DARI MASANYA..

mintak mahap la eh.. terbuat N3 hati sayu cinta berdarah puleks ptg ptg nie.. tiba tiba plk jadi emo kenang nasib.. uwawawawa..

chiow!

Kerana Kerih Nyer Air..

aloh kassimm.. kerih plk! sori..hypo yg typo.. keruh sebenar nyer..

kl ddk putrajaya, tau la mcm mane keruh nyer air..

stakat peribahasa BUANG YANG KERUH AMIK YG JERNIH tue, simpan ajer laaa...

aku ader peribahasa yg baru.. baeeekk punyer.. TADAH YG KERUH, BIO-AURA JERNIHKAN..

tp mahal nk mamps! tersedak aku nk membayar.. tegolek golek nasik kuar kot idung!

kl bab memasak, redho ajer la guna air paip.. yg part paling seram is bile basuh baju kerja herman yg warna putih..

fuuhhhh... menitik nitik peluh mak nervesss... time masuk mesin, elok warna putih suci murni, jap jap lagi kang time nk sidai dh tukar warna cream gitu... dush! pengsan!

kl buat minum tue, jenuhla aku pn ikot same berebot dkt care4.. org amik 2, aku amik 3.. org amik 4, aku amik 40!

haaammmiiikk.. dasar tamak!

so, mari mencari alternatif lain..

kami laki bini sedang berkira kira, waras dan wajarkah jika beli menatang nie..



gambar adalah digoogle dari pantri opis.. hiraukan meja yg sadis itew.. dh mmg pantri tpt aku nie huduh.. :)

aku tgk kt pasar hari tue, dia punyer promotion lebey kurang RM265 pastu free 50 botol air.. dia anto sket sket dl.. 5 botol skali jalan..

ader sape sape ke yg dh pernah or tgh pakai menda nie??

haih.. chiow!

Khamis, 11 Mac 2010

Yang Mana Patut Buat Dulu?? Hurmmmm...

sekarang dalam di lemma.. toink.. toink..

yang mana patut aku buat dulu..

REBONDING (since dh dpt herman's approval) or TOUCH-UP WARNA RAMBUT(which herman have no idea about tis)..

nk buat skali dua, jap! korek wallet jap..

uwaaaa!!!! tk cokop fulus mania nyer... howwwwwwww???

buat yg dh dpt izin tp mahal (rebonding) ke, or buat yg tanpa izin tp murah (touch-up warna)

AAAARRRRRGGGGGGHHHHHHHH....

Rabu, 10 Mac 2010

Kasot

aku pn bukan bijaksana naw dlm hal kasot kasot nie.. stakat nk auta sket sket utk panduan bersama tue, boleeeehhhh la.. :)

tp haruslah diingat wahai rakyat jelata sekalian... ini adalah pandangan dari seorang pencinta kasut yg tk brape nk x-pert..

yg kadang kadang kasut ngan baju pown tersalah tema.. hahahaha.. PANG!!!!

kak ita, tis is for u dear..



nie jenis WEDGES yer.. selesa sbb dia punyer heels tue rata ikot kasot.. but bware.. senang terpeleot.. aku dh brapa kali kene.. rase nk benam kepala dlm simen!

aku perati kl pakai dgn baju kurung jenis cotton, mmg cantik.. tp kl pakai dgn baju kurung yg kain jenis licin lentuk liuk, tk sesuai..

seluar-smart! baju kurung **tgk ayat atas**, kebaya-kureng/ tk sesuai..



heels jenis ini adalah seksi!! jenis PEEP TOE HEELS.. pakai dgn ape pn canteeeekkkk...

tggl ko larat tk larat jer nk cat walk dlm kasut nie.. betis pn ader sikit tegang kl pakai lame lame..

tp, kl pakai kasut nie, otomatik, chest out dan menonggek jln.. seksi!

baju kurung, seluar - ok.. kebaya, skirt pendek - perghhh seksi!



kasut jenis nie sesuai utk mereka meraka yg tk beberapa nk berkenan pakai heels.. jenis FLAT..

aku tk suke sgt pakai jenis nie sbb penat berjalan dlm kasut nie lagik lagik dapat yg tapak dia licin.. masakkk koooo.. jari pn sakit.. lagik sakit dari ko pakai jenis heels 3"..

maybe sbb dpn blakang flat.. so, jari kaki tk support/ tolak tumit utk pergi lebih jauh! ~mak selit semangat iklan minyak jap eh!~

baju kurung- ok, kebaya, skirt - kureng, seluar-smart..




STRAPPY type.. nie tk de complain.. selasa dan berangin ajer.. just watch-out dgn heels dia yg nipis tipis tue..

tk tumit tk patah, tapak ilang..

baju kurung, kebaya, seluar, skirt sume okeh..


CLASSIC PUMPS.. selesa and smart.. eh, bukan kite org gomen nie mmg dlm etika berpakaian kene pakai kasut jenis gini kan.. bertutup..


baju kurung, seluar, skirt ok.. kebaya, jeans kureeennnggggg.... track-bottom, eihhh.. ringan je rase tgn aku..



yes bebeh!! kasut nie dh masuk market balik dh.. PLATFORMS.. amoi amoi banyak pakai jenis nie.. tk caye cube ko dok dkt MV ke, OU ke, mst dorang ajer yg konker kasut nie..


idokkk le aku nk pakai jenis nie.. tumit dia normally nipis dn tinggi.. fewuhhh...


skirt pendek, seluar, ok.. baju kurung, kebaya, kurenggg..







STILETTOS.. muncung jer panjang.. tp kl ko sauk kaki dlm tue, ujung ujung kasut kosong..





time nie, org pijak pn aku rilek ajer.. takde hal punyer.. cube ko pijak time aku pakai strappy je, peep toe ke, ader yg tangan aku melayang landing sadia atas muke nnt..




baju kurung, seluar, skirt, ok je.. kebaya, kureng..





T-STRAP.. sbb dia ader tali yg dok melintang patah kt tengah tengah tue..




kasut jenis nie ko kene adjust btol2 bagi selesa.. sbb kl terketat, tercekik kaki ko nnt.. jalan pn tk selesa..




baju kurung, kebaya, seluar, skirt sume ok!




aku rase cukup la kot.. penat aku nk drag gambar tue.. ape ape pn, ikot selera masing masing.. mata ada, guna tgk padan ke idak..




eh, tiba tiba semangat plk nk soping kasut.. haihhhh...




ok la bebs..




chiow!

Rindu Rinduan..

lately nie, aku asik terkenang kenangggg ajer zaman politeknik dl..

rindu sangat sangat.. rase nk ulang ajer zaman anak dara time noti noti dl..

selalu mcm KL TIME NIE, MST AKU TGH BELAJAR.. TGH KELAS PAK CHAD NIE.. TOW THE BOAT TO THE BAY TODAY..

OUH.. TIME NIE MST TGH JALAN KELUAR NK TAPAU DINNER KT MAKCIK KEDAI DEPAN TUE..

keluar pekan pn naik bas CHIN WAH.. gile driver pn dh tua mcm tk larat nk pegang stereng..

best part is time break, dgn kerusi kerusi terangkat same.. caya lah!! CHIN WAH terbaikkkk...

RINDU NYER SAYEEEEE.... :(

Ai Tunaikan..

since pakcik tue tau ader ikan pari kt rumah, tk la jemu jemu buat statement berikut:

EH, IKAN PARI TUE AWAK DH MASAK KE?

NAPE TK MASAK IKAN PARI TUE?

NAPE TK BUAT ASAM PEDAS?

LAGI APE ADER? IKAN PARI ADER??

UMMMMM IKAN PARI BAKAR... BOLE LAAAA... *tk ikhlas type**

Semalam, ujan lebat ribut melanda smlm aku gagah gak gie pasar mencari barang..

nie kl kate tk sayang tk chenta lagik nie tatau dh.. smp sekarang kepala aku dok menggong menggong.. kejap tune kejap tak..

yg plg penting, kl carik sorang lagik nie, mmg bullet senapang patah aku bagi 2, 3 bijik kt dia ngan pompuan tue..



ha... hamik!! seperiuk aku masak.. kl tk cukup nie, tatau la.. bela hantu raya apeee???

sume aku campak ke dlm.. bunga kantan, tomato, bendi.. trafic jem terus dlm piyok aku! nk kacau pn kene selow selow tkot ikan hancus..



redehhh bebehhhh..


akhirnya tercapai hasrat mu!!

auw.. u malu ehhhh org tgk bulu dada u yg ala ala bulu jagong tue.. hahahaha..

ahaha..

chiow!

nota tapak kaki ku : aku dpt frozenkan half lauk tue..

Isnin, 8 Mac 2010

Kasut Tumit Tinngi

hr tue lepak lepak dgn my mak.. then saw this lady, mmg marbeles uolsss.. kl herman ader time time tue, confirm aku ejas kepala dia kasik pandang tpt lain..

tp once terpandang tang kaki, hampess..

sandals..

look ladies.. i tell u.. sebenar nyer, pemakaian heels nie mmg blh buat kite nampak confident dan bergaya..

tk percaya, sila perhatikan btol btol dorang yg pakai heels.. kan steps dorang cantik ajer..

tp jgn plk ko gie compare dgn yg pakai heels tp dok jalan berterabur terkangkang kangkang..

mmg tk hade hape makne la jawab nyer...

even ko pakai baju yg dh outdated tahap opah opah pn, kl pakai heels mmg nampak stylish and smart gile..

yer.. yer.. mmg la pakai heels nie buat ko sakit blakang and sakit kaki sume.. ko pn nk memakai, jgn la santak terus smp 8 jam tk bukak bukak..

sekali sekala, time ddk tue, bukak la and ganti dgn sandals or selipar.. bagi tapak kaki rata..

aku mmg standby bawah meja ader selipar.. asal berjalan jer aku tukar kasut.. tp once ddk jer, aku tukar selipar jamban.. selipar jamban okeh janji kaki aku rata..

bile bos jerit YONG! terus aku sauk kasut balik..

aku dl pn, sbnr nyer, dlm opis siap pakai selipar lagik.. last last kene tegur dgn officer.. padan muke aku! heheh.. since that, berkasut memanjang kecuali nk ke jamban..

pakai selipar senang skit nk lari kot kot tk blh tahan nk terkucil..

so ladies, esok pakai la heels gie keje okeh.. 2" pn okeh dh.. lain la kl ko sangup pakai sampai 7.5" tue .. tertinggal bontot ko kt blakang nnt..

nk selesa, cari highheels yg bertutup.. or blh cari yg jenis chuncky heels (yg jenis heels dia lebar tue)

tk pn, wedge heels pn bolehhh jeee...

check check..



heels ai :)

chiow!

p/s 1: pg tadi aku masuk keje pakai crocs ajer.. terus rase mcm nk pegi beli kangkung kt lori acai.. :)

p/s 2 : aku bg tips nie utk time gie keje jer.. lain lain xtvt, lantak la nk pakai aper pn.. tk pakai kasot pn, ader aku kesah???

Asik Kidnappp Jer..



nampak tk sampul kecil nieh???

awal tahun nie jer, dh 4 helai aku buat benda nie.. asikkkkkkk kene rembat ajer..

mula mula tue, rajin gak la aku buat petak gunting cantik cantik tampal.. lame lame aku pakai markerpen ajer..

aku igt buat buruk buruk tk de sape nk kidnap.. tatau plk aku buruk buruk pn kene kidnap jgk.. tak hade taste hapeeee ko nie?? ke, ko pemalas nk buat sendiri???

jap jap kang aku tgk ader kt si minah.. jap jap kang, dkt si meon pulak.. pastu pas kt minah balik.. ratah ramai ramai nampakkkkk.. buat sendiri tamau!

kl nie aku nk tgk sape yg nk kidnap nie.. nie yg ke-5 utk awal tahun nie.. baru jap tadi, bukan kene kidnap tp bos aku, selamba kodok conteng atas tue...

sabar.. sabar.. sabar.. sabar...


jgn buat kulit muke kuning langsat akak ko nie tukar jadi hijau hulk!! padah nnt..

~~~~kuning langsat konon~~~~ haha.. sungguh tk blh blah statement meninggi diri..

chiow!

Lambat, Late, Telar..

sume sume kt atas tue satu meaning kan?? xcept for Telar tue kl tk silap mcm indonesian word for lambat.. kan?? kan???

pg nie time bawak kete otw nk amik member, i was thinking.. hurmmmm....

**perjalanan hidup aku nie agak lambat.. huh.. mcm mane nk eksplain eh...**

mcm start dari belajar, habis form 5, appy for Uitm tp permohonan tk lulus.. so, apply la for kolej INSPEN (tk silap aku kolej ini ader bau bau bacang dgn uitm jgk).. kl tk adik bradik, sepupu uitm.. :0

lgik SEMINGGU ajer nie daftar kolej (lucky my parents tk buat ape ape pembayaran lagi which cost them almost 3k *kl tk silap* utk one semester course setiausaha).. fuhhhh..

sudenly smp offer letter dari Politeknik Port Dickson kate aku dpt Kursus Kesetiausahaan.. ouh, mmg aku ader apply tp since tk ader jawapan, aku hengat dh kene cantas tk lulus.. clumsy me tk check dgn politeknik.. :)

ALHAMDULILLAH.. cos aku jumper kawan kawan yg dikasihi dan pengalaman di politeknik adalah antara satu yg terindah dlm hidup aku.. :)







antara kenangan paling sweet aku.. dgn member member yg stok laga kepala tk de efek punyer.. and alhamdulillah still attached till now.. dear friends, glad to have u all in my life.. :) muahhhhhh!!

jgn lupe okeh sume kenangan kite smp bila2 okeh.. makan maggi, kene marah dgn andalusia, rayap dkt pekan PD.. janji taw!

habis poly, aku tk dpt kerja.. 5 bulan.. kerja saja di petrol station.. aku pilih SHELL sbb dkt dgn rumah.. 'MINYAK HIJAU KE, BIRU BANG?? MINYAK BIRU POWER BANG! KETE BLH PEGI LAJU JIMAT MINYAK..'

pegi keje jalan kaki jer.. hahaha.. best.. duit gaji basic RM550 blm campur o.t.. stakat geng ngan mamat indon mmg bese la.. tggl aku tk larik dgn dorang balik sumatera jer nikah kt sane...

nasib baikkk..

tp kan, budak budak baru nk naik dpt pegang duit mmg heaven... asal makan tengahari tue, aku cedok lauk ayammm sesaje.. ikan ikan nie aku jeling jer.. banyak duit la kate kan.. ape barang makan ikannnn..

sesambil tue, lagik skali apply nk further study dkt uitm but again, tk lulus..

menyampahh okehhh...

dan mengejut jgk, aku dpt offer letter dari JPA mtk pegi interview dkt Parcel C.. rezeki.. rezeki.. mak abah pn kate PEGI LA.. KL TOLAK, ESOK ESOK BLM TENTU ADER REZEKI..

cakap org tua jgn bantah.. dolat ko nnt.. mau menggangur smp ke tua.. :0

igt lagik time interview, dia tanye mcm mane nk gie putrajaya.. ikot jalan mane sume.. tanyer dlm english plk tue..

aku jawab SORRY MEM, I WAS SLEEPING ALL THE WAY HERE.. ~sumpah gile aku tk tipu.. mmg aku tdo seyyyy..~ kl aku bantai jawab gak, mmg confirm dia cop aku tipu!!! aku mane tau jln ke putrajaya tue..

so, dpt kerja dkt KEMENTERIAN PENERANGAN **dulu**.. sekarang nama baru is KEMENTERIAN PENERANGAN, KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN..

ha, sape sape minat nk jadi pelakon x-tra dok lalu lalang kt blakang yg mane 70% kemungkinan besar muke pn tk nampak, kontek la aku..

ALHAMDULLAH.. seronok okeh.. office mate pn best.. gila gila mmg serasi dgn jiwa remaja mak nie..











its a pleasure to work with u guys.. sebanyak mana tpt aku berkhidmat nnt, korang ttp yang terbaekkk!!!

ouh, gambar last tue ader gambar herman.. yes, saya bertemu jodoh di kementerian ini jugakk.. cey cey cey.. :)

JODOH JGN DITOLAK.. ANDARTU JGN DICARI.. ape ape pn, jodoh ditgn tuhan yer..

aku kawin pn lambat.. kawan kawan aku sume dh lepas, tggl aku yg terkontang kanting dok sibok scandal sana scandal sini lagik..

nasib aku tk sepopular Dato' CT.. kl tk, confirm muke dpn Pancaindera PELAKON POPULAR RAZILA DIINTAI DATO' H..

eh, ai no komen..

tp org kate mencari yg terbaik mmg payah.. 5 tahun aku bercinta dgn bekas pakwe aku dl pn, aku tau dia bukan yg terbaik.. tp nape tah tegar gak dok going on walau dh rse nk muntah hijau dgn mamat tue.. yaisk!

atlast, bile ai jumper herman, i knew he's the rite man for me.. sbb pintu hati aku terus tertutup utk lelaki lain.. dgn keberkenanan makpak aku dgn herman, aku tau confirm dh ngan mamat nie aku nk kawin..

tgg dia datang masuk memiinang jer! aku mmg dh redi dhhhh...

i was 27 yrs old by tat time.. :) kawan aku sume dh beranak pinak 2, 3 org.. cemerlang dorang tue!! lagik lagik dak anie! marbeles!









dan aku BAHAGIA berlindung di bawah kasih sayang dn cinta dia *fuhhhh ayat ko razila.. tk blh blah btol.. cinta mati nie!**.. stakat cakar cakar manja tue besa la.. elleh mcm korang tk pernah..

and now, di usia 29 tahun, aku dng herman masih tgg kehadiran cahaya mata.. insyaalllah ader rezeki cuma LAMBAT.. :)

kl ditakdirkan mmg tak ader rezeki, aku pasrah.. :(

ok la bebs sblm aku bantai meraung kt sini.. aku bab anak nie super sensitip..

chiow!