pg ahad adalah tidak tahu mahu sarapan aper.. nk bekfes kt kedai mamak, tarzan dok tebongkang baekkk punyer.. tade tanda tanda nk bgn lgsg..
lalu berdiri la beta di dpn lemari setok makanan barang seminit dua..
meninjau ninjau setok yg boleh diiktiraf sbg khazanah dlm tue..
sekali ternampak la beta akan lasagna sheet yg boleh tahan lame la jgk beta beli.. kl ikan tue dh blh dpt tittle pekasam..
sekali ternampak la beta akan lasagna sheet yg boleh tahan lame la jgk beta beli.. kl ikan tue dh blh dpt tittle pekasam..
dh name lasagna sheet, maka beta buat la beef lasagna.. takkan nk buat ketupat plk kan???
kekdah nyer, beta pakai blasah ajer.. dok igt lupe igt lupe resepi dia.. tp konfiden punyer pasal, beta redahhhh..
berpandukan ape kawan beta ajar dan resepi yg pernah beta baca.. har har har..
dh la 1st time buat, lepas tue pakai redah sajer.. sket punyer belagak beta ini..
hasil nyer..
lasagna beef nie beta dgn tarzan santak buat bekfes dgn dinner.. hahaha selamat tk pyh masak dinner..
kenyang jer.. :)
pd sesiapa yg nk terai, sila kan..
**sediakan kuah speggeti (masak kuah dgn kadar air yg sedikit.. beta tk taruk air smlm sbb pakai sos speggeti botol besar tue.. so, no need to add water)
**sediakan sup mushroom cambell (kl ikot tin, satu tin mushroom soup tue, kene taruk satu tin air.. but, utk lasagna nie, kurangkan air jd 3/4 tin)
**lasagna sheet (rendam dlm air suam dlm 2, 3 minit.. kuar dn toskan)
**cheese parut
**oven 180 darjah (panaskan dl about 10 min sblm campak lasagna)
senang tk??
cara susun:
---> lasagna sheet
---> kuah speggeti
---> mushroom sup
---> cheese parut
--->lasagna sheet
ulang blk proses yg same yer.. beta buat 2 tingkat ajer semalam..
utk last layer tue, beta taruk lasagna sheet dgn cheese parut dan tabur english herbs for finishing touch..
bakar dlm oven about 40 mins or smp masak..
selamat mencobak..
chiow!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan