Jumaat, 15 Jun 2012

HERBA HIDUP

aku sebenar nyer agak berkira kira sket nk up N3 nie..

takot tk mencapai target nnt, aku jugakkk yg jadik bahan dgn member2..  tp bile dipikir pikir balik, benda baik kena share share kan..

sharing is caring.

and for sure, nie bukan N3 jual barang. confirm.. just utk sharing mering sajo..

pernah dgr HERBALIFE?? mst pernah kan..
hijau gitu warna logo nyer.. eyh, penyanyi Nurul tue kawin dgn org kuat HERBALIFE kan??? pandaii carik laki.. siap pakej minuman kesihatan sekali.. tk yah beli.. compom free!

aku baru amik produk nie.. introduce by my best friend.. bersungguh sungguh dia ajak aku jaga kesihatan..  sebulan dua yg pertama tue, dia ajak, aku buat derkkkk ajer.. kose aku nk layan kau.. hahaha..

until suar jeans aku, ketat baikkkk punyer.. pastu energy level adalah merundum.. smp rumah ajer rasa nk nanges mengenangkan kene masak, kene basuh baju, kene menyidai, kene melipat kene basuh pinggan kene memvakum uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

memburukkan lagi keadaan bila tangkap gambar sebelah tarzan pn aku dh nampak sontot dan gemok.. ouhh hiba nyer hati betaaaaaa... tk cunnnnn yaaaa!!!

maka, teringat la produk nie.. sbb member aku kate, once dia amik produk nie, dia dpt rasa energy level dia best and at the same time, dia dpt get rid some kilo's.. so, i decided to give it a try..

terus kring kring sohabat baik dan menyatakan hasrat di hati.. terus sahabat baik gembira dan memberi sokongan yang tidak berbelah bagi sambil datang kepadaku membawa penimbang berat dan tali tape..

dem.

berat = 99kg, pinggang = 40cm, lengan = 15cm  <--- meraung sekarang jgk razila.. sekarang!!!!

ekceli di atas adalah ukuran selepas seminggu aku amik produk nie.. tp in one week, aku dpt rasa la, lapisan di bawah dagu dan lipatan di perut sket ada kurang.. or siket ada kempis????????

energy level pn memberangsangkan smp aku boleh sental dinding, mangkuk jamban dgn singki toilet at 1am.. yer.. korang membuta, aku sental jamban.


aku amik formula 1 + teamix for introduction.. dia ader formula 3.. tue protein.. bagi firm kau punyer musle.. mungkin nnt boleh celen malik noor kite.. tp aku tk amik yg tue..

yg tinggi tue, powder drink.. yg supply all the nutrition ur body need..  yg ketot tue, teamix.. utk proses detox and dia supply energy sekali..


aku amik perasa TROPICAL FRUIT.. masa order, aku order perasa CAPPUCINO.. masa dia dtg hantar, dia bg aku rasa sample yg dibancuh dgn air soya..

SUMPAH TK BOLEH TERIMA.. nasib dlm kete dia ader stok tropical fruit.. tanpa melengah lengahkan masa, terus tukar..

bertukarrrrrrr!!!!!

nie shaker dia.. kene beli nie.. bukan free okeh..


sila minum banyak air.. berkodi kodi okeh.. sbg seorang yg tk minum air kosong sgt, ini adalah penyiksaan.. minimum ko kene amik, 2000 ml.. its gud for ur kidney wattttt...

botol air nie pun kene beli.. takde makne nyer free gift2 nie.. nie, ukuran utk 1000ml.. ader satu lg bekas, terus 2000ml.. tp besar bagak okeh.. nk jinjing ke hulu ke hilir pn pikir 2, 3 kali..

but tis one, is just nice.. mmg aku bawak memane aku pegi.. yg penting, warna merah youuuu..


nie sudu dia.. dh siap dgn ukuran.. nie pn kene beli.. eyh, they making money out of everything la.. pandai bisnesss depa nie ;p


my travel kit.. container simpan susu budak tueee.. tk blh belah btol ader gambar mickey mouse.. but, what choice do i have?? **alasan padahal setengah matik carik yg nie kah kah kah*

kl nk travel, aku scoop siap2 powder tue dlm bekas mickey.. setengkat utk sekali bancuh.. 4 tingkat sebenar nyer.. lg setengkat, aku basuh.. so, cukup la utk 2 hari punyer bekal.. yg ketot tutup hijau tue, utk teamix..

siapkan, pastu campak dalam henbeg or beg travel, jalannnnnnnn..


sebuah keluarga HERBALIFE yang bahagia..

nampak byk kan 'tools' dia.. mcm leceh kan kl nk pegi keje hari2 kene bwk byk barang?? tp, kl kau pandai ejas time kau, cume perlu bawak bekas air kosong dgn teamix yg ketot tue jer.. bekas teamix tue ko campak dlm henbeg pn tk pe..

nie rutin aku --> at 7.00am, aku amik teamix (kene amik 30 min sblm amik shake).. by 7.15 aku mandi manda.. kang, besiap semua, by the time nk apply make-up, aku larik gie bancuh shake dl..

bawak shake msk bilik.. smbl apply make-up, aku minum shake.. habis make-up, shake pn setel..

dh siap nk gie keje, capai botol air, jalan.. BERKHIDMAT UNTUK NEGARA kite weih!

tp, shake kene minum within 15 MINIT SELEPAS DIBANCUH.. kl tk, all the nutrien gone.. and, bancuh dgn AIR SEJUK..

boleh bancuh guna air soya or juice.. aku prefer juice..


dlm petiais aku skang, mmg dorang ajer yg konker tempat..

shake blh amik dgn 3 cara:

1)   jus + powder drink

2)  jus + fruits + powder drink (kl nk fruits ganti dgn nestum/ oat pn ok)

3)  soya + powder drink *mak jemah dislike yg nie*



stok penambah perasa.. kl tambah fruits esp pisang dlm shake, tempoh kenyang mmg lama sket..

pagi2 time keje, aku tk tambah fruits sbb kene blend.. nnt bising.. jiran atas rumah ader baby.. takot ganggu.. idop berjiran kene konsider jgk kan.. tp malam, aku amik yg ader fruits.. tue pn ikot kadar kerajinan..



teamix.. kene amik 1/2 tea spoon + 8ml water.. tp sbb aku nk bajet2, kite guna suku sudu sudah... kedekkkk gila aku nie.. mahal wooo.. oleh itew, mari kita berjimat cermat.. take 30 mins b4 shake



sebiji orange + sebiji pisang + 8ml air jus epal + ais kiub + 2 sudu powder drink


blend smp semua hancur..



sedap gua cakap luuuuuu... mcm air yogurt tarzan kate.. jd banyak sbb ader fruits dlm tue..

kl shake biasa, 8ml jus + powder drink, mmg tk byk.. takat 8ml tue ajer la..


tak tipu, maneeeee la cukup dgn shake ko blh kenyang kan.. nk nk shake yg 'togel' ajer.. i mean without diblend dgn fruits.. mmg cepat lapar.. tp atleast, tk la aku melantak beria-ia nasik lemak roti canai lontong *meleleh air liur* pagi tue..

tue pn, dlm pkl 11am baru aku terasa lapar.. not bad la kan.. dari 7.30am aku minum shake, pkl 11.00 baru kebulur..

kl aku lapar, aku amik fruits or biskut oat.. biskut tue, low calories.. bawah 130kal utk setiap pax..

malam pn mcm tue jgk.. kl aku lapar, aku amik fruits or oat.. kl tak, aku masuk tdo.. setel masalah hahahaha..

tp, perubahan yg paling ketara yg blh aku rasa, is aku kurang nk makan benda manis manis.. mmg tahap kekurengan nyer amat drastik sekali..

dl, aku minum air manis2 ajer.. yg ada rasa.. yg kosong2 pucat2 nie, ape kelasssssss..

tp skang, air kosong yg bergelen2 tue la yg aku minum.. pastu, kencing pn jadi berganda ganda la..


member aku bekalkan pelan skali.. bukan pelan rumah okeh. pelan pola pengambilan shake..

sbb tujuan utama aku nk buat lemak lemak tepu kesayangan, maka, pelan pengambilan adalah 2 KALI SHAKE, 1 KALI MEAL..

tp jaga jaga dek non.. kalori kene jaga :p..  gila aku skang jd pengira kalori.. deng!


siap bekalkan sekali dgn resepi shake gitu.. punyer la baek member aku nie.. keeeee jaga customer??? kah kah kah..

tp haram aku ikot.. aku buat ikot suke hati ajer.. kl ikot pn, sukatan nyer.. bahan2 semua aku taram ikot suke anak tekak as long as tidak tersasar dari landasan hidop..


KALORI KALORI KALORI!!!




**lap airmata tgk burger daging + keju 438 kal.. babai baby.. uwaaaaaaaaaaaa**

okeh nampak tersiksa kan... setiap orang, lain pengambilan kalori dia.. bg aku yg comel terlebih nie, kene amik maksimum 1700 kal sehari..

macam mane kira, aku tatau.. member aku tolong kirakan..

still boleh makan tp agak2 la.. aku kl rasa2 malam nk makan, tengahari aku amik shake.. pandai2 ejas sendiri maaaaaa...

tp, dalam pada berkira kira kalori tue, sempat jgk la aku buat yang ini


BUBUR LAMBUK kauuuu.. tarzan beria-ia nk.. dok remind remind.. dpt blasah 4 pinggan, terus senyap tk berbunyik.. aku blasah semangkuk ajer.. hahaha buat lepas gian ;p

buat lebey bagi dkt bdk2 opis merasa dan alhamdulillah, bekas aku dapat balik, LICIN.. 

so, kesimpulan di sini, KAU DIET KE, TK DIET KE, SILA MASAK SEPERTI BIASA..

huk huk huk..

so, doakan ajer berjaya menurunkan berat badan agar nampak gojes di sisi tarzan bila bergambar :)

ok, tue jer nk share.. sape2 yg berminat, dapatkan pengedar HERBALIFE yg berdekatan dengan anda..  jangan lupe, kawtim harga.. mtk diskaun.. keh keh keh

chiow!

5 ulasan:

adieha berkata...

salam.

nak tanye, Tea Container yg penutup hijau tu kan, sy nak tau, brp ye sukatan yg tertulis kat tepi bekas dia?

anyway, senang2 singgah la kat blog HL sy. http://myh3rbalif3.blogspot.com

ok teme kasih.

KasihKuAlRayyan berkata...

assalam.. sori baru perasan ur comment.. yg kecik cinonet tue kan??

it says

10, 30 and 50 ml..

harap nyer saya menjawab soalan awak..

adieha berkata...

teme kasih Razila. akhirnye terjwb sudah. dpt la completekan blog entry sy pasal Powder dan Tea Container.

http://myh3rbalif3.blogspot.com/2012/04/new-herbalife-accessories-powder-and.html

Awak dan Saya berkata...

Tea Container nie u beli mn ek? coach i dh xde stok la

Miftahul Jannah berkata...

Salam,

You still consume ke tak shake tu?