Rabu, 20 Jun 2012

Masterchef Selebriti

Assalam dan Salam 1Malaysia

skang ai selalu kan hapdet blog???

tarzan skang mcm rilekk ajer kl aku pinjam camera dia *angkat kening garu dagu muka curiga*

tgk tk Masterchef Selebriti?? aku tgk jgk.. tp ronggak ronggak.. asal teringat baru tengok.. kl tk, haram.

yg gegirl tinggal Juliza Adzlizan, Thanuja, Soo Wincci.  Raja Azmi dh keluar. bagus.

yg boboi tinggal Jehan Miskin, Dato' Fazley, Farouk Hussain, Diva Azwan Ali, Tomok, Angah

Karl Shafek tekeluar semalam.. salmon dia masak mentah + ada tulang.. syg nyer.. :(

tk sangka betul selebriti kita pandai masak.. aku igt pandai belakon, pandai modelling, pandai mengacara dn pandai nanges + amok aje.


JULIZA ADZLIZAN.. dia nie ader buku masakan kan?? aku tgk yg rancangan kak nita tue, besar gedabak okeh rumah dia.. cantik gilosss.. pastu ada piano besorrr.. kau ado??

aku takdo.

dia nie tegas kl jd leader.. tau ape yg dia nak.. pastu dia nie perfectionist.. semua kene elok and cantik..


FAROUK HUSSAIN.. dia nie kan pengacara Warung Kita.. fushh dia kl mentekedarah, aku yg tgk nie tersiksa.. mcm sedap naw.. u saje seksa ai kan farok??!!

musuh ketat diva azwan.. tp according to si diva tue la.. aku tgk farouk nie rilek ajer.. selalu bg positive comment towards si diva tue..

wa respek lu la brader. masak pn pandai..


JEHAN MISKIN.. gile sempoi kot pala hotak dia nie.. sempoi ajer.. keje nyer, asik la buat sos..

nie kl masak berduet dgn mak aku, pastu bawak perangai playfool dia masuk dapur, mau kene libas dgn senduk.


SOO WINCCI.. alah hai.. comel betol amoi nie. ratu dessert.. kl kerja dlm team, dia akan buat dessert..

kl tgk muke dia risau, lagik la.. Rase geram smp nk pecah2kan tivi.. *kaitan??*

ayat feveret "SAYA TAK TAU WOO.. HABIS LAA."


TOMOK.. baru jadik bapak nie.. tahniah dik.

peserta feveret aku.. tp asik la masuk cabaran penyingkiran.. but selalu selamat.. nasib baik betol budak nie.

ai heart u lah tomok.. eyh, duit sejuta tue, ade belen lg tk??


DATO' FAZLEY.. the coolest guy dalam Masterchef Selebriti.. sesuai la dia sbg motivator..

kl dh motivator pn jenis cepat melatah, mcm mane plk kan.. pandai masak la dia nie.. food plating dia pn cantik. plg suwit, dia suke tengok bini masak dkt dapur..

kl tarzan, dia tau dh siap ajer.. haram nk tengok.. nk menolong mmg far far away la kan.


ANGAH RAJA LAWAK.. suke tgk lesung pipit dia.. dalam.. aku suke juliza adzlizan punyer komen

"saya tak perlu 3 orang lelaki dalam team saya. cukup dengan seorang lelaki yang kuat"

u gooo plus sized man!! tp dia nie mcm tenggelam sket kan antara yg ramai2 tue.. aku pn kurang pay attention pd dia..


AZWAN ALI.. diva kate nyer.. sila panggil Double A.. eyh, teringat aku pada A4 paper kt pejabat aku nie.. cap DOUBLE A gitu..

dia nie, kl buat perangai, rasa nk cekik cekikkkkkkkkk ajer.. yg dkt ladang ostrich tue.. pergh sumpah rasa nk sodok sodok tangan dlm tivi pastu cekik dn pang pang pang dia.. hamboiiiii dia!

tp semalam masa cabaran 'chop', gile kelakar name masakan dia --> SALAMUNRUNG MAHAWANGSA ALA TOM..

SALAMUNRUNG (salmon + burung), MAHAWANGSA (kegemilangan *kunun nyer*), ALA TOM (bonda dia).. teguling guling aku gelak smlm masa dia xplain dkt chef mane dpt name tue..


THANUJA.. bukti yang hot chick can cook.. mmg cun.. body figure pn mengancam.. nanges nk badan mcm dia..

suke pedas minah nie.. every masakan dia, akan taruk cili.. dia kata la.. kl dia tipu, makne nyer, dgn aku, dgn kau, semua kene tipu.. ha ha ha..


KARL SHAFEK.. tekeluar semalam.. why?? why?? kya hey?? nehiiiiiiii nehiiiii kabhi nehiii..

dia suke xperiment masakan.. berani.. suke suke suke.. tp semalam nampak la yg dia tk redi nk keluar.. mmg obvious muke tk ikhlas kene keluar.. aku tk sangka mamat nie pandai masak kuih ketayap???

kagum gile kot..

kl aku, basuh ketayap tarzan ajer la yg aku pandai.. tue pn campak dlm mesin basuh.


CHEF ADU, CHEF ZUBIR dan CHEF JOE.. dlm byk2 chef nie, yg paling garang adalah CHEF JOE.. sila percaya kerana sumber boleh dipercayai..


CHEF ADU nie aku tgk dia as fasion designer.. bukan mcm chef.. mebi dia selalu nampak stylo and up to date dgn baju2 dia..



tomok kene tegur dgn CHEF ZUBIR sbb bakar roti pita guna tangan.. tk bersih hawkey.. sian aku tgk muke tomok time tue.. tekulat kulat..


garang tp tk tahan pedas.. CHEF JOE.. tp dia nie, kl tegur pasal masakan, sgt la manis ayat yg dia guna.. sejuk tinge dengar..

tk sabar nk tgg sape juara.. tk dapat nk agak sape.. sbb masing masing mcm terer jer.. bg ape pn blh masak.. even tomok yg lost lost tue pn, blh came out with something nice..

tk sabar.

chiow!

2 ulasan:

eMMe berkata...

wow yong...1-1 ko ulas ye yong, nampak sgt tak miss tgk Masterchef Selebriti...

pst: smalam cam nak sembang balik umah ko je yong...hehehehe...
nasib ko senyum kat aku... mane tau dah tak cam muke aku, hihihihi...

KasihKuAlRayyan berkata...

tk la tgk sgt emme.. tp kerap la jgk.. hhaha

ehy, nk sembang, meh la dtg.. blh borak2 sesambil makan kopk minum air kopi..

btw, take care yeh!