Selasa, 29 Disember 2009

Fish and Chips at 12midnite...

ha.. hamik... bising menda lepas nie nk makan fish and chips.. aku buat sendiri ajer.. senang.. portion nk besar anak gajah pun aku blh buat.. eycehhh... berlagak nampak razilaaaaa...

ko beli ajer dowry filet tue kt giant, campak dlm bread crumbs, goreng.. buat coslow sendiri pastu goreng kentang.. finally, sila makan dgn bersungguh sungguh..

imagine aku laki bini makan menda nie at 12midnite.. sume sbb herman kuar merewang ke mane ntah lepak ngan kawan dia, pukul 11.30mlm baru tercongol kt rumah..

aku kan konon konon mcm isteri mithali gtu.. dh separuh mati lapar pn still tgg laki balik.. tk besh makan sorang sorang..

terkudat kudat masing masing nk mengabiskan menatang nie.. aku igt kenyang dia mcm manja manja punyer kenyang.. rupe2 nyer... muke laki aku mcm nk nangis bile aku mtk dia habiskan aku punyer yg tggl lagik suku tue..

hahahaha.. sorry boo... next time insyallah saya buat lagi..

ok la.. tue ajer..

chiow!

Romantiko Yang Bertukar Hampesoooo...



saya suka la gambar nie..

ha'ah.. saya pun suke jgk..

tp nape time nie awak nampak kecik siket ha??

erkkkkkk...

time time tue jgk aku rase nk balik shah alam jalan kaki... =(

nyampah btol!!!

chiow

Selasa, 22 Disember 2009

Gile Buruk Yang Gile Sedappp...

sungguh irritating tajuk di atas bukan..



tk semenggah gile kan rupe dia.. name beliau adalah CHERRIE CHILLED CHEESE CAKE.. wwooohhhooooooo!!!! tp rase dia mantap nyahhhhh... mak dh rase dhhhh.. ouh.. hiraukan sarang spider yg senget benget tue.. time buat sarang, spider tue tgh mabok todi..

mak yang buat nie nookkk.. ok la.. separuh buat dgn bantuan kakak ipar dan en hubby.. kakak ipar bagi instruction, akak laki bini buat..

huiihhh... mmg leceh tp tk banyak songel punyer kek..

yang penting, tk payah bakar.. bagus.. sbb rumah mak TAK ADE OVEN... meh aku nk besor kan sket font dia.. biar terang bile laki ai baca nnt.. TAK ADE OVEN..

tambah2 aku nie fanatik cheese.. fuhhh.. mmg tk toleh la.. mengadap ajer la dgn rasa kagum terhadap kek ini.. waaaahhhhhhhhhhh



dari tepi.. WAHHH...



dari dalam.. WAAAHHHHHHHHHHHHHH...

marbeles uols.. marbeles...

jimat duit pasni tkyah beli cheese cake lagik dh..

time kasih pada en. somi kerana telah bersusah payah memaksa aku siang dn malam sehingga tiada kompromi agar belajar buat kek nie sehingga sanggup membeli barang dan membeli loyang baru sempena aku blaja buat kek..

aku igt nk bokak kedai kek kt putrajaya la..

berangan tidak sudah.. sudah!!!

chiow!

Isnin, 21 Disember 2009

DUM!! Alahmak Kasimmmmmmm...

di suatu petang khamis yang hening..

seorang wanita yg cun habis memandu kereta myvi merah nyer yang hebat lagi power gile.. ** okeh, ader sesape tk rase nk melempang tatkala membaca statement siut di atas????**

alalalalalalalala... BUM!!!

alahmak kasimmmmmmm.... ranap... ranap... skali.....


skali ai sondol kete depan da... haiyooohhh... terbayang bayang duit berkepak aku terbang di awang awangan..

tp dek non,

kete minah nie, steady gile.. kemek kemek manje jer.. sikit pn takde koyak rabak kl nk dicompare ngan bumper dpn kete aku..

padahhh...

yg eksiden para para bini.. yg nego, para para somi.. alahhh, kite org pompuan nie, mane tau pasal kete kete nie..

kl ikot aku, aku pegang jer kaki dia pastu meraung!! ALAH KAK!! AMPUNNNN.. BOLEH BAGI DISKAUN TK?? TOLONG LA KAKKKKK... TUMIT KASUT SAYA DH HAUS SAYA KENE BELI KASUT TAWW.. UUWWWAAAA!!!

rase rase lah kan, dia kesian tk??

so, hasil perbincangan hati ke hati para suami, nk claim insuran sbb estimate kete kakak tue ketuk cat sume, dlm RM600.. huh!!! parkinson terus ai dgr RM600... tue la.. melopong lg time bawak kete!!

balik rumah, nasib herman tk bebel.. cume jeling jeling maut ajer.. auw you.. serem ai.. nk bising pn, bkn bolh reverse balik.. baik dia jeling mautss ajer...

menjeling menjeling ku bertentang.. mata kita sama memandang.. ewwaahhhh!!!

so, esok ptg tue, buat report... nape tk buat straight away??? sbb nyer time belanggor tue dh pukul 6.00 lebey.. kan mak mak slalu pesan, time dh dkt maghrib jgn merayau.. setan banyak.. eiiihhh.. takot ai youuu...

alasan benggong padahal kl gie report time time tue jgk, confirm balik aku sesat barat.. aku kan buta jalan..

nk jadi cerita, lps belanggar tue, kete aku steady ajer.. blh lagik gerak.. tp aku notice, asal aircond aku suam suam kuku.. ahh.. blasah janji smp rumah..

elok ajer kt simpang rumah, dia mati da... tengah jalan pulak tue.. shiot sungguh.. habis sume stereng tk function.. gile ko.. dh la time tue hujan lebat okehhhh...

terpisat pisat aku dok tgh hujan tue.. nk tak nk, aku tahan la mamat nie mtk tlg tolak kete ke tepi.. ouh, dia naik moto.. nasib dia nk tolong..

skang aku sudah feel awie-era fazira dalam citer sembilu.. dlm hujan berdua duaan gitu.. tp nasib dtg one couple nie tolong tolak jgk.. kl nk harap mamat tadi sorang yg tolak, confirm putus urat kentot dia ibarat kate saiful apek..


so, the next day tue, towing ge IPD Kajang.. kete aku mmg tk blh gerak pasal radiator pecah sume kan... dh la en. apek towing tue dtg lambat.. dlm pukul 4.30 ptg gitu.. aku dh cuak dh coz kene report sblm pukul 6.00 ptg.. kl tak, sila naik court.. heiiihhh... mak tk kose nk turun naik court nie.. tp, kl turun naik mid valley ke, 200 kali pn mak relaa..
tgk!! kete mak willie okeh.. stakat mat mat rempit tue... hengat dorang bagus blh wilie angkat angkat tayar depan... skang ko boleh ddk ajer la kt tepi hiway tgk kete akak ko nie wille pulak.. haa... excuse me.. tepi sket.. kete ai nk willie!!!

yer, ini muke pesalah.. YA.. SAYA SALAH INCIK.. mak gie balai feeling feeling hartis gitu pakai tudung tok ti.. bukan aper, time en apek towing tepon kate kt bawah, mak busuk air liur lagi dari pagi tk mandi.. cuti kan.. ai malas la nk mandi..

cuci muke, gosok gigi, ikat rambut elok elok, pakai bedak.. kan mcm dh mandi tue.. hahahaha.. adik adik, sila jgn ikot peel acik ko nie.. alah!! bukan slalu pun... kad dang.. kad dang.. jarrang.. jarrang.. sebat ajer ape yg ade.. tudung lain suke komok komok kene gosok..

so, nk jadikan cerita, habis report sume, aku dpt surat cinta... WOOHOOOOO!!! MY 1ST SURAT SAMAN OKAY... nie kl pakcik sarjan tgk aku mcm syiok ajer dpt surat saman nie, confirm sebulan, 10 kali dia saman aku.. tgk cop merah.. MENYEBABKAN KEMALANGAN..

KENE SAMAN YER.. LAST DATE SAYA BAGI 18 FEBRUARI TAHUN DEPAN.. KALO NAK MURAH, DATANG JUMPER SAYA..

baik sarjan... nnt nk bayar nnt ai calling calling you yer.. eh jan, instalment bulan bulan tk boleh eh???

auw!!!

ok la.. korang bawak kete hati hati la eh.. pandu cermat jiwa selamat..

chiow!!

Tak.. Ini Bukan N3 Kecurangan.. Ngeh!!

tp N3 tentang seorang kawan..

aku tk ramai kawan lelaki yg rapat.. sbb mst end-up dgn perang mulut punyer.. laki kan.. mulut dorang kan setengah tue sikkitttttttt lagi nk satu level ngan longkang..

till i met this guy... aku kenal dia masa form 4.. dia bout 18 thn kot.. kawan aku dgn baik hati kenalkan kiteorg.. konon2 nk kenenkan aku ngan mamat nie la..

tp, mcm mane eh.. tadak 'spark' la between kiteorg.. sorry ngah.. mission failed yer.. on dia punyer side, aku tatau.. tp side aku mmg aku tak ader perasaan langsung pada dia..

even dia jauh kt johor nun and aku kt shah alam, mesti tepon tanyer kabar dan gebang nyah.. mak begosip ngan jantan kooo.. cobe bayangkan org jantan jadi minah key-po-chi.. kelasssss...

citer pasal sekolah *time tue*, dia citer pasal keja..

sampai la dlm 4 tahun lepas, dia dpt offer keje dkt jab kesihatan dkt bangsar.. ala.. next to klinik gigi bangsar tue..

even dkt tp peluang nk jumper tue terhad.. sepanjang panjang berkawan dgn dia, kiteorg jumper pn tk lebey dari 10 kali.. byk thru phone ajer.. kot nampak muke pn, time buat 3G.. tue pn petak petak..

EH JOHN, ASAL MUKE U KETAK KETAK???

U CAKAP MUKE AI, MUKE U PN I NAMPAK KETAK KETAK JUGAK LA..

HAHAHAHAH... BENGGONG!!

ouh, dia melayu yer.. panggil ajer john.. kejadah nyer ntah.. gilo apo!!! namo ekau dh elok elok kamarulzaman, kejadah menatang nyer dtg john tue... chait!

ader satu tragedi buah epal yg aku tk dpt lupe.. time dia nikah/ kawin.. yes! aku tau dia bercinta sume okeh.. bini nurse okeh... pandai ko cari bini eh.. sok sok kalo demam, tkyah gie klinik..

ko mtk ajer bini ko sebat panadol sepapan dari farmasi spital...

the night lepas dia nikah, he called me and inform dh selamat nikah sume.. and suprisingly, i cried like i never cried b4.. siap sedu sedan sume.. tp lps letak phone la.. kang kl dia dgr kang, bertahun tahun aku kene tahan tinge kang.. ouh.. time nie status mak tunangan orang.. :)

rase dia mcm mane eh.. mcm hilang something yg kite treasure very much!! but again, aku mmg takder perasaan cintan cintun lgsg pada dia.. tepikir jgk, aku nie fall in love ke dkt mamat nie tp noap!! cinta aku tk pernah ada untuk dia.. aku cintakan herman... maybe sbb dia ajer kawan lelaki yg aku blh blah sbb satu kepala..

and of cos, aku happy sbb dia happy.. pasal nyer, mamat nie pernah setengah mati, setengah gile sbb kene tinggal ngak ex-gf dia dl.. sian ko... time mula2 kenal dia dulu, dia baru ajer recover.. makpak dia bawak berubat sume..

so, spanjang panjang kiteorg borak, mmg elak citer pasal x-gf dia tue.. kang dibuat nyer gile balik kang, tk ke merapu meraban makpak dia nk cari tok dukun sume???

so, baru baru nie dpt tau yg dia dpt transfer ke johor.. dkt ngan anak bini dia.. alhamdulillah.. cume terkilan dia tak bgtau.. dpt tau pn thru dia punyer FB ajer..

and yes, lepas dia kawin, our friendship mcm biasa ajer but as soon as aku yg kawin, terus mcm kl nk tepon pun, setahun sekali.. hello.. ko nk ikot resam hari rayer ker?? hari raye pn, kl ko bertuah, setahun dua kali okehh!!!

so, itu la dia satu satu nyer kawan laki yg bile bercakap dlm tepon, end-up dia BYE.. bukan nyer "*&^%$^^&* you!!"

nk tgk tk gambar dia??





nahhhh.. aku letak gambar dia ramai ramai.. tk blh sorang sorang.. kang kontroversi pulak.. pepandai la korang jadik tuk nujum... tgk muke sape yg ader sign sign frust menonggeng separuh gile zaman muda muda dl.. gud luck!!

ok la.. chiw!

Khamis, 17 Disember 2009

Tarok Tak Tarok, Same Jugak



ini adalah home made salsa.. makan dgn cheese chacos... mantop!!

sepatutnya ader daun ketumbar tapi aku tk tarok sbb nyer herman tak suke daun yang ader bau bau nie termasuk la daun sup daun bawang bagai..

hallo.. rokok tue boleh pulak dihidu dihisap.. nie daun ketumbar boleh makan.. lain la aku tadah daun pokok semalu ke.. harus jgk belobang lobang jugak anak tokak dio nnt..



last last aku yg tarah menda nie sorang sorang.. sib baik tekak aku tadak pantang larang tp jenis yg pantang nampak..

aku hengat tak taruk daun ketumbar dia makan... rupe nyer, tk makan pon..

harus kah aku kecil hati??

lantak la.. janji aku ader brg makan nk kunyah2 time boring.. time tgk tivi la paling best layan.. kunyah teruussss smp habisss..

u?? cecah ajer la rokok salem you dalam air nescafe o yang ai buat tue..

sggh menyampah..

chiow!

Rabu, 16 Disember 2009

B.A.G.U.S E.N. S.O.M.I

aku nie jenis bini multi-task..

jadi tukang masak pn boleh, tukang urut pn boleh, tukang basuh baju pn boleh, tukang lipat kain pn boleh..

serba serbi la boleh...

tp pg nie, aku dpt satu lagi dari herman.. ha'ah.. laki aku mmg geliga pala otak dia.. memanggggggg geliga gileeeeee...

tgk bawah.. sniff.. sniff.. **kuar asap.. kuar asap..**



aku jadi tempat sidai baju dia.. ha'ah.. bijak.. bijak.. suke suki dia nk sangkot kt pala aku baju dia.. nk ai carik-carik baju u jadi 48 ribu keping bang????

sok sok, aku humban aje tpt gantung baju/ tola tue ke bawah.. biar ganti aku berdiri tegak kt situ dgn senapang gajah..

meh tgk, brani ke dak dia sangkot lagik baju dia kt pala aku.... jgn main main ngan anak pak ajak nie..

ouhhhh... ape ko pikir aku biarkan aje dia begitu.. ouhhh tidak...

sayang, sila terima habuan!! hahahahahahah...



masak aku masakkkkkkkk kalo pakcik nie bace N3 nie kang..

dh tue.. aku nk gie tawakkal jap.. nk gie bina dialog kot kot malam kang pakcik nie sentap pulak..

chiow!

Selasa, 15 Disember 2009

Malaysia vs Laos..

di suatu malam yang hening.. tiba tiba..

WOO... GOAL!!!

kusss semangat mak berderai jatuh atas lantai... nasib aku tk maut serta merta..

huihhh... laki aku meroyan dpn tivi tgk bola mesia lawan laos..

konfirm khamis nie aku sorok remote..

dh tue je nk bgtau..

chiow!

Isnin, 14 Disember 2009

Untuk Yang Tercinta, Saya Rela Menanggung Risiko.. :) Dan Misi Berjaya

mmg la tk boleh blh tajuk di atas.. mcm besar sgt pengorbanan nyer.. bahahaha..

aku tk reti sebenar nyer bab masak masak kek nie.. selalu aku buat pn, yg tinggal masuk telur, air ngan minyak ajer.. tue pn naik senget kenkadang blh hangus.. kejadah nyerrrr....

kan aku dh kate tk reti..

but, rabu 9/12, for the 1st time ever, aku dh nekad masak kek.. semua khas untuk celebrate harijadi suami yang tercinta..

HERMAN HARDYNATA AHMAD yang ke-30 TAHUN..

berdebar debar la time nk setat buat tue.. kl tk jadi, confirm aku setat enjin kete cari kedai kek.. ouh, rabu tue aku EL.. so, chanteeekkkkk..

bahan bahan sume dh mmg ader sbb mmg plan kan nk masak.. dpt resepi pn dari kakak sepupu.. kek choc kukus..

rumah aku mane ader oven??? SAYANG, I REALLY DUN MIND KALO AWAK NK BAGI OVEN BAGI HARIJADI SAYA YANG KE-29 NNT.. SERIUS TK KESAH..

so, kekdah nyer, kukus ajer la.. ateeee... udoh kukus aje yang ade... nak kabo macam mane???jom tgk hasil nyer terus la eh..



haa.... nie la dia rupe nyer bile dh jadi kek.. yg berkerak kerak tue, ko kikis dl sblm nk boh topping.. lepas kikis tue, ko kunyah plk dlm mulut.. pergh.. wa cakap luuuuu..



nie topping dia.. buat sendiri ikot resepi tue.. wohoooo!!! bangga btol dgn diri sendiri.. rase dia nice.. manis manis just nice ngan pahit pahit manja manja gitu.. ouih.. ai suke topping yang manje manje jer rse dia.. aku pernah makan kek yg topping dia manis maut punyer!! rase nk gugur gigi gigi putih colgate aku nie sume.. perghhhh...



nie la bahan bahan nk deko nyer.. yang ado okeh.. yang ado... time beli nie belum gaji.. so, soping pn mst dlm lingkungan bajet.. tak kon la nk mtk kt laki aku pulak kann.. YANG, NK DUIT SKET NK BELI BARANG NK DEKO KEK BESDAY AWAK.. kantoi la projek aku mcm tue..

nk tgk hasil tak???? heheheh.. tetiba segan pulak..



ha.. nie la hasil nyer.. ok la kan for 1st timer..



aih.. besday boy ini sungguh memikat hati si pembuat kek.. i love u till my dying day!!



nie la menu mlm tue.. even besday boy balik lmbt sbb kene duty dkt parlimen, ttp la sambut jgk.. kek, sup tulang, ikan pari masin, acar buah and sayur campur..

sup tulang tue pn 1st time aku buat.. slama nie aku cedok ajer dlm piyok mak aku..

so, hari tue, menggelupur tepon omak aku tanye mcm mane nk masak... nasib herman suke!! pewuhhh... kek pn dia suke jgk.. pewuhh lagi skali.. kl dak, mau aku bertenggong meraung atas dapur..

alhamdulillah..

habis makan sume, bagi pressie.. aku bagi dua helai kemeja d'urban.. jadik la... tanye dia nk ape kang, kl dia jawab superbike mcm mane??? dan dan tue aku koma okeh..

so sayang, im wishing you a happy happy birthday to you.. hopefully you live long enuf so i can bake u more and more besday cake.. hahaha.. no la.. semoga awak dalam keadaan yang sehat sentiasa, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur coz i cannot live without you..

so, tue ajer la N3 aku kali nie.. Misi membuat kek adalah berjaya..

kredit kepada kakak sedara aku, sbb sanggup amik phone calls aku yg tk sampai 5 minit kang aku tepon balik.. dari ikhlas menjawab terus kedengaran ikhlas tapi jauhhhhhhhh.. ntah2 kl aku ader kt dpn dia, mau ditunjal nyer aku.. masak kek pn tak reti.. dush dush!! nasib menjadi.. thanks a million beb..

to omak pn samo... smp terjejas holiday dia kt melaka melayan phonecalls aku semata mata nk nanye MAK, MCM MANE NK BUAT SUP TULANG??? MAK KIUB DAGING LEMBU BOLEH KE?? MAK, BRAPE LAME NK REBUS TULANG NIE??? MAK, SUP BUNJUT BIASA TK BOLEH KE???

nasib dia kt melaka.. kl kt sebelah aku tue, mau dia piat piat tinge aku yg mulus nie.. tue la.. dl pakai cedok ajer.. dh tua tua.. **eh mak, ai remaja stage akhir okehhh** baru nk blajar buat sup tulang..

ok la.. tats all bebeh bebeh sume.. chiow!!

Yang Hilang.. :(

saya sangat serius sehingga kene mengekspresikan perasaan menggunakan font berwarna merah.. **ape kaitan ntah!**

pernah tak anda rase kehilangan tapi tatau aper yg hilang?? nk kate tercicir, ader jer semua elok terlekat.. menten lagik youuuu!!

mcm kehidupan saya berlobang lobang tp tatau mane dtg.. haihhh... ape nie.. ape nie.. tk suke rase mcm nie..

buat ape juga tidak bersemangat.. termasuk semasa soping tiada bernafsu.. hasben musti bergumbira kerana dapat jimat duit sehingga 70%..

baran saya juga makin teruk.. arghhhh!!! pantang salah, mst signal penumbuk yg keluar..

semalam sebijik pinggan pecah, pemegang tingkap patah, tapis teh ranap..

nasib en suami dalam keadaan selamat dan sehat sejahtera.. ntah aper aper tgh basuh pinggan sorang sorang kt dapur tiba tiba emo... gile hape?? nasib tak patah patahkan pili paip jadi 48 pieces..

jika tidak, harus jugak jari jemari saya kene support ngan batang eskem pagi nie dek kene ganyang ngan en suami.. rete kerajaan gie patah patahkan.. berani???

ai tk berani la sayang.. kensel niat.. ngeee..

saya rase sudah tiba saya mengejas kehidupan saya ke arah yang lebih tulus dan kudus.. **terasa suci pula menggunakan ayat tulus dan kudus.. auwwwww..**

dan saya tau ape yang saya kene buat..

ok la.. mau end.. tiba tiba ajer otak kusut tadak sebab.. aih.. jgn jgn ini simptom gila.. ouh, kl benar benar terjadi, jgn lupe datang melawat ai yer.. bawak skali buat stoberi, classic cheese cake dan air soya less sugar.. cos i loiiikkeeee!!!

simpang malaikat 44...

chiow!

Jumaat, 11 Disember 2009

Salahkah Si Isteri 100%

yo yo yo yo watsup watsup!!! ai bersiaran secara langsung dari rumah manis rumah..

hari ini jumaat yang mulia dn yang paling penting, hari ini selangor cuti dan yg paling penting antara yg penting adalah AKU DH CUTI DARI HARI RABU HARI TUE YAHOOOOO!!!!

nnt aku buat post apeeeee aku buat kt umah sepanjang panjang aku cuti... mood akak nk jadi suri rumah sudah mareh bebehhhh...

smlm lepak2 dpn tivi, tertukar plk channel 108 (aruna eh??) ala.. utk citer2 hidustan tue la.. ader citer industan nie.. ape ntah tajuk dia..

play by tabu (aditi) as a very loyal and lovely wife to her husband.. but felt very lonely due to the hubby bizi dgn kerja..

kesian okeh.. even the hubby tolak dia time atas katil.. time dia semangat semangat pakai bju seksi meksi warna pink ropol ropol **argh**goda goda sang suami yang half way boldie.. apakah??? bkn org laki menggelabah ke bab2 atas katil nie??? org pompuan jgk yg rilek.. ellleehhh.. ayat macho ai..

yes the hubby is working damn hard utk bagi kehidupan yang sgt2 sempurna utk si isteri.. bisnes yang berjaya, a mansion, mcm mcm la.. but one thing yg dia lupe is KEWUJUDAN SI ISTERI.. akibat taksub teramat kepada kerja..

dia lupa yang si isteri memerlukan belaian, sentuhan dan kasih sayang.. material tidak menjanjikan apa2.. haih.. (-_-")

nk jadikan cerita, wife nie ader music teacher.. one day, the hubby kene gie nigeria and maybe sbb terlalu sunyi, dia sudah buat dosa dgn ini cikgu musik.. not bcoz dia sudah cinta sama ini cikgu tp dia membayangkan yang cikgu itu adalah si suami.. wat was she thinking??

sampai ke situ kesunyian blh drag you.. hilang kawalan dan hilang pala otak.. and akibat nyer, she's pregnant.. best part is the husband tk tatau pn yg baby tue bukan baby dia.. bukan sbb si isteri tamau berterus terang tp dia tk smp hati bila tgk si suami bangga gile bila dpt tau dia prgnant.. helllooooo.. bukan anak ko okehhhh...

till the baby lahir, she been keeping the secret for over 27 years smp satu hari smp surat wasiat utk si isteri kate dia dh mewarisi semua harta cikgu music nie tadi.. ouh, the cikgu dead wolredi.. mati kecewa kot sbb cinta dia tk berbalas.. he loved her, but sorry beb.. you not her type.. dia suke yg dh nk botak mcm laki dia..

so, bile dpt tau, the hubby mengamuk sakan.. salahkan si isteri nie.. sian okeh kt isteri nie.. aku pn nangis same bile dia nangis... tgk.. mcm mane aku menghayati cerita itu???

bkn saje suami yg mengamuk.. anak dia pn join same sbb tau dia anak haram.. he even called his mother b***h.. kuang ajor okeh.. nk ajer aku jolok tgn aku masuk tivi lempang ke, tempeleng ke si anak.. hishhh kalo aku la... tp yg aku plg geram dkt si suami la.. ckp mcm dia btol padahal sepanjang marriage dia ader buat several love affairs ngan pompuan lain tp blh claimed yg tue hak dia sebagai seorang suami.. PALE OTAK KO.. meh sini aku cukur kepala ko kasik botak habis..

to make it short, dorang bercerai.. dh tua tua bercerai sggh buruk perangai.. tp kite tatau ape yang tuhan dh aturkan untuk kite kan.. kan.. kan..

tp, salah ke si isteri 100%??? kl tanye aku, jawapan aku tak... selami aper yang si isteri rase bila sepanjang panjang perkahwinan, dia menghambakan diri hanya utk suami, kasih sayang yg tidak berbelah bahagi.. tp si suami??? maleh aku nk cakap..

so, kepada para suami **kot ader yg terbaca blog aku nie**, jika anda bersifat demikian, beri la sekelumit simpati buat isteri anda.. dia juga manusia yang memerlukan perhatian, sentuhan, belaian dan kasih sayang.. even tk boleh beri 100%, suku dr masa anda juga sudah mencukupi..

dn pada para isteri **goes to myself jgk**, jika ada di kalangan kite yg menerima nasib yg sama **bab sunyi tue okeh..** jgn sampai ko buat affair plk kt luar.. SYURGA ITEW DI BAWAH TAPAK KAKI SUAMI..

salam.. chiow..


Rabu, 9 Disember 2009

Sedang Dalam Misi..

jeng jeng jeng..

im on a mission.. fuhhh... misi yg sgt2 mencabar fizikal dan mental.. mencabar tgn jari jemari saya yang keras kejung ini..

otak pn jenuh nk pikir.. deko deko deko..

this is not my 1st time but everytime cube mst tk menjadi punyer..

hopefully kali ini berjaya.. jika tidak, sia sia mencari barang sampai basah2 ketiak..

semua utk si suami yang tercinta..

jadi ke idak ke, ai post nnt eh.. moga2 menjadi..

amin..

chiow!

Selasa, 8 Disember 2009

Senarai Untuk Dipangkah Di Tahun 2010

wow bebeh!! new year is approaching!! tingai lagi brapa minggu jer..

dh siap list azam berazam korang??? blm?? tk hape.. jom bebeh tgk list aku.. mane tau korang dpt ilham.. :)

things tat i look 4ward for 2010..

** baby.. nie azam berazam aku sejak dari hari pertama aku nikah.. so far, tadak tanda.. tk hape.. blh cube dgn lebeh dasat lagik.. AYANG DH MINUM DAH... PATAH LAGI...

**aku nk blaja kurengkan baran sket.. kl skang time marah aku rase nk bunuh bunuh ajer org tue, tp next year mebi aku rase nk patah patahkan aje tulang belikat dia.. heheh.. tk serius, aku nk blaja cool down sket.. kurangkan baran.. org kate dgn amik air semayang dpt mengurangkan kemarahan kite.. kl gitu, konfirm 24 jam aku dlm jamban amik air semayang jer..

**aku nk mengecik kan lagi saiz lengan, meruncingkan lagi dagu, ouh, tidak dilupe lilitan pinggang dan keleperan perut.. balik nie gak aku loncat tali skipping.. org rumah bawah!! get ready utk merasakan gegaran.. dum dum dum.. muwahahahahahahahah

**nk ngabis kan utang piutang aku walaupun aku tau ibarat mission imposible.. melainkan ader orang gile yang kaya campak duit sejuta depan umah aku.. wohhooo!!! makcik kayo!! makcik kayo!!!

**nk simpan duit banyak banyak nnt boleh soping banyak banyak.. eh.. eh.. ape azam sebegini rupe??

**nk simpan rambut panjang.. stakat nie rambut aku dh paras2 ketiak.. skali pandang kl ko tk tgk btol2, korang kate bulu ketiak aku sejambak kt bawah nun.. huh!! ketiak mak zon bebas bulu okehhhh... tk caye, meh check..

**nk memenuhkan rumah aku dgn segala mcm menda like sofa, tivi flat screen, side table, coffe table, painting cun2, console table, set hifi, meja makan, meja pingpong.. en suami, sila bawak teksi malam nie yer.. bini ko dh meroyang nk mcm mcm..

**nk pindah gie keje kt putrajaya... mak tensi nokkk duit byk habis kt tooooooooollllllllll... uwaaaaaaa!!!!!

itu saje la wishlist saya utk tahun 2010.. semog tercapai..

chiow bebeh!

dun cha momma told u not to play wit ur food???

yer adik adik.. hari nie akak nk kasik tau, tk baik membazir barang makan.. tuhan marah membazir.. after all, membazir itew amalan setannn yer..

do not try tis at home or anywhere.. nie nasib laki aku tadak.. kl dak, confirm kulit kulit telur masuk mulut akak yang luas bak molot angelina jolie nie.. auw statement!!!

hari tue, aku kene tggl ngan herman.. dia gie melapah daging korban.. dia tatau tue, bini dia pn terkorban same dpn tivi.. redho ajer la makcik terkedip kedip telentang depan tivi mati kutu tatau nk bikin ape..

nk masak beria-ia mak malas.. kang kl aku terbuat nasik beriani kang, siap kambing golek ngan acar timun kang, sape nk mentekedarah?? eyceh.. cakap mcm pandai ajer masak nasik beriani.. masak kari pn lintang pukang.. eh, tipu gile.. aku mane tau masak kariiiiiiii!!!!

so, masuk dapur tgk menda apeeeeeeee yg paling ringkas dn padat.. sekali masak blh kenyang smp petang sementara nk nunggu herman balik pastu blh merengek2 ajak dinner kt luar ajer..

ouh.. aku skip bekfes eh.. kan aku dh kate aku malas masak..

last2..



mane aku dpt ntah ilham canggih nie ntah.. aku pecah telur 2 bijik, amik daging berger, potong salary sket ngan tabur cheese..




moh makan.. sampai tengah jalan, muak la pulak.. sudah nyer aku kutip daging berger tue jer.. nie la.. kl herman tau nie, mampus dia tk bagi beli telur sebulan..

elleh.. nnt dia jugak yang kempunan leleh leleh air liur nk telur goreng kicap nnt.. huh!

kesimpulan adalah tidak sedap.. last2 aku masak gak nasik, goreng telur cucur kicap sket ngan ikan masin.. haih.. so, adik adik... jgn tiru akak ko nie.. tk de pekdah nyer.. lg ko kene blasah ngan mak ko lagi ader..


chiow!

Isnin, 7 Disember 2009

Eh, Aku Salah Jugak Ke???

dalam kete nk balik rumah omak aku, aku dgr into lagu PERGI by Aizat AF tue..

ha!! ha!!! lagu pergi by aizat.. sedap boo lagu nie.. dia perform mlm td pn best gile.. asap2 romantik...

*********** (intro lagu).. sekali setat lagu CUBA LAH RASA, TERASA SEGAR SENTIASA..

ha!!!! salahhhh... benciiiiiiiiiiii..... haaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

hahahaha.. saya nk tgk awak buat dlm blog pasal awak salah teka lagu nie.. dl gelakkan saya..

ahhh!!! yampah taw...

korang tau menda?? into lagu roti gardenia tue aku ingt lagu PERGI by aizat.. aku rase nk bukak pintu terjun kuar kete dan dan tue jgk..

eh yang, benti tepi boleh??? ai nk loncat kuar la..

mak malu nyahhhhhh!!!!

tue la.. padah gelakkan laki di suatu masa dulu bila dia salah nyanyi.. tuhan bayar cash je skang.. ngeee...

tp dia lagi dasat... lagu melly goeslow - dibius cinta dia kate lagu linkin' park..

eh, aku lagi dasat dari dia??? eh.. eh..

ha, skang saya sudah post di belog.. sudah puas kah hatimu wahai somi??? huh!!! balik kang ko makan ajer la nasik kenduri org kawin semalam..

ai mogok tanak masak malam nie..

cis!!

chiow!

Sabtu, 5 Disember 2009

Apa Aku Rasa, Hak Aku.. Ini Belog Aku!!!

aku rasa bencikkkkkkk... aku rasa menyampah... aku rasa tk sukeeee... aku rasa nk hempas barang.. aku rase nk pukul orang.. aku rase sangatttttt sangatttt sedihhhhh... aku rase nak menangis.. aku rase nk meraung..

dan paling penting, aku rasa INI TIDAK ADIL..

pasal kau, kesian dia..

tp dia pn, mcm tk faham2..

ke, aku yg tk paham? ouh...

aku rase aku dh terlebih paham smp tk blh nk paham lagik..

ini sgt melampau.. asal sini, mesti kene ke sana..

ADIL KE KAU PADA AKU???

KAU SORANG AJER YANG ADA FAMILY???

FAMILY AKU APE?? KAYU???

sggh aku menyampah!!!

ape aku heran??? ini belog aku.. aku punye suke nk tulis ape!!

after all, U NEVER CARE!!

p/s : kadang kadang life is soooo unfair.. terlalu banyak dugaan smp tk tertanggung rase nyer.. sabar lah hati.. hidup ini masih panjangggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg..

p/s2: aku rase sangat2 negatif sekarang..astagarafirullahalazim....

chiow!

Rabu, 2 Disember 2009

Beware Bewitch Bewatched..

anda pengguna SMARTAG??

kalo yer, sila baca N3 ini dan berhati hati..

ahad lepas (29/11), herman kuar awal2 pagi bout 7.00 am nk pergi angkasapuri sbb involved dalam acara melapah lembu sempena Hari Raya Aidiladha..

bang, jgn lupe bawak balik daging mantap ngan tulang temulang yer.. nnt kite pesta tulang daging yer..

so, dari putrajaya, kene tempuh 2 tol.. tol sungai besi dan tol pantai..

tol sungai besi, kene amik tiket dkt kajang (exit UPM tue)..

smp dkt kajang, herman amik lane utk smart tag.. tp dia kate, dkt skrin kt tepi tue ader papar lebih kurang mcm tiada ekses masuk ke tol tue.. ala.. mcm korang tk amik tiket tp lalu gak tol tue..

tp palang terangkat dan lampu hijau..

herman jalan ajer la memandangkan dia pn dh lambat.. sepatut nyer by 7am dia dh ader kt sane.. tp pakcik tue, 7am la baru nk gerak dari rumah..

org melayu mcm tue la..

so, smp dkt tol sg besi, bila punch ajer smart tag tue, balance is RM30++.. herman telah menjadi hairan sbb dia tau aku baru je top-up kad TnG tue.. so, he called me..

awak, brape baki smart tag awak nie??

dalam RM90++.. tk silap dlm RM98.40.. nape??

nie saya dkt tol sg. besi, dia kate balance is RM30++.. **then dia citer wat happen la..**

hye!! kurang hajar btol la.. mane blh..

tk ape.. kang balik kang saya pegi tol kajang tue balik..

tk jadi okeh aku nk sambung tido.. menyampah btol la..... kebetulan time dia tepon tue, aku tgh melipat kain.. hengat lepas melipat kain nk sambung ke lala land.. terbantut niat aku..

aku bukan blh dijentik dgn menda menda mcm nie.. cepat ajer angin kus kus aku naik.. bodoh btol.. aku elokkk ajer dh bajet duit tol taw..

so, cpt2 aku cari no tepon plaza tol kajang.. dapat jer, aku terus kol.. lantak la ko kene maki pepagi buta ngan aku..

tol gate gal : helo plus kajang

aku : helo, plus kajang.. ok, mcm nie, pagi tadi, my hubby ader lalu plaza tol kajang, dia masuk lane smart tag. bile lalu palang terangkat and lampu hijau.. tp skrin dkt tepi tue kate tiada eksess masuk.. lebih kurang mcm tue la.. so, bila smp sg besi, balance smart tag saya tinggal RM30++ sedangkan sblm tue baki saya RM90++.. mcm mane tue??

tol gate gal : puan pasti ke baki puan banyak tue??

aku : yes pasti sgt sbb mlm tadi saya baru lalu tol putrajaya.. asal u orang charge dkt RM50 ek? ai tk paham la?? RM50 tau.. bukan 50 posen

tol gate gal : ok puan, tue mcm puan lalu tk amik tiket.. kite kenakan penalti..

aku : tp husband saya cakap, palang terangkat, lampu hijau mcm u dh tembak smart tag.. silap my husband tk berenti ajer sbb dia dh lambat..

tol gate gal : ok, palang terangkat tue, husband puan keluar dn angkat palang tue ke?? **suke2 dia nk kate laki aku kuar angkat palang**

aku : hello... do u really think my husband akan keluar kereta subuh2 tue semata2 nk angkat palang tue?? do u really think so?? kan ai kte my husband gune smart tag.. dia kate palang tue terangkat sendiri and lampu hijau..

tol gate gal : siren bunyi tk puan??

aku : tak bunyi **benggang gile ok**.. so skang aper masalah nyer nie??

tol gate gal : ouh.. itu mungkin masalah teknikal..

aku : haiyoohh.. u ols nie dh susahkan saya la.. habis nk buat mcm mane??

tol gate gal : nnt minta husband puan dtg buat aduan.. bok bek bok bek bok bek..

malas nk citer aper lg yg dia cakap.. tp yg pasti mmg masalah teknikal.. balik tue herman singgah sane dn buat aduan dan mmg dorang mengaku ader msalah teknikal dan ader terjadi kes macm nie b4.. amaun tepat yg dorang charge adlah RM52.90..

habis tue, ko tk reti nk repair?? keep on menyusahkan orang buat menda????

so, tgg ajer la cek dari plus.. tp ape pun, tetap la dh menyusahkan aku.. bencik!!

korang yg guna smart tag, beware and always check on ur balance b4 go thru any plaza tol..

chiow..


Selasa, 1 Disember 2009

Queen Of My Heart..



this is my mom.. PUAN THALMIAH BINTI ABDUL KARIM.. and she's the queen of my heart..

at the age of 54, she is still pretty and in a gud shape.. kl nk compare ngan anak dia yg sorang nie, mmg la beze.. mcm kene dabel dia baru jadi aku sorang.. hehe.. :)

dia jaga makan woooo... tue sbb body dia menten.. mcm aku, aku jaga perut.. tue yg pakai blasah ajer..

frankly speaking, dulu, our mother-doter relationship is not that gud.. sbb aku ader sikitt perangai dia.. cepat baran.. ouh.. mak is soooo damn garang masa muda2 dulu..smp kawan2 takot nk dtg rumah okay.. :)

and me, as anak yg sulung, saya mmg pantang ditegur.. kl kene marah, i locked my self in the room until forever.. slalu abah yang do the pujuk2 part.. ouh, kami adik beradik tidak dididik dgn cara memukul.. dlm hidup saya, dalam 5 kali ader kot saya kene pukul dgn mak abah.. tue pn dkt tapak tgn sajer..

sumpah tk tipu.. tue pasal saya tk suke orang pukul saya!! abah also pernah pesan, ABAH TK SUKE SUAMI KAKYONG PUKUL PUKUL KAKYONG SEBAB ABAH DENGAN MAK TAK PERNAH NAK PUKUL PUKUL.. KALO SUAMI PUKUL, BAGI TAU ABAH.. baikkk abahhh..

suami noor baik abah.. dia tk pukul.. dia cabot ajer bulu peha noor.. cinabeng btol!

ouh.. tidak pernah terjadi sebarang perang mulut antara saya dan emak.. saya jenis tidak melawan dgn mulut kl kene marah.. saya akan senyapppppppppp sajer.. kadang kadang dari pagi bawak ke malam..

minggu pn pernah ok.. dh mmg pilu gile jiwa ai.. saya juga pernah lari dari rumah sbb sentap dengan emak.. :) hahahah.. tk de kerja.. tp tk jauh pn.. nk larik gie london, duit saya tk cukup nk beli tiket kapalterbang pegi balik.. sudah nyer, saya lari balik rumah opah dekat cheras.. sneaking tgh2 malam bawak keluar beg baju letak dlm kereta..

esok pagi2 saya gie keje mcm biasa just tk balik2 rumah.. i can remember betapa banyak nyer phone calls and sms masuk dlm henpon saya.. yes!! motif berjaya.. tp tk lame sbb lepas tue saya nangis2 tepon abah kate nk tggl kt rumah opah..

abah kate mak risau and nangis but she refused to talk to me.. maybe dia keciwa kot anak dia buat mcm tue.. opah??? saya kelentong dia kate saya kene gie keje cepat sbb rumah dia dgn angkasapuri is bout 10 minit ajer.. tk pasal2 kene klentong org tua tue.. sori pah..

genap seminggu saya balik rumah nangis2 mtk ampun kt mak.. nasib mak ampunkan dn tak sumpah saya jadi kete ferari.. kl tk mst mak skang stylo ajer drive kete ferari tue..

since tat, alhamdullilah, hubungan saya ngan mak bertambah tambah harmoni.. yerla.. as we grew old, eh, mak tua, saya muda lagik :) we understand each other.. saya bukan lagik anak kecik yg boleh dibebel bebel... so, from tat point, ape ape, we sit and talk.. and so far, it's working..

ouh, one more.. emak mmg tk suke potong rambut di kedai since rambut dia ciput ajer.. jom mak pegi yun nam hair care..

so, saya yg jadi tukang gunting rambut mak.. sepanjang panjang saya gunting rambut mak, saya tk pernah pegang kepala dia.. mak tunduk mak, mak dongak mak, mak pandang belah sane mak..

kenapa?? sbb kepala mak abah saya terlalu agung ok utk dipegang suke suke.. so, saya just sisir rambut mak dgn sikat perlahan lahan.. kl pegang pn, saya cume pegang pipi mak sajer..

saye juga suke cium pipi mak abah.. pipi dorang sejukkk...

saya tak tau dgn mak orang lain.. tp mak saya akan tunggu saya dan adik beradik lain 'hilang' dari pandangan mata dia everi time kl kiteorg nk pegi mana2..

time sekolah, dari saya sekolah rendah bawak ke sekolah menengah form 5, mak akan tunggu saya sampai saya naik bas sekolah.. babai babai, then baru dia masuk dalam rumah.. bile dh keje, same jgk rutin dia.. tk pernah berubah.. tgg kereta saya hilang baru dia sambung kerja..

tau tak dulu aper harapan saya?? saya tamau kawin selagi umur abah mak tk cecah 50's.. mission adalah berjaya sbb masa saya kawin, umur abah is 51 tahun and mak is 53 tahun.. sbb dlm umur 40an, saya rasa dorang muda lagi nk dpt menantu.. hehehe..

lepas nie, saya berdoa agar mak abah dikurniakan sebaik baik kesihatan.. dh nampak okay garis garis halus tanda tanda penuaan dkt muke dorang.. semoga mak abah sentiasa happy hidup bersama.. i can see tat.. :)

so, pada korang yang masih ader mak abah, sayangi la dorang.. :) selagi mereka masih ade..

ok la.. panjang pulak N3 nie..

chiow..

Biarkan Aku Aman Boleee Bang???

eh.. NUR KASIH dh habis kan... meh aku sambung dgn NUR RAZILA.. bolee???

hurm.. hari jumaat nk tgk citer aper nieeee??? semenjak dua menjak ader nur kasih nie, mmg la hari jumaat aku sila panggung awl2 dpn tivi tgg nk tgk nur kasih.. cop tivi..

kl lambat, blh jadi perang mulut perang remote ngan herman.. jgn main-main..

hr tue yg last episod tue pn, nyaris tk perang.. boleh dia ajak aku balik umah kakak dia dkt puchong.. time tue dh pukul 8.00 okeh.. nur kasih setat pukul 9 kan?? kan??

kiteorg dari shah alam.. naik dua kereta.. myvi jalan, satria pn jalan.. aku dh tarik muke dh..

dia mati2 nk balik puchong kejap2 tue jgk, aku mati2 nk balik lepas nur kasih..

so, skang sape yg nk mati?? menyampah taw.. aku la kene mengalah.. aku kan isteri.. buwek!!

sebelum muncong angelina jolie aku keluar, dia awal2 dh suruh kakak dia standby bukak tv3 siap2..

mmg aku smp, lagik 5 minit nk setat nur kasih.. pewuhhh...

tp kl dh name nyer herman hardynata ahmad, mmg la jenis dengki khianat..

nie time tgk dua episod yg terakhir.. dia mmg tk blh tgk aku dlm keadaan aman damai..

dia lg suke tgk bini dia gile dari waras.. ade motif ke dia nie eh??? (-_-")

sarah nie sape??

sarah nie adik nur kasih tue la..

kenapa dia jahat sgt??

sebab dia jeles tgk kakak dia happy.. pastu dia dengki sbb alia kawin ngan aidil tue..

aidil tue sape?? **muke aku dh nk tukar warna ijau lumut dh.. byk noo tanyer nyer**

aidil tue abang adam tue la.. dh la.. dia la.. saya nk tgk nie.. syohh!!!

eh! awak tk pernah pn buat mcm tue dkt saya **refering to scene alia cium tangan aidil masa aidil nk gie kerja**

allllaaaahhhh dia nie.. diam la Boooooo!!! **eh bang, yang kite peluk cium sakan dpn pintu everi time u nk gie keje tue menda???**

adam tue kenapa dkat india..

DIAM LAAAAAAA..... issshhhhhhh...

ala.. tk kan la emigrasen malaysia tk de list name sape2 yg terkorban.. **refering to scene nur kasih tepon kedutaan mesia dkt india asking bout adam**

diam.. kl awak bersuara lagik, siap eh.. **jin dlm badan dh kuar.. aku setenby cubit yg semut api tue kt blakang badan dia.. berbunyik, siap.. aku tinggal pulas ajer.. eh, kire kategori derhaka ke aku??**

.................................... ** tp asal aku rase peha aku pedih2 ajer =(**

rupe rupe nyer, tgn dia lagik ligat!! selamba dia pegi cabot bulu peha aku!! woi woi woi!!! meh sini aku cabot pulak bulu kaki ko!!!

penat penat aku jaga bulu peha agar sentiasa halus dan mulus.. ape dia ingat aku pakai cecair mandian baby johnson and johnson tue sajer2??? suke suke nk cabot.. woooohhhhhhh!!!

btol tk aku cakap dia mmg tk blh biar aku aman??

chiow..

Selasa, 24 November 2009

Aku Seorang Isteri Mithali

running nose, sore throat and badan ader sikit rase suam suam kuku teh o limau yg slalu aku order..

haih.. haih.. haih...

tapi, tetapla aku nie isteri mithali.. sakit sakit mcm dh rase sadakallahulazim pn gigih la memasak makan malam..

perut suami jgn biar terbiar wehhhh... kang dia dh slalu makan kedai janda timah depan rumah kang, ko yg susah.. ader yg berkakak beradik ngan janda timah tue kang.. ape ko nakkkkk???

meh aku bagi tips mcm mane nk memasak utk laki ko even time tue ko dh rase nk merangkak ajer masuk dapur..

senang!! ko masak ajer lauk sup2 nie.. ko campak tue, ko campak nie, ko tgg dia mendidih..

sesambil nk tgg mendidih tue, ko gie la lepak jap kt dpn tgk tivi ke, layan cafe FB ke..

win win situation watt... ko dpt rest, lauk ko menten masak, laki ko kenyang dpt makan..

aku masak tomyam mlm smlm.. ngan ikan bilis ko goreng garing..



aku campak serai, aku campak kiub, aku campak daun limau purut, aku campak carot ngan saderi, setel.. tgg nk didih kang, baru aku campak udang..

the rest aku dok melongo dpn tivi tgk ulangan the biggest loser..

gile keji maurice @ mo sneaking out nk curi2 makan donat tengah2 mlm.. heh!! mcm mane nk kurus???

eh, bukan aku pn buat mcm tue ke?? tp takkkk... aku ngadap freezer jer makan aiskrim milo.. erk!! (-_-")



utk tidak menampak kan sgt cincai ajer dinner laki aku, aku masak ikan bilis nie.. goreng garing, campak bawang besar and lastly, campak cili.. enak dimakan begitu sahaja!!

pastu aku idang atas meja, setenby tgg herman balik nk makan!! gile senang kan..



tadaaaa!!! lauk pauk aku malam tadi.. mlm kelmarin aku buat nasik ayam.. sup dia ader lebey.. laju je la aku reheat balik..

ouh.. itew juga adelah sebahagian dari tips.. ko bukak peti ais, tgk mane lauk pauk ko yang dh naik kering nk dekat sebulan ko simpan dlm peti ais tue, ko panaskan ajer balik.. kan senang!!!

so, pg nie aku bgn tido dgn badan yg dedau dan tekak yang sakit dan idung yang sumbat!! mencik.. mencik.. mencik..

and herman pg nie tangan dia dok meraba raba atas muke aku.. aku igt nk hape.. mujur aku tk patah patahkan jari dia sbb tk pasal2 molest muke aku pagi pagi buta..

rupe rupe nyer dia nk rase temp badan aku.. nk tgk aku demam ke idak.. so sweeettt booo..

tp sayang, ur jari kelingking masuk lobang idung ai la..

lesson learn, lain kali sila bukak mata dl.. jgn pakai meraba sebarang ajer yer..

ai cinta u la Boo!!

chiow!

Aku Kene Warning Baikkkk Punyer..

aku ader satu hobi @ collection baru yang mcm biasa herman tk brape nk restu..

nyampah ai tau u nie..



fridge magnet.. yer.. mentang2 udah ader lemari es!! dl aku tk suke sgt sbb nampak menyemak ajer.. ringannnn ajer tangan aku nk membuang fridge magnet kt lemari es mak aku tue..

ha skang.... hamiiikkk koooo.. aku plk yg dh menggila.. sanggup tue gie alamanda semata2 nk membeli fridge magnet nie..

gie mane2 pn, mata aku mst cari benda nie la.. ape?? kasut?? itew boleh hold dulu....

ahad lepas, herman warned aku.. AWAK NIE KALO GIE ALAMANDA, MESTI BALIK DH BERTAMBAH BENDA NIE.. DH, LEPAS NIE JGN BELI LAGIK..

BAIK BOOOOOOOOOOOOO.. chis!!



dlm byk2 tue, this flowerie cow is my favie.. mcm kiut kiut ajer.. lembu kt mesia nie, kulit berkerak!!

aku igt nk setop dl.. sok sok kot dia lupe, aku setat balik.. strategi kene btol...

chiow!

Jumaat, 20 November 2009

10 Biji Meetballs dan Aku Menjadi Benggong..

aku tulis ala2 dialog la.. senang sket nk paham kebengonggan aku..

this morning..

herman : awak, amik duit nie, bank-in dlm acc maybank awak pastu bayar bill astro ngan beli tiket wayang mlm nie **sesambil hulur 100 note kt aku**

aku : alaaaa... awak la bayar je.. apsal sayeeeeeeeeeee...

herman : maybank2u tk blh bukak la kt opis saya..

aku : hurmmm... ok la.. ok la.. kl saya rajin..

so, tekedek kedek la aku pg td lepas bekfes gie maybank buat cash deposit so blh bayar astro onlie maybank2u.. kang kl gie ptg2 kang, dh panas pulak.. aku kan laksana puteri lilin.. kang cair aku kt tengah jalan tue kang, sape nk dtg cedok aku kt situ???

stakat RM49.22 sen tue, tk berbaloi aku nk gie beratur kt kaunter.. lain la kl RM2288 ke jumlah bil nyer.. tue, aku siap bawak senapang beng beng skali gie bratur kt kaunter.. terancam nyawa ai bawak cash byk2 taw...

ok!! dh masuk dh RM100 tue.. terus aku purchase tiket 2012 show mlm nie at 12.15 mlm nie.. set!! blk keje kang tido dulu, pukul 11.30 baru bgn tgk tibi besor dkt alamanda!

********************

baru kejap kejap nie...

operator : hello, terima kasih kerana menalifon astro.. saya kamala di sini, boleh saya bantu?

aku : hello, saya razila yer.. ok, td saya ade buat pembayaran thru maybank2u.com utk 1st bil astro.. tp dia kate kt situ, current balance is RM32.89.. kenapa yer??

operator : boleh saya dapatkan ic number atau acc number cik??

aku : ok la.. nie acc number saya, ********

operator : baik, blh saya tau, atas nama siapa bil ini??

aku : atas nama saya, noor razila bt abd razak

operator : ok puan, bil puan bla bla bla bla bla... **panjang woooo penjelasan dia...** pembayaran yang puan buat akan masuk ke sistem kami dalam masa 3 jam selepas pembayaran di buat dan bil yang baru akan keluar pada 21/ 11 yer puan..

aku : oooo.. ok.. tk ape.. time kasih yer..

operator : sama-sama.. terima kasih kerana menalifon astro..

korang tau kenapa???

aku baru igt, kl kite buat ape ape payment thru maybank2u, dia akan paparkan kite punyer curent balace dlm akaun kan..

so, yang RM32.89 tue, belen dlm akaun aku laaaaaaa... mak malu nyahhhhh.. nasib mak tk marah2 operator tue sbb igt astro caj lebey kt aku...

hiuhhhh.. kkusss semangat aku.. tue la akibat kl makan 10 biji meetballs ikea smp kenyang gile tk boleh pikir dah.. kene insap kejap aku nie..

skang korang sudah tau aku udah pokai dlm bank ader RM32.89 ajer..

dah!! nk rompak, gie rompak orang lain..

chiow!

Khamis, 19 November 2009

aku SEDANG ditag

ini adalah tag SEDANG.. yang SEDANG SEDANG saja... yang penting.. dia setia.. eh!! ternyanyi dangdot pulak..


1. aku SEDANG.. pikir apsal si wana nie blh tag aku suruh jawab tag nie.. ape salah aku pada dia.. kenapa?? kenapa?? kenapaaaaaaaaaaaaa???

2. aku SEDANG pikir, nk nyalakan ke idak unggun api kt tengah2 opis nie.. sejuk melampau lampau sehingga feeling feeling kutub utara kutub selatan.. eh, kl opis terbakar, kire esok nyer otomatik cuti darurat tak??? aku rase yer la weii..

3. aku SEDANG pikir, mcm mane nk buat nk suruh bos aku masuk dlm bilik dia dok senyap2.. asik nk berborakkkkk ajer.. letih mak nk layan!!! kalah mak nenek okehhh..

4. aku SEDANG berkira kira nk masak ape mlm nie nk bgi laki mak makan.. daging ke, daging??? daging lah!!

5. aku SEDANG tgk kertas kajian kesihatan kt dpn aku nie.. malesss nyer nk jawab.. buat kapal terbang kertas boleh??? atleast berguna jgk dari aku buang buta2 masok tong sampah!

6. aku SEDANG dgr dialog citer JAB WE MEET.. nape dgr?? aku tk dpt nengok sbb kene jawab tag nie.. hangin makkk sbb tk paham menda dia cakap.. tk hape... lps nie mak continue balik dari part 1.. besok kan bos aku meting pagi petang.. hampeh punyer penjawat awam!

7. aku SEDANG purak purak konsentrate menaip mcm tgh buat keje so bila bos tgk mst dia cakap OOOO.. RAJIN P.A AKU BUAT KEJE.. plastik.. plastikkk.. ish ish ishhhhh..

8. aku SEDANG rase nk berak ke tanak berak?? nk berak ke tanak berak??? perut ada sikit senak...

9. aku SEDANG garu kepala.. hish tetiba gatal pulak.. baru semalam shampoo rambut tkkan nk mtk shampoo lagik.. lebeyyyyy... shampoo skang pun aku dok masukkan air kocak kocak kocak.. gile pokai.. ;) org gomen tau la kesengsaraan bulan nie.. buwek!!

10. aku SEDANG berharap, bos nk balik ke??? eh.. balik la cepat cepat skett... gie balik gie.. gie..

11. aku SEDANG perasan bajet mulia sikitttttt je dari si wana sbb tidak mau tag orang.. sape mau buat, buat..

12. aku SEDANG ketawakan si wana sbb SEDANG dia seploh ajer.. SEDANG aku ader doplas!! hahahahahahahahaha.. hamik ko dikkkkk!!!!

puas hati mu wana?? puas?? puas???

Di Dalam Pinggan Juga Harus Vouge!! Tetapi Apakah??!

nie aku tk pasan nie.. kl aku pasan, time time tue jugak aku hiris bentuk petak petak kt tapak tgn dia..

patut la rupe lauk aku tk sekata.. setengah vogeh setengah tidak vogeh!! menci tau..





nie yang vogeh nyer..



nie yg tk vogeh punyer.. shiann dia tk cantik cume lazat sajer..

sume sume nie tk lain tk bukan keje si herman.. gerrrrraaammm ajer aku..

penat lelah aku tepekik telolong pukul 11.00 mlm mcm org gile halau dia kuar dari dapur.. aku nk menyiang, dia pn sibuk nk menyiang sameeeeeeeee.... sbb menyiang sotong udang ikan ayam di tengah malam??

sbb en herman balik opis lambat tue pasal lmbat pegi pasar malam aku nk gie sorang dia tak kasikkk..


ttp la dia telebih rajin menyiang sotong aku.. nk hiris2 bagi cantik bile dh masak nnt.. ko makan ape tengah hari tadi smp mengedik2 gile nk menolong nie?? telebih gula ape mamat nie??? kl aku tau mcm gini, aku hiris hiris blakang badan dia time time tueeee jgk!!!

nie la hasil nyer bile semangat kau kantoi tgh jalan kannnnnn!!! ape dia hengat sotong tue tiga posen sekilo???? tk hokehhhh...

urut dada ajer mak nie!! nasib dada mak sikitttt lagi nk same dgn pamela anderson..

pastu bila time makan smlm buat buat tekejut jer 'EH!! NAPE TAK SAME BENTUK SOTONG NIE???' sesambil senyum bajet2 manis manis jejaka idaman.. nyampah ai tau uuu nieeee...

ko nak aku jawab ke banggggggggg????


nasib dia tak usik sotong ikan ayam aku segala.. kl idak, harus bentuk petak petak jugak..


moral of the stori, lain kali tk payah tolong.. makin banyak makin lambat keje aku nnt..


hish!! hish!! hish!! hish!! hishhhhhhhhh!!!!


awas!! chiow!!

Selasa, 17 November 2009

Kenapa Pakcik Ramli Kenapa????

lately nie, kami somi dan isteri teramat ingin memakan burger mesia.. ala.. yg dok jual kt gerai2 wrap pakai kertas ader gambar burger.. tk pon pakai tisu warna merah jambu tue.. auw!! sungguh lazat dan berminyak!!

gamak nyer dh jemu makan burger McD kot..

gigih la yours truly nie gie meredah giant, tesco n care4 bagai nk mencari daging burger cap RAMLI..

tak ado okeh.. tk ado.. hampeh btol perasaan beta.. hish 'beta' pulak!!

kenapa pak cik kenapa?? pakcik dh berenti ke supply dkt giant, tesco dan care4??? naik tercabut tempurung lutut saya meredah mencari daging berger cap pakcik tue.. sakit2 tumit kaki saya bejalan punyer gigih mencari daging berger pakcik yg enak itew.. nasib tak tempang pakcikkkkk...

haih pakcik nie...

last2 kepingin punyer pasal, aku beli la jgk.. tp, cap GIANT.. blasah la.. janji aku dpat berger aku..


see.. 10 beef burger 600g.. boleh la.. dari tk ader yer dak!!


sekali 3 ketol nyah mak campak dlm tue.. 2 ketol laki mak punyer, seketol mak punyer.. sedap uolssss...


aaaahhhhh sehidangan lengkap siap cheese... nyamannnn..

MAKAN BERGER!! MAKAN BERGER!! MAKAN BERGER!!! muwahahahahaha.. puas hati aku laki bini!!!

eh, tp kan, finally kiteorg dpt jgk cari burger RAMLI tue nuuuunnnnn jauh di giant sec. 18, shah alam.. kebetulan balik plk ke kg halaman ibunda dan ayahnda.. eh.. eh.. eh.. ayat istana pulak.. suits dgn 'beta' td kannnnnn....

herman konfiden ajer nk amik dua bungkus sekaligus.. woohh pakcik nie kl bagi chan mmg menjadi2 smp dua bungkus teruss.. cpt2 mak caras tapak tgn dia.. HAPE KO NK BUAT MENIANGA KE SAYANG???

mau muntah darah aku makan burger 3 bulan tk berenti brenti.. tamau ok tamau..

ok la.. chiow dl eh!!