Jumaat, 11 Disember 2009

Salahkah Si Isteri 100%

yo yo yo yo watsup watsup!!! ai bersiaran secara langsung dari rumah manis rumah..

hari ini jumaat yang mulia dn yang paling penting, hari ini selangor cuti dan yg paling penting antara yg penting adalah AKU DH CUTI DARI HARI RABU HARI TUE YAHOOOOO!!!!

nnt aku buat post apeeeee aku buat kt umah sepanjang panjang aku cuti... mood akak nk jadi suri rumah sudah mareh bebehhhh...

smlm lepak2 dpn tivi, tertukar plk channel 108 (aruna eh??) ala.. utk citer2 hidustan tue la.. ader citer industan nie.. ape ntah tajuk dia..

play by tabu (aditi) as a very loyal and lovely wife to her husband.. but felt very lonely due to the hubby bizi dgn kerja..

kesian okeh.. even the hubby tolak dia time atas katil.. time dia semangat semangat pakai bju seksi meksi warna pink ropol ropol **argh**goda goda sang suami yang half way boldie.. apakah??? bkn org laki menggelabah ke bab2 atas katil nie??? org pompuan jgk yg rilek.. ellleehhh.. ayat macho ai..

yes the hubby is working damn hard utk bagi kehidupan yang sgt2 sempurna utk si isteri.. bisnes yang berjaya, a mansion, mcm mcm la.. but one thing yg dia lupe is KEWUJUDAN SI ISTERI.. akibat taksub teramat kepada kerja..

dia lupa yang si isteri memerlukan belaian, sentuhan dan kasih sayang.. material tidak menjanjikan apa2.. haih.. (-_-")

nk jadikan cerita, wife nie ader music teacher.. one day, the hubby kene gie nigeria and maybe sbb terlalu sunyi, dia sudah buat dosa dgn ini cikgu musik.. not bcoz dia sudah cinta sama ini cikgu tp dia membayangkan yang cikgu itu adalah si suami.. wat was she thinking??

sampai ke situ kesunyian blh drag you.. hilang kawalan dan hilang pala otak.. and akibat nyer, she's pregnant.. best part is the husband tk tatau pn yg baby tue bukan baby dia.. bukan sbb si isteri tamau berterus terang tp dia tk smp hati bila tgk si suami bangga gile bila dpt tau dia prgnant.. helllooooo.. bukan anak ko okehhhh...

till the baby lahir, she been keeping the secret for over 27 years smp satu hari smp surat wasiat utk si isteri kate dia dh mewarisi semua harta cikgu music nie tadi.. ouh, the cikgu dead wolredi.. mati kecewa kot sbb cinta dia tk berbalas.. he loved her, but sorry beb.. you not her type.. dia suke yg dh nk botak mcm laki dia..

so, bile dpt tau, the hubby mengamuk sakan.. salahkan si isteri nie.. sian okeh kt isteri nie.. aku pn nangis same bile dia nangis... tgk.. mcm mane aku menghayati cerita itu???

bkn saje suami yg mengamuk.. anak dia pn join same sbb tau dia anak haram.. he even called his mother b***h.. kuang ajor okeh.. nk ajer aku jolok tgn aku masuk tivi lempang ke, tempeleng ke si anak.. hishhh kalo aku la... tp yg aku plg geram dkt si suami la.. ckp mcm dia btol padahal sepanjang marriage dia ader buat several love affairs ngan pompuan lain tp blh claimed yg tue hak dia sebagai seorang suami.. PALE OTAK KO.. meh sini aku cukur kepala ko kasik botak habis..

to make it short, dorang bercerai.. dh tua tua bercerai sggh buruk perangai.. tp kite tatau ape yang tuhan dh aturkan untuk kite kan.. kan.. kan..

tp, salah ke si isteri 100%??? kl tanye aku, jawapan aku tak... selami aper yang si isteri rase bila sepanjang panjang perkahwinan, dia menghambakan diri hanya utk suami, kasih sayang yg tidak berbelah bahagi.. tp si suami??? maleh aku nk cakap..

so, kepada para suami **kot ader yg terbaca blog aku nie**, jika anda bersifat demikian, beri la sekelumit simpati buat isteri anda.. dia juga manusia yang memerlukan perhatian, sentuhan, belaian dan kasih sayang.. even tk boleh beri 100%, suku dr masa anda juga sudah mencukupi..

dn pada para isteri **goes to myself jgk**, jika ada di kalangan kite yg menerima nasib yg sama **bab sunyi tue okeh..** jgn sampai ko buat affair plk kt luar.. SYURGA ITEW DI BAWAH TAPAK KAKI SUAMI..

salam.. chiow..


4 ulasan:

fruitted berkata...

i loike de story walopon xnengok ehehe! tp nape wife tu i bygkan rashmi dari the biggest loser asia haa? adehhla..

KasihKuAlRayyan berkata...

tabu menjadi rashmi dan rashi menjadi tabu?? WOW!!! **pitam..**

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Yong,

Masa aku g seminak pemantapan keluarga "suami curang isteri nusyuz" ustaz ade cakap...ade kes isteri nusyuz sebab salah suami sontohnyer macam dalam citer ni la. Jadi berbalik pada sape salah aku tetap kata suami dia salah at d first place....sebab dia tak kasik nafkah batin pada si isteri...bak kata ustaz sedangkan kambing pun leh tahan sebulan je..inikan orang..kahkahkahkah

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

baru aku perasan typing error aku banyak betul...harap mahap la yer...emo sikit