Isnin, 21 Disember 2009

Tak.. Ini Bukan N3 Kecurangan.. Ngeh!!

tp N3 tentang seorang kawan..

aku tk ramai kawan lelaki yg rapat.. sbb mst end-up dgn perang mulut punyer.. laki kan.. mulut dorang kan setengah tue sikkitttttttt lagi nk satu level ngan longkang..

till i met this guy... aku kenal dia masa form 4.. dia bout 18 thn kot.. kawan aku dgn baik hati kenalkan kiteorg.. konon2 nk kenenkan aku ngan mamat nie la..

tp, mcm mane eh.. tadak 'spark' la between kiteorg.. sorry ngah.. mission failed yer.. on dia punyer side, aku tatau.. tp side aku mmg aku tak ader perasaan langsung pada dia..

even dia jauh kt johor nun and aku kt shah alam, mesti tepon tanyer kabar dan gebang nyah.. mak begosip ngan jantan kooo.. cobe bayangkan org jantan jadi minah key-po-chi.. kelasssss...

citer pasal sekolah *time tue*, dia citer pasal keja..

sampai la dlm 4 tahun lepas, dia dpt offer keje dkt jab kesihatan dkt bangsar.. ala.. next to klinik gigi bangsar tue..

even dkt tp peluang nk jumper tue terhad.. sepanjang panjang berkawan dgn dia, kiteorg jumper pn tk lebey dari 10 kali.. byk thru phone ajer.. kot nampak muke pn, time buat 3G.. tue pn petak petak..

EH JOHN, ASAL MUKE U KETAK KETAK???

U CAKAP MUKE AI, MUKE U PN I NAMPAK KETAK KETAK JUGAK LA..

HAHAHAHAH... BENGGONG!!

ouh, dia melayu yer.. panggil ajer john.. kejadah nyer ntah.. gilo apo!!! namo ekau dh elok elok kamarulzaman, kejadah menatang nyer dtg john tue... chait!

ader satu tragedi buah epal yg aku tk dpt lupe.. time dia nikah/ kawin.. yes! aku tau dia bercinta sume okeh.. bini nurse okeh... pandai ko cari bini eh.. sok sok kalo demam, tkyah gie klinik..

ko mtk ajer bini ko sebat panadol sepapan dari farmasi spital...

the night lepas dia nikah, he called me and inform dh selamat nikah sume.. and suprisingly, i cried like i never cried b4.. siap sedu sedan sume.. tp lps letak phone la.. kang kl dia dgr kang, bertahun tahun aku kene tahan tinge kang.. ouh.. time nie status mak tunangan orang.. :)

rase dia mcm mane eh.. mcm hilang something yg kite treasure very much!! but again, aku mmg takder perasaan cintan cintun lgsg pada dia.. tepikir jgk, aku nie fall in love ke dkt mamat nie tp noap!! cinta aku tk pernah ada untuk dia.. aku cintakan herman... maybe sbb dia ajer kawan lelaki yg aku blh blah sbb satu kepala..

and of cos, aku happy sbb dia happy.. pasal nyer, mamat nie pernah setengah mati, setengah gile sbb kene tinggal ngak ex-gf dia dl.. sian ko... time mula2 kenal dia dulu, dia baru ajer recover.. makpak dia bawak berubat sume..

so, spanjang panjang kiteorg borak, mmg elak citer pasal x-gf dia tue.. kang dibuat nyer gile balik kang, tk ke merapu meraban makpak dia nk cari tok dukun sume???

so, baru baru nie dpt tau yg dia dpt transfer ke johor.. dkt ngan anak bini dia.. alhamdulillah.. cume terkilan dia tak bgtau.. dpt tau pn thru dia punyer FB ajer..

and yes, lepas dia kawin, our friendship mcm biasa ajer but as soon as aku yg kawin, terus mcm kl nk tepon pun, setahun sekali.. hello.. ko nk ikot resam hari rayer ker?? hari raye pn, kl ko bertuah, setahun dua kali okehh!!!

so, itu la dia satu satu nyer kawan laki yg bile bercakap dlm tepon, end-up dia BYE.. bukan nyer "*&^%$^^&* you!!"

nk tgk tk gambar dia??





nahhhh.. aku letak gambar dia ramai ramai.. tk blh sorang sorang.. kang kontroversi pulak.. pepandai la korang jadik tuk nujum... tgk muke sape yg ader sign sign frust menonggeng separuh gile zaman muda muda dl.. gud luck!!

ok la.. chiw!

2 ulasan:

MY HEART berkata...

kompom yang berbaju ijo mude kan yong kan..nampak cam ada iras2 muker frust menonggeng jer....

KasihKuAlRayyan berkata...

kah kah kah.. jawapan yg benar dan sahih tidak boleh didedahkan sewenang wenang nyer..