Khamis, 29 Oktober 2009

Encik Cik Encik Bos Yang Dijagai Oleh Saya..

sekarang sudah tahu N3 nie berkisar ape kann..


aku tamau mention nama encik cik encik bos nie.. sbb ader org kementerian yg baca blog nie.. kl aku mention name kang, tk pasal2 gosip satu kementerian.. heeeyyy.... tk kose gosip2 nie.. i no comment..


tp, rata2, sume encik cik encik bos yg aku jaga, sepotting.. dh lebey 8 tawon aku keje.. mcm2 pe'el bos aku dpt..


jom citer satu2.. setat dgn bos yg kentama..


ha?! tatau kentama tue apa?? kentama itu adalah 'PERTAMA'!!! adik aku sebot time dia kecik konet dl.. pelat... ader style la!!! yg 'PER' kt dpn tue, semua dia ejas jd 'KEN'


KENTAMA.. ~ en. polan~ **eyceh.. mcm misteri sajer..**


a cute debop bold man... hahaha.. interpretasi kt boss.. kemain.. kl dia tau nie, jahanammm... sgt2 cool bebeh cool org nyer.. sepanjang 5 tahun aku dok jaga dia, sekali ajer aku tgk dia marah kaw kaw punyer.. tue pn dia jaga lagik ayat dia coz yg dia marah tue, adalah seorang pegawai perempuan tua yg lemah dn lembap.. agak nyer dia bajet kl dia bentak kuat2 kang, mati sakit jantung pompuan tue.. dr amik risiko, baik jgn..


pastu, sgt la pemurah nyer.. kaya aku jaga dia.. dia suruh pegi pejabat pos renew lesen dia pun, aku dpt lima ploh hengget... so, kl dia mtk tlg aper pn, mmg lajuuuuu ajer aku gie.. tolong ikhlas okeeehhhh.. ;) duit raya, jgn cakappp.. mmg lepas la nk beli set lengkap dari kepala bawak ke kaki siap henbeg baru skali.. even 1st year lps dia pencen pn, dia still bg lagik duit raya kt aku.. skang ajer dh setop.. bajet tarak kot..


bab keje, dia tk cerewet.. surat ajer dia tk taip sendiri sbb tekedek kedek.. aku tgk pn tension rase nk rampas keyboard tue.. lain sume dia buat sendiri or dia tai-chi dkt officer dia.. dictation dia mmg bg.. tp ko kene dgr btol2 sbb dia nie cakap mcm ketapi xpress pastu menggumam... kl ko tanye dia 'APE BOS?? APE BOS??' byk2 kali kt dia, siap la.. KAMU PEKAK KE YONG?? cinabeng org tua nie..

tp dia mmg best tahap gaban.. spotting habis.. stakat dgr dia melalut lalut mcm org gila tue, aku dh bese.. kenkadang aku join skali.. bos ngan p.a same2 biul.. satu yg tk tahan dgn dia nie, h/writing ngan pelupe dia.. h/writing dia, masyaallah.. kl cakar ayam tue dh buruk gile babs, nie lagi teruk.. cakar cakar muke nk membaca nyer.. kl dia buat ayat TAHAN.. T dgn N ajer yg clear nyer.. AHA tue sume jadi garis lurus.. pepandai ko la.. tp lelame aku paham.. dlm opis aku ngan ader sorang kerani tue ajer yg blh baca h/writing dia.. lain failed..

kl bab pelupe tue, toksah kate la.. memula masuk keje dia pggl aku minah je joyah ke.. perhalll ko booossss???? kang aku jentik anak tekak ko kang.. yong okeh.. yong.. nk moden sket pggl razila.. smp satu tahap, name bini dia pn dia lupe.. FHARIDAH NORAINI HASSAN BASRI okeh name bini ko.. alamat rumah, toksah cakap la.. kl bab isi2 borang nie, dia blh pitam.. mmg haram jadah la dia nk buat..

tp dia tip top best!

KENDUA

ledeh beb.. tp ganas mengalahkan anak pakcik rosli dpn rumah aku yg jantan tue.. rugged gile.. kl kt luar tue, dia pakai shirt ngan khakis ajer.. jalan pn ala2 mafia.. stakat dia tunjuk penumbuk sekepal kt ko tue, kire rutin harian dia la..

tp bile dtg opis, alahai.. setengah ayusss... tidak ayuss sepenuh nyer.. ciri ciri mafia masih kelihatan.. dia suka pakai baju kurung yg mcm kebaya tue.. ape ke pun.. kebarung eh?? tp tk ader pesak.. 3 tahun aku jaga dia, ader la dlm 3 kali je kot aku nengok dia pakai baju kurung.. dia nie free hair.. tp baru2 nie jumper dia dh pakai tudung.. even comot sget benget pastu berbelit belit mcm nk bunuh diri, tk hape.. permulaan.. alhamdullillah..

tp dia nie garangggg... ngeeeeee... skali dia marah, stakat tsunami tue kira kt ujung jari jer la.. baik ko gie bisik surah yasin tepi tinge dia.. tp ngan aku dia ok.. hehehe.. nk gie mane marah2 tk tentu pasal kt aku?? sok sok dia carik aku balik nk buatkan keje dia.. dia, kl buat keje tk betol, tadah ajer la tinge ko.. silap haribulan, blh nangis air mata darah ko kt situ.. tp dlm garang2 dia tue, dia nie sgt sgt sensitif org nyer.. brape kali la dia buat drama sebabak air mata duyung dpn aku.. nasib dia bawak tisu sendiri..

dlm byk2 bos aku, dia yg btol2 ajar aku buat keje.. dia bagi fulltrust utk aku buat surat-surat dia.. modus operandi, kene tau ape yg aku tgh buat.. faham btol2.. kl aku tk paham, dia akan x-plain smp aku paham.. ten kl tk paham jgk, dia akan kate aku bodoh.. cinabeng lgik skali.. kl dia buat keje, dia akan buat all-out.. sehabis baik.. tue sbb tak der saper nk benteng keje dia sbb mmg perfect..

even ramai mcm tk berkenan kt bos aku nie, tp pd aku, dia nie ok sbnr nyer.. just dia tk mesra sgt dgn org yg dia tk kenal or dia tk trust.. tue ajer.. aper2 pn, terima kasih atas sume ajaran dia pada aku.. pada aku, dia best.. one of the best!!

KENTIGA

ha.. dia nie aku kenal dia dari M41 lagik.. so, bile dia naik jd direct bos aku, mmg rilek habis.. hensem pn hensem.. rupe ala2 datuk K sket.. eihhhh.. tk kose aku.. putih ajer kulit muke dia.. kl kene panas, dia ngan udang tebako mmg tk ader beze.. serius, member aku yg tgk gambr dia, sume kate dia ensem.. wife dia pn cantik.. pinang digelek steamroll..

tk byk sgt pasal dia yg aku blh citer sbb jaga dia just setahun 2 bulan ajer.. keje mcm bese tp dia suke tai-chi sket.. dia amik yg btol2 importante saje.. so, bile aku jg dia, aku hampir2 transform jadi tin milo kosong.. sume menda kene tanye org.. haih..

dia jgk sgt mesra dgn staff2.. stakat makan dgn par tue, dia tk kesah.. menjaga kebajikan staff and pegawai kl kiteorg outstation ker.. satu jer yg kurang tahan.. sore dia.. speaker masjid kt umah aku pn tk kuat gitu.. memula aku rase menggigit2 ajer tinge aku bunyi sore dia tue.. lelama dh lali.. kl org cakap pelan pulak aku tk brape dgr.. eh.. aku jadi pekak ke hape nie???

dia pn best jugak!!

KENEMPAT..

nie, still cpt lagi nk judge dia.. baru seminggu aku keje ngan dia.. tue pn dia ader cuti2 mesia.. nie pn tk msk lagik opis.. lmbat sket kate nyer.. tk kesah la bos.. i orait jer.. tp mcm ok jer.. ntaoh.. wait and see..

k la.. nk gie smbg keje..

chiow bebeh..


4 ulasan:

wanna berkata...

kak yong dun worik nk kutuk2 org kementerian sbb sya pon slalu gak buat..hahahaha

and don worik sya tak akan sesekali sebarkan fitnah..hahahahaah(sila la percaya adek mu yg polos ini)

whizatie berkata...

hehehee...dari yg kentama sampai yg ketiga tu sumer kw tau saper orangnya..syukur alhamdulillah kan yong dpt boss yg baik...act bos nih dia ikut rentak PA jugak...kalu PA pandai buat keje dan layan dia boss yg garang pun jadi ok kan....

KasihKuAlRayyan berkata...

wana : bahahaha.. kl rahsia bocor, kyong tau sape nk carikk..

kw : btol2.. dia tgk pa pandai ke dak tackle bos..

DIARI HATI SEORANG PENSYARAH BIASA... berkata...

kelako betul la ayat2 akak..dah lama saya jd peminat setia blog akak ni..