Selasa, 13 Oktober 2009

Okay.. Dah Pindah..

aku dh pindah dahhhhh.. skang ddk dkt presint 17, putrajaya.. bph bg apartment dl sementara nk tgg rumah teres...


tk kesah la.. janji ado! teres ke, apartment ke, haku fedulik menda..


2, 3 mgg lepas, jenuh jeran aku dok ulang alik dari shah alam-puchong-putrajaya.. kes nk pindah punyer pasal.. brg kecik2 hangkot pakai kete ajer.. yg besar2 gedabak, angkot pakai lori..


yg gedabak nyer pun, aper sgt... laci solek ngan meja makan ehsan dari kakak ipar aku jer.. yg peti ais, dari mak aku nk bg yg dkt rumah shah alam punyer, terus cancel tak jadi..


dia suruh cari yg brand new one, nnt dia bayar.. limit RM800 ajer... yahhhuuuuuu... so, we manage dpt freezer yg harga nyer RM999 brand toshiba.. tk kesah la.. kiteorg top-up RM200 jer.. janji omak aku kuar yg RM800 tue..


time kasih la emaaakkkkkk... jgn le segan silu nk passing sofa mak tue pulak eh.. noor mmg dh standby dh kt mane nk letak sofa yg mak nk kasik tue.. baeekkk punyer port...


Jumaat lepas, aku cuti emergency.. tk la emergency mane pun.. sbb nyer nk setel hal rumah ler.. cari brg2 letrik lagi..


so, jumaat tue, dpt la cari tilam, tivi ngan peti ais.. washing mechine pulak, dorang deliver hari tue jgk.. woh!! herman semangat suruh aku basuh kain dan dan tue jgk.. tebiat aper!


hari sabtu tue, mmg chaos! dh la lori lambat.. janji pukul 10 pagi, dtg nyer dkt2 pukul 12.00.. janji melayu... eh... tp bukan melayu pn depa tue.. india.. so, jadi janji india la eh?!


pegi asing2.. herman standby kt puchong, aku kt shah alam.. lori terus gie pucong sbb menda gedabak sume port dkt puchong.. aku setel brg yg belen2 ringan2 kt umah shah alam..


sedang elok ajer dlm pukul 12.00 tue nk gerak dr shah alam, orang SENG HENG tepon kate lagi 20 minit nk deliver peti ais..


aper ko nak kene maki ngan aku?? time beli hari tue kate dlm petang2 sket.. cinabeng!! aku bukan boleh org jentik2 aku bagi time limit nie.. mmg sedaaaaapppp ajer la aku tekan pedal minyak.. bawak pulak kete satria herman.. fuhhhh... sedar2 aku nengok meter dh 140km/s..


kang mati tgh jalan kang, tk dpt merasa nengok peti ais aku..


elok pulak time aku smp tue, tilam pun sampai.. huh!! lain yg aku tgg, lain yg sampai dulu.. mane peti ais aku??? kate lagi 20 minit smp??? mane?? mane??


sia sia aku pecut dari shah alam.. last2 dia deliver dalam pukul 2.00 ptg mcm tue.. nasib aku tk bukak pintu rumah pakai kaki masa dia smp tue.. wachaaaa!!!


penat seeehhhh pindah rumah nie.. aku dh serik dh.. mcm mane la dh dpt rumah teres nnt nk pindah balik.. hhuuuuuhhhhh seriau mak!


jom nengok gambo umah teman! tp kosong la eh.. deko deko deko (ala2 rizalman dlm deko celcom) blm nk buat lagi..


aku persembahkan rumah yg dh berkemas eh..





nie la ruang tamu rumah aku.. wakakakak.. lapang gile sbb tk ader perabot.. yg ader, tivi, kapet ngan meja makan.. tivi tue kiteorg beli dkt carefour.. semangat nie bawak balik pakai kete sbb aku dh gedik2 nk nengok tivi..



smp umah, wayar arial tivi tak ader.. mampus aku kene perli ngan herman.. siap dia suruh aku nengok bintik2 dkt tivi tue.. yer la.. yer la.. yer la... orang tgk la...





nie dapur rumah (elleh mcm korang tatau eh) hamik ko tong gas tgh2 laman.. canggih kan.. sbb tk blh nk letak pn dlm cabinet sbb tak ader lobang nk connect dgn tong gas.. aku dlm keadaan redho ajer la kenkadang tersepak tong gas nie.. agak2 aku dh ilang sabar nnt, mau aku campak ke bawah tong tue..




nie master bedroom.. gigih laki aku turun naik tangga memasang langsir.. langsir dia tinggi tue.. jenuh la aku nk menempah langsir.. satu tingkap tue, kene pakai 3 panel langsir.. aku dh dpt bayangkan keruh2 muke aku nk membayor rege kain lgsir dkt kaunter nagoya tue.. eh! jgn tanyer kenapa langsir aku panjang, pendek, panjang balik.. kang aku sentap kang!





nie 2nd bedroom a.k.a bilik keje laki aku.. nie sume barang2 dia yg belom berpunggah.. tk brani aku nk ngemas nyer.. kang ader lak yg terjerit terlolong menanya mane aku simpan tue, mane aku simpan nie.. dari perit tinge, baik aku biorkan dia ajer yg kemas sendiri.. aku isteri solehah..



nie 3rd bedroom aku jadikan tpt sembahyang and temp guest room.. sape2 dtg, blh tido sini free of charge.. kipas, lampu sume cokop.. tk hape.. bil ujung bulan herman bayar..

tue la stakat nie panorama indah nyer rumah aku.. cakap pn bergema lagi mcm bercakap dlm gaung..

awak wak wak.. awak nak makan ape pe pe... saya masak sup ayam okay tak tak tak.. ngan sambal ikan bilis boleh leh leh??

nasib herman rajin tolong aku mengemas rumah sume.. tp tgk jgk la mood pakcik tue.. kl malas tuee.... ya rabbbiiiiiiii... bukak pintu lemari pun dia blh malas nk ttp balik.. tp normally nyer dia rajin.. lagik2 bab menyapu rumah.. mmg tip top!

hehehhe.. chiow!

1 ulasan:

w.a.n.n.a berkata...

kak yong ntik wana g ptrajaya blh la g lepak umah kak yong ek..
haha..