Isnin, 11 April 2011

Car Wash

meh nk citer sket pasal car wash nie.. aku pn dh lame tk hapdet blog.. nnt kawan aku si anie tade bahan bacaan.. kate nyer.. hahah

aku baru lepas cuci kete.. mengambil risiko musim hujan dgn mencuci kereta adalah sggh mendebarkan..

blk kang, kl hujan, mmg same lebat la air hujan tue dgn air mata aku menggenangkan RM yg terbang buat basuh kete last2 kete kotor gak..

takpe.. hujan rahmat.. dh tuhan nk bg kan?? kang kl dia tarik setahun tk hujan camne?? nauzubillah..

sepanjang2 aku bergelar owner kete nie, dh bermacam2 carwash aku pegi.. nk nk since ddk putrajaya nie.. tp nan ado la yg betol2 satisfy..

dh ddk sendiri nie, kan ddk 'rumah atas'.. mane kekdah nyer nk basuh kete sendiri kan.. carwash dkt putrajaya kan tade.. aku pn tk paham asal kt putrajaya kemut sgt nk buat carwash..

patut la aku tgk org putrajaya kete bekeladak!! temasuk la kete aku..

okeh setop pasal putrajaya.. keinginan nk balik dh mencanak canak nie.. kang aku angkat beg balik kanggggggg...

okey, baru lepas anto cuci kete dkt PJ nie.. kelasssssssssss koooooooooooo... tk pernah aku tgk org cuci kete sket punyer details..

yg lap2 kete aku tadi, bos dia.. mmg la dia tenyeh sungguh2 kete aku.. dh la kete aku tue godang ** me no longer drive myvi merah yg hebakkk.. sold:(**

badan dia kecik ajer.. kl menyorok blakang aku tue, sah sah korang tk dpt carik dia.. hahahah dia buat sorang okeh yg lap lap tue.. yg vakum dia punyer staff.. luar dlm dia lap.. smpkan dkt bawah2 area tayar tue pn dia lap sekali..

nk ajer aku bangun dari ddk pastu tepok tgn kuat kuat HOYEH LOWPAN HOYEHHHH..

aku tgk dia mengelap, aku yg penat.. bersungguh sungguh.. risau gak kot kot tertanggal cat kete aku.. dh semacam aku tgk.. eheheh blm bab dia lap tingkap.. aku takot tecabot ajer tingap aku dek kene tenyeh..

tue blm tgk dia hempas pintu kete.. blh luruh jantung aku.. eh, tetanggal plk pintu kete aku kang.. sket punyer betol dia hempas..

aku tk kisah la.. janji kete aku mmg kilat dia buat.. mmg puas hati.. charge pn setendet.. RM15.. risau gak kot baekkk punyer servis kang tanyer brapa, dia kate RM45... situ gak aku menggelupor kuar kuar air lior.. aku bawak ngam ngam RM20 ;p

okeh, pada sape yg kerja dkt area PJ newtown esp jln yong shook lin, tau kan dkt nursing school tue kan ader shell dgn petronas?? carwash tue betol2 next to petronas tue.. ader lampu warna hijau.. gie la sana kl nk cuci kete..

insyaAllah bersih.. tp tatau la kan.. kete aku, bos dia yg godak godakkan.. tatau la staff dia buat camne.. hopefully sebagus bos dia la kan..

dh tue ajer..

chiow!

2 ulasan:

sHiReEn berkata...

ooitt... sapa kata pjaya tak ada carwash... kat presint 15 diplomatik tu adooo errkk... hehehehe

KasihKuAlRayyan berkata...

kat belah mane nyer weh?? aku rase seminggu 2, 3 kali aku gie sane (mydin) tk penah jumper pung..