Khamis, 5 Januari 2012

Kacang Pool

Tahun Baru Hari tue, aku dgn tarzan dok melambung lambung atas motor menuju ke skudai, johor..

single ride ajer.. sbb nk pegi rumah kazen aku pown.. tkkan aku nk tapau bawak 30 bijik motor skaligus kan.. ader yg tuan rumah tk bukak bukak pintu nnt :p

cadang nyer, day ride.. pegi pagi, balik lepas maghrib.. TETAPI ternyata, misi adalah gagal.. mengenangkan kesakitan di bahagian bontot masih berleluasa, aku telah mengorat tarzan ajak tido skudai..

berbekalkan beberapa skill, akhir nyer dia terpedaya.. skill ape aku pakai, tak yah tanye.. biarlah menjadi rahsia.. hahahah lempangkang!!!

malam tue, kazen aku bawak pegi makan KACANG POOL dkt LARKIN BOMBA..







ehsan abg gugel



KACANG POOL LARKIN BOMBA ~tanjat memon taw sbb sedap naw~

aku blasah 3 mangkuk.. 2 mangkuk aku blasah di tempat kejadian, dan 1 mangkuk aku tapau bawak balik rumah.. tue pn, smp ajer rumah, aku terus carik sudu.. abg sepupu aku tegelak gelak tgk aku melantak..

welllllllllll benda sedap.. dh la susah nk dapat.. so, sementara ada, tibai la sepenuh hati dn sepenuh perot!! ;p

bila balik putrajaya, maka, bermula lah bisikan syaitoooonnn.. astagrafirullahalazim...

assssiiiiikkkkkk la tekenang kenang KACANG POOL tue.. mcm berbisik bisik ajer kt tinge KACANG POOL KACANG POOL KACANG POOL..

dem u setan!!

jadik, terpikir la akan aku mcm mane hendak menamatkan bisikan syaitooonn nie.. maka, gugel la akan aku RESEPI KACANG POOL..




nie la blog yg telah memberi inspirasi.. org johor kakak nie.. thanks yer kak for sharing the receipe.. :)

kini, turn aku plk memanjangkan resepi dia..

bahan :



7 biji bawang merah (kecil) **
7 biji bawang putih **
1 1/2 ketumbar **
1 1/2 jintan kasar **
daging kisar ramly (400gm)
2 tin kacang foul cap kimbal (1 tin dikisar halus)
garam dan gula
minyak utk menumis..

bahan utk mekap:

limau kasturi
bawang besar (potong dadu)
cili hijau dihiris
telor mata kerbau (bagi kuning dia tue cair2 sket.. baru nampak seksi dan menyelerakan!)





iklan jap : utk sesapa yg tk tau kacang foul tue ape, nie rupe tin dia.. aku pn baru taw kewujudan kacang nie.. siannnnnnnn aku kan...



ape??? korang pn tatau???

kesiannnnnnnnnnnnnn korang jgk ;p





nie rupe nyer kacang foul tue yer anak anak.. dia nk mcm ke kacang merah yg dlam ABC tue.. eh, dpt mam ABC time panas kedaung mcm nie pn best gak kan??

cara2:

kisar bahan yang bertanda ** sehingga halus.. tumis sehingga naik bau.. kemudian masukkan daging kisar dan masak sehingga daging betol2 masak..

masukkan kacang foul yg telah dikisar dan yg sebiji bijik.. perasakan dgn garam dan gula.. tunggu didih, tutup api dan selamat menjamu selera!



note : semalam, last minit aku buat adjustment sket.. aku taruk serbuk lada sulah..










tat's the way.. ahak ahak ai like it.. ahak ahak!!! jgn lupe jemput barang sekeping dua roti utk join masuk ke mulut bersama sama kacang pool tadi yek..

walaupn tk 100% same dgn larkin bomba, atleast bisikan syaitoooooooon tue dh tade.. selamat memon!! dh tk tanjat dh ;p



chiow!

1 ulasan:

Hasanah Muslim Shop berkata...

Tahniah berjaya melawan itu bisikan syaitan.

Insya Allah hajat nak buat esok.

-mrsmohd