Isnin, 19 Januari 2009

Dasar Pompuan Kuang Ajor!!!

dh sampai tahap boiling point dh nie.. ggggrrrrrrrr....

aku btol2 bengang.. td lps balik keje aku gie tesco x-tra dkt shah alam.. nk amik gelang tangan aku repair dkt poh kong.. disebabkan lapor, aku igt nk jamu tekak sblm amik gelang.. sorang pn sorang la.. bkn bawak mati pn mkn sorang2... dh lepas order sume, sementara nk nunggu ciken cop aku siap, aku main la sms ngan member aku.. 2, 3 org sekali gus.. mmg bz la hp aku dok berbunyik jer.. berlarutan la smp aku dpt barang mkn aku.. selang seli.. smbl makan smbl sms.. terer la aku...

tetibe, ader satu mangkok hayun nie dtg dkt aku... nk tau nape aku pggl dia mangkok hayun??? bace smp habis.. aku buat dlm bentuk dialog la senang korang nk paham..

MH : Dik, blh akak pinjam hp.. akak nk call kawan akak.. akak bayar la..

aku : herm.. (lame la aku pause ..) kt sini tk ader public ke kak??

MH : tak der la..

aku : ok.. kl nk gune, akak ddk sblh saye.. (aku sian nengok dia buat muke taik kt sblh aku..)

ha.. tis is the time dimana aksi bongok dari pompuan tue bermula.. otw aku nk kuarkan hp aku (ms tue aku dh ltk hp dlm h/bag) dia terus grab hp aku dr tgn aku.. nasib baik aku sempat sambar...

aku : hei.. aper nie!!

MH : eh.. nie akak punyer hp nie.. meh sini tengok.. (time nie setan nie dh grab hp aku.. acara main tarik hp bermula..)

aku : no.. tis is mine.. (ha dh tekeluar aku punyer speking london..) i have witness u know..

MH : meh la sini akak tengok.. nie hp akak nie dik.. akak letak sini tadi..

aku : pala otak btol dia nie (dlm hati da..)

aku : nie mmg hp saye... where do u think tis pic come from kl btl sayer baru amik hp akak nie?? (time nie aku tunjuk wall pic hp aku - gambar aku ngan hubby..)

MH : meh la sini.. jgn la takot kl btol hp adik..

korang igt aku nk lepaskan hp aku?? aku berani jamin kl aku lepaskan hp aku, kompom2 aku tk dpat hp aku tue balik..

aku : meh sini sy tunjuk pic gallery.. (aku tunjuk 2 keping gambar aku ngan hubby)

MH : ouh.. tk per la.. sori yer.. akak igt hp akak.. (sesambil nk pegang aku..)

aku : no.. go away.. go away..

aku igt stop kt situ ajer.. rupe nyer dia blh tanye ader kapel dpn aku nie sesambil nengok2 kt aku.. cilaka btol pompuan setan nie!!! tersentap rase lapar aku.. air aku pun 2, 3 kali sedot jer.. tp aku stay lame gak sbb kl aku terus blah, nnt org asume yg btol aku nie amik hp si setan tue.. aper aku nk takot.. bkn aku salah pun.. igt aku sengkek sgt smp nk rembat hp org??

dh lps amik gelang, otw nk kuar dr tesco tue, once again aku terserempak dgn dia lagi.. siap tegur aku

MH : tumpang tanyer, adik nie zainab ker??

aku : no.. go away..

kl btol dia hilang hp, aku paham.. tp cara dia approach tue tk betol.. pakai nk rampas jer hp aku dari aku.. kl dia xplain btol2, blh la aku bg kerjasama yg sewajar nyer.. nie tk.. pakai sentap ajer..

tp aku rase dia nie mmg buat keje nie la.. jenis yg tipu org nie.. bile dia tgk aku sorang tadi, tue yg dia usha aku tue.. maybe modus operandi dia mcm tue kot.. modus operandi??? pergh.. bahasa kamus... target yg lone ranger, bile dh panik, mst tk dpt buat aper.. let go barang, dia la untung..

so, pd kawan2, aku nk pesan, kl kene mcm aku kene, aper2 hal, jgn lepas brg.. tp tgk jgk la posisi korang time tue.. jgn smp bahayakan diri sendiri.. mcm aku td, aku tengah ddk.. so chances aku nk tarik heret hp aku ke bawah meja tue besor.. so, dia ssh sket nk tarik..

hati2 la kenkawan.. until next time.. be safe!!!

11 ulasan:

^arween^ berkata...

OMG
menggila sungguh perempuan itu

kalau saya kt tmpt akak
confirm dh meraung d tempat kejadian

jesnita_ns berkata...

berdebar aku baca cite ko yong..cilakok tul ppuan tu..kalo aku lah kan..dh terajang kot ppuan tu sambil menjerit "tolong..tolong..ada org nk curi hp sy"..baru padan muka ppuan tu..

Hazlina berkata...

entahnya yong..

citer ko paling horror nih.. knapa ko x repot polis.. situ x de pondok polis ker?

org tuh pun sorang ke yong? dia dtg dr mana? kalo aku jerit kuat² masa tunjuk gmbr laki aku smua..

KasihKuAlRayyan berkata...

tue la.. dia dtg ngan one guy nie.. tp dia sorang jer yg approach aku.. tat guy just tgk dari jauh.. kt tesco tue tk ado pondok polis.. kalo nengok pak gad nyer pun, bangla.. kl aku cakap pun mst tk paham punyer.. tp pompuan tue mmg la tahap babi hutan punyer hampeh... hehehehe...

KasihKuAlRayyan berkata...

korang bayangkan.. kl ikot logik, kl aku amik hp dia, igt i have guts nk ddk n mkn kt situ lgik??baik aku blah.. kan.. pastu yg dia tue pun, kl henpon ilang, balik la.. igt org yg amik tue nk stay lelama kt situ.. aku rase dia nie mmg jenis curi barang la..

cik_ah82 berkata...

a'ah kak yong..memang melopong org baca entry kak yong ni..berdebar je..jahat hina gile pompuan tu..org xrasa hpon dia ilang la, org rasa dia mmg nk curi..chi la kha betoi la dia tu..kalo org mau pucat muka..dh la ikut je dia tu..len kali kak yong jgn kasi stranger pakai hpon..huhu

ayang's berkata...

uihhh....
kire terror gaklah yong nih...
kire pompuan tu gile tahap cipan... mesti dia dah biasa buat keje tuh...

PuTri ReRaMa AwAnAn berkata...

yong hang patut ajak dia pegi balai polis sama2.. mesti dia gabra.. atau pun hang kol je polis.. depan dia.. mesti terkencing juga kat situ..

Hazlina berkata...

yong mana² balai bole repot la,, masa ko balik ko ada perhatikan dia ada follow ko ke x? hati² le gi tesco tuh len kali..

nasib ko besor kalo aku yg kecik nih mmg dh jln hp aku dia amik,,

itu mmg jenis kaki curik la,, tp kalo dia dtg tanya 'dik ada nmpk hp akak x? kalo jwb x msti dia ckp balik 'bole akak tgk hp adek? hhhaaaa nih hp akak la nih' pergh mau mati kejung aku..

wah nk kene pk perkara² cenggini mana tau terjadi lg ke kan,, apa tndkn nk buat ek,,

eDrYaNa berkata...

ermm..tmpt biase akak shopping brg2 dapur..mmg bahaya ni beb..aku pn slalu g merewang sensorang gak nih..better b careful..msti pompuan puaka tu dh biase wat keje camni..n mungkin sedang berlegar2 dsekeliling kita esp. shah alam area..takuttt...

WorldPeace berkata...

go kak yong...pasni laporkan dalam MBJ...hehehe..giler ke pompuan itewww....