Selasa, 27 Januari 2009

Minggu Yang Sungguh Penat..



Memang kali nie aku btol2 diuji.. dan aku percaya mst ader hikmah di sebalik dugaan yg Tuhan turunkan..

aku mls nk gebang panjang2, igtkan pun menyakitkan hati..

isnin - Sila baca N3 aku tajuk 'Dasar Pompuan Kuang Ajor'

rabu - Kete aku accident.. kene hentam dari blakang dgn moto cap naza bike.. kete dpn aku emergency break, aku pn emergency break jgk tp motor kt blakang aku tk sempat break, DAM!!! sudah hentam bontot kete aku da... mmg aku dh agak dia tk sempat break, so aku pulas siap2 stereng kasik tayar ke belah kanan (sblh kanan aku divider).. elok jer dia hentam aku, kete aku terus naik divider.. kl tk, aku mst hentam kete dpan punyer la.. lg sakit beb klo gitu.. sandwich kete aku.. last2 dia mtk setel balai sbb tk der duit nk bayar kerosakan kete aku.. bumper renggang, bonet kemek msk ke dalam sket..).. nk kate aper lagik, ke balai la aku.. tat boy kene saman.. sian jgk nengok dia.. tp dia very responsible.. dia tk larik.. bg kerjasama yg sewajar nyer..

ahad - My Wedding Day.. memang meriah.. 9 buah kemah dari ujung jalan bwk ke ujung jalan yg lagik satu.. mmg besh.. aku bajet tk ramai yg dtg coz CNY.. but end up penuh khemah.. hehehe.. mmg la bz.. aku ngan hubby bersanding atas pelamin yg dipasang seawal hari khamis.. tp panas nyer ya rabbi.. suhu ketuhar gitu.. peluh aku jgn cakap la..bagai air paip... nasib make up aku tk cair.. menten anggun nokkk..

dh lepas bersanding, bab makan beradap.. tk habis siot.. bukan tk lalu makan, nk menyuap jer, org dtg nk bersalam.. last2 tergolek2 ajer la ayam golek kt dlm pinggan aku.. hubby pn same.. sian kami.. tp yg aku heran nyer, pengapit kiteorg blh kenyang.. siap ader time kopek udang lagik.. hahahahah..

hah.. bab seterus nyer yg aku paling ralat sekalik.. time tengah meriah gegak gempita kt bawah tue, ader anak setan mane ntah, pecah masuk bilik aku.. pintu bilik aku mmg tak kunci pasal cameraman aku simpan lens ngan bateri camera dlm bilik aku.. so, utk keselamatan, aku kunci ajer laci yg aku letak cash money.. aku igt dh cokop selamat dh.. rupe nyer tak.. anak setan nie siap umpil lgik laci aku tue.. pastu yg part paling bodoh banggang sekalik, amik duit aku RM25 jer.. tp nasib la.. sbb nyer dlm laci tue, tp dlm bekas yg lain, aku ader simpan cash money about RM1900 utk bayar duit2 kenduri.. agak nyer dlm kelam kabut tue dia tk sempat nk amik kot.. berderau darah aku.. pastu siap rembat henpon aku skalik.. henpon tue mmg aku cuai sket sbb aku taruk dlm laci yg tk berkunci.. henpon aku mmg tk ralat sgt sbb henpon aku tue pun dh layak msok tong sampah.. kejap2 mati, kejap2 hang.. pastu pin charger dia mmg patah and tertinggal kt dlam tpt charger tue.. kl dia nk charge, mmg tk blh pakai charger lain melainkan charger aku ajer.. so, anak setan nie, kl name kate dia nk tolak kt kedai pun, aku bajet paling tinggi dia blh dpt pun dlm RM50 ajer.. hahahahah.. padan muke ko.. skang, aku hanya boleh mendoakan perkara yg buruk2 saje yg berlaku pd dia.. buat msa skang nie, aku berdoa agar dia kene lenyek dgn lori ker, treler ker, komuter ke, ERL ker.. Amin... so, pada kenkawan yg baca N3 nie, aku mtk sgt2 sms number korang pada aku balik.. kt ujung tue sila taruk name ek.. ouh.. no aku, still no yg lame.. aku amik sim kad baru dari maxis smlm.. hikmah nyer, aku dpt henpon baru.. gune duit hantaran beb.. hahahahah.. jeles gile hubby aku...

tue satu part.. otw dari balik dari buat outdoor photoshoot, kakak ipar aku tepon kate cup cake yg aku dok bagi2 kt tetamu yg datang tue rosak.. ader kulat.. balik jer, terus check, mmg pun.. siot ajer.. tokey tue kate tahan seminggu... hampes... blh dikatekan, sume yg kiteog check tue sume berkulat.. so pd kenkawan yg dtg, harap maaf kl dpt cup cake yg berkulat yer... aku nk mtk ganti balik.. bukan sket2 okey.. RM1500 aku bayar utk cup cake tue.. shiottt arrr....

Selasa - abah aku bgtau pg nie, pakcu aku masuk spital coz masalah jantung.. emergency room.. dia mmg ligat menolong masa kenduri aku tue.. aku dh sound dia dh jgn keje teruk sgt.. tp yer la.. kl kitepun, tkkan nk ddk goyang kaki hayun batu jer kan.. kan.. kan... so, harap2 nyer, pakcu aku sehat seperti sedia kala..

kekadang terpikir, aper hikmah yg tuhan nk bagik pada aku disebalik dugaan nie.. herm.. until next time.. chiow...

4 ulasan:

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Salam yong,
Aku susun seploh jari pasal akupun tak dapat hadir majlis sanding ko. Well, laki aku masuk utan hari jumaat tu, aku lak demam.. ralat sungguh aku tak dapat tengok ko sanding...tapi kalau aku n family nak datang anto hadiah takpe kan...kan..ko suke hadiah kan...hehehehehhe. sambil2 nak tengok ko punyer outdoor fotoshot...

jesnita_ns berkata...

hikmahnya ko tunggu jelah yong..hari ni kekadang x nampak apa hikmahnya..setiap kejadian ada sebab musabab nyer..*ceh tazkirah plak pepagi ni * :P

muzem berkata...

Hu3.. Paling tak puas hati insiden curi tu.. sempqat lagi laa anak babun tu menyelinap masuk.. hampagas bin dol tul.. sbr la k.yong oii.. anyway, uplod la gambar wedding lagik..

(ajam)

cik_ah82 berkata...

skang mmg banyak sgt cite pasal ada org songlap time pengantin bz..dorang cari umah kenduri kendara je skang..sowi kak yong xdapat attend majlis..kat kampung time tu..
selamat la sumenye ye!