Isnin, 19 Januari 2009

Malam Itew Aku Panik

seing is believing.. yup!! tat's rite..

selama nie bile hubby aku cakap dia sakit kepala, aku suruh dia rest ajer.. how bad can it be kan.. lepas rest ok la.. tp, mlm sabtu hari tue, aku real panik punyer.. serba tk kene...

mlm sabtu aku balik ke rumah kakak ipar di puchong.. ader mkn sket2 and i arrived a bit late.. so, aku ckp kt hubby, jumper kt puchong jer.. so, sesampai nyer aku kt sane, aku nengok hubby tgh layan laptop dia and surrounded by anak2 buah.. aku maleh nk gie dkt dia just tegur dr kejauhan n terus ke bilik letak barang aku... kuar2 bilik ajer, kakak ipar aku kate, hubby demam.. so, dgn kadar kelajuan yg maksimum aku gie dkt dia and rase temp badan dia.. panas gile.. plus pakej seseme lagik.. sian dia.. aku tanyer nk ke klinik ker, kate nyer sket2 lagik..

so, bout 10.30pm tue, kami ke klinik.. dpt la ubat seseme, demam, batuk, ubat kumur dan resit pembayaran RM35 hengget.. :) so, balik umah kiteorg lepak luar kejap, dh tgk masing2 angkat bontot msk bilik, baru kami pn masuk bilik.. smp jer dlm bilik, hubby terus landing pegang kepala.. aku dh setat nganga... "nape dia nie".. muke dh merah2.. aku tanyer rupe2 nyer dia sakit kepala.. bbbaaaiiiikkk punyer.. sampai terbuntang2 bijik mate dia.. aku mmg panik masa tue.. 1st time in 3 yrs beb aku nengok dia sakit gitu.. mcm2 aku buat nk redakan sakit kepala dia.. tk jalan.. aku urut kepala, aku urut belakang, tangan dia pun aku urut walaupun tatau aper kaitan kepala ngan tangan dia.. belasah jer la.. cooling pad pun aku taruk.. tk jalan... minyak tiger bum pn aku taruk smp tangan aku pijar2 sbb panas minyak tue.. hadoi.. yg paling kesian, dia mmg dh ngantok gile tp sebab pening tue, dia tk blh lelap.. letak jer kepala, dia sakit.. aku suggest hubby tido ddk... sandor dkt kepala katil.. sakit jgk.. nk bawak gie hospital dia tamau.. perasan hero gamak nyer.. hehehe :)

last, dlm pukul 1.30 pg, dia mcm tetiba terlelap.. penat tahan sakit kot.. shahdu syahdan aku nengok muke dia time tue.. muke sunburn + muke tahan sakit.. tue pun mcm tk nyenyak sbb sometimes dia mcm mendengus.. aku tido pun tido2 ayam.. kejap2 terjaga to check on him.. nasib the next morning tue dh ilang sakit kepala dia.. kl tak, like it or not.. yes or no, aku heret jer gie spital...

so, korang ader tak any petua or cara nk reda or hilangkan terus sakit kepadla/ migrain bile dtg menyerang?? if u do, blh pass tak?? plsss.......

3 ulasan:

jesnita_ns berkata...

nape x mkn panadol yong..aku klau migrain harus mkn panadol..klau tak mmg x tenteram hidup aku..sian herman cam ne nk sanding ni?

KasihKuAlRayyan berkata...

laki aku tk blh makan panadol.. dh telan uphamol pn tk jalan dh..
last2 pakai manual.. picit kapla.. lenguh tgn aku...

PuTri ReRaMa AwAnAn berkata...

yong.. kepala tu kasi tonyoh ngan limau nipis.. nenek aku pernah kata..