Rabu, 22 Julai 2009

Bila Soalan Itu Yang Diajukan... Ya!! Aku Sentap

sebagai seorang wanita, isteri dan anak, aper rase kl everytime org jumper ko, dorang tanya ini DAH ADER ISI KE BELUM??? DAH NGANDUNG KE?? PLANNING KE??? soalan yg aku kene jawab tiap2 bulan... ~haih~


dn yang paling aku tk blh terima bila statement sial seperti TAK RETI MAIN KE?? ye.. kakak tue mmg p****k mulut dia.. ape ko tingin nk tgk mcm mane aku laki bini main?? bodoh ape ko nie??? nasib ko pandai masak.. kl tk, aku rase ko mmg tk jadi ape.. nk kate cantik pn, ah-so yang lalu lalang dpn umah aku everytime blk dari beli sayur lagi cuns kot.. hurm..


SAPE TAK NAK ANAK?? SAPE?? SAPE??? kalo anak tue, ader jual kt pasar malam, kt giant ke, tesco ke, jaya jusco ke, dh lame aku beli.. no matter how much it will cost me.. cume kl ader jual kat jaya jusco tue, aku tgg la smp member sale.. up to 70% woh..


tp, belum rezeki kami suami isteri walaupun sesedia mane aku ngan herman.. aku repeat.. BUKAN REZEKI KAMI LAGI.. kl korang nk tau sgt, betapa aku tingin timang anak, aku tiap2 bulan TAK PERNAH MISS beli preggie test.. USAHA?? tk payah ckp la.. paham2 sudah.. smp aku sendiri lost.. aku make love utk ape.. puas hati??


smp kenkadang, bila herman tak ader, aku pegang perut cakap BABY, BABY SINGGAH LA DKT WOMB MOMMY.. NNT BLH JADI ANAK DADDY NGAN MOMMY.. NNT BLH DADDY N MOMMY JAGA N LOVE BABY.. korang rase GILE tak aku??


tp mcm mane aku cakap, BUKAN REZEKI KAMI LAGI.. tuhan belum nak kasik lg si kecik tue pada kami suami isteri.. aku percaya ader hikmah di sebalik kejadian.. insyaallah aku mampu bg zuriat sendiri pada herman.. insyallah.. kl betul2 tak ader rezeki, baru fikirkan alternative lain.. tp buat masa nie, aku ngan herman still hoping ader double line dkt upt kit tue..


~haih~.. aku yg baru dkt 10 bulan kawin tk ngadung pn dh tensi mcm nie.. ~lantak korang la nk kate aku hover banget ke ape~ mcm mane la yg dh bertahun2 kawin tp tak ader rezeki lagi.. sama-sama la kita sabar yer.. tk sume org paham.. tk sume org bepikir sebelum bertanya.. so, lps nie, pd sape2 yg tanye, aku nk jawab FAMILY PLANNING... aci tak?? eh.. tp kang panjang berjela pulak nasihat yg aku dpt.. 'tk elok la planning2 nie.. bla. bla.. bla. pok pek pok pek..'.


pd kawan2 yg selalu bagi nasihat, doa and petua, terima kasih diucapkan.. sume aku buat.. sume aku amalkan.. maklum la.. nasihat dari mereka yg pro la kate kan.. hahahahah...


org kate tk baik pikir sgt kan.. lps nie, aku mls nk pikir.. ader, ader la.. tp bile kenkadang tgk kenkawan yg kawin lambat dari aku dh ader baby n dpt pulak soalan yg mcm di atas, YA!! AKU SENTAP.. tarik napas... tarik napassss.. tarik napassss.. ~bile nk hembus nyer.. asik menarik ajer..~


chiow!

4 ulasan:

babyluv_ayang berkata...

wei...apahal lak nak tersentap...ignore ajer...dalam bhs melayu, buat bodoh...banganglah org2 mcm gitu....k.fara mmg geram kalau org2 mcm gini pressure2 org2 yg lambat2 dpt anak...bangang...awak pun jgn nak jadik bangang mcm org2 gini...relax...take ur time...ur time will come...dun worry...ada hikmahnyer...manalah tau..sekali tuhan bagi...ha..amik kau...dapat triplet...doa bebyk2....nanti kalau dah ckp setahun kawin, baru decide nak gi dapatkan nasihat dari pakar....by tis moment...just enjoy ur time, girl...my pray always wit u....

arnirina berkata...

sy penah rase perasaan tu..sebab setahun kawen baru lekat. Mmg sakit ati la statement kakak tu! Tak pe..adala tu nanti rezekinya..

sHiReEn berkata...

sabor yong... jadikan apai ngan fiza kecik tu mentor ko... depa dah kawin lama baru ada rezeki... tak semua orang bernasib baik main terus lekat yong... ko rilekss okey.. !!!

jesnita_ns berkata...

ermm..klau nk suh ko ignore je ckp² org tu mesti tak blh kn..sbb depa akan sentiasa menyoal dan berkata..

well klau mulut tempayan ofcoz kita dh blh tutup kan..

pasni org tanya "dah ada isi ke?" ko jwb le ngan muka 14 "ada dh"..pastu ko siap tarik muncung tau..hahhahah gerenti org tu takut nk tanya lg pasni..sbb aku dulu pn camtu...sbb dh fed up kan..

ko tension² nt lagi susah nk lekat..just forget it je manusia mangkuk hayun tu..insyallah ada rezeki ko..aku sentiasa doakan utk ko..dont give up ok..masa bersama tu enjoy jer..jgn pikir nk 'dpt anak' je..nt lg stress ok babe..panjang tul nasihat aku ..hehhee