Isnin, 23 Februari 2009

HOI POMPUAN.. MAKAN DALAM BTOL DIA NIE

Aku Geram!!! Aku Panas Hati!! Aku Rase Nk Lempang Dia!!! GGGRRRRRRRR...

ader sorang kakak kt opis aku nie, tersangatlah menyakitkan hati.. kenapa aku kate dia menyakitkan hati??? meh sini aku point out satu2 perangai dia...

1. Kalo kita tanyer dia, ikot suke dia nk jawab ke tidak.. rase nk jawab, dia jawab.. kl tak dia buat donno jer..ek pun tk, ouk pn tk.. so, mcm org bodoh kite bertanye, dok tgg dia bg respon.. nk kate pekak tuli, aku rase blm lagik.. smp kekadang dh kene tengking baru menjawab..

2. kl peg or kiteorg tanye something kt dia, jawapan standard dia is ENTAH.. tue la memanjang jawapan dia.. pastu tk reti nk cari answer.. cth : officer aku tanyer mane CC pegi dkt dia, dia akan jawab dgn muke benggong, ENTAH.. pastu bukan nk gie menanya kot2 ade sape yg tau..

3. dia ajer la yg betol memanjang.. kl org kate dia salah, dia mmg tk pecaya.. pastu blh marah kite balik kl dh terbukti dia mmg salah.. tk ke B**i name nyer tue..

4. kl kite bercakap dgn dia, dia mmg tk pandang muke kite.. sesambil dia becakap, dia bace paper ke, dia congkil gigi ke.. biadap ke tidak tue.. aku rase biadap..

5. pastu dia nie a bit pengotor.. bile dia sorang2, dia suke dok congkil gigi dia dgn paper clip... ee.. yek... kembang tekak aku..

6. kl tengok tv (tpt ddk dia dkt dgn tv) mmg slamba.. tk cover langsung.. kekadang siap ddk rilek kt sofa.. hadoi.. dh byk kali kene tegur dh tue.. kl btol fitrah awak tue blh mati kl tk nengok tv, cover2 la..

7. dia suke bace paper yg lame2.. kekadang dh 2, 3 minggu punyer paper.. mcm mane pemikiran nk maju.. tue yg otak luas tue jer tue.. tk kembang..

8. kl nk suruh dia buat something, kene xplain elok2 kt dia coz dia nie lampi (lambat pick up) sket.. sbb kl tk xplain btol, dia buat ikot paham dia which is kekadang salah.. dia bukan jenis nk bertanya pun kl tk paham.. hentam dia ajer..

9. DEGIL tahap cipan... kl dia dh tk nk tue, smp mampus dia tk nk buat even benda yg disuruh tue senang nk mampos...

10. tk peka pun yer gak.. dlm kite sibuk2 buat keje ramai2 tue example tengah kelam kabut buat folder meting dlm kuantiti yg banyak, dia blh rilek.. bukan reti nk menolong.. smp dh kene sound baru reti nk dtg menolong..

herm.. kami kt opis nie dh nk sakit jantung dibuat nyer.. bercakap dgn dia mmg endup dgn gaduh.. smp x-bos aku terkeluar statement maut.. 'patutlah tk kawin2.. perangai macam nie'... tue kes gunung berapi bos aku dh meletus la tue..

tp kesian gak nengok 'mek kelate' tue asik kene spedo ajer.. habis mcm mane.. bkn tk mau tolong... dh byk kali tegur pn gitu jgk.. mmg sendiri mintak la.. tp satu jer aku puji dia nie.. memory card dia power woo... esp name orang.. mmg dia blh ingat.. kl kiteorg lupe name org tue ke, dia la jd direktori nyer..

bile la dia nk berubah.. kurang 10 tahun nk pencen dh.. aku bkn nk kate yg aku nie perfect sgt tang keje.. kl tibe tang bulan gerhana aku nk dtg, buat perangai jgk.. tp aku rase aku tk la teruk noo smp gitu.. herm.. same2 la perbaiki diri... name pun BERKHIDMAT UNTUK NEGARA..

until next time... chiow...

2 ulasan:

babyluv_ayang berkata...

ayuk...tak tau...bagi tau kak mek...yong mengata dia....ayuk....ok lah...k.fara nak gi call k.mek jap....chow...hahahhahahah....

ayang's berkata...

ayoyoy... itu macam pun ada ka???

kasi taruk sambal nbelacan dalam dia punya telinga...