Khamis, 9 April 2009

Kan Dah Kene...

degil tamau dgr cakap.. akibat...



selama nie, dia lepaks atas kete, aku buat tk heran ajer.. layankan ajer.. bukan berat smp blh kete kemek pn.. plg idak pn, calar je.. ala.. kete mak pn.. bkn kete aku.. lgik la aku tk heran.. huh!! dasar anak!!! ampun..




tetapi.. ptg smlm, balik keje, abah bgtau, kaki dia tersepit dkt bonet.. meraung2... heh!! tue la.. degil.. aku gie survey kaki dia, bengkak ko.. sian.. daging dkt kuku, separuh ilang.. i gess mst 'bonet' kete dh ngap la tuh... syian la sgt..







kan bengkak.. tue la.. degil.. kl dimarah, marah kite balik.. siap geget2 kaki bagai..


so, mlm td, parents aku bawak gie vets sec 13 (dia dh bukak card kt sane) sbb bengkak dh makin teruk plus keep bleeding love lagik.. dia pn asik bermuram durjana ajer.. jln sket, baring.. jln sket baring.. nk tunjuk betapa sakit nyer dia.. shian.. tk bulih jln dh... berdokong ajer la semalam.. aku pesan kt mak, kl blh, mtk doc tue balot kaki dia... ewah.. main pesan ajer.. aku penat la.. tk kose nk kuar ngikot.. abah ajak gak, mls den..



bile dorang balik, aku nengok dia berdokong.. dh lalok.. hahaha.. mabok ubat ko.. aku nengok elok ajer tk berbalot kaki dia.. mak kate doc tamau balut.. apsal ntah.. just injection kt montot ajer.. plus bg la ubat tahan sakit, bengkak ngan aper ntah lagik satu.. aper2 ajer la.. nasib tk kene admitted.. kl tdk, jenuh.. mak kate, doc cuci kaki dia.. bersihkan luke n actually ader sket nanah lame dkt tpt yg terkepit tue.. n advise jgn kasik dia gerak2 sgt.. bedrest.. uiks...




letak dlm bilik, pasang aircond, terus ZZZZZzzzzzz.. tk sedar menda dh.. org kacau2 pn boh layan.. sakit sgt tuh...

so, ini pagi, kene ddk dlm bungalow dia.. tk bulih keluar.. sorry abee.. bukan penalty ek.. tp doc yg suroh abee jgn gerak.. no ronda2 rumah mcm usual ek.. dodok sonyap2...





kiteorg kurung dia dlm nie bile dia buat onar ajer mcm curik2 kuar ikot pagar, main geget2 dgn drastik nyer, pecahkan pasu mak aku or gaduh ngan kucing lain walaupun dia kt dlm, pihak lawan dkt luar.. menjadik ajer..




ubat yg doc kasik.. tahan sakit, bengkak ngan aper ntah..





nie nk bagik mkn ubat.. azab ko.. harus la kene dua org punyer keringat.. kl sorang, mmg diluek nyer ajer la.. dh masok ubat, jolok kasik dlm sket n tutup lunbang idung.. hahaha.. pastu tercungap2 nk bernafas balik.. hahahaha..



makan obat.. kl tk, mcm mane nk sehat??




k.. chiow.. nnt aku post gambar dia tengah kenyit mata.. nyit!!!

2 ulasan:

jesnita_ns berkata...

beruntungnya kucing ko yong..dilayan bagaikan ahli keluarga sendiri..hehhehe..

KasihKuAlRayyan berkata...

tue la.. kazen aku siap kate, kt umah aku nie, lg untung jadi kucing dari jadi manusia.. hahahhampessss...