Khamis, 7 Oktober 2010

Teater Tun Dr. Mahathir --> Yer, Plan Jahanemmmm

okey, jgn salah paham tgk tajuk..

bukan teater tun dr. mahathir yg jahanam..

p sbb pegi tgk teater tue yg plan aku bedeshummmm menjunam lalu jahanammm..

tp tk pe.. berbaloi baloi la jgk :)

my plan is like this ---> BALIK KEJE, CARIK CAKE. MASAK DINNER, TUNGGU EN TARZAN BALIK.. MAKAN MALAM, AFTER TAT, TGK TIVI WHILE EATING CAKE.. JUST THE TWO OF US (mcm la sblm nie ber-10 di rumah tue :p)

tp jadi haywire bile..

en tarzan : awak, kl awak belum lepas simpang, meh dtg opis saya, kite pegi tgk TEATER TUN DR. MAHATHIR..

apakaaaahhhhhhhhh??

ikotkan saje la since our anniversary kan.. lgpun, dl lagik dh en tarzan dh key-ho chi nk tgk teater tun dr. mahathir nie..



OUR BAPA PEMODENAN MALAYSIA.. thanks a million to u Tun! --> jgn cuak jgn cuak.. nie poster dia ajer..

kl betol2, korang igt aku dpt gambar nie?? mahap la.. mebi time nie aku dh telentang atas lantai.. pengsan neves!!




para pelakon (poster ajer la..) sila namakan sendiri yer.. aku kenel erra fazira sama abg zaibo ajer.. auwwwww.. eh, zizan nin pn ai kenal gak sbb ganteng yuuuu..

asal aku tk nampak dato' jalaluddin hassan eh sepanjang panjang teater tue??

tkkan dia jadi tukang tolak2 prop kot.. erkk sori dato'.. :p



sesambil tunggu sementara nk masuk dalam hall tue, meh layan tivi tgk dorang pektis..


kl tamoh tgk tivi nie, kt lobby IB tue dorang taruk profile Tun.. hah!! pegi baca.. nnt korang discover dari mane datang nyer Punch Card.. hehehe




ini adalah Mr. Tarzan.. sekian, terima kasih..




dari jauh lagi bile aku tgk baju nie aku mcm FUUHHHH ORG TUA NIE PENAH SMP KE BULAN KE??


bile gie dekat, baca note kt bawah tue, rupe nyer nie baju F1 da... Petronas hadiahkan dekat dia..

apelah kau nie razila... baju naik bulan ader tangki ikan okehhh kt atas dia.. :)



skang sudah tau mane timbul nyer sistem Punch Card??? time kasih Tun.. Jenuh betol saya nk gelak warna merah dalam punch card saya.. fewuhhhhhh..





bekderop dia.. ai ddk dkt royal box.. terasa royalti diri ini.. nie 2nd time pegi, 2nd time jgk la ddk dkt royal box..

ouh bahagia pandangan mata clear tk sibuk sibuk nk menepis kepala orang..

lepas tue tarak gambar.. kl dia nampak ajer ngko on henpon or watsoeva dgn niat amik gambar, nnt dia suluh ngko ngan leser..


org sebelah aku selalu je kene suluh sbb kejap kejap dia bawak kuar henpon.. bkn tgkp gambar tp tgk sms.. eh, apsal aku blh tau plk nie?? erkkkk..


eh, org sebelah aku tue KP JASA woooo.. hahaha

overrall teater adalah menarik.. cume bile masuk bab politik tue mcm bosan sket.. mebi aku nie bukan pencinta politik kot..

prop sume best.. penari penari pn best.. galak ajer aku tgk dorang menari.. kl tk kuat iman, harus aku pn dh terikot ikot terkinja sama dr royalti box tue..

tp bile bab yg time Tun umumkan perletakan jawatan dia as PM tue, mmg sedih.. aku dgr ramai ajer yg sok sek sok sek kt kusi belakang..

aku?? wooohhh aku begenang genang ajer air mata.. tk blh nangeh.. nnt pedih tinge aku kene ejek ngan en tarzan..

ader satu skrip yg captured aku btol.. lebey kurang gini skrip nyer.. nie kire ayat Tun la..

MEREKA TIDAK PERLUKAN I LAGI..
MEREKA HANYA PERLUKAN TONGKAT YANG I HULUR..
KL YANG 'SAKIT', I TK KISAH BERTONGKAT..
INI, YG SUDAH SEMBUH PUN TETAP MAHU BERTONGKAT..


paham tk maksud Tun kt sini??? renung renungkan.. selamat beramal..





dh habisss.. dlm pkl 12 mcm tue.. nie semua sesi memperkenalkan para pelakon..


***************************************************


“Perjuangan Belum Selesai”


Sesungguhnya tidak ada yang lebih menyayat hati


Dari melihat bangsaku dijajah


Tidak ada yang lebih menyedihkan

Dari membiarkan bangsaku dihina

Air mata tiada ertinya

Sejarah silam tiada maknanyaS

ekiranya bangsa tercinta terpinggir

Dipersenda dan dilupakan


Bukan kecil langkah wira bangsa


Para pejuang kemerdekaan

Bagi menegakkan kemuliaan

Dan darjat bangsa

Selangkah bererti mara

Mengharung sejuta dugaan

Biarkan bertatih

Asalkan langkah itu yakin dan cermat

Bagi memastikan negara merdeka

Dan bangsa terpelihara

Air mata sengsara

Mengiringi setiap langkah bapa-bapa kita


Tugas kita bukan kecil


Kerana mengisi kemerdekaan

Rupanya lebih sukar dari bermandi

Keringat dan darah menuntutnya

Lagi pula apalah ertinya kemerdekaan

Kalau bangsaku asyik mengia

Dan menidakkan

Mengangguk dan membenarkan

Kerana sekalipun bangganya negara

Kerana makmur dan mewahnya

Bangsaku masih melata

Dan meminta-minta di negaranya sendiri


Bukan kecil tugas kita


Meneruskan perjuangan kemerdekaan kita

Kerana rupanya selain memerdekakan

Mengisi kemerdekaan jauh lebih sengsara


Bangsaku bukan kecil hati dan jiwanya


Bukankah sejak zaman berzaman

Mereka menjadi pelaut, pengembara

Malah penakluk terkemuka?

Bukankah mereka sudah mengembangkan sayap

Menjadi pedagang dan peniaga

Selain menjadi ulama dan ilmuwan terbilang?

Bukankah bangsaku pernah mengharung

Samudera menjajah dunia yang tak dikenal

Bukankah mereka pernah menjadi

Wira serantau

Yang tidak mengenal erti takut dan kematian?


Tugas kita belum selesai rupanya


Bagi memartabat dan memuliakan bangsa

Kerana hanya bangsa yang berjaya

Akan sentiasa dihormati

Rupanya masih jauh dan berliku jalan kita

Bukan sekadar memerdeka dan mengisinya

Tetapi mengangkat darjat dan kemuliaan

Buat selama-lamanya

Hari ini, jalan ini pasti semakin berliku

Kerana masa depan belum menjanjikan syurga

Bagi mereka yang lemah dan mudah kecewa


Perjuangan kita belum selesai



Kerana hanya yang cekal dan tabah

Dapat membina mercu tanda

Bangsanya yang berjaya.


- Tun Dr. Mahathir Mohamad-


chiow!

3 ulasan:

eMMe berkata...

Yong, ko dpt tiket free ke? adik aku yg satu opis dgn abg tarzan ko pun tak bagi pun pasal teater tu...huhuhuh...best ke?

KasihKuAlRayyan berkata...

tk la.. hadiah anniversary :).. best la gak tp gempak lagi cuci the musical :)

eMMe berkata...

yong, me ade tag awak, tolong la jwp, tag simple je,hehehe...