Isnin, 29 November 2010

Sila Berhati-hati Bukan Sahaja Di Jalanraya

malah di supermarket jgk okeh..

kl dl, aku kl beli barang, tk pernah nyer nk check btl tk harga dia punch ngan harga yg dorang display.. pastu tk penah nk check resit.. dpt2 ajer, aku komot2 masuk poket..

tp sejak2 kawin dgn tarzan yg teliti gilosss bab nie (dia even ader simpan rekod okeh ape kiteorg belanja sebulan.. freak gila okeh haha), hamikkk... mmg aku alert sket la..

and ada kebaikan okeh.. nk tau kenapa??

mari mula dgn hari ahad..

aku pegi maidin, nampak softlan refill adalah sgt murah... woh woh wohhhh murah 2 ringgit okeh dari care4.. walaupun kt rumah ader stok lagik, ttp la aku menggelupor beli sbb murah mcm nk gileeeeee...

harga display adalah RM4.70 yer puan puan.. smp dkt kaunter,



cashier sudah punch RM5.70.. ouhhh cepat2 aku pegi customer service dia, pastu dorang refund balik RM1 kt aku.. and tis is the 2nd time jadik dkt aku dkt tpt yg sama (maidin putrajaya)

and today lagik sekali time gie care4 dkt shopping compleks pantai dalam..

aku beli double deck rack atas alasan yg same kt atas mcm murah gilooosss.. harga display adalah RM14.90..

smp dkt kaunter,


dia sudah punch RM19.90.. menari samba kejap la tadik aku dkt kaunter.. dh la lembap tade org nk layan aduan aku.. hangennnn jer..

RM5 okeh perbezaan dia.. kl 50 sen ke, mmg aku sedekah ajer kt care4 tue.. nie 5 hengget ouh tuntuttttt.. boleh dpt sebijik donat big apple okeh!

so, pd geng geng esp para2 isteri. sila la cekidowt harga barang2 yg kite beli.. same tk harga dia dgn yg dorang display.. kl tk same, pegi mtk harga yg dorang display tue sbb kesalahan adalah pihak dorang.. kite beli barang tue based on harga display la kan..

bukan nk kate supermarket nie menipu la kan.. kesilapan sape2 blh buat.. tp beware la kan..

okeh bebeh, amik iktibar dari pengalaman aku..

chiow!

4 ulasan:

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

saye pon dabanyak kali kena kak..
siap penah bertekak g kat mydin tu..
untung akak dpt balik duit..
saye dpt penat bertekak je..
tp sebb situ harga brg ye juh murah dr care4, terpakse la jajak gak..
huhu

KasihKuAlRayyan berkata...

la yer ke?? kenapa awak tk dpt balik duit?? dia tk bg ke??

akak penah beli bekas roti kt sane.. mcm tue gak.. harga display RM15.90 mcm tue tp bila punch, harga jadi RM19 ke or 20 lebih.. bila check dkt customer service dia, dia kate harga tk update..

tp akak mtk jgk harga tue sbb akak kate kenapa uols tk update display price u? so ai nk harga dkt display tue jgk..

so, dorang refund balik duit akak tue.. awk kene garang sket yang..

eMMe berkata...

hahaha! aku slalu dpt resit, komotttt...hehehe..takde de nak check, percaya sepenuhnya kat cashier tu, hehehe...

KasihKuAlRayyan berkata...

emme : baik start check.. kene mcm aku kang, baru tau.. kl beze seposen dua, tk pe.. dibuat nyer mcm 5 hengget tue, tk ke free free ajer duit ko melayang?? haha