Selasa, 2 Mac 2010

Kerja Gila Yang Devavooooohhh!!!

uiks coti amacam?? bestkah??

mine was ok la.. banyak nyer jadi penunggu rumah since herman ader report nk ke submit by monday..

keje aku, celik je mata, masak, makan, membasuh, lepak dpn tivi.. sila cycle aktiviti di atas sehingga la hari ahad, jam 1.00 petang

kerna jam 1.00 petang hari ahad, kami keluar bersiar siar di sekitar putrajaya!!!! yerrrrr.. tengahari dok terpacak di atas kepala tue la kami meleseh leseh gatal nk keluar..

yg aku heran, herman blh nak pulak tue.. agak nyer dia pn dh sangap dok terperap jer kt rumah kot..

hahahah.. baru ka tauuuuu ape yg aku rasa... muwahahahhaha!!!

kami pergi mana??? kami pergi siniiiiiiii sinunnnnn


nama tpt nie adalah Monumen Alaf Baru.. selalu nyer aku melintas ajer dok tgk benda terkelip kelip lampu dia kt atas nun.. tatau plk tpt tue cantiksss..


pakcik nie dh tau jemala tue sensitip tk blh kene panas, lagik tamau pakai topi.. kang mlm kalo mengadu sakit kepala la, hapa la SIAP!


ouh.. mcm biasa, urs truly gedikssss... hohohohohoksss...


er.. er... eskusmi.. saya rase encik nie dh salah teropong...

masjid besi eh nama dia??? u can see it dari tower nie dgn clear nyer sekali.. wat a beauty!



each pemegang nie ader tahun and setiap tahun ada peristiwa.. aku tk sempat nk baca smp habis coz kepala mcm dh nk terbako hangos sbb panas..

peloh toksah kate.. blh tadah dlm baldi!


arghhh kapalllll... jgn langgar sayaaaa...

aku gunekan jgk pendekatan KUASA RENUNGAN TEMBUS KAPAL kot kot herman memahami lalu berkate JOM LA JOM LA KITE NAIK KAPAL TUE.. KESIAN KT AWAK NK MERASA...

haraaaammmmmmmmmmmm....


next stop WETLAND.. herman kate tpt nie sejukkk..

ha'aahhh.. SEJUKKK la sangat.. pukul 2.30 ptg mane dtg sejuk nyer sayang oiiiii????

tk sangka aku terer lagik naik beskal lepas lebih 10 tahun tk mengayuh... perghhhh... nasib tk bedebush masuk longkang pada percubaan pertama!

handle beskal dh kelele dh kejap kiri kejap kanan..


pakcik nie menten la mengayuh jauuuhhhh kedepan tgglkan aku..

bukan nyer dia reti nk kayuh pelan pelan pegang tangan sambil ditiup angin panas pukul 2.30 ptg!

ouh, sewa beskal RM4 perhour..



nie mcm tpt information center dia tp takde menda.. sunyi jer.. spooky gile okeh.. yg best nyer, aircond dia kuat..

ouh gambar di atas adalah gambar herman berpura pura kushuk melihat bahan pameran walhal kt blakang dia tue lubang angin aircond..

pandai ko belakon ehhh... AND CUT!!!!!


alolololololooooo.. wajah gumbira org tua nie dpt naik beskal.. best eh boo..

kt tgn tue adalah map.. dorang kasik.. jgn ko blasah pakai kayuh ajer.. tau tau kang dh smp kt dpn pintu rumah..

sapee nk jawabbb????


kids, dun try this at home yeerr.. nie acik ko dh terer lepas beberapa kali tebabas rempoh divider jalan..





sape sangka dlm nie ade tpt2 cantekss.. siap ader tpt flamingo melepaks lagik.. nyaman.. udara segar..


mari willieee di dlm hutan rimba.. jimba!! jimbaaa!!! jimbaaa!! nk buat ats jln tk brani takot kene lenyek lori kl tk jadi..

so, yg adoooo ajer la.. aku pn baru tau herman ader bakat terpendam bab williee wiliieee nie..

eh keeeeeeeeeeee ko mmg time muda mudi dl kerja nyer mmg rempit wilieeee nie??? nie yg aku was was nie.. nie yg aku kene check blk niee ngan kakak dia nieee...


aku pn nk gak weiii.. tp beskal ai berat la.. lgpun, ai kan gegirl.. ayu2 la.. takot gak kl aku buat bersungguh sungguh kang, ader yg terlentang ke belakang kang!

so, jgn carik pasal..


ouh.. ini part yg sgt tidak cool okeh.. naik bukit.. bl ini terjadi,


aku mtk maap awal awal aku surrender, aku tolak je beskalll...

adik aku blh kuar statemet "BESAR NYER LUBANG IDONG KAKYONG"..

sile bersyukur ko adik kakyong.. kl tk, sah sah kyong letak ko dkt dpn pintu masuk RUMAH KEBAJIKAN MASYARAKAT..

muwahahahaha..
ini adalah saat yg bahagia.. turun bukittt.. wwweeeeeeeeeeeeeeeee

badan ditundukkan bagi mendapatkan kelajuan tahap impak maksima..

nie kl tk sempat break nie, mmg seteret la masuk tasik tpt flamingo lepak td..

**************

dh pukul 4.30 ptg baru igt nk balik.. tue pn lps perot lapor gileee... uwwwaaaa... baru igt tk makan lunch lagik....

overoll, best!! herman semangat plk nk beli beskal.. mcm mane nk simpan bang???? lipat kecik kecik simpan dlm kabinet??

last last org yg SEMANGAT gile nk beli beskal tue,

terbongkang tengah-tengah rumah.. penat yer bangggggggg??????

hahah

chiow!

2 ulasan:

ita cutevirus berkata...

wehhh,

tak sangka putrajaya ade tempat cam tu ek...

hhuuiihh.. ni yang nak kene ajak hubby...

KasihKuAlRayyan berkata...

gie kak ita.. dun miss the wetland.. blh bawak izati ngan iyyad kayoh beskal.. tgk flamingo sume..