Selasa, 16 Mac 2010

Setengah Ke Sana (Half Way There)

aku adalah seorang kipas susah mati dgn SAGO GULA MELAKA..

fuihhh.. kalo ader nie, otomatik aku jadi tamak hablur..

stakat cedok cedok manje, tk ringgo la.. aku cedok mst scoop BESAR punye!! isk isk isk tamakkkk...

last sekali aku makan time aku outstation hari tue..

berbunga bunga hati aku tgk ader sago gula melaka.. uihsss.. makan main dish pn kelam kabot tkot sago gula melaka habis..

epilog seorang wanita tamak.. ngeeee..

dh amik sume tue, aku laju jer la masok mulut.. sedap la kata kan...

tp member sebelah aku tgk menten ajer makan separuh jalan.. mende beb???? sedapppp nie...

aku smp tambah dua kali la..

dh balik sini tue baru dia cerita, dia jumper bulu dalam sago tue.. BULU okeh BULU.. tp dia kate mcm bulu mate sebab pendek melentik...

GULP!! BABI LAAAA.... LAHANAT!

tp aku ttp yakin yg bulu mata **hendak hendak nyer** tue, bulu mata kawan aku yg jatuh berguguran masuk dlm mangkok sago gula melaka dia..

hahahah.. kasik sedap hati balik.. lantak la.. dh 2 mangkok bersemadi dgn aman dlm perot aku, nk kate menda lagik..

kan jenet kan kan kan.....

so, semalam aku macam tingin nyer nak makan sago gula melaka.. tp nk cekau tang mane.. mane ader org jual..

buat??? hurmmmmm... sanggup tue aku search tenet.. aku pernah la tgk kakak ipar aku buat tp just pandang pandang tk tanyer pn.. so, mcm igt igt lupe..

btw, sedap uolsss kakak ipar aku buat.. terbaekkkkk..

dh simpan niat, benda pulak tak ado.. setakat santan, gula melaka sume mmg dh ader.. tp main bahan plk missing.. sago nyer.. kedai kt rumah aku tk jual plk..

cis!!!!

tp rezeki kan... agak nyer TUHAN kesian kt aku.. dh la hari tue temakan sago BULU gula melaka.. nie nk buat, sago plk tk ader..

kebetulan herman balik cepat semalam.. otw balik dia tepon kate nk singgah kedai jap.. beli ape, jgn tanye nnt korang gelakkan aku.. hahaha..

so, aku pesan la kalo jumper sago, beli.. tk jumper tk aper.. sayang punyer pasal, herman cari jgk.. bawak balik 2 pek..

YABEDABEDUUUU... I LOVE U BOO.. :)



tk tgg lameee... habis jer dinner terus aku rebus sago gula melaka.. buat pn jeling jeling resepi.. muwahahah.. padahal bkn susah pn.. 1st timer la kate kan..

herman pn heran tgk kecekalan bini eh sibuk gak nk memasak mlm tadi padahal jam dh pukul 9.30 malam..

ai tk pedulikkkk!!!! ai masak jgk!



yes! dh siap sago dia.. aku taruk sket sirap ros bg warna merah.. hahaha.. pepandai jer.. bukan menda.. boring aku tgk warna putih dia.. dh taruk warna merah ader la siket warna warni di aidilfitri..

eh, mcm tk sabar plk nk beraya.. woh! pose mak banyak sey nk gantiiii... :0


air sira dia pn dh redi.. tp tk terus makan malam tadi.. sabar.. sabar.. masuk peti ais bagi sejuk dl..

sejuk sejuk makan, nyamannn jer.. terasa rasa je flow dia nk ke perut..

malam nie aku laki bini kerjakan!! nk tgk sedap ke idak.. santan dia?? ouhhhh... tgk la karang kl aku rajin, aku masak santan dia..

kl tak, aku pakai kremer jer.. kreamer aku dh parking dlm peti sejuk siap siap sebelah menyebelah sago dgn sira gula..

aaaaaahhhhhh.. 3 serangkai yg menggoda iman.. tue yg pagi nie pintu fridge aku gedegang gedegung ajer tutup bukak tutup bukak pintu nyer.. "nak makan siket ke idak??? nk makan siket ke idak??"

sabo.. sabooo.. tgg malam kang makan suap suap ngan herman.. satu sudu utk aku, satu sudu utk kau.. dua sudu utk aku, satu sudu utk kau..

name pn tamakkkk kan.. hahaha

esok aku report sedap ke idak eh!!

chiow!

3 ulasan:

ita cutevirus berkata...

wehhh.. aku baru je makan ptg smlm yong..
kat umah mak aku... tp, harus la kakak aku yg dok kat kg baru tu buat..

memang terbaeeeeeeek dari ladang yong...

tp, tak pakai krimer yong.. pakai santan asli... peeerrrgggghhhh... memang nyaman...

sHiReEn berkata...

ala yong tu.. conform tak makan bersuap ngan herman.. ptg ni balik kerja terus dia belasah dulu.. herman balik kerja lambatkan.... i know u.. mesti ko curi makan sikit dulu.. muahahaha.... pastu bila herman balik.. buat² ler hidang.. nak makan sama².... hikss...... !!!

KasihKuAlRayyan berkata...

comot : eh, mane ko tau nie?? kantoooii... hahah