Khamis, 25 Mac 2010

Surat BODOH dari ORANG BODOH

B.O.D.O.H.

aku tgh menaip surat panggilan mesyuarat, dgn idung tersrooottt sreeetttt nyer, suhu badan kejap atas paras laut, kejap bawah paras laut, sampai satu surat bertaraf CILAKOS atas meja..

mood aku dh la atas angin.. kejap sejok, kejap panas.. tiba tiba smp plk surat tue.. kl tk pikir opis, mmg aku dh bgi satu kali atas hidung dia yg kembang tue..

sabar.. sabar.. bile pikir balik, buat ape layan budak yg tk cukup akal.. aku tk kuasa la.. kang tk pasal pasal aku sekali yg nampak mcm tk cukup akal..



this is the damn letter wrote by a stupid person..



nampak tk ape yg aku underline tue?? it says PENGERUSI KELAB JUGA SERING TIDAK BERPUAS HATI DENGAN KERJASAMA YANG SAYA BERIKAN. yea yea yea.. what ever u fool..

and fyi, aku adalah pengerusi kelab itew dan dia adalah setiausaha tin kosong aku..

is he talking about KERJASAMA??? hey?? bile masa kau bagi kerjasama?? taiikkkkk...

hurm.. lets seeee...

i) meting aku buat dh dkt 3 minggu tapi minit smp sekarang haram jadah nampak batang idung! kerjasama la sangatttt..

ii) suruh tepon rumah peranginan dkt PD sbb kate nk buat Family Day bahagian, smp la hari nie tk tepon2! kerjasama la sangattttttt...

iii) buat sesi pertandingan karaoke, pakaian tercantik dkt morib hari tue pn, SEMUA hal nk kene bercakap.. nk kene remind padahal dh bgtau tue sume tanggungjawab dia.. hadiah sume tggl dkt bilik urus setia.. kotak kotak yg aku buat semua dia tggl dkt bilik urus setia.. 'cekap' btol ko buat keje.. atleast kl dh tk terhandle, mtk la tlg.. aku bukan nyer kejam sgt nk biar ko tertonggeng sorang sorang.. nie tk, muke dh la buruk, belagak sombong tanak mtk tolong.. nasib la ko labu..

iv) dh salah tue, blh buat muke deeeekkkkk ajer ddk makan.. yg terkejar kejar aku (pengerusi), setiausaha dgn pengacara majlis padahal dia sibuk isik perot dia.. smp kiteorg tk sempat nk ddk makan sume.. BANYAK KO PUNYER KERJASAMA..

v) dia nie pakar buat muke tempe.. serius pakar.. dh 2, 3 org dh kene dgn dia nie.. termasuk la aku.. tue sbb aku dh mmg tk ader konsep 'bermanis muke' dgn dia nie.. tk layak!

vi) dalam mesyuarat, dia dok melangut tk dgr aper yg dibincangkan.. pastu bila tanyer balik, terpinga pinga sebijik mcm *&^%$#.. helllooooooooooooo... minit menda yg ko amik??? SUNGGUH BERDEDIKASI BTOL KO BUAT KERJA..

dl aku kesian tgk dia nie lone ranger mcm tk ader member.. aku tatau kenapa dia tk blh 'in' sgt dgn bdk lelaki kt opis aku.. mebi sbb dia nie poyo terlebey agak nyer... so, every time dia mtk tolong esp regarding computer, aku tolong la..

smp ader hari tue, aku mtk tolong dia isikkan no. fail sume.. take note yer.. aku mtk elok2 siap pakej senyum lagi.. yg mangkok nie, dia blh..

APE SENYUM SENYUM??? WTF!

short circut pala otak aku bila dia reply mcm tue.. bahalol..

since that, sorry... no more tolong tolong.. aku bercakap dgn dia pn, kl ader hal jer.. kl tak, sorryy.. KO SAPE????

pd aku, ko tulis memo mcm tue mmg bagi jalan kt aku la nk x-plain dkt big bos.. aku tgh tgg jer nie kot kot big bos panggil mengadap dia.. mmg aku bentangkan sume.. nk suruh buat power point pn aku boleh.. hehehehe..

time kasih yer labu sbb bagik jalan kt aku..

aku takot??? tk lah.. aku tk salah nk takot ape..

surat kau tue, tk layak dok lame lame atas meja aku...



TONG SAMPAH TEMPAT MU!

astagarafirullah halazim.. ~dh lepas mengamuk meraban musti muhasabah diri balik.. eh! solehah plk aku hari nie..~ :)

chiow!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hek eleh.kecoh.

KasihKuAlRayyan berkata...

wat eva..