Selasa, 2 Disember 2008

Well, i can start now..

btol tk aku ckp?? btol tak??? member aku ketawa terbahak2 bile aku kate nk diet.. hampeh btol si comot nie.. hahahah.. tp mmg pn.. aku punyer ckp berapi jer lebey.. tp start nyer idak.. tue psl smp la nie aku menten gebusss....

ouh since ader yg dh bertanye.. yes, i'm late but im not pregnant.. tk ader rezeki lg bulan nie.. even aku mengaku aku berharap ader la baby.. hubby pn dh berangan nk baby girl kate nyer.. tp dh tak ado rezeki.. sabar ek sayang.. agak nyer baby nk kasik kite setel kenduri dl kot.. heheheheh..





bukan rezeki aku bln nie.. satu line jer yg timbol.. sabor.. sabor..

ternyate, aku bleh setat la program diet aku.. hehehhe.. hadoi la.. blh ke aku diet nie??? geng melantak ramai keliling pinggang.. u name it babe mane restoran.. tk penah nyer refused dorang tue..

weh, sape pernah try JAMU MAK DARA tue?? is it really working?? selamat ker?? tk de efek on our body ker? aku ader jgk dgr pasal JAMU MAK DARA nie.. tp tk brani try.. aku fobia sket kl diet thru jamu/ obat-obatan nie.. aku lg prefer diet in normal way, control makan.. tp cara tue jgk la aku selalu kantoi.. hehehehe..

so, mlm nie aku tk makan nasi.. aku amik cereal ngan karipap 3 pcs.. blh kire diet ker tue???? wish me luck guys.. kite nengok mcm mane rupe aku 2 bulan dr skrg.. hehhehehe.. cross my fingers!!!

untill next time, chiow...

4 ulasan:

jesnita_ns berkata...

yong..aku penah ambik jamu mak dara tu..bkn semata-mata nk diet jer..tp untuk maintain gebu arr..biasa arr pas beranak kena arr jaga beb..ok arr yong..tp klau ko ambik serbuk..tahan skit arr bau n rasanya..dan persoalan aku rajin ke ko nak bancuh-bancuh ni yong?? aku recommend ko ambik yg pil arr mudah, cepat n ringkas..hehehe..tp klau nk kesan lebih cepat..ambik serbuk ler..pastu mkn jamu tu kena byk pantang arr..kurangkan mknan berminyak, berlemak...etc..blh tahan ker?? anyway..good luck dear..u go gurl!!

cik_ah82 berkata...

kak yong ni mcm kes org waktu tggu nk kenduri bulan 5 dlu..punyala berazam nk diet, pastu dibwk angin lalu je..mkn tetap maintain..tp mungkin agaknya bz ngan preparation kan, penat sikit, jd berat tu turun slowly je..heheh..
jamu2 ni xberani org nk makan, kalo dh beranak baru ar nk test..hehe..

cik_ah82 berkata...

mcm org kan, org admit la mmg harap pregnant gak, tp dh bila xdak tu wat dono je la..period org mmg tetap je, xkurang n xlebih wpun sehari kitaran dia..tu yg kalo tggu hari ke 30 tu berdebar je..hahahah..xpa2, try lagi..

^arween^ berkata...

wahhh same lah kite kak
chaio chaio kiter berdiet yer