Khamis, 25 Disember 2008

Mereka Yang Cetek Akal..

aku tengah baik layan citer RONA RONI MAKARONI td, tetiba kuar satu scene dlm citer tue yg buat aku tersentap.. part yang si rona dok gosip pasal daddy roni yg ader affair ngan secretary sendiri... herm..

aku bukan aper, sbg seorang PA a.k.a Secretary nie, aku menyampah jgk bile ader yang sesuke hati menge'cap' PA nie tk de la keje lain selain menggatal ngan bos.. pala otak dorang!!! pas2, aku rase pengaruh drama or filem pn salah satu faktor yg membuatkan karier sbg seorang PA nie dipandang jelik.. asal scene PA jer, mst menggatal ngan bos.. mesti ader affair ngan bos.. jarang aku nengok citer yg PA diberi watak yg positif.. negetif belake slalu nyer..

bosan dipandang serong.. kl PA gie keje melawa sket, kate nk ngorat bos.. kl tk make up langsung kate tk pandai nk melawa.. kesimpulan nyer, buat kene, tk buat pun kene.. habis aper yg korang nk?? tk tau ke kadang2 bos tue yg dok suruh kami nie grooooming?? pasal nyer, PA nie yg dok mengadap bos all the time.. so, mcm korang yg dok sebatu jauh nyer dari bilik bos, yg kekadang sehari bekeje pn tk jumper bos, jgn banyak komplen.. ckp kalo, mmg la senang...

pada aku senang jer.. terpulang pd individu tue sendiri.. tk semesti nyer PA jer yg menggatal ngan bos.. kl ko tue dh jenis pompuan gatal, keje sapu sampah pun menjadik jer.. btol tk?? igt PA nie tk ado keje lain?? tatau ke, PA nie la sasaran utama bos.. dia marah kt org lain pn, PA la yg kene tempias dl.. kl dia bad mood pun PA yg kene.. sblm smp dkt sasaran dia, PA dh jd mangsa dl dah.. slh org lain, kekadang, PA yang kene.. aku dh rase weh... belif me... it is soooo not cool...

aku menulis N3 nie atas dasar aku sbg seorang PA.. maybe bidang keje korang ader dugaan dia sendiri.. aku sekadar menulis bg pihak PA..

chiow..

2 ulasan:

^arween^ berkata...

hmmm
btol ape yg ditulis
minda org kita
dh mmg mcm nie
tak kire lah malaysia atau luar
semua nya sama
dlm filem mesti tunjuk betapa kejinya keja pa asek ngan ngurat bos

administrator berkata...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.