Khamis, 13 Mei 2010

kePANTANGAN Aku!

do's and don'ts bak kate org putih.. sume org ader kan PANTANG AKU KAU BUAT MCM NIE!! kan.. kan..

jom tgk 'PANTANG AKU TAU' aku punyer! ini mcm method halus la nk bgtau kt certain ppl yg kadang kadang aku tk suke ape yg dia buat, tp tatau mcm mane nk bgtau..

ai kan jenis dlm hati ada taman.. auwwwww.. :)

**************************

PANTANG AKU kl ko buat aku menunggu.. woooo nie blh buat aku jadi gile dlm masa 5 saat.. bg time frame yg btol eh.. kl ko rase tk sempat, tipu aku pn tk pe kate lagik 1 jam.. aku okeh jer dari ko buat aku tertunggu tunggu.. kang ader yg ko sampai tgk aku dh siap siap bersilat kt situ..

PANTANG AKU kl aku tgk tivi, tiba tiba selamba badak ko tukar channel.. nk nk program yg buat aku melekat bontot depan tivi tk gerak gerak.. nk tgk aku gengam remote sehingga menjadi bara, buat!

PANTANG AKU kl org suke suke jer nk pukul pukul aku.. im not a punching bag.. lgpun, mak pak, suami aku tk pernah pukul2 aku, sila jgn berangan nk parking tapak tgn kau atas kulit aku.. sebelum aku patah patahkan jari kau, u better stop..

PANTANG AKU kl org sepah sepahkan area aku.. baik pejabat, baik rumah.. aku nie jenis pengemas org nyer.. semak semak nie bukan type aku.. dh semakkan, sila kemas balik.. ouh.. kepantangan nie aku kecualikan utk toddler's.. dorang kecik mmg tk paham ape ape.. :) lain la korang yg dh tua bangka.. tkkan nk kene ajar???

PANTANG AKU kl buat aku repeat cakap byk2 kali.. pekak ke tk paham bahasa???

PANTANG AKU org main name suami, makpak aku.. jangan okeh.. kang telan gigi kang.. lgpun, dh tua tua bangka buat perangai cenggini, buruk okehh.. setau aku, time kecik kecik jer dl suke main ejek ejek name makpak nie.. upgrade sket life tue blh tk??

PANTANG AKU campur campur kan hal family aku dgn family ipar duai.. aku prefer hal family aku, family aku jer.. family dia, family dia jer.. senang aku nk focus.. kang telayan sini lebey, sane sentap pulak.. telayan sane lebey, sini sentap pulak.. nk tgk aku sentappp tk???? makan taun okehhhh..

PANTANG AKU orang tanye bile aku nk gandung.. haaa.. ini kepantangan baru sejak kawin nie.. ko diam diam ajer tgk aku blh tk?? tgg jer aku memboyot boleh tk?? tp nk buat mcm mane.. mulut org kan.. kl mulut tempayan tue, blh gak aku pecahkan terus dgn balang-balang tue sekali..

PANTANG AKU tgk preggy pakai baju sendat sendat.. heyyyy sakit jer mata jiwa aku sume.. tp masing masing kan.. kl ko rase selesa, pakai la.. tp pd aku, buruk rupe nyer... kl ko kawan aku, confirm kene sedas.. :P

PANTANG AKU kl mati mati ko suruh aku buat menda yg aku tk suke.. ko dh nk mati sgt ke?? isk kejamm aku nie..

PANTANG AKU kl tk reti nk berterima kasih nie.. ape ko blh transfer jadi bisu kl ucap TERIMA KASIH tue?? biasa tueeee... heppppp...

PANTANG AKU kl org kejot aku bangun tido dgn jerit pekik.. aku cekik ko nnt.. mood blh jahanam wooo satu harii..

PANTANG AKU kl org pandai pandai buat decision utk aku.. kl aku tk kate YES, ko tkyah nk pandai pandai katekan utk aku.. aku tau kate sendiri..

PANTANG AKU kl nk mintak tolong org tp demand lebey lebey.. pigi la mabokkkk.. pastu cakap kasar kasar.. pegi mamps la aku nk tolong.. kl aku tolong pn, SUMPAH tk ikhlas..

PANTANG AKU kl kete nk masuk simpang tk bg signal.. aku patah patahkan batang signal kete ko nnt.. ishhhhhhh...

korang punyer PANTANG AKU ader banyak ke mcm aku nie?? hahah.. ngengada btol si yong nie..

aku seboleh boleh nyer mmg ngelak ajer ape yg aku tk suke nie aku buat balik kt orang.. tp kite nie bukan cipanzi kan.. kadang kadang leka/ telajak laku.. redho ajer la..

dh la... dh nk siap siap gie genting nie.. ader kursus smp hari ahad..

chiow...

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

laser gak ko ni ek

ita cutevirus berkata...

pantang aku bile........... ko mintak sambal mak aku... confirm aku buat bile ko datang umah aku nanti... ahahahhaha...
rilex la yong... ko kene kurangkan sket kepantangan ko tu... jgn garang² wokeh???

Tanpa Nama berkata...

ngeh ngeh..macam bagos

KasihKuAlRayyan berkata...

tanpe nama 1 : leser ker?? hermmm..

kak ita : yer kak ita.. ko la pojaan hatiku.. heheh

tanpa name 2 : CROOKS LIKE U ARE NOT ALLOWED HERE.. KALO TK SUKE, JGN BACA.. SIMPLE JE KAN?? TKKAN NAK KEJE AJAR JGK??