Jumaat, 25 Februari 2011

Apam Mekar

nie citer APAM MEKAR.. bukan APAM BERAS eh..

APAM MODEN bak kate kakak sepupu aku aka sumber resepi aku.. aku 1st time tgk dkt blog dia la..

dn sgt memberi impak.. tenampak2 ajer apam mekar tue merekah rekah atas dia.. mak loike..

paling kritikal mlm kelmarin la.. 2, 3 kali aku tebangun tdo sbb tingat2 apam tue.. smp yg aku bgn last dlm pkl 4pg mcm tue, dh tepikir nk masuk dapur membancuh okeh..

tp kang jiran jiran sume dtg pakat lempang aku sorang sorang mcm mane??? tdo balikkkkk..

so, sbg galang ganti, semalam, balik ajer keje terus buat.. brg mmg ader dh.. mmg aku setenbai awal2..

nk nk tarzan main badminton tk balik makan.. chantekkkkk..

6.15 ptg : sms from tarzan AWAK, MASAK TK MALAM NIE? SAYA MALAS NK SINGGAH MAKAN LA BALIK BADMINTON KANG..

demmmmmmmmmm.. dia nk mkn kt umah plk.. okeh, goreng telor sudaaaaa :)


warna warna cinta yg aku gune.. merah, hijau same purple.. based adalah warna putih..


1st time mengstim guna kaedah balot2 penutup steamer.. tanak bg air jatuh kene apam.. kang matik lemas apam aku..

nehi nehi kabhi nehi okeh..


sblm masuk steamer..


lepas kuar steamer.. secoik ajer dia punyer warna kan.. terus the next trip tue, aku cover semua skali kt atas dia dgn bancuhan berwarna.. meriah uolssss..


udah siap tinggal mau ngap!!


tgk la rekahan atas permukaan apam.. heheh tk sia sia aku dok menelipon kakak sedara aku selang stengah jam..

aku rase henpon pn dia setenbai dkt tgn kot.. hahahah

bancuhan last sekali :) mcm chantek plk..

geram tk tgk?? geram tk tgk??

chiow..

p/s : dh ader member oder pn.. alhamdulillah rezeki.. :)

5 ulasan:

..: MuZaiY :.. berkata...

syabaasssshhh!! so slamat berbisnes (sket punye senang camtu pun ade gak yg nak order ek isyh isyh mmg rejeki tu buk!)

Mira Marlena berkata...

Tak rugi masa sekolah dulu masuk class ERT kan?

:D

*Guess who?

KasihKuAlRayyan berkata...

OMG.. is it really u beb marlena?? mane la ko ghaib.. skang kt mane beb?

Mira Marlena berkata...

Yes ma sista....

ting ting ting ting
*bunyi ala-ala jackpot*

Panjang ceritanya....tapi sebelum tu aku nak mintak ampun dan maaf sebab tak dapat gi kenduri kawin ko dulu....sorry ye yong!
Aku dah balik KL.

KasihKuAlRayyan berkata...

tue la.. puas aku mencarik ko.. dok tanye2 dkt azyta.. its ok la..

btw, how's ur kiddos??