Isnin, 28 Februari 2011

Hatchiko --> Anjing Setia

penah tgk tk citer anjing nie dkt astro?? tajuk dia lebih kurang HATCHIKO : A DOG'S STORY..

sedihhhhh gilo ngko.. i mean sedih yg nanges nanges tekap bantal dkt muke pastu uwa uwa uwa uwa uwa sroooott sroooottt sroooootttt..

maka terhasil lah mata yg bengkak mcm mata ikan emas..

citer nie about anjing yg sgt2 loyal.. true setori dkt jepun nun.. tp dorang remake blk citer nie version imputih.. tuan dia adalah richard gere..

org kate kl binatang nie, kl kite niat nk bg dkt orang, kite jgn bg name pd dia.. pggl je HOI.. HOI.. ;P sbb kl dh bg name, its hard pd kite nk serah dkt org lain.. as if dh jadi pet kite la..

so, nie la yg jadi dkt tuan HATCHIKO nie.. sbb asal nyer dia nk cari tuan utk anjing nie.. tp dia dh bg name siap2.. HATCHIKO.. name geli geli is HATCHI..

so, dia sdh jatuh sayang pd anjing nie dn bela smp la ke besar.. cancel nk bg dkt orang.. so, anjing nie la peneman dia kemana mana..

jogging dgn HATCHI, bejalan jalan dgn HATCHI makan dgn HATCHI bak kate nyer, mane dia ada, HATCHI akan ada same.. pakej gitu..



richard gere kan name mamat ni??

dia pegi keje pn, HATCHI akan hantar ke stesen ketapi.. lepas tuan dia naik ketapi, dia balik ke rumah..

kang dlm pkl 4 lebih dkt pukul 5, dia dtg balik stesen ketapi sambut tuan dia balik.. sggh kiut kan??? kucing gemok kt rumah mak aku tue tk blh harap buat cenggini.. kang mane hala dia pegi kang.. satu keje aku kene mencarik dia balik..

but one day, masa tuan dia nk pegi keje, dia tk bg.. menyalak nyalak tamoh tuan dia keluar dari rumah..

tuan dia nk gie stesen ketapi pn dia tanak ikot.. pegiiii la tuan dia sorang2 ke stesen ketapi..

tp tk lame lps tue, HATCHI kejar balik tuan dia dkt stesen ketapi bawak bola tenis.. nk ajak main throw and catch.. HATCHI nie jenis anjing yg tk main throw and catch..

jenuh time kecik2 tuan dia ajar catch bola yg dia baling tp harammmmmm tk diamik nyer.. buat dunno ajer..

mgkin pd HATCHI tk advanture kot kutip bola.. ape baranggg.. cube ko baling daging sekilo.. confirm tk cukup tanah si HATCHI belari catch daging tue..

so, tat was the 1st and last HATCHI main throw and catch dgn tuan dia.. sbb hari tue, tuan dia mati dkt tpt kerja time tgh mengajar.. ouh, tua dia adalah lecturer okeh.. die coz heart attack..

and masa tuan dia mati tue, dia tgh pegang bola tenis yg HATCHI catch tue.. sedey kannnn..

meanwhile, HATCHI terus la tgg tuan dia dkt stesen tue.. smp ke malam.. until one of the family member tuan dia dtg dn jemput dia balik..

sedey okeh.. time nie tk aku tk main la sok sek sok sek.. terus UWAAAAAAAAAAAAA...

lepas tuan dia mati, HATCHI terus tgg tuan dia dkt stesen tue for 9 years.. without failed okeh hari hari tunggu.. setia merenung pintu kuar masuk stesen dgn harapan tuan dia keluar dari pintu tue..

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak nanges nak nanges dh nieee..

atlast HATCHI mati dkt tpt yg same dia tgg tuan dia hari2..



HATCHI dgn bini tuan dia.. setiap scene dlm citer ini sunggoh merobek robek hati.. air mata of cos blh ditadah tadah..

kl puteri gunung ledang mtk air mata time nie, no halll lah!!



tgk muke HATCHI nie pn aku dh rase nk meraung.. kang ader drama plk dlm opis nie kang.. isk isk isk.. lek razila lekkkkkk jgn nangesssss...



this is the real HATCHIKO.. died in march '34.. at aged 11

demi memperingati HATCIKO, dorang buat tugu utk dia dkt stesen ketapi tue.. dkt tpt dia mati tue la.. SHIBUYA STATION


HATCIKO..

pd sesape yg blm tgk, kl astro tayangkan sila la tgk.. jgn lupe setenbai tisu sekotak.. aku hr tue, tuala kecik tue terus..

senang pakai perah perah ajer.. muwahahahaha

pd yg dh tgk, sila tgk lagi dan sila nanges lagi... aku hari2 tgk info kot kot kl dia tayang balik.. mmg aku tgk..

tp harossss make sure lain clear tarzan tade.. kl tk, pengsan aku kene gelak..

chiow!

3 ulasan:

lovelywa berkata...

aritu ade gak kuar kat astro, tp tak berkesempatan nk tgk..berebut tgk tv ngn en.somi..agak2 bile dia kuar lagik ehh??

KasihKuAlRayyan berkata...

fuishhh rugi tue tk tgk tue.. kl dh confirm dh bengkak bengkak mata..

tatau la bile lg nk ulang.. rajin2 la check info dkt astro tue.. :)

Netz berkata...

alamak....baru baca da nangis lom tgk citenya lagi! hadoii...tengkiu nor...kena tgu kena tgk gak ni