Isnin, 21 Februari 2011

Kaki Adalah Menggeletar, Darah Mau Kering Jugaaa..

pg nie adalah penoh pancaroba.. mtk2 la bahana pagi tadi ajer.. petang clear.. kl tk, sosak dado mak!!


insyaAllah


1st, bukak bukak ajer bijik mata, dpt satu sms kate member jenayah aku tk dpt dtg keje bby tk sehat.. sian bby..


tp aku lg kesian kt diti sendiri sbb cover 2 tpt hari nie.. aku dh tenunggggg ajer track-bottom ngan t-shirt.. pakai kasot sukan pn okeh gak..


mane sesuaikan nk lari lari anak dlm pejabat pakai baju kurung same heels kan?? kan??.. kang tepijak kaki lalu tersembam di muka pintu bagaimana??? sapa yg malu??? sapa yg maluuuuuuuuuu..


okeh tue satu hal.


hal ke dua lagik gempak.. mmg aku drive tadi dgn perasaan yg tension sepanjang jalan.. dh rase nk patah balik pn yer.. eh, tk.. tue sbb aku malas pegi keje.. hehehehe


tarzan adalah outstation ke sabah.. ader meting kt sane.. flight pegi semalam (ahad).. flight balik sket sket lagi nie ha.. pkl 5 lebih kang.. aku setenbai jadi supir nk amik dia sket lagik..


adalah menjadi kebiasaan, dia tdo tang mane pun, celah bedah mane pun, bini dia yg mithali nie la yg bagai nk gile menggerak dia bgn tdo..


tk aku mengilai ngilai dpn dia, aku tepon kejutkan.. tue kes dia outstation la.. tkkan la dia dalam bilik aku kt dapur garik nk tepon.. kang org pagi2 bekfes nasik lemak, aku bekfes henpon..


tp selalu nyer, aku jerit dari dapor ajer.. mithali kan aku..


so, ini pg rutin la.. aku tepon sblm aku gerak gie keje.. dlm pkl 7am gitu.. tepon sekali tk dpt.. tone dia mcm kite off henpon..


ok la.. mebi bos dia tepon kot suboh2 adam tue walaupn aku rase mcm tk logik ajer.. tepon balik dlm 5 minit mcm tue, voicemail lagik..


aku tambah tambah la heran.. eh eh smlm mlm tarzan tepon aku lekkkkk ajer.. nk kate bateri kong takkan la sbb mlm sabtu sblm tdo tue dh siap2 charge henpon dh sbb dia malas bawak charger..


**bwk charger pn malas.. bukan aku suruh junjung atas kepala or sangkot tk tinge menda tue.. amenda ntah dia tue**


bayangkan mane nk drive, mane nk tepon, mane nk bagi signal mane nk tekan punat henpon.. mak tension tau.. tensiooonn.. sionnn.. sionnn.. aku rase ade dlm 8000 miskol aku buat dkt dia kot..


ouh dalam kepala otak toksah kate la.. mcm2 aku pikir.. semua yg buruk.. yg baik nyer, besar taik idung pn tade.. nk nangeh toksah kate.. eh silap.. kl aku, meraung terus.. nangeh2 tue simple sgt tk drastik..


terus terang aku kate aku tk risau la bab2 dia carik pompuan ke, dia main pompuan ke.. he's my husband and i know him.. insyallah dia tkkan terjebak dgn menda2 mcm tue..


tp aku risau tang henpon kene curik ke, kot dia kene pukau ke, kot ape2 jadi dkt dia ke.. mane la kite nk tau kan.. Tuhan nk datangkan bala, mane blh kite agak..


betol punyer risau, smp dkt tol, masuk lorong smartag, aku letak henpon atas dashboard instead of smartag.. bole???? nasib tk byk kete kl tak, keras aku pagi2 kene honk..


smp opis, cepat2 aku tepon hotel tpt dia stay tue.. aku mtk front desk sambungkan ke bilik tarzan.. dlm hati mcm "tolong la angkat tolong la angkat tolong la angkat"


skali aku dgr HELLO, terus lega.. terbang semua masalah.. lapar semua dtg.. eh.. eh.. ;p


rupe rupe nyer BB dia ader problem.. ntah nape ntah bateri blh tetiba low (keeeee ko gayut bang mlm td??????) pastu signal tk blh dapat due to bateri yang low tue.. fushhh buat gempak ajer..


tp BB nie mcm problem eh?? officer aku hari tue beli BB, baru sehari pakai dh ader problem.. hahahaha baik pakai tin susu ajer weih...


so, dia balik nie kang terus nk bawak dia pegi mengamok dkt kedai tepon dkt alamanda tue.. mampos la amoi tue.. time nk beli kelmarin, hambooooiiii kemain okeh.. lembut gigi dari lidah.. eh, mcm cacat plk kan!!


so, itew ajer adengan yg mencemaskan utk hari nie.. mtk2 tade lagik.. tp aku mcm dpt bau ajer ader satuuuuuuuu lagi menda yg nk dtg.. damn!


ok la.. nk berlari lari anak gie bilik aku jap.. nie kt bilik PA sebelah nie..


chiow!

8 ulasan:

cik gObu berkata...

bateri BB mmg cepat kongggg

hhuuhubu

KasihKuAlRayyan berkata...

yeh?? heh kate canggih..

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

huh! saye yg membace pon saspendol ase nyer..naseb baik kak yong yg kena.lau saye da pensan2 pitam2 da.hahaha

KasihKuAlRayyan berkata...

ain : hahah hover tau nk pitam bagai. ;p

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

ai memmang hover banyak..u je blom tau lagis..hehe

ita cutevirus berkata...

aiyo...
appada...hp memahal tapi cpt kong...

KasihKuAlRayyan berkata...

tue la.. kt pejabat aku, sape pakai BB mst la ada prob.. hahah

lovelywa berkata...

sama ar hp BB en hasben pun..asik kong manjang..padahal baru gak pkai tak sampai setahun..nama je canggih..