Rabu, 24 Februari 2010

Duit..

"KO KAWIN DENGAN PEGAWAI MESTI LA BANYAK DUIT"


ringan ajer aku nk jawab SAPE SURUH KO BODOH MANGKOK TK KAWIN DGN PEGAWAI??

aci tk??? dh brape kali dh setat aku kawin tue aku dpt statement cilaka mcm nie..

ape hengat aku nie jenis perempuan yg dok hadap duit suami..

sori eh.. aku mmg dari sebelum kawin lagi, Alhamdulillah rezeki murah.. setakat nie tk pernah nyer la dok sengkek smp nk kene pinjam pinjam kt orang semata mata nk kenyangkan perot sendiri.. org yg dok pinjam aku lagik ader..

bukan nk bongkak tp sekadar kasik clear jalan ehhhhh..

dn aku pn tk la jgk kaye raya ~atleast belum lagi~ smp nk bagik org pinjam duit aku.. igt aku nie bank??

setakat yg ada, alhamdulillah cukup.. :) syukur..

maybe berkat kongsi rezeki dgn makpak.. ringan ringan la hulur duit kt dorang..

pd aku senang, kedekot ko nk kuar duit, kedekot jgk la duit tue nk dtg kt ko..

and utk information jgk, hengat gaji pegawai nie tinggi sgt smp SEPULOH RIBU sebulan???

herman bg aku amik.. tk bagi aku diam.. ~okey la.. maybe la sekali sekala aku korek wallet/ poket dia.. ngeeeee~

and, aku pernah kene tuduh sebagai MATA DUITAN semata mata aku pick herman over him.. apakkkkkkkkkkkk ko!.. sape suruh ko terhegeh hegeh ngorat aku.. pastu emo sorang sorang tanak tegur aku setahun..

pigiiii daaaa.. tk kose aku nk layan jiwang ko!

aku pakai kasut prada ke?? beg guess ke?? kete porche ke??? so, mane dtg nyer BANYAK DUIT aku??

stakat kete myvi, kasut la-primavera, henbeg semobonia, larat la.. tue pn nk kene bajettt jgn smp ujung bulan aku makan biskot kering.. tk pn tgg sale baru blh beli..

tk pn, tgg HERMAN BELIKAN YANG BARU.. hehehe.. Boo, saya capslock khas utk awak..

so, pada kamu kamu, sila bijak sket kuar statement jgn nnt smp 'kenyang' makan tgn aku..

and it is soooo not me dealing dgn orang bodoh.. plssss...

awas!

2 ulasan:

MY HEART berkata...

Aku setuju sangat yong.. erk.. apa yang aku setuju.. erm.. oh ya aku bersetuju bila sebenarnya kawin ngan pegawai ni bukan le kaya mana pun...

aku pun penah terkena... ada mulut yang berkata aku kaya raya kekonon sebab kawin ngan pegawia.. apa?? ingat pegawai ni gaji banyak sangat ker??

tak faham aku.

KasihKuAlRayyan berkata...

btol beb.. aku menyampah gila!! mcm gaji peg nie RM4 juta sebulan..

tp kl betol, perghhh... skang nie jgk aku benti keje shake shake kaki kt rumah..