Jumaat, 25 Jun 2010

Aku Keciwa ~~ Lebih Kepada Sakit Hati + Jiwa!

pg nie smp opis, tk sempat pn aku letak henbeg, dh dpt satu cerita yg bikin panassss je hati aku nie.. mmg la cilaka okeh..

kan dh menyumpah pg pg..

nk tau ape yg aku dpt tau pg pg nie yg buat darah aku naik ting ting ting smp kepala??

satu JK yg dinamakan Shopping Spy.. lebey kurang la name nyer kot.. aku pn dgr dr org..

nk tau ape keje sepai sepai nie?? ape function dorang??

yer anak anak.. keje dorang antara nyer adalah menyepai PA2 nie.. kate nyer PA2 nie selalu hilang.. smp masuk la dlm meting dgn KSU.. tp aku tatau la yg lain lain tue dia sepai ke idak..

wooohhhh.. PA2 nie hilang, ko nampak.. yg lain hilang, korang tk nampak plkkk..

yg pakai kuar ikot sedap rase tk tgk time, tue korang tk nampak..

cube tanye kt aku, pukul brape bos aku ngan pegawai2 aku kuar gie bekfes?? pastu tanye plk brape lame dorang gie bekfes???

tanye la.. tanye la..

nk lagik best, salah sorang JK Shopping Spy tue la yang dok dtg opis suke2 dia, pastu ghaib tk bgtau.. tau tau dh lesappp... tk kire la urusan keje ke, personal ke.. ape ko takde mulut nk becakap bgtau kt orang??

nk gak org tercanggak canggak carik ko..

ader hati konon nk jadi JK Shopping Spy.. weh, spy dl diri ko tue..

asal eh dorang nie, asal yg jahat je, mst PA2 nie.. org lain baikkkkkkk ajer la..

okeh la.. maybe ader segelintir yg mcm tue tp ko tk blh nk salahkan semua.. mcm PA2 kt bah aku nie **termasuk la aku**, every pergerakan kiteorg, akan dimaklumkan pada bos..

cume nk gie kencing aje tk bgtau.. tue pn bgtau jgk dkt kawan2 PA yg lain kot kot time time tue plk bos carik..

mcm aku gie bank, lewat 5 min masuk opis, aku info bos aku.. sbb penah kene dl, habis canang satu opis yg buruk sgt la perangai PA2 nie..

padahal yg buat org lain, habis semua kene.. since hr tue, aku ngan member2 PA kt opis nie, gerak mane jer mst bgtau bos.. sbb tk moh jadik isu..

so, lps nie, kire boleh la eh aku kencing dkt tpt aku nie jer.. bawak botol mineral dr rumah.. pastu lekatttttt ajer bontot kt kusi tk yah gerak gerak..

kang kl gerak kang, tepon tk berangkat kang, kate merayap plk.. padahal gie bilik fail la, gie fotostat la.. gie basuh cawan bos la..

kl mcm tue, tolong la humbankan jamban, bilik fail, mesin fotostat, singki dkt dlm bilik aku nie ha.. eh, kl boleh aku nk cafeteria sekali dlm bilik nie.. senang kang nk makan kang, aku order jer dari kusi aku tk yah nk angkat angkat bontot:

KAK, NASIK GORENG PATAYA SATU!

keciwa aku isu mcm nie timbul mcm jahat nk mampos la PA nie.. kiteorg la yg ghaib tk tentu hala, yg merayap bila bos takde, yg malas nk angkat phone, yg masuk opis lambat.. sume sume la kiteorg..

ouh, br igt, semalam, yg peg JK Shopping Spy yg aku cakap nie buat statement

SAYA HERAN LA KENAPA PA2 SKANG NIE TK TGG BOS SMP BOS BALIK??

weh dunggu!!! nk tgg ape kl tk de keje?? nk dok mengangkang je ke?? dh bos yg kate blh balik, nk tgg ape???

igt aku suke suke cabot larik??? aku balik mtk izin bos dl okeh.. kl dia meting, aku text dia kate aku nk balik, boleh tk??

lain kali, kl tk tau menda, ko jgn pakai tembak ajer boleh tk?? ouh aku lupe.. ko kan selenge sket..

nie la antara penyebab kenapa aku tk suke bekerja dkt sini lagik.. kl tk sbb big bos tahan surat pertukaran aku, dh lame aku cabot larik dr sini..

satu aku nk cakap, KEPIMPINAN MELALUI TELADAN.. kl org atasan pn error, mcm mane staff bawah nk jadikan org atasan nie contoh??? cakapppppp sket!

sape setuju??

chiow!

6 ulasan:

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Beb..aku setuju orang akan selalu CARIK kesalahan PA. Kadang kita g berak masa tu la diorang call dan bila tak angkat terus assume kita larik la ape la. Kita yg sangat2 loyal ngan keje ni jadik mangsa kepasda PA2 selenge yagn buat taik. Camana yg ko tau aku sedang hadapi benda ni.

Apepun yg selalu aku ingatkan pada diri aku lepas dapat N27 ni, aku kene jaga maruah aku dan juga rakan2 lain yg dapat N27. Nak dapat jadik kontroversi, dah dapat pun kontroversi..maka jangan la carik kontroversi.

Mintak2 bos2 kita ni pandai la defend kita kalau kita kene hentam sebab hanya dia yg tau perangai kita, pergerakan kita dan kerja kita. Tajuk N3 ko adalah sama cam keadaan aku skang...keciwa....lebih kepada sakit hati + jiwa

Tanpa Nama berkata...

tak betul ke korang cenggitu?

KasihKuAlRayyan berkata...

anie : cube la ko bg satu das ke kt budak tue.. PA yg mcm nie la yg buat huduh aje PA2 nie.. confirm yg lain lain tk besalah pn habis kene..

tanpa nama : haih.. aku dh agak dh.. ko mmg akan tempek comment ko kt N3 nie.. mcm nie la eh.. tk semua org bagus, tk sume org sempurna.. even aku sendiri pn.. mengaku, kadang kadang aku buat gak tp bgtau la bos.. tp mcm yg aku bgtau dlm N3, every movement aku bgtau kt bos and approval dia.. kl bos kasik, baru keluar.. tp tak tau la kau.. nampak gaya mcm ko nie perasan mcm ko tue bagus sgt.. mcm ko tue sempurna sgt, mcm ko tue baik sgt..

mmg ader PA2 yg mcm tue.. tp tue la.. yg ko nampak tue yg buruk2.. yg dok terconggok kt tpt even time bos takde, even time takde keje, ko tk pandang plk..

ko bukak mata ko besar besar blh tk??

ntah ntah ko pn agak nyer satu pesen ngan dorang yg ghaib tk tentu hala nie.. ntah ntah pe'el ko lagik teruk.. wakakakak..

tk hape.. tk hape.. tk de sape sempurna.. same same kite baiki diri eh.. :)

salam

ita cutevirus berkata...

hamboi yong.. mrah nampak...
kgn kat PA² je... kalo kat tempat aku ni... leh kate sume staff bawahan je la yang buruk.. bos² sume baik²..

cik gObu berkata...

uisshh

ingtkan kt opis nie jek masalah ni berlaku

ramai lg yg mengalami nya

dr zaman belajar
smp ke zaman bekerja

sume org asek nk dengki jek dgn kita kan

moMmY miMiL berkata...

akak stuju sgt tu yong!
akak kalu kt P***e****k tu dulu, kesalahan 10 thn lepas akan diungkit2 oleh si pegawai sorang tuh smpi mati!!

dh berhijrah nih, rs sgt2 lega n sakit ati tuh ilang cam tu aje...sejak dok sini, x penah wujud lagik prasaan sakit ati pd officer..alhamdulillah! w'pun tepon x b'jwb (akibat memerut kt toilet), xde plak yg komplen...sape yg ada kt opis tuh, tlg je jwb n tggl je pesan..nnti pandai2 ler kite call blk org tuh...bkn susah pun...paham2 je la...xkn nk melekat kt krusi dr pg smpi ptg...igt pokok ker??