Jumaat, 23 April 2010

Sumpah Tk Tipu..

rice cooker aku baik punyer rehat tis week.. tekak herman tarak mood makan nasik skang..

tekak aku??

tekak aku ikot tekak herman.. sbb lebey kurang ajer selera nyer.. ape yg dia terasa nk makan, aku pn terasa same..

pendek citer, sehati sejiwa la.. PANGGGGGG mengada ngada...

kl mgg dpn pn mcm nie gak, aku igt nk lego ajer rice cooker tue.. hahha sape nakkk???? eh, poyo jer aku niehh..

semalam makan TORTILA.. tanyer herman dia kate ok jer..

kt sini aku bg cara nk buat eh.. bukan la resepi pn sbb dia pakai potong potong campak campak ajer..




mcm *(&^%$#*&^ okeh setting gambar nie asik tebalik ajer.. pandai pandai la korang tgk eh..


bahan yg aku guna:


roti tortila (aku pakai yg garlic flava)
kobis (hiris halus)
carrot (nk parut pn blh, aku potong jejari ajer)
bawang besar (potong dadu)
tomato (potong dadu)
home made chiken popcorn (pukul telur, secubit garam, black paper dgn lada sulah.. campak daging ayam yg dh dipotong ikot suke besar mane korang nk, gaul.. then, campak plk dlm tepung kentaki and goreng smp garing keemas-emasan)
butter
cili sos
thousand island
mayonis
cheese (ouh ini wajib bg pencinta cheese mcm aku)
origano



nie roti TORTILA tue.. dkt giant ader jual..



mula mula sapu butter dkt kulit tortila tue.. pastu boh la menda yg korang nk boh.. last sekali baru taruk cheese, thousand island, origano and cili sos.. pastu lipat..



aku lipat cenggini sebab nyer kt dalam roti tortila aku tue dh membukit smp tk blh lipat kt ujung tue.. al-maklum la nk makan sendiri.. boh la tamak tamak.. pastu bakar.. 180 celcius for 15 mins.. nk bakar atas frying pan pn boleh tarak halll..



dh siap.. jemput makan.. note : sorang seketul pn dh kenyang ok kl ko taruk fillings dia bnyk2 mcm aku taruk tue.. aku buat 3 ketul, sorang seketul.. yg lagik seketul tue, herman ngan aku gotong royong habiskan.. aku segigit, dia dua gigit.. hehehe..

ape?? takot fillings dia kt dalam tue jatoh?? ouh jgn worry kl korang taruk cheese, tk kuar punyer inti dia coz cheese tue bertindak sebagai 'gam' jgk dlm tue.. kl kot tekeluar pn, bukan la smp terburai sume inti dia.. standard la tue sepah sepah sket..

so, sape yg nk try buat, selamat mencobak!

chiow!

3 ulasan:

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Ngape aku tak jumpe2 tortila nih....kat jusco takdak ehh...jenama ape ni yong ehh....

sedap gak nih sekali sekala tuko selera....nak buat gak lepas nih..heheh

KasihKuAlRayyan berkata...

brand first choice.. dkt care4 ader jual kot.. tp tk sure brand aper.. gie la try tgk lunch nie..

cik gObu berkata...

hmmmm
boleh dijadikan menu diet tak?
heheheh