Jumaat, 2 April 2010

Kali Pertama Memang Macam Tue.. Haiyo..




amenda la setting gambar nie.. aku dh rotate dh siap siap.. bile download, balikkk dia teleng mcm nie.. lantak la.. dh malas aku nk buat.. jenuh okeh..


nk kate aku meniaga, tk la jgk.. more pada tolong kakak ipar sebenar nyer.. tk amik untung pn..


serius aku tk amik.. harga tue aku beli dari kakak ipar, harga tue jgk la aku dok jual kt kenkawan.. herman dok gelak kt aku sbb meniaga tak dak untung..


chehs!

aku belum nk brape berani lagik meniaga nie sbb satu, bukan kepakaran aku, dua, bukan minat aku, tiga, aku nie jenis takot rugik..

nie pn sbb tolong kakak ipar.. kl tk, sori la beb.. herman suruh aku continue ajer jual menda nie sbb mcm ramai ajer yg berminat pd benda yg aku jual.. tp tgk la.. mcm yg aku cakap, aku tk minat and kl aku dh amik stok tp takdak org beli mcm mane??

mst korang tanyer ape yg aku jual kan???? nnt la aku bgtau kl dh confirm nk buat.. nie tgh dok pikir pikir lagik nie.. herman dh standby nk bagi modal.. tgg aku kate YES ajer..

kl jd jual, nk amik untung sket la.. so, harga kene rombak.. lalalalalalalala...

ok, hari rabu hari tue, 1st time aku gie pos barang.. 1ST kastemer nie.. teruja btol aku.. nk nk kawan aku nie keje dkt penjara.. pergh.. ganas btol lokasi penghantaran aku.. sok sok sape noti noti, aku masuk dlm kotak, terus pos dia kt kawan aku tue jer..

pepandai la kawan aku nk setel mcm mane.. hahaha..

back to cerita parcel.. memula smp tue, aku tanyer kt kaunter kl nk pos brang ader borang tak??

PUAN NK POS GUNA POS LAJU KE POS BIASA?

APE BESA DIA YER?? ~serius gile aku rase bodoh bebenau time nie weih!~

KALO POS BIASA, DALAM SEMINGGU BARU SAMPAI, KL POS LAJU, PLG LAMBAT PN, LUSA SAMPAI..

OK LA, KL MCM TUE, POS LAJU LA..

sekali charge utk pos laju RM10.70 daaaaaaa... lebih banyak okeh dari yg aku charge kt kawan aku utk delivery prosess.. tension aku.. uwaaaaaaa!!!! rugikkkkkkkk...

bile aku tanyer harga utk penghantaran biasa, rase nk pitam aku.. blh save more than half okeh dari harga pos laju.. pitam aku pitam...

balik aku terus cerita kt herman, dia dok gelakkan aku.. wohhhhhh.. gelak ehhhh!!!

BOO, BOLEH TK AWAK BAGI RM*** PADA SAYA..

NAPE LAKKKK??

ALA.. KAN TADI SAYA RUGIKKK... BOLEH LA EH... ~wohh.. td macho aje ko gelakkan aku kannnnn~

WOHH.. BOLEH EH MCM TUE..

BOLEH..

dia kn baik hati.. mmg dia bagi.. lebey 30sen lagik.. hahahha.. kl la meniaga best mcm nie kan.. kl tk de org nk beli barang aku jual tue nnt, aku suruh herman ajer yang borong.. hahah

cepat aku boleh gie haji..

chiow!

2 ulasan:

ita cutevirus berkata...

cam best je yong.. pekebendanyer tuh??

KasihKuAlRayyan berkata...

nnt aku buat promo kt ko eh kl jadik jual.. nk bgtau skang pun, stok dh habis.. :)