Rabu, 12 November 2008

Stop Mocking!!

pg tadi otw gie kete, aku dgr stesen radio yg nie.. kl korang dgr name stesen tue, mst tau la.. ader sorang penyampai nie, aku dh lame dgr celoteh dia yg kadang2 aku rase over, kasar dan ntah aper2 ntah... mcm pagi tadi, lagu bob AF tue kuar, dia blh ckp 'Big Bob'.. ader skali tue dia pggl kawan sekerja which seorang penyampai 'Gergasi'.. ape kejadah nyer tue.. ko sbg seorang yg sedar sore ko ke udara, atleast you can do, tapis sket ckp.. jg perasaan org.. aku yg dgr nie pun tk sedap rase.. lgkan org yg dimaksudkan.. laen la kalo ko tue mr. perfect... dia pun mcm adik2 jer.. gelak mcm mak lampir.. lg nk calling names 2 other ppl.. podah la..

kekadang aku bosan dgn org lain yg suke momokkan org yg berbadan comel.. nape ntah.. tk de perasaan ke dorang tue?? aku sedar aku ngan hubby berbadan comel.. kiut miut.. tp tk pyh la highlite menda tue dua tiga kali.. same jer ngan org badan besar yg lain.. aku slalu dgr org badan besor nie mkn banyak la, tk reti nk brenti mengunyah la, tk cantik la.. wat the hell??? aku ader jgk jumper org yg badan nyer kecik tp buruk lantak.. ader je.. cume untung nyer badan korang tk membesar.. lgpun yg korang susah2 nape?? bukan nyer makan mtk duit korang.. duit sendiri2... so, mind ur own business.. jgn sampai aku kuar statement 'korang tue kurus sbb miskin tak ado duit nk makan'.. yg lagi best nyer, org yg bercakap tue pun, kekadang gemok jgk.. sibuk nk ckp hal org lain.. bodoh mangkok suggh... hahahahah.. lg pun, sendri mkn sendiri tanggung... kl yer pun tk tertahan molot tue nk mengata, cukup sekadar pendengaran cuping telinga ko ngan kawan ko.. tk payah smp dia tau.. tk payah kuat2 mcm bunyi serombong kapal..

so, pada korang yg pernah kene ngan aku tk kire la korang ke, bini korang ker, husband korang ker, jiran sebelah umah korang ker or saper2 jer la, senang jer explanation aku.. u get back wat u give.. check balik kot2 korang sblm tue kuar statement yg menyakitkan hati aku.. so kl kene balik, jgn marah.. i think u deserve it... same2 rase sakit hati key..

p/s : aku sgt suke pada syanie yg pelakon tue.. dia sgt comel.. dun u think so??

chiow...

3 ulasan:

jesnita_ns berkata...

radio mana yong?? bisik le kt aku..

cik_ah82 berkata...

aiyooo...ka yong dh dtg angin dia..hehe..
kak yong, org bg tips ni, coz selama ni org amalkan yg ni je..haha..kalo ada org kata kat kita kan, jwb je ' ada aku kesahhhhhh?'..hahaha...

KasihKuAlRayyan berkata...

bgs.. bgs.. akan kyong praktik kan.. tp kl dh benak tue, ckp menda pun dorang tk paham.. heheheh..