Selasa, 25 November 2008

Midnite Punyer Pasal

tersebut la al-kesah... toib... di satu petang yg syahdu.. toib.. hujan turun dgn lebat nyer.. toib... toib... toib... toib... maleh aku dah..

sabtu lepas, hubby balik dari johor lps modul army.. smpai intan pun dh 7.30 mlm.. so, aku plan amik dia mlm sket.. dia pulak kate nyer nk tengok movie.. nengok midnite.. aku on jer la coz sian dkt hubby yg dh brape kali sound kt tepi telinga nk nengok citer james bond tue.. but, mlm tue jgk, member aku nikah.. so, a bit rush la.. mane nk kejar kawan aku menikah lagi, mane nk kejar ngambik laki aku kt intan lagi, mane nk kejar ke one utama nengok movie lagi.. mencelabak aku.. so, aku amik jln selamat, aku campak semua barang2 dlm kete (kasut, baju ngan beg nk gie tk movie..) aku hangkot gie umah member aku yg nak nikah nie.. punyer la disorganize idup aku sabtu malam tue.. ceh!!!

so, kawan aku dgn sekali lafaz selamat menikah.. time tue dh pkl 9.30 mlm.. dh lari plan nie.. aku bajet 9.30 mlm aku dh kuar dr umah member aku tue.. masok sesi bergambor sume, dlm 9.45 mlm baru aku chow dari umah dia.. tue pun tk sempat makan.. nasib baik petang tue aku dh rembat dabel cis beger McD... so, blh la tahan kenyang nyer.. aku pun jd nite rider la.. bawak kete laju tk hengat.. singgah jap dkt tol batu 3 tukor baju.. minah indon tue pun pelik nengok aku kelam kabut.. dgn beg nyer, dgn baju nyer.. mmg disaster gile..

dh tukar baju sume, aku pun.. zassss... terus heading to intan mendapatkan suami terchenta.. penat toksah ckp la.. mate aku dh setat ngantok.. tp tahan jgk.. dh amik hubby sume, kiteorg gie one utama nk tgk movie.. tawakal jer nie.. tk tempah tiket sume lagik.. ader, ader la.. tp aku dok doa gak dlm hati jgn la ader tiket... mate makcik dh ngantok nyah.. makcik dh pancit... skali ader la pulok!!! ala kasimmmmmm..... herm.. mmg rezeki hubby la tue...

herm... masok jer dlm panggung, lagi la melayan gantok mate aku.. dh la sejuk, nyaman, gulap gulita pulak.. seat pulak tepi skali dkt ngan dinding.. port baikkkk punyer.. aku celik mate 3 kali jer yer tuan puan.. 1st time dia intro nk mule.. 2nd dh kt tengah2 citer(aku rase la..), 3rd time ending dia.. the rest, tido.. ahahahahah.. sian hubby layan sowang2... sori cayang.. isteri mu ini mengantok.. tk tahaaaannnnnn...

so, lepas nengok wayang, kami gie uptown.. uptown girl.. she's been living in a uptown world.. ewahhhhh.. pekena chiken chop beb.. pergh... yg aku heran nyer, tk pulak aku ngantok time tue.. hairan.. hairan.. korang hairan tak???? nasib aku telupe nk ambik gambo chiken chop yg aku order tue.. kl tak, makan hati korang tengok...

pas makan2 dgn riang gumbira nya, kami balik rumah... gendang gendot tali kecapi.. kenyang perut suke hati... burp... alhamdulillah..

sekian N3 kali nie.. chiow!!!

2 ulasan:

jesnita_ns berkata...

ha a yong...betul..betul..betul..aku pn heran..time mkn je ko celik..bagus tul bini en herman ni..

KasihKuAlRayyan berkata...

aku mmg bagus.. seorang isteri yg bagus, musti teman hubby makan.. uwahahahahaha..