Selasa, 19 Januari 2010

Bikin Gempak!!

OTW..

Balik rumah dl.. rebus some daging buat dinner.. masak nasik siap-siap.. mandi manda sume, off cari klinik..

pegi persiaran diplomatik tue, klinik kt sana tadak ultrasound.. gigihhhh la mencari klinik Lita Alis, presint 9 sbb kate nyer kt sana ader ultrasound..

aku?? pegi sorang??? lg lg tpt yg aku tatau.. hurmmm.. mmg menggelupur la jawab nyer... time tue la nk tekencing, teberak.. padahal nk gie seberang rumah cari klinik jer..

tepon hubby, shireen sume tanyer jalan.. still tk paham-paham.. hahaha.. aku nie kl tpt yg tadak soping complex, mmg susah sket nk paham..

cube ko suruh aku gie one utama ke, MV ke, sunway ke, ikea ke, eh, alamanda pn blh la jgk, berdesap desup aku sampai..

siap tanye org dkt trafic lite tueeeee... haha.. nasib adik tue baik guide aku btol btol smp simpang kedai.. time kasih dik.. ngko mmg chubby tp ngko hensem dik.. jujur akak cakap.. kl adik akak besor sket, akak kawin ko ngan adik akakkk..

tp adik akak baru nk PMR tahun nie.. tk payah la jadi nyer..

WAITING

bile dh smp, terus daftar.. tp kate nyer tgh rest hour.. pkl 8pm baru bukak balik.. ouh... boleh eh?? yer la.. dokter nk gie semayang maghrib.. alhamdulillah..

ddk la aku tercongok sorang sorang kt situ baca magazine tahun 1996.. gile ahhh!!! merah menyala sume liptik dorang.. terkejut aku tgk.. fesyen rambut ko jgn cakap la.. siap tocang dua.. tp time tue dh vougeeee habissss.. i tell youuuu..

plus, siap amik resepi kerabu suhun tue.. haha..

TUAN DOKTOR..

dlm pkl 8.30 tue, aku kene panggil masuk.. terus aku rase mcm malu malu siput sbb doktor dia tak hensem tp manis ada.. auwww...

so, bgtau la sume aper yg jadi dri the bumpy ride smp la ke darah sume sume tue.. tp en. doktor sgt yaki yg itew adalah normal period..

tp takkan sehari doc??

maybe bcoz of u buat xtreme aktiviti tue yg dia keluar.. mcm terkejot la.. so, ape kate kite buat preg test dl??

**terkejot jgk mak dgr yg period blh tekejut tekejut plk..**

so, the result, ai tk mengandung.. **ultrasound pn tak buat** mmg la aku redho.. mmg la kuciwa tp nk la hard core sgt rase dia..

mebi sbb dh slalu sgt kot tgk upt tue satu line ajer.. :(

kl tk sbb nie, bile u plan nk gie gyne?? bile u plan nk start a family???

kl ikot saya, saya mmg nk gie cepat sbb saya tk buat family plan.. mmg nk anak.. tp kl ikot polisi klinik kerajaan, after 2 years of marrige baru blh buat..

tue la tue.. tp i suggest u buat cpt2 due to the age factor.. u dah 29 tahun, so, why wait.. maybe you blh try gie private..

**pengsan aku dgr gie private.. doc nk sponsor ai ke??**

saya blh bagi u ubat untuk stabilkan hormon.. tp saya lebih gembira kalo u terus pegi pada gyne.. mane tau ader komplikasi lain ke.. dorang xpert dlm hal hal nie..

ok doc.. thanks..

HOME

its like the hardest things to tell my herman.. tp kene jgk bgtau.. tepon dia pn, bgtau lite lite ajer.. dia paham so tk tanye banyak..

dia balik rumah, masuk je pintu terus mcm HURMM.. SEDAP NYER BAU.. APE ISTERI SAYA MASAK... soo sweettt...

agaknya dpn pintu rumah aku ader sign NO MOOD WOMAN INSIDE.. BEWARE..

sbb frust, tiba tiba terus terer buat kerabu suhun.. bole?? smp tk payah tgk resepi yg aku salin.. pakai igt dlm kapla ajer ape yg aku baca tadi..



kerabu suhun.. a bit masam smp terkenyit kenyit la mata makan.. haha.. nasib tk chery bery pg nie..



sup lemak daging..

THANK YOU..

ape ape pn, lege sbb tk de ape aper.. lepas nie mencari gyne la jawab nyer.. gud friend of mine suggest gie berurut dl.. nnt tanye dak anie la..

but the same time nk try tinjau tinjau dkt LPPN **eh btol ke** tue dl.. kate nyer servis sane pn bagus..

and again, thanks yer kenkawan atas keprihatinan semalam menolong.. memberi nasihat bagai..

thanks a lot.. luv ya!!

8 ulasan:

purple_lav berkata...

salam perkenalan. sblm ni jadik silent reader jer tp kali ni rasa gerak ulu hati nk bagi komen. sbb sy dl pun ada mslh lmbt nk dpt baby tp lepas jer p ngurut ni alhmdlh dh lahir pun baby nov lepas. tak salah kiranya klu nk try p ngurut kt macik ni.dia duk area jalan nk ke ulu yam. dh ramai cuba kt dia yg berjaya.klu nk no fon dia bgtau sy ye..nnt sy blas blk komen ni

ita cutevirus berkata...

anyway yong, tahniah la sebab pandai buat kerabu suhun.. (aku punn tak pandai)...

kalo ko nak pegi LPPKN i repeat LPPKN i repeat again LPPKN (eheheheh) pun ok jugak... tp, kena bikin appointment dulu...

berurut pun ok jugek... tp, kan, time aku baru kawen dulu, aku di giant bukit tinggi klang..
aku gi urut ngan cina refleksologi.. memang serius sedap.. pastu die tanye aku, period aku camne?? aku cakap since aku anak dara, period aku memang tak betul.. kekadang 2 bulan skali baru datang..
pastu die kasi (suh aku beli) satu botol cecair.. katenyer utk elokkan hormon aku..pas je aku minum, aku period & pas sebulan tu aku ngandung..


try la yong.. insya Allah...

Aqilah Alwani berkata...

salam...
hye yong...
kita selalu jadi follower awak...
heheh.. saya adik... ex PPD dulu..
saya pon sama yong.. da nak masuk 2 tahun da taun ni... tp lom ada rezeki lg...
mengharap jangan kata lah...
tiap2 bln pon mengharap.heheh..
yang penting .. USAHA TANGGA KEJAYAAN.. heheh

aper2 selamat berjaya yer...

KasihKuAlRayyan berkata...

purple : salam kenal.. terima kasih yer sbb sudi drop a comment.. saya igt nk cube pegi mengurut dkt area puchong dl.. ader sorang kawan hari tue rekemen berurut dkt tpt dia.. tp blh la jgk kl awk nk kasik no tepon makcik tue.. btol, tk salah mencuba.. nnt bagi eh.. time kasih byk2 yer.. :)

kak ita : urut refleksiologi tue kedai ke booth?? kl kedai, blh la dicarik.. kl booth, tkot dia dh pindah randah..

adik : same la harapan kite.. heheh.. tk hape, usaha tangga kejayaan!! chaiyok chaiyok!!!

whizatie berkata...

yong, jgn putus asa k.. cuba lagi..yong masih baru... kw nih mula2 tu frust gak sbb masa baru2 kawin cpt lak lekat nk dpt adam...after 3 years mcm payah lak nak lekat.. padahal dulu x makan perancang pun.. takat buang luar jerk.. lar nih susah betul nak lekat..kw redha jer lah ketentuan ALLAH walaupun jauh di sudut hati nih nk bg adam adik lagi...erm...aperpun usaha tetap usaha... :)

ita cutevirus berkata...

yong,

booth la yong.. ye tak ye jugak ek?? ko nak bidan tak? i mean, ade neighbour aku tu mengurut... die jugak la yang urut aku dlm pantang 2² anak...

kalo ko nak no phone die, sms aku...

p/s: ko lum folo aku lagi yong..

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Yong... kalau dok. dah kata gitu takper la...mmg elok gak ko g carik gyne... sambil2 tu usaha cara tradisional bole jugak. Jaga makan, ikut petua orang tua2 jangan makan main belasah je.

Dah try makan jamu?? untuk tambah kesuburan maybe.....

KasihKuAlRayyan berkata...

anie, aku nk try kakak ke makcik yg dkt rumah ko tue.. blh tk??