Rabu, 13 Januari 2010

Home Made Frozen Food



nie semua adalah HOME MADE FROZEN FOOD..

memandangkan travel nk balik dari pejabat (petaling jaya) ke rumah (putrajaya) memakan masa, kadang kadang aku laksana catwomen kehilangan tenaga.. nk meow pn tk seksi.. :)

tp sbb herman nie home-cooked-type-of-men smp pkl 10.30 malam baru nk kuar dr office pn, nkkkk jgk makan kt rumah smp sanggup tk mkn kt luar, aku masak jer la..

jgn tanye aku dia bajet ke or dia mmg nk makan masakan bini dia.. aku rase aku masak sedap kot... hahaha.. rase nk lempang tak??

kadang kadang at 12midnite pn belum 'tutup dapur' lagik..

tp tidak hape, sayang punyer pasal, kuali cap helang hamba tadahkan.. hohohooho..

tp hari tue aku mcm tiba tiba bijak, masak sekali banyak, hidang separuh, frozen kan yg separuh..

so, memandangkan idea tue aku rase mcm brilliant gile, terus aku practisekan smp la nie..

sbb sok sok kl dewa rajin aku kene kidnap ngan jin malas, aku re-heat kan ajer..

or bile aku rase nk angkat senduk pn dh rase mcm nk putus nyawa..

dari kiri korang.. daging masak kicap (aku masak mlm tadi), tomyam (sup dia ajer), speggeti (ehsan kakak ipar *tengks kak ija), sup daging (again sup dia ajer) and haaa.. yg nie aku kurang pasti aper.. nampak mcm ader daun kari.. tp bile kurun aku pandai masak kari????

so, nnt2 time 'prima' tue melanda, aku re-heatkan ajer balik.. yg sup sup tue tggl campak ajer ayam ke, udang ke, sotong ke..

setel..

ok la.. chios..

2 ulasan:

MY HEART berkata...

wah!!

bijak arr ko yong... ni yang membuatkan aku leh praktikkan apa yang ko buat ni. tak yah arr aku berlumba-lumba mana nak potong dulu.. ayam ato daging.. kangkong atau cilikan..

erm.. satu tindakan yang sungguh bijak ahaks!!!

KasihKuAlRayyan berkata...

mari!! mari lets jom kite praktise kan bersama-sama.. hidup para bini!!! wohooo!!! **tiba tiba semangat plk aku.. :)**