Isnin, 18 Januari 2010

SAYA PERLUKAN PERTOLONGAN..

pls help if anyone know okeh..

last saturday, aku pergi berpoya poya dgn family in laws dkt sunway lagoon..

gile sonok bebs..

so, main la the ship, roller coaster ride, colorado ride sume la.. yg aku tk buat just scream park ngan flying fox aje.. tue pn flying fox, aku dh bratur dh..

tgk muke herman mcm tk redho ajer, aku tanye blh buat ke idak and he says NO..

nyesal tanye..

but, here's the thing..

once aku turun dari the ship tue, selain aku rase mcm nk weng weng ajer jalan mcm orang mabok todi, aku perasan ader cecair keluar..

so, i taugh mcm tk de ape ape and just diam saje tk bgtau herman..

so, continue main lagi.. sgt seronok okeh.. jakon pn yer jgk.. but kt bawah, cecair keep on keluar.. tp tk heavy..

kl bumpy and gelak ajer..

and bila check, ia adalah darah.. aisey mennnn... menda nieee..

and knowing my body, kl nk period, akan keluar tanda.. tp tarak kali nie..

balik tue pn, still keluar darah but mlm tue ajer...

esok pagi sudah tggl stain ajer till today..

apekah?? btw, ader la dlm 2-3 minggu sudah, i did the UPT and its negative.. so, adekah possibility yg saya pregnant dalam 2-3 mgg tue???

kl ader, sggh menyesal coz i want the baby more than the bumpy xtream ride i had last day.. nyesallll!!!

tp saya risau jgk kl penyakit.. hishhh.. risau nyer.. herman jgk dh bsing bsing surh gie check..

so, sape sape tau klinik yg blh buat check-up pasal nie, blh tk tlg bgtau kt mane.. kl gie spital blh ker??

kl dpt area petaling jaya or putrajaya pn best jgk..

tlg eh.. tengkiu..

chiow!

12 ulasan:

eMMe berkata...

yong, aku pun tak penah kene cenggitu...better gi check ar..kalo selalu kene cam tu...
erhm...ye la, aku pun takde pengalaman kan... same2 lom ade anak...gi ar check, takot ade pape penyakit dtg, mencegah lebih baik dari merawat, errrr.....betul ke?

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Yong...in my oppinion..ko mungkin in early pregnant..masa aku gugur lepas bersalin ain camtula..sebab jatuh the next day bleeding..tapi mungkin sebab masa tu aku dah masuk 3 bulan jadi mmg banyakla darahnyer.. ko kuar darah tu ade kuar ketul darah tak? kalau baru 2-3 week mmg sangat baru dan kalau ikutkan aktiviti ko tuh.....mmg boleh mendatangkan keguguran sebab sangat extreme gegaran yang berlaku...apepun kalau betul IA...redha dan cuba lagi....lepas ni beringat yer....

MKBS Resources Sdn. Bhd berkata...

Ko pegi jer klinik putrajaya or mana2 klinik yang ade pakar sakit puan..... diorang akan buat ultrasound kalau syak ko pregnant...to see weather ade tinggal kelongsong tak...

kalau ikutkan period date ko dah sampai ke belum???

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

bole jugak kalo nak gi cek kat spital az zahrah bangi...
more info... http://www.azzahrah.com.my/
dari sy peknen sampai cek darwsih pun kat sini...

KasihKuAlRayyan berkata...

emme : tue la tue.. mencegah lebih baik dari merawat..

anie : baca komen ko aku dh rase nk nangis.. tk perasan berketul ke tak sbb time check tue aku basah sbb naik colorado splash.. period aku last month mcm kuar stain ajer tk kuar darah.. tp bl check, aku tk pregnant..

queen : thanks yer.. td ade gak tgk website annur.. blh la nnt try.. doc perempuan ke yg check??

ita cutevirus berkata...

yong,
kekadang upt strip tu bengong sket..

cam kes aku, bile cek gune upt kat umah -ve... tp next weeknyer, gi klinik +ve plak. da 3 minggu plak tuh.. (ni kes time aku pregnant no. 2)

biaserla...
barangan buatan manusia ni bukannyer betol sgt pun...
kalo gi klinik, nanti doc leh scan skali..

kalo betul la ko pregnant time tu, i'm really sorry to hear that...
next time hati²..

p/s : aku da folo ko.. nanti ko folo aku balik ek??

sHiReEn berkata...

yong.. ko jangan percaya sgt ngan alat UPT tu... kadang tu.. memang tak nampak sangat line tu +ve... mcm kakak aku... dia pregnant tak sedor.. sbb dia check upt tu arr.. -ve... sedangkan dia memang pregnant... sedor² jer... dia bleeding teruk.... masa tu dah 3 bulan pregnant... menangis tak berlagu arr dia.... ko kalau dah lewat period sehari dua tu.. kalau check pun -ve... jangan ler lasak sangat.. kadang tu hormon kita bukan sama...

MY HEART berkata...

Yong,

aku rasa ko bleeding cz miscarriage arr kot. tapi tak pasti gak sebab cam aku dulu mengandung anak pertama beleeding teruk gak tapi alhamdulillah selamat. orang tua-tua kata ' period time mengandung' memang ada je kes bukan pekara luar biasa pun.

aku suggest ko pegi check klinik sebab ko dah wat extreme activities. ge klinik putrajay ker.. kat sana diorang leh check detail. tapi aku cadangkan pada ko, baik ko ge swasta kat KPMC (Kajang Plaza Medical Centre) kat sana dr dia memang tip top... diorang leh check. kalo nak dekat ge kat zahra ato an-nur. baik ge klinik swasta dulu segera. klinik kerajaan lambat sangat, macam2 prosedur

ko take care tau. aku doakan yang terbaik buat ko. kalo preggy.. aku doakan everything will be fine.. i'allah.

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

yep...doc pompuan...bole kol dulu tanya...takut time tu ade doc laki ke...

fruitted berkata...

kak, ni cara saya check pakai strip test tu. cara2nya: buat test tu masa awal pagi masa 1st kencing.. kencing yang bebetul kuning tu sebab taim awal pagi tu HCG dalam badan sgt tinggi.. so, kalo nk konfem bebetul pegnen ke tak, lenkali 1st kencing awal pagi. pkui 4am pn 4am la janji tepat...

apepun, g la check dulu k.. semoga semuanya akan ok insya allah

jesnita_ns berkata...

Yong aku pn penah alami cam ko..period kuar cam stain..bila check UPT result x clear..tp oleh kerana gatal nk mandi laut..pas mandi laut terus kuar darah cam period..sbb masa tu baru 7 minggu

Dah xde rezeki kenalh redha,,mungkin ada hikmahnya..so pasni kena berhati-hati sbb kita ni bkn jenis blh lasak masa early stage..ade org ganas camne pn tetap x gugur..mungkin rahim dia kuat kot..

KasihKuAlRayyan berkata...

kak ita : ok.. nnt aku follow ko.. :)

comot : sian nyer kakyong.. dh 3 bulan tue.. ish.. terkilan gile okeh..

heart : thanks a lot beb.. pepehal aku gie putrajaya dl kot..

fruitted : yang, dl akak pn buat pg2.. 1st thing in the morning tp mmg takdok rezeki..

apai : hehehe.. mengelejat mandi laut lagi.. haha.. kl tk, dh 3 anak ko.. tp tk pe, rezeki ek!!

sume2 : thanks for helping me out.. tk kisah la ape pn result dia.. kl btl 'jatuh', means tak der rezeki.. aku risau tkot penyakit ajer.. again, thanks darling2!!