Rabu, 14 Julai 2010

Bukan Tk Boleh Tp Liat..

herman nie uols, dia blh masak.. tp liat..


aku nk kene mogok tamau masak dl, baru dia nk masak..


tkpn, kene tgg angin kus kus mane ntah dtg kt dia, baru dia masak..


or yg paling senang ko nk tgk dia masak, time pejabat dia ader event.. baru la dia amik turn tertonggeng tonggeng kt dapur..


so nnt blh eksen dkt bdk2 pejabat kate dia yg masak.. tue kl sedap.. kl tk sedap, dia pakai tuduh jer kate aku yg masak.. okeh fineeeee.. cantek muke ko..


nie herman masak chiken garlic.. dia belajar time ddk kt london dl..


semangat wooooo.. malam jumaat tue sanggup balik cepat semata mata nk gie pasar beli ayam.. nk masak chiken garlic utk bdk2 pejabat dia..


cube kl aku yg mtk dia balik cepat.. berangan la.. satu hari dia nie mmg nk kene bom ngan aku gak nie..


balik2 dari pasar nie, makan makan terus bertukang dkt dapur.. perghhh satu fenomena yg jarang jarang dilihat..


hape ntah dia guna nk marinate ayam tue ntah.. aku malas nk campur.. lepak terbentang dpn tivi lagi nikmat..


nie pg2 sabtu.. bangkit pn pukul 7.30 pg.. harmoni ajer mengejot dia bgn tdo.. selalu terpekik telolong aku..







mintak mahap la cheff seksi sket.. tue pasal aku bg tgk gambar blakang ajer.. tkkan nk bg korang tgk bulu dada dia yg manja manja macam bulu jagung tue plk kan...





dia pasang api kuat wooo.. nk goreng ke nk bakar ayam tue? :p





nie aku punyer part.. sebelah goreng ayam, sebelah aku bakar roti.. org tk de toaster.. guna kuali ajer la.. huk huk hukk.. :C


senang je pg tue tk yah nk setting meja.. bekfes kt dapur ajer.. smbl2 dia goreng ayam tue, sesambil bekfes.. senang kannnnn.. tangan jalan, mulut pn jalan..








wow!! ranggup secukup rase gitu.. brovoooo!!! nie yg belum dia tabur garlic lagi.. jap eh..

wa cakap lu.. mmg fewwit bau dia once dia letak garlic dkt ayam tue.. garlic nie, dia goreng manja manja ajer.. tue pn tk pakai kuali..

dia amik sket minyak yg tgh panas goreng ayam tue barang sesudu dua, dia campur dgn garlic tue.. pastu dia tabur atas ayam.. setell dan yummie :)

btol tk aku kate dia blh masak tp LIAT!

ok la.

chiow!

1 ulasan:

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

apo laie kak..minta la resipi tu n tayang kat sini..