Selasa, 20 Julai 2010

Kisah Bersifat Kurang Hasam!!

nie jadi malam td.. aku tatau la nk marah ke, nk gelak mengilai ke, nk senyum sinis.. sbb aku rase keliru.. smp pg nie dok ting tong lagik.. haha

mlm td, time masak dinner, gas aku tibe tiba padam.. hurmm dh dpt agak dh sbb dh time tukar gas.. cume yg aku tk bajet tue, dia padam time aku punyer kuah masak lemak tgh nk mendidih..

mendidih jgk la hati aku.. :p

so, aku call la supplier besar tong gas dkt putrajaya tue.. sape sape dok putrajaya tau la kot.. kl tau, diam diam sudah jgn gatal nk tggl komen taruk name supplier tue..

kang ko kene saman plk kang.. aku tatau..

time aku call tue dlm pkl 7.15mlm la.. lebey kurang..

aku : Hello, nie P** *** gas eh??

budak gas (bg) : Yer kak yer..

aku : adik, boleh hantar tong gas kt rumah akak? gas habis la pulak..

bg : hurmm akak, gas habis la hr nie.. laku pulak dia hari nie.. esok ader la..

aku : ouh.. mmg tk de langsung ke dik? sebijik pn tk de? **kot kot la dorang ader spare**

bg : mmg tk de kak.. mmg laku btol hari nie.. kl akak nk, esok dlm pukul 10pg saya anto kt rumah akak..

aku : eh, mcm mane plk dik oi.. akak keje.. ptg baru ader

bg : tk pe.. nnt petang petang sok saya hantar la..

aku : urm.. tkpe la eh.. time kasih..

then, aku call member aku HAZLINA RAHMAT @ KECIK tanye dia ader contact supplier gas lain tk.. dia kate ade so nnt dia sms kt aku no. phone supplier gas lagik satu tue..

dlm 3 minit mcm tue, dia sms aku no supplier tue..

aku tepon la no supplier tue.. tp yg angkat tue, mcm aku penah dgr ajer suara nyer.. TAPI DI MANA YA???

bile aku telek balik no tepon tue, rupe rupe nyer no. yg same dgn supplier P** *** tue.. hahaha.

dh alang alang tertepon, aku cakap la jgk... tkkan nk terus letak plk.. kureng sopenn okeh..

aku : salam, eh, nie P** *** gas tue eh? ~sbb time nie aku dh tepasan suara budak nie ngan n phone dh same~

bg : ha'ah..yer kak..

aku : ouh.. tk pe la.. akak nk cari tong gas baru sebenar nyer..

bg : rumah akak kt mane kak? nnt saya suruh bdk hantar..

aku : no. 2, ting. **, blok **, presint **

bg : okeh kak.. nnt saya surh bdk hantar..

skang korang bgtau, kl korang jd aku, ape korang buat? marah? gelak mengilai atau senyum sinis??

malas punyer pasal terus kate tong gas habis.. macam mane la melayu nk maju meniaga kl mcm gini gaye nyer..

chiow..


6 ulasan:

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

loh??
buleh eh camtu..
lai saye jadi akak, saye terus sound je pas ye cakap nak suh budak anta tu..
goram lak ai!

KasihKuAlRayyan berkata...

haha akak tk tepikir plk semalam.. mood malas nk sound kot.. janji gas ader.. kang byk songeh kang, dia hempok plk akak ngan tong gas.. lagikk la.. haha

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

hahahaha
adeh!sabar kan jela an..
huhuhu

fruitted berkata...

lepas akak call yg 1st tu tiba2 ada bekalan plak tu yg 2nd call ada plaks ehehehe!

cik gObu berkata...

huhuhu
apakah???
tidak ketahuan kah oleh beliau

bahawa penipuan beliau sebelum nya telah terkantoi

haiyahhh ini olang arrrr
bikin susah ja wooo

Tanpa Nama berkata...

yong,
satu je aku nak cakap...
WTF!!!!!!



kak ita - malas nak log in