Rabu, 7 Julai 2010

Pecah Rekod, Sanwich..



sepanjang panjang aku kawin, nie la timbunan kain terbanyak aku kumpul.. basuh punyer basuh tp culas nk lipat..

sape nk tolong aku??? aihhhhhh malessss nyer... kn best kl blh pakai, pastu buang.. pakai pastu buang..

banyak cantek muke ko razilaaaaa....

so, herman balik lambat semalam pastu TK MAKAN KT RUMAH, nie la masa aku silambam dpn tivi smbl lipat kain <-- ader sbb kenapa aku capslock.. sket lg aku citer!!

tue pn kejap kejap baring.. kejap kejap baring.. bukan ape, kumpul semangat.. :P

dh setel lipat, satu masalah lagik.. nk susun dlm lemari.. ya hamfunnn...

rehat jap aku gie buat dinner..



dinner org malas.. sandwich sardin.. tk rajin la aku nk masak beriya iya.. aku just potong bawang, cili merah sket, cili api sket pastu aku perah limau kasturi.. settle..

aku buat 3 layer.. roti, sardin, tomato, roti, sardin, tomato, roti.. <--- kes malas nk ulang gie dapur 2, 3 kali.. kang buat byk2 sekaligus kang, tkot tk habis plk..

konfirm kenyang.. minum plk air laici.. perghhh..

dkt pukul 11 mlm tue, aku tepon herman tanye dia kt mane.. dia kate dh otw balik..

sekali dia kate BELUM MAKAN.. tue diaaa.. mcm rase nk pengsan okeh.. bukan td ko kate nk MAKAN KT LUAR ke?? ape sudah jd tambi???

aku nie tk kose la nk bertukang kt dapur lagik dh pukul 11.00 nie.. tocang aku pn dh same tinggi dgn menara KL <-- tanda2 nk tdo wohh..

nasibbbbbb aku ader simpan sardin tue konon2 nk buat bekal dia gie opis pg nnt.. sekali tgk, tk sempat pagi dh sadaqallahulazim..


redho ajer la eh.. SANDWICH SARDIN + HOT NESCAFE.. dh dkt pkl doplas dh.. bantal mane? bantallllllllll..

chiow..

2 ulasan:

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

Kak!nak resipi & care wt choc ganache tu buley..huhuhu!nak yg resipi akak..yg ain cari kat internet cm xkonpiden j sedap nyer..huhuhu

pliz!
pliz!

='(

fruitted berkata...

tu paling terbanyak?? kira sket la tu.. bju kat umah sy lg betimbun.. kalo akak punya bju tak lipat setong tu, bju tak lipat sy sebilik penoh wuawuawua! kenapakah tader mesin basuh skali dgn lipat ar? tak suka la dudok jea pastu main lipat2.. kebas kakiku ini~