Rabu, 21 Julai 2010

Menggosok Semula (-_-")

aku nie jenis culas sket nk menggosok baju.. selalu bertangguh tangguh sbb aku rase mcm buang masa jer bertenggek lame lame dkt iron board menggosok.. sgt sgt boring okeh..


nk nk kene gosok baju kemeja, suar slack ngan baju melayu.. perghhhh ai tell uuuu.. bagai menikam nikam di dada okeh.. lammmmmeeee aku tenung iron board.. buat blm tentu lagik... ;p


yer la.. baju lelaki nie kan banyak biku biku dia.. lengan kemeja nk kene garis, suar nk kene garis.. baru semat man!!!


dh tue aku nie jenis yg sgt sgt particular bab garis garis kt baju.. SATU GARIS saje okeh.. tk perlu bergaris garis..


pastu aku jenis gosok, sekaligus utk seminggu.. so aku akan gosok, 5 pasang baju kurung (10 helai semua termasuk kain), 5 pasang kemeja, sehelai kemeja batik and 4 helai seluar slack.. cube kire sket brape pasang??


20 helai yer anak anak.. tue blm masuk tudung aku, baju yg nk kuar on weekend.. mmg la berjam jam aku ddk dpn iron board..


baju pompuan, kacang ajer nk gosok.. kurang 5 minit dh blh setel.. tp baju laki, lame wooooo..


so, aku mengambil pendekatan hebat dengan menghantar baju herman ke dobi utk di gosok.. wohooooo..


gosok jer.. yg membasuh still mak nie ha.. aku hantar dkt kedai dobi yg dekat dgn rumah ajer.. bayar pn bayar la..


mudah kn??? hahaha.. 1st thing yg aku cakap dgn owner dobi tue, PAKCIK, TANG LENGAN DGN SELUAR, SATU LINE SAJE YER.. TK MAU BANYAK2 LAIN YER PAKCIK..


saya customer and customer is always rite.. rite bebeh????


memula okeh tp lately nie aku tgk mcm makin teruk plk kualiti gosokkan nyer.. mcm kedut kedut ajer baju herman.. suar pn dh byk2 garis.. fuhhhh sakit mata tgkkkkk ai tell uuuuu..


so, i decided nk stop dl and gosok sendiri sementara nk carik dobi yg blh gosok elok..


well, citizen of putrajaya, tau tk mane mane lobi yg kualiti gosok dia gempak lagi dabom??? meh bgtau akhak sket..


sbb semalam menggosok sudah rase nk pitam.. hover!!!









HUWAAAAAAA!!!!

chiow!

5 ulasan:

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

Baju abg herman cam kaler baju sekolah ajer..Putih ajer..Xde kaler alin pon..huhuhu

KasihKuAlRayyan berkata...

hahaha.. klako la ko nie dik.. tue bukan putih ajer.. ader line line warna warna ler.. yg lagik satu tue, ade tiny dot in grey colour..

sblm tue kyong dh gosok baju warna biru, oren, batik unggu, merah + putih..

hahaha

Cik Yang berkata...

Salam!!! Kesian, itulah yang saya alami selama 30 tahun. Tapi bila dah pencen tak mampu nak gosok lagi jadi terpaksa cari orang gosok di rumah. Dulu kata, dah pencen tentu senang nak buat sendiri. Rupanya bila dah pencen kita dah tua... hampah ler jadinyer... menguruskan rumah pun kena ada orang bantu.. nasib baik kerajaan bagi pencen...Chouuu !!

KasihKuAlRayyan berkata...

cik yang : salam.. saya tabik akak.. blh bertahan for 30 yrs.. lame tue.. haha saya yg baru msk 2 tahun dh komplen siap ngelat hantar dobi lagik..

:)

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

hehehe!owg labun ar..mane nmpk..len kali fokus skit pade corak ye..huhuhu

=)