Selasa, 3 Ogos 2010

Pap Smear

hallu peeps!!

hr nie dgn segala hormat nyer aku maklumkan aku cuti.. yabedabedu.. nie tgh golek golek tgh rumah sesambil hapdet CINTA ITU DIA..

nape aku cuti?? welllllll...

skang, ramai tau kan yg cervix cancer telah menjuarai carta dan meninggalkan breast cancer sebanyak 10 tiang di belakang.. breast cancer is no longer pembunuh no.1 wanita.. cervix cancer sekarang yer kawan kawan..

atas dasar kesedaran jitu dn ajakan sahabat baik bernama shireen nordin, kiteorg berdua tlh buat pemeriksaan PAP SMEAR..



igt senang aku nk buat gini depan org yg aku tk kenal?? rase nk benam benam ajer kepala dkt dinding okeh.. malewwwww.. tp nasib doc perempuan.. fuhhhh..

eh, tue gambar gogel.. betis dia pauh dilayang.. betis aku lebih kepada melayang layang.. ;p



nervesss ajer aku tgg number 213 naik.. mcm mcm rase ader.. nk pitam, nk kencing, nk tekentot sume complete!!

kenapa kene buat PAP SMEAR?? untuk mengesan sebarang kelainan/ benda asing pada pangkal servik kite yer.. like cancer ke, cyst ke..

member aku buat PAP SMEAR, tiba tiba doc dpt kesan ader cyst.. tk ke suprise name nyer tue??? dh selamat operate pn member aku last friday.. semoga dia cepat sembuh..

so td time aku, doc tue cakap, so far dia tk nampak sebarang kewujudan cyst dkt servik aku.. alhamdulillah.. tp keputusan utk sebarang kelainan yg lain samada normal atau ader benda asing yg lain, akan tau dlm masa sebulan..

kl normal, dia akan post saja keputusan ke rumah.. tp if ada problem, dia akan call.. mtk mtk la semua nyer baik baik belaka dkt aku nie.. aminnn.. takot okehhh..


mtk maap yer.. jenuh aku rotate ttp la tebalik.. badigol sood btol!!

so, my next appoinment is on August 2011.. aku ngan shireen dh decided nk gie lagik tahun depan.. insyallah kl panjang umur..

so ladies, gie la buat.. tk sakit mane pn.. just ngilu sket jer bila nk masukkan alat (muncung itik kot tk silap name dia.. haha) kt 'situ'.. aku rase sakit lagik bila tuttttttttttttttttttttttttttttt :)

so, sape nk join aku ngan shireen tahun dpn??? jom jom.. lepas tue blh pekena nasik lemak ramai ramai.. yummiiieeee..

dh.. nk gie masak tomyam jap..

chiow!

p/s : eventho breast cancer no longer no. 1 killer, tp sila amik berat yer pasal tetek anda.. check selalu lagik lagik bile family history ader yg kene breast cancer.. sayangilah tetek anda.. :) hehehe..

5 ulasan:

eMMe berkata...

aa'ah takot gak kan...kite kan tau...coz barah ni menular dlm senyap...ingatan utk diri sendiri gak...hope me dpt join Yong..n Shireen...ke nak tunggu ade anak sowang Yong...heheh..

KasihKuAlRayyan berkata...

hehehe tk semesti nyer amy.. tk de anak pn boleh buat gak pe..

E K A berkata...

salam...nak tanya.kene caj tak bt pap smear...clinik swasta ke gomen

Tanpa Nama berkata...

eka : salam.. td saya buat dkt klinik kesihatan putrajaya.. so tk de any payment la.. lgpun saya kakitgn kerajaan.. tp kl gie swasta, tk silap saya kene bayar kot.. maybe u blh try tepon dl kot hosp mane u nk buat tue ader payment ke idak.. tp klinik kesihatan putrajaya confirm FREE!

~cinta itu dia.. mls nk login~ :)

Syefa Amanina berkata...

salam sis..saya pon igt nak jugak pgi buat pap smear tu..asek tertangguh aje..